Header

Luciadagen till ära så ville fadern min ha lussefika med glögg och lussebullar. Så det fixade jag. Följde detta recept, men blötlade saffranen (?) i mörk rom. Jag använde Captain Morgan. Enda skillnaden är att jag gjorde mandelmassa efter detta recept (rullade till bollar, och plattade ut) och la i mitten av smeten. Supergott, jag älskar mandelmassa. Tänk om man vetat om att det var så enkelt 😋

Bullarna blev fantastiska iallafall!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Detta provade jag igår, då jag småförbereder inför jul för att veta vad som är gott eller inte ;)

Det är alltså pannacotta med pepparkakssmak, och pannacotta är ju någonting som passar till lchf perfekt. Bara man byter ut sockret mot till exempel Sötströ!

Såhär gjorde jag, till 5 personer:

5 dl 40% Grädde
1/2 dl Ica Sötströ
1/2 tsk Äkta Vaniljpulver
1/2 tsk Pepparkakskrydda
Några droppar Vaniljarom
3 Gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten. Koka upp grädden med Sötströ, vaniljpulver, vaniljarom och pepparkakskryddan. Sänk sedan värmen och låt småputtra nån minut. Ta bort från plattan, krama ur gelatinbladen och lägg i grädden, rör om tills de löser sig. Efter det häller du upp i portionsglas, jag hade 5 glas så det blev 5 portioner, men det beror lite på hur man delar upp det :) Låt sedan stelna i kyl.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu har jag gjort ett fult collage på saker jag typ önskar mig till er som är intresserade :P
Produkterna är länkade här nedanför.

1. Värmefilt (eller teddyfiltar överlag)
2. Stavmixer
3. HP Sprocket
4.Mysstrumpor (ett exempel, det finns typ överallt. I Teddymaterial)
5. Baka med LCHF (samt andra LCHF-kokböcker, helst med bakverk)
6. Bodybutter (till exempel, gillar allt som har med ompyssling av kroppen att göra. Krämer, badbomber, showergels, peelingmasker....osv)
7. Doftljus Aloe & Soft linen & Vanilla & Tonkabean (exempel här med, finns ju tusentals olika doftljus)
8. Steviadrops , jordgubb, caramel, chocklad, vanilj.
9. Elvisp

Sådär, nu har ni ett litet axplock. Överlag så gillar jag cozy grejer som strumpor, vantar, pyjamas, filtar, tofflor, morgonrockar osv, baksaker till LCHF samt köksmaskiner, och mysiga spagrejer som typ ljus, duschtillberhör, ansiktskrämer osv osv. You're welcome :)

Likes

Comments

Det har varit lite dött här ett tag så här kommer lite snabba updates!!

▪️ Jag har varit nere i Stockholm och varit på 40-årsfest hos min systers man, samt bott på jättefint hotell! Som jag tyvärr ej tog några bilder på:p

▪️Det har hunnit bli vinter här i Hälsingland och det är såå mysigt!

▪️Det går framåt med LCHF:en, pappa har kommit hem med en våg och jag har tappat ungefär 5 kg, samt 6cm i midjan!

▪️ Jag pysslar med en adventskalender till pojken min, alla paket har inte kommit än men har slagit in de jag redan fått hem. Längtar till julen så mycket i år?? Älskar allt pyssel kring den 🎄

▪️ Den 27:e börjar jag jobba i Gävle igen. Jag tänkte om angående ett jobb utomlands och stannar i Sverige igen, jag känner att det tar mig längst i nuläget. Saknar mina kollegor så det ska bli kul! 💸

Likes

Comments

Allt började med att vi skulle gå och plocka lite kantareller vi sett vid vägkanten en tidigare promenix, men hamnade långt in i skogen, hittade mer kantareller och även en övergiven bil? Mitt ute i ingenstans. Ser ut som den flygande bilen i Harry Potter amirite??? Sjukt cool, tiden stod liksom stilla. Den måste stått där hur länge som helst.

Likes

Comments

Jag måste bara tipsa er om denna underbara dessert jag lyckades knåpa ihop är hemma. Väldigt enkel att göra och verkligen i klass med ”vanliga bakverk”

För 3 personer:

- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1,5 msk kokosolja
- 2 msk smör
- 1 msk pofiber
- 3 msk kakao
- 1 dl sötströ
- En nypa äkta vaniljpulver
- 1 msk kaffe (eller efter smak)
- 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen poröst och tillsätt de torra ingredienserna. Smält smöret och kokosoljan tillsammans och häll i tillsammans med kaffet. Vispa. Häll upp i smörade formar (jag använde suffléformar) och ställ sedan in i ugnen ca 10 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha dem inuti, mina är lagom) Låt dem sedan svalna i 5-10 minuter. Jag ställer ut dem på verandan :) Till detta passar grädde och hallon!

Likes

Comments

Vaknade vid 11 och då var det raka vägen ut i regnet på en timmes promenad med mamma och Aston. Frusna kom vi in men nu sitter vi och avnjuter en så efterlängtad frukost, medans Aston ligger och myser sönder hos mamma. Han fryser lillkillen<3

Likes

Comments

Igår fick jag för mig att jag bara känner mig större, och trodde att jag bara gick upp i vikt samt att jag kanske pt något fel? Även fast jag äter rätt strikt. Så igår bestämde jag mig för att testa periodisk fasta, 16:8. Vilket betyder att jag äter bara mellan 12:00 till 20:00, sen fastar jag resterande timmar.

Mätte även runt midjan för en stund sen och den hade iaf minskat med 3 cm sen den 12/10. Inte så mycket, men det är en början!

Jag var blivit lite förkyld och vaknade vid 9 pågrund av att min näsa var helt igentäppt, så gick upp då och drack lite té och spelade kort med mamma. Sen gick vi på en timmes promenad med Aston (kan ni hitta honom i bilden haha?) Efter det så slängde jag ihop en LCHF-limpa som nu står i ugnen, medans mamma fixade lunch. Lunchen bestod av slowcooked ’rulle’, det är nåt kött, grönsaker, gräddsås och grönsaker med vitlökssmör!

Vid 2 blir det övningar igen, och alltså, jag gjorde 20 squats igår och har träningsvärk. Riktigt dåligt hahaha

Likes

Comments

Hur goda är inte dessa små italienska mandelkakor? Så jag bestämde mig för att göra en LCHF-variant av dem. Var lite sugen på något sött ikväll så detta blev perfekt!

Såhär gjorde jag:

- 1 äggvita
- 1,5 dl Ica Sötströ
- Några droppar bittermandelarom
- 3 dl mandelmjöl

Vispa ihop äggvitan och sockret, tillsätt bittermandelaromen och mandelmjölet och rör om. Detta ska då bli som smulor. Blöt därefter händerna i kallt vatten och rulla till bollar, som du sen plattar till då de inte ”sjunker ut” riktigt av sig självt, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen som ska stå på 200 grader. Låt de stå i ungefär 5-10 minuter så de får lite färg på toppen, man får hålla lite koll för man vill ju gärna att dom ska vara lite sega i mitten :)

Vet att de flesta väljer bort söta ting helt i LCHF då det kan trigga ett sockerbehov, men då jag inte blir triggad av det så väljer jag att kunna njuta lite av det söta i livet!

Likes

Comments