Hej hörrni!!!

Jag fick idag min placering, gahhhhhhh. Fick smet från Ef om att dem har ''exciting news'', så ringde upp dem på riktigt 1 minut efter smset. Så berättar dem att jag har fått min placering hos en familj på 3 pers i staden Orcutt/Santa Maria. Mamma Christine, Pappa Nick och Isabella en 13 årig liten tjej (03). Och dem har även en hund! Sitter just nu och googlar upp familjen och huset och alllltttt. Är så sjukt taggad. Det är verkligen en sån obeskrivlig känsla, är rädd som fan men är så sjukt taggad att det är helt sjukt! Dessutom så är det exakt 50 dagar tills jag sitter på flyget till New York och gör mig redo för camp och sedan så bär det av till min nya familj. Sinnes sjukt? JA!

Skolan jag ska gå på heter Ernest Righetti High School och har som sagt 2500 elever ungefär! och ligger i Orcutt/Santa Maria. Santa Maria och Orcutt är bokstavligen samma sak typ, Santa Maria är lite större än Orcutt men dem ligger 4 min ifrån varandra liksom, det är som 2 olika områden i en stad bara typ. haha. Min värdsyster Isabella ska också gå i skolan, hon börjar i höst och kommer vara en freshman i skolan, alltså första året för henne på skolan, 9th grade. Jag kommer vara en sophomore , vilken är 10th grade alltså andra året. I min skola så sätter dem alla utbytes studenter som sophomores men vi får göra allt seniors gör!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Gissa vad????? jag har fått min placering (nästan) men jag ska till Kalifornien!

Jag har fått en välkomst familj vilket betyder att en IEC (kontaktperson) har valt ut mig och tycker att jag passar in i hennes community. Så jag är uppskriven på hennes adress så man kan komma in i en skola och så letar hon efter en permanenta familj just nu för mig och alla andra studenter i hennes community. Jag har fått en dubbelplacering i min välkomst familj med en tjej ifrån italien och vi ska gå i samma skola och om våran IEC inte hittar en familj till oss innan vi åker till USA så kommer vi att bo i vår välkomst familj tills vi får våra permanenta familjer. Jag och den här italienska tjejen kommer troligtvis inte ha samma permanenta familj men det är skönt att veta att man har någon utbytes student i min skola iallafall. Har fått reda på lite om henne och hon verkar super söt och vi heter samma sak så det är ju ett plus!!

Jag håller just nu på att bli inskriven i en skola i Santa Maria där min IEC också bor. Det är inte 100% säkert att jag ska just till Santa Maria men det ser ut som det just nu. Santa Maria är en stad i Santa Barbara county, med ungefär 103 000 invånare. Det ligger ungefär 3h bort ifrån Los Angeles och 4/5h bort ifrån San Fransisco.

Jag är väldig glad över min placering men jag är en sån person som gärna vill veta exakt allt om allt bokstavligen haha. Så tycker verkligen det är jobbigt med att vänta på beskedet om min permanenta familj och jag stressar upp mig själv väldigt mycket och typ på det dåliga som kan hända. Tänker typ att jag inte kommer få en familj förens det har gått några månader i USA och sen att jag kommer att behöver flytta i mitten på året till en annan stad och behöva lämna alla när jag hittat vänner och känner mig hemma typ. Långsökt? Ja kanske, jag har skrivit med andra utbytesstudenter som också fått en välkomstfamilj och har inset att jag inte borde tänka på det dåliga som kan hända utan bara se framemot hela upplevelsen med mitt kommande utbytes år. Kanske kan göra ett separat inlägg om placerings processen om ni vill veta mer.

Jag har även börjat inse att jag verkligen ska lämna snart, visst det är 5/6 månader kvar men tiden går verkligen så snabbt. Och jag vet verkligen inte hur jag ska känna, är glad men ledsen samtidigt. Tycker verkligen inte om att säga hejdå eller att liksom lämna mina nära och kära, finns verkligen inget jag hatar mer. Men samtidigt så vet jag ju att detta är verkligen nått av det bästa jag någonsin kommer göra. Jag kommer bokstavligen leva life i USA och det har varit en dröm sen flera år tillbaka att få åka på ett utbytes år. Men nu när det närmar sig så inser man verkligen att det kommer hända, och man inser liksom att man ska lämna alla. Trodde inte att det skulle vara så mycket känslor inblandat, jag tänkte typ bara att jag skulle ha the time of my life och tänkte inte allt på att jag ska lämna allt och flytta till ett annat land som ligger på andra sidan jorden bort från min familj hemma här i Sverige.

Gud vad otaggad jag låter nu när jag läst igenom allt jag skrivit, så är det verkligen inte!!! Är hur taggad som helst och är så nöjd med min placering då Kalifornien var ett av mitt delstats val som jag önskade och känns verkligen som en dröm.Likes

Comments

Reppar class of '18 på rätt sätt, hahaha EF skickade hem denna tröja och dyfan va skön det är hahaha, lever i den!

Likes

Comments

​I måndags så blev jag klar med alla papper på ''student application'' och skickade in allt!! Så skönt att ha den delen klar! Ska boka in läkartid så jag kan fylla in mina hälsopapper och allt nästa vecka tror jag!!! Är så taggad, såg även att mitt pass går ut när jag är i usa så måste göra ett nytt ahhahha äntligen. Men det gör jag nog i vår eller något sånt. Det har egentligen inte hänt så mkt mer än att jag har skickat in allt och börjar planera lite och så. Väntar bara på att EF ska hitta den perfekta familjen för mig nu. ahhh är så taggad fast ändå så sjukt nervös men men. Ha det bäst hörni!! 

Likes

Comments

Vilket land ska du till? - Jag ska till USA

Vilken organisation åker du med? - EF


Hur/ var skulle du helst vilja bli placerad?- Jag skulle helst vilja bli placerad i Cali, Arizona, Nevada, Florida eller NY. Det är mina 5 delstats val, men egentligen så spelar det inge roll. Vet att jag kommer ha så kul vart jag än är.


Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? - Nej jag har inte fått en värdfamilj än, så lång tid kava tills jag åker. Ja jag har gjort statsval! ^^^^


Kommer du åka på något förberedelseläger? - Ja, jag kommer att åka på EF High School Camp i New York man är där i 10 dagar med utbytesstudenter från hela världen innan man åker hem till värdfamiljen. Super kul ju!


Vad ser du mest fram emot? - Allt, men jag ser mest fram emot att få en andra familj och massor med nya vänner och minnen för livet.


Vad fruktar du mest? - Att jag inte kommer trivas i min vfamilj, eller i skolan jag kommer att gå i.


Vill du prova på någon ny sport? - Ja absolut! Jag har gått på tennis i många år så kommer nog köra det men jag skulle jättegärna prova på någon ny sport!


Vad kommer du sakna mest? - Min familj, mina hundar och vänner, och svensk choklad såklart</33


I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? - Det skulle ju vara så kul,än så vet jag inte om jag kommer göra det. Får väll se när det närmar sig!


Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland. - Hawaii lätt, Bahamas och Grand Canyon! Har redan varit på Bahamas och Grand Canyon med det var så jäkla fint så måste dit igen!!!


Tror du att det kommer bli ett bra år? - Ja, absolut. Så länge man tänker positivt och tar saker som det kommer så tror jag det kommer bli fantastiskt.Likes

Comments

Hej hörni!!!! Välkommen till min blogg! Jag heter Julia och hösten 2017 så flyttar jag till USA för att spendera 1 år (ish) som utbytesstudent. Jag kommer bo hos en värdfamilj, plugga och leva ett helt annat liv än vad jag gör här i Stockholm. Jag har precis fått hem alla papper och ska skicka in dem på måndag. Jag har redan fyllt i nästan alla forms så jag tror dem på EF märker att jag är taggad!!!! Juste jag åker med Ef också kanske ska säga det haha! Det är 1 år kvar tills jag åker så finns inte så mkt att säga o processen än men. Jag gjort 5 delstatsval också, California, Arizona, Nevada, Florida och New York. Jag valde dessa 5 just för jag varit där ett antal gånger och älskar bara allt med dem staterna. Egentligen så spelar inte platsen en super stor roll men jag valde att göra ett delstatsval just för jag älskar dessa stater så jag menar skulle inte vara fel om jag hamna där. Om det är något ni undrar över så är det bara att slänga iväg ett mail till mig, min mail hittar ni i beskrivningen.

här har ni en bild på mig så länge haha, men hoppas ni vill följa med mig och min resa på mitt utbytesår!:)

Likes

Comments