Header
View tracker

Igår skulle jag egentligen rida ut med en annan som är medryttare på en häst i stallet men jag kom ut lite senare på grund av vissa anledningar men istället så var Mika i stallet och skulle rida ut så vi gjorde varandra sällskap. Red iväg vid 15 och kom tillbaka strax efter 16. Red runt Kalvsvik och det gick otroligt bra, Asse kändes riktigt mjuk och fin. Endast massa skrittjobb vilket var väldigt nyttigt för våra hästar. När man rider slingan så kommer man även till en ganska lång och trång tunnel som går under motorvägen och eftersom att det höll på och mörkna ute så blev det helt svart i mitten av tunneln, jag såg inte ens Asse liksom haha.

Jag tror inte Asse tycker om trånga utrymmen för jag kände på honom att han blev rätt spänd och ville gå upp på Chojkes rumpa men han gjorde ingenting, duktig kille! På vägen hem var även en fågel skitläskig, stort skutt åt sidan haha 😉 Är så kul för vad än Asse hittar på så sitter jag alltid kvar, jag vet precis hur han fungerar. Förutom i somras då när jag och en annan tjej red ute mitt på en äng och Asse blir rädd för något och gör sin klassiska femöringssväng, haha. Men då landade jag ändå på fötterna, min livs absolut snyggaste avramling. Annars har jag bara ramlat på ryggen eller rumpan.

Ska alldeles strax åka till stallet och idag blir det jobb på banan. Massa övergångar, halter, sidvärtsrörelser osv. Jag vill fortsätta hålla Asse så mjuk och fin som han är nu, för han är en dröm att rida just nu. Jag har märkt att när andra rider honom så känns han inte sig lik när jag hoppar upp igen, då är han spänd och stretar mot bettet. Men är det bara jag som rider så håller han sig mjuk och lydig, jag har verkligen senaste halvåret försökt att anpassa mig efter hur han behöver ridas och det har ju verkligen gett resultat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Varit i stallet från 15-20 och har hunnit rida, göra sysslor, släppa in hästar och smörja min utrustning. Min sadel behövde verkligen smörjas, pinsamt hur skitig den var... Lyckades även idag slinka en kniv rätt över tummen när jag skulle öppna en höbal. Gjorde inte ont men det var en trubbig kniv och såret jag fick var precis som knivens form, haha. Red Asse på banan, inte så länge för jag blev extremt kissnödig efter en stund, heh. Men han var så mjuk och fin! Gjorde sidvärtsrörelser där han lyssnade hur perfekt som helst. Blir verkligen så glad för vilken helt underbar häst jag har. Han försöker alltid göra sitt bästa och att han har en sån egen personlighet. Världens bästa helt enkelt.

Imorgon ska jag rida ut med en annan från stallet, blir lite klättring och försöka få ur all energi min pålle samlat på sig. Han blir ju så taggad och het av att ridas ut på nu för tiden så det ända jag fokuserar på är att försöka sitta kvar och ha kontroll, haha. Men jag är glad att han har blivit som en helt ny häst på ett positivt sätt, mer framåtbjudning och piggare. Även om jag ibland önskar lite inslag av hans segare jag... 😉

Likes

Comments

View tracker

Måndag: Uteritt/lösgörande på banan?? Inte bestämt mig.

Tisdag: Uteritt, backträning

Onsdag: Markarbete

Torsdag: Vila

Fredag: Dressyr på banan

Lördag: Uteritt

Söndag: Lösgörande på banan med bommar. Tar även hand om Jessicas fina Caballero då och rider ut på honom. Kul att rida andra hästar också än sin!

Likes

Comments

Jag har under ca en månads tid letat efter en medryttare som vill rida och ta hand om Asse 2 flexibla dagar i veckan. Hur många småtjejer som helst, i kanske 14-16 års åldern har frågat om man får tävla. När jag säger nej så blir det genast ointressant. Det gör mig väldigt irriterad att folk tror att vi som har hästar vill låta våra medryttare tävla. Vissa låter dom få göra det men många som inte gör det. Om man har noll erfarenhet av privathästar och vill tävla det första man gör så kanske man ska söka sig till en ridskola som låter sina elever få tävla.

I min annons har jag varit väldigt tydlig med att man inte får tävla och hur gammal man ska vara. Fast jag skriver "ej under 18" så får jag ändå mail från 14 åringar som testar ändå. Det är inte det att jag tror att man är mindre duktig på grund av åldern, det handlar om säkerhet. Har jag en medryttare under 18 som är ute och rider och så kanske ramlar av så kan hon/hans föräldrar stämma mig. På grund av detta så kommer jag nu lämna detta sökande efter medryttare på hyllan. Jag tänker inte slänga upp vem som helst på min häst för att jag behöver lite avlastning. Jag är extremt petig med honom och att man rider honom korrekt. För han är svår och känslig.

Asse är det finaste jag har och då tänker jag inte lämna ut honom till vem som helst. Punkt slut.

Likes

Comments

Ett PS träns!
Klickade ikväll hem detta Hig Jump revolution och självklart köpte jag även nosludd med! Luddälskare som jag är så kan man ju inte strunta i det heller 😉 Det var dyrt men så värt. Har alltid tyckt att det tränset är snyggast men alltid velat om jag ska köpa hem det. Men nu finns det ingen återvändo och det är på väg hem till mig! Eftersom att vi ska ut på banorna så är det viktigt att man ser bra ut. Något som alltid går hem är meningen "Är man inte bäst kan man alltid vara snyggast" och så är det ju.

Längtar tills det kommer hem så jag kan testa det!

Likes

Comments

In case om någon hade glömt dagens datum, haha. Standard när man har brist på rubriker och tar dagens datum..

Idag hade jag morgonfodringen och var i stallet 07.20. Asse var rätt sur och hungrig, något jag aldrig sett honom vara tidigare, lite som mig alltså haha. Gav våra hästar i stallet mat först och släppte ut dom sen fodrade jag lösdriften och släppte ut hästarna i uteboxarna. Alla sysslor osv var klart vid 09 så jag gick mest och väntade på att min häst skulle äta klart frukosten. Red ut vid 10 och Asse var riktigt pigg idag och på hugget. Han bestämde sig för att bli livrädd för ett träd och han tyckte jag var dum i huvudet som försökte få honom gå framåt. Han blir arg på mig att jag försöker få honom gå framåt (jag är envis och ger mig inte) så han ställer sig på bakbenen och vänder samtidigt i luften mot andra hållet. Jag blev lite paff för han har inte ställt sig sådär med mig förut. Men jag fick tillslut hoppa av och leda honom för han vägrade gå framåt.

Det gick bra sen iallafall. Red slingan som är på 6 km och han var sååå pigg! Vi gick om en häst som var långt före oss för att Asse verkligen hade krut i sig idag, haha. Trots att vi mest skrittade med lite trav så blev han ändå rätt svettig. Men vi red i en del backar så det tog nog lite på honom. Hemma fick han lite mash sen gå ut i hagen igen. Imorgon åker Linda med till stallet och ev. så kanske jag lånar en till häst från stallet så rider vi ut tillsammans. SÅÅ kul. Min lille häst kan behöva lite sällskap eftersom att han har blivit så larvig nu för tiden när man rider ut. Eller han har snarare blivit het i sitt temperament, väldigt mycket häst att bromsa och hålla in. Men jag har alltid tyckt om sånt än hästar som är sega och inte har någon framåtbjudning.

När Asse tar upp huvudet sådär så betyder det att han verkligen försöker flirta till sig morötter, vet precis hur han fungerar och när han vill ha godis, hehe.

Likes

Comments

Något jag vill ha är ett träns att kunna använda på träningar och sen när vi ska åka ut på banorna i vår. Jag har ju redan massor av träns men inget snyggt pullarträns. Tränset jag mest använder är ett med anatomiskt nackstycke och plattnosgrimma, vilket han funkar jättebra på. Men som sagt, det känns tråkigt i längden när vi bara använder det, speciellt när vi nästa år ska börja hoppträna för tränare. Vill så gärna ha pullartränset här ovan och det otroligt snygga pannbandet från Hööks, eller om jag beställer hem ett från PS. Har ju råd att köpa det men jag är snål för det just nu, för nu i januari ska jag verkligen ta tag i körkortet och då är jag inte så sugen att punga ut 1500:-...

Får helt enkelt önska mig presentkort på Hööks 😉

Likes

Comments

Vilka trogna läsare jag har som tittar in här fast jag suger på att uppdatera emellan åt, men dom två senaste dagarna har jag jobbat eller varit i stallet. Men igår hoppade jag in och jobbade extra sen hade jag mitt ordinarie schema idag. Två tjejer från stallet hjälpte mig idag med Asse, så sjukt snällt!! Imorgon hämtar pappa mig efter 14 så ska vi åka till Lyckås och köpa broddar och jag ska se om jag hittar ett ländtäcke också. Sen ska Asse få tömköras imorgon sen ska jag rida ut på lördag, har utsläppet då också.

Han fick stå igår då jag inte kan rida just nu. Broddarna jag hade passar inte så då har ha fått stå i några dagar nu. Blev från ingenstans illamående i stallet så jag satte mig ner i Asses box medan han åt hö och försökte pigga på mig. Gillar inte heller att våra hagar ser ut som skit just nu. Väldigt knaggliga och frusen lera. Är rädd att Asse ska vricka sig då det nästan är så pass illa. Ska se imorgon hur hagen bredvid ser ut så får vi se om jag ställer honom där tills hagarna blivit bättre. Sista jag vill nu är att han ska vricka sig...

Liten plutt ❤️

Likes

Comments

I fredags var jag och köpte nytt foder till Asse och tidigare har han gått på endast lusern, havre och mineraler. Men jag tycker att det är dyrt med lusern i längden om man ska ge så mycket som jag gör. Sen tyckte jag inte det gav något vidare resultat, han fick det mer i slutet för att han tyckte det var gott... Men läste på Krafft hemsida och Asse behöver foder med mycket protein.

Krafft Groov Protein lät bäst efter vad Asse behöver. Innehållet är: vetekli, havrekli, havre (högfettshavre), pressad betmassa, lusern, betmelass, grönmjöl, havre, potatisprotein, natriumklorid, vegetabilisk rapsolja och fett.
Än så länge är jag väldigt nöjd med detta. Jag tycker att han får ett mer normalt energiintag än att jag också ska blanda en massa havre, men nu finns det redan i fodret. Återstår att se vad mer för resultat som kommer ske!

Köpte även sensitive mash som innehåller: Vetekli, korn (flingor), linfrö (värmebehandlad), äppelpressmassa, majs (flingor), korn, vete (poppad), betmelass, foderjäst/bryggerijäst, morot, linfröolja och natriumklorid.
Jag tror detta är bra för Asses mage i och med att den är rätt känslig. Jag har redan märkt stor skillnad och hans mage verkar lugnare. Han tycker även det är extremt gott vilket är bra!

Han får 3 dl pellets på morgonen med 1 dl mineraler sen på kvällen får han 5 dl mash blandat med massa vatten. Tycker det känns alldeles perfekt för honom, sen får han även mash efter krävande pass eller långa ritter som återhämtning. Ska bli kul och se vad mer för gott som kommer ske!

Likes

Comments

Sweden International Horse Show, wow. När man är på arenan med alla andra hästmänniskor, ser fina hästar och att taket lyfter när folk applåderar. Då inser man hur mycket man älskar den här sporten. Jag hade innan jobbat 06-13 sen vid 16 mötte jag Jossan på centralen. Åkte mot Friends Arena och vi gick in till mässan först. Har ju sagt att jag var ute efter ett täcke med hals och det hittade jag ganska direkt igår. Nedsatt pris och 350gr fyllning från Horseware, slog till direkt. Dock råkade dom dra 1000:- extra från mig vilket gjorde att jag nu väntar en retur på pengar... Sånt som händer men tur man hade mycket pengar på kontot så shoppingen inte förstördes, hehe. Träffade även min gamla tränare som stod i Hööks monter, lite kul! Red för henne 2011-2012 så det är ett tag sen.

Vi hade bra platser igår och man såg över arenan alldeles perfekt. Sweden Masters showen är ju alltid en riktig rysare. Dom två som var kvar sist när dom andra hade åkt ut var Oliver Philippaerts och Douglas Lindelöw. Oliver red snabbt men Douglas var bara några hundradelar snabbare. Han vann en bil och ett hus, hur galet vilka bra priser!? Jag och Jossan gick innan pausen till mässan för att kolla vidare. Försökte hitta ett pullaträns men det fanns bara små storlekar kvar... Rätt surt då jag hittade sjukt fint pullarträns men det var way för litet. Där efter gick vi till Equestrian Stockholms monter och slog på stort. Jag köpte en jacka för 1399:- samt ett schabrak för 500:-. Schabraket och jackan matchar vilket gör att våran träningsoutfit kommer vara on point. Kollade på det sista och det är alltid något speciellt med han som kan styra sina 12 hästar med kroppsspråk. Jag kan inte ens styra Asse liksom, haha.

Var inte hemma fören efter 23 igår kväll och tanken var att uppdatera här och kolla på en film men jag hade varit vaken i 20 timmar så jag somnade rätt fort. När jag har jobbat helg och sen är ledig till måndag så sover jag alltid extremt djupt. Brukar inte göra det annars men min mobil hade hur många notiser som helst i morse när jag vaknade vid 11. Missade samtal, 8 notiser från Facebook, sms och massa annat. Jag försöker ju alltid ha ljud och vibb på eftersom att jag har en häst i stallet som kan skada sig/bli sjuk och då vill jag vara lättillgänglig.

Var ute i stallet efter 14 idag och fixade allt. Tanken var att rida men mina broddar passade inte Asses skor så jag måste nu köpa nya broddar vilket gör att jag inte kan rida på halt underlag. Så det fick bli lite pyssel istället och skämma bort mitt hjärta med massa morötter. Han blir så jobbig när han fått en morot för då tigger han efter fler, och han ger sig inte heller. Men testade de nya sakerna, eller ja, schabraket la jag bara på hans rygg för att kunna ta en bra bild. Sen täcket satt som en smäck! Folk tycker man inte ska behandla sin häst som om den var gjord av porslin men för mig känns det bra i mitt hjärta när han har ett varmt täcke, speciellt han som är känslig för kyla. Trots att han såg skräckinjagad ut när han hade täcket på sig (tänker på videon jag la ut på snapchat haha) så var han nog rätt nöjd sen när han fick gå ut i hagen och snön yrde ner. Mitt bästa bästa hjärta, vad jag älskar min häst ❤️

Likes

Comments