Header

Jag vet inte hur länge till jag ska stå ut med er bloggare som skickar samma kommentarer till varenda bloggare som "hej fin blogg du har! Besök gärna min!". Well... Jag anser att gör man så då är man nog en ganska så ointressant bloggare som gör ALLT för att få lite klick på sin blogg 😉 Hur orkar ni ens och klicka runt på alla bloggar och skicka sånt? Man märker så tydligt om det är en person som läst sina inlägg eller bara vill lämna en kommentar för att få lite läsare. Kan omöjligt vara den enda som stör mig på det här. Fick här om dagen en kommentar av en tjej som skrev att hon hade bloggat om en jacka som hon tror jag hade tyckt om... Idag dök det ner "hej du har en så så så fin blogg".

Var tvungen att gå in på hennes blogg och berätta att man kanske ska försöka fånga sina läsare på ett annat sätt än att lämna osammanhängande kommentarer, haha! Jag är ganska vass av mig ändå, för du blir inte ett dugg intressantare eller roligare bloggare för att du skriver att min blogg är fin och i kommentaren lämnar din bloggadress... Säger det en gång för alla, ni som lämnar såna här kommentarer är lika irriterande som att ha brödsmulor i sängen, hahaha!

TB när Asse stod i gamla stallet med aggressiva hästar... Stackarn.
Hans självförtroende idag är bättre än någonsin och det är han som bestämmer i hagen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredag idag, bästa dagen och jag är, tyvärr, hästledig 😉 Efter gårdagens ridpass gör att jag längtar till att få sitta upp på honom igen för igår var det en av våra bästa pass på länge. Jag är dock faktiskt tveksam om vi ska åka till terrängkursen och pay and crossen 7/10 på Runsten. Har inte riktigt haft den känslan jag velat ha fören igår. Vi får se... Jag har inte riktigt bestämt om jag kanske ska hoppa lite imorgon eller rida ut med pappa gåendes bredvid som även kan filma! Har juni princip aldrig lagt ut filmer från när vi tränat vilket jag vill göra. Men jag är oftast själv i stallet och vill inte fråga inackorderingarna om dom kan filma haha...

Men jag hoppas vi kan komma iväg på terrängkursen och att det är bra väder då. Kommer inte åka om det står att det ska regna eftersom att Asse blir så lätt spänd närmade regnar och jag vill ge honom en bra första upplevelse. Kom även på nu mitt i allt att jag måste boka vaccinationstid för om det går över den 26:e så måste vi måste göra om allt. Får ta tag i det idag!

Likes

Comments

Idag körde pappa ut mig till stallet efter kl 15 och innan det har jag hela dagen legat i världens helvetes mensvärk. Jag brukar kunna stå ut men sen jag slutade med mina p-piller så har jag haft så sinnessjuk ont. Men men... Tog en Naproxen och två alvedon, vet inte ens om det är bra och kombinera så men smärtan släppte iallafall och jag kunde njuta av tiden i stallet. Asse stod inne och åt EM maten när jag kom så jag började pyssla med lite saker runt om så han fick äta upp.

När Asse står i stallgången när jag mockar så har han på senaste tid börjat söka så mycket uppmärksamhet. Han står och skrapar och håller på med huvudet. "Se mig hör mig!!" känns det som att han försöker förmedla.

Boogieman och Asse stod och pussade på varandra men när kameran dyker upp så slutade dom direkt... Lite kära i smyg kanske 😉

Red sen ett lösgörande pass på banan och Asse var såååå fin!!! Minns inte senast han kändes så jäkla fin att rida. Har ju klagat en del på hans vänstergalopp att han lägger sig och blir tung i handen men idag var han lätt som en fågel. Rund fin form fick vi till och jag ville verkligen inte sluta rida honom. Red mycket sidvärtsrörelser och halter. Förut ställde han sig jättefult i halterna men nu håller han sig kvar i formen och står snyggt i halten. Träning ger färdighet!

I slutet lät jag honom galoppera på ordentligt i en låg form i båda varven, finns verkligen inget att klaga på. Märkte efteråt att också kändes riktigt nöjd över sig själv vilket han ska vara. Smorde in bog och länd med arnikagel, gjorde det igår också så det kanske var därför han var så fin idag 😉 Hoppas han är lika fin imorgon när min medryttare rider honom. Hon kräver visserligen inte så mycket av honom men hon har en mjuk och genomriden häst.

På lördag ska han ridas ut och ridas igenom på volten sen rids han ut av min medryttare på söndag.

Asse fick äta lite gräs sen efter ridpasset för att han var så duktig idag. Visst är min lilla häst snygg? 😍

Likes

Comments

Idag red jag ut med vår nya inackordering i skogen och vi var borta i närmre 1,5h och Asse skötte sig perfekt under hela ridturen! Han har varit lite jobbig att rida ut på sista tiden då han fokuserar på att hitta älgar och bli rädd för saker. Det har satt sig lite i sina spårmefter att vi mötte älg i våras.. tyvärr. Red på trafikerade vägar, förbi stall, uppförsbackar och en mysig liten slinga i skogen. Asse trampade på jättefint och lyssnade hela tiden. Tycker han hade riktigt bra framåtbjudning och sög tag i bettet. Helt annan bjudning ute än på ridbanan. Vi ska försöka rida ut tillsammans någon dag i veckan. Vår hästar kom så bra överens med varann vilket är superskönt.

Imorgon är planen att rida lite markarbete/hoppa småhinder på ridbanan. Sen rider medryttaren på fredag och på lördag rider jag ut igen. Vi fick här om dagen ny leverans med hösilage och det syns att det är bra med näring och att det är årets skörd för det är så fräscht och luktar SÅ gott. Grönt och inte så blött som tidigare hösilage. Tror detta hö är bättre för Asses mage i och med att han har varit ganska dålig i magen nu. Förhoppningsvis blir han bättre på detta hö.

Likes

Comments

Jag har länge letat efter en ny sadel till Asse men det är svårt. Dels vill man testa sadeln innan för att se så att den ligger rätt och Asse har även ganska hög spetsig manke vilket försvårar allt. Men stallägaren har köpt en ny sadel till deras häst och att dom även gör färgbyte på utrustning så då har jag fått testa deras sadel som dom haft, en prestige golden star. Har ridit i den flera gånger och den ligger verkligen så bra på Asse! Mycket bättre än den förra. Upplever att han rör sig bättre och känns mer energisk. Så den ska jag köpa av dom! Så jäkla skönt att ha en hoppsadel då min tidigare sadel följde med Asse och var en allround mot dressyr. Satt inte alls bra i den och jag fick stolsits.

Red ut en sväng igår med Tuva och Blue och Asse var på tårna men kändes jättefin. Red lite lösgörande efter på ridbanan, mycket halter och övergångar. Inte så jättekrävande men han fick röra på sig vilket han behövde. Idag ska jag och en annan tjej som är ny hos oss och som har flyttat ner från Dalarna rida ut. Vet inte vilken runda vi tar, det återstår att se. Ska åka till stallet om ca en timme och börja fixa allt så det är klart.

Och så har vi även en ny hoppgjord med vita sömmar, perfekt! 😉

Likes

Comments

Dom senaste dagarna har jag inte uppdaterat just för att jag har legat sjuk och bara velat bli frisk. Mår superbra nu men har fortfarande en halvt jobbig hosta men det överlever jag. I förregår löshoppade jag Azrael och han var superduktig men väääldigt pigg! Han sprang runt på banan och vägrade bli infångad. Spelade ingen roll att man stod med en hink mat och skramlade. Han hoppade som högst ca 1.10, dessutom kom han in med dålig fart och travhoppade över, trots det luftade han. Det är ett bevis på hur pass stark han faktiskt blivit i kroppen.

Dock är han väldigt dålig i magen nu pga hösilaget.. Han har svårt för att vänjas in vid hösilage och dessutom har han en kronisk sjukdom i tarmen som gör att han blir hyperkänslig. Han är inte trött, hängig eller har feber, han är sitt vanlig jag trots dålig i magen. Men jag ser ändå till att han får i sig ordentligt med vatten och salt. Hans mage brukar bli bra igen efter några veckor och under tiden så försöker jag beta honom varje dag så gräs lugnar ner hans mage. Men det är inte kul att behöva duscha svans och bakben varje dag... Men men. Han kan inte göra något åt det.

Igår fick Asse vila fast han egentligen kanske skulle behöva ridas. Han var väldigt rastlös och ville inte stå stilla i stallgången, men jag kände mig inte helt 100% pigg efter min förkylning. Men idag ska han ridas igenom och ska även ta fram lite travbommar som han får trampa över.

Likes

Comments

Woho, äntligen går min förkylning mot rätt håll. Vaknade upp utan feber idag och ska enbart låta min kropp få vila och ta det lugnt idag och hela kvällen. Min medryttare har Asse idag då jag har pass i stallet i helgen. Imorgon vågar jag nog hoppa upp igen och rida efter 4 dagar ifrån hästryggen. Det är mycket för en, speciellt om man brukar rida varje dag 😉 Ska ta på dressyrsadeln och skritta ut en sväng sen känna av lite på banan, inget jättehårt krävande arbete. Imorgon firar jag och Asse dessutom två år tillsammans, woho!! Min älskade lilla övervuxna ponny 😉 Han är ju trots allt bara 155 cm.

Ska nu äta middag sen ska jag hoppa in i duschen, bädda rent i sängen och invänta tills alla fredagsprogram på tvn kommer. Är så skönt att må bättre igen, man ska aldrig underskatta att man är frisk.

Hero och Asse här om dagen när dom skulle hälsa på varandra. Alltid Asse som vill trycka sig på och u dra vad det är för fläckig ponny, haha. Visste ni att Asse AVSKYR islandshästar? Han har så svårt för just islandshästen.

Likes

Comments

Något jag tycker är kul att läsa om andras hästar är vad deras styrkor och svagheter är, egentligen gör såna inlägg alldeles för lite av. Tanken slog mig att berätta Asses styrkor och svagheter är, för han är väldigt "egen" och jag har ridit många hästar i mitt liv men aldrig någon som var lik Asse.

Styrkor:
- Asses första styrka är att han är väldigt tålig och uthållig. Han klarar av att gå hårdare pass tre dagar på raken utan att kännas trött i kroppen. Detta är en grej dock som tagit tid att jobba upp.
- Han är väldigt trygg i sig själv. Vilket är jätteskönt! Han är sällan feg eller rädd, han kan bli tittig men jag har aldrig varit med om något tillfälle där han varit feg. Det han är mest rädd för är älgarna, men det är jag också så....
- Han är lättlärd och smart. Det finns ingen häst som lär sig nya trix som Azrael. Förra året lärde jag in honom att ruska på huvudet genom att röra på fingret. Ibland gör han det utan att man ber om det för att han vet att han är duktig då och kanske får en godis ;-)
- Vänligare häst är svårt att hitta. Han skulle ALDRIG sparka eller vara dum mot en annan häst med flit, det han gör är att dra bak öronen om man kommer för nära hans mat när han är hungrig.

Svagheter:
- Han är jobbig att träna galoppfattningar på. Han börjar steppa och skutta för att han bara vill fortsätta galoppera. Man kan inte ens röra skänkeln så exploderar han typ. Men jag sitter bara och skrattar när han gör så, för det visar bara att han tycker det är kul och galoppera.
- Han är jobbig att rida ut på. Han kan bli spänd och tittig, det går liksom inte och njuta när man rider ut. Ibland funkar det bra och ibland skiter det sig och man får hoppa av och gå hem.
- Han är så känslig i magen. Han kan inte äta hästgodisar för då blir han så dålig i magen... Samma nu när han börjat äta hösilage igen efter betet, får tvätta rent bakben och svans varje dag för han är så dålig i magen. Tyvärr funkar inte övergångsfoder eller mash som hjälp, det här är kroniskt enligt veterinären.

Likes

Comments

Fy vet ni, jag har åkt på en rejäl förkylning och feber. Igår är inget mot hur det är idag, feber hela natten och i morse när jag vaknade så mådde jag extremt dåligt. Försökte se om någon kunde ta Asse då jag hade hög feber, mådde illa och ögonen rann som tusan. Dessvärre kunde ingen ta honom så jag fick bita ihop och åka ut ändå. Som tur så tog alvedonen bort febern medan jag var i stallet så jag orkade iallafall pyssla om Asse. Han får vila nu medan jag är såhär pass sjuk, en liten mini vila helt enkelt. Om jag orkar imorgon, om, så ska vi bara skritta ut annars blir det bara gos. Måste ändå erkänna att trots att jag mådde så dåligt så fick Asse mig må lite bättre, det var som att han förstod att jag inte mådde bra.

Spolade av ben och fläta in svansen på nytt. Han fick mash blandat med pellets, något han verkligen älskar! Han blir helt hyper så fort han ser en hink med mash, haha! Så det fick han stå och slurpa i sig. Undrar om Asse var en gris i sitt förra liv för det är grisigt i boxen på morgonen, han bajsa inatt i sin vattenhink och han älskar slaffsmat, haha. Men morgondagen blir oklar, om jag orkar så får han skritta ut en runda som går runt stallet, 30 min med grus och asfalt. Men får se om jag pallar det. När jag kom hem idag så orkade jag inte ens laga lunch för att febern var tillbaka så direkt efter jag åt så somnade jag.

Men det kan ju bara bli bättre för varje dag!

Likes

Comments

Hallon!
Tror ni inte att så fort hösten kom nu så har jag gått och blivit dunderförkyld? Riktig otur. Vaknade och hade ont i halsen i morse sen slog det till på FM och hela EM. Feber har jag också.. Efter middag så säckade jag ihop under en filt i soffan och mådde så dåligt. Tar helst inte Ipren men hade knappt någon ork så tog tablett iallafall. Min medryttare tog honom idag men ska ut imorgon. Kommer endast skritta ut en sväng och ÅKA häst ;-) Behöver lite terapi och få andas frisk luft när man är sjuk. Blir alltid ordentligt sjuk på hösten och så kan jag känna mig halvdålig på våren.. Men under hösten kan det slå till och då blir jag alltid som sjukast, konstigt nog.

Annars blir dagarna för Asse lite oklara nu när jag är sjuk, ev kan nog min medryttare om hon vill få ta honom extra dag så han får röra på sig. Något jag verkligen har lärt mig är att inte rida ordentligt när man är såhär sjuk, så denna gång prioriteras min hälsa. Ska under EM imorgon fixa med lite jobbsök annars så återkommer jag imorgon igen.

Btw, visst ser Asse fint ut i kroppen nu?

Likes

Comments