Header
View tracker

Idag gick det inte att rida, som jag trodde. Vår ridbana är rena skridskobanan och jag tänker inte riskera att rida där trots att min häst har fyra broddar på varje sko. Risken är ändå att dom går och spänner sig och kan skapa skador från det istället. Så, det blev fredagsmys för mitt hjärta istället. La in ny torv i boxen och en massa spån som Asse älskar. Tvättade svansen och fläta ihop den, fick massa godis osv. Han fick gå in i boxen sen med ett tunnare täcke utan hals, det är ändå jag som släpper ut hästarna imorgon och det är plusgrader så jag tror han tycker det är ganska skönt.

Nu ska jag titta på några avsnitt av Hawaii 5-O innan jag somnar för idag. Räknar bokstavligen ner nu tills vi har ridhus, längtan efter att träna ordentligt går inte att beskriva.

Likes

Comments

View tracker

Alltid lika skönt med ledig fredag och ledig helg framför sig. I onsdags följde Linda med till stallet och vi red ut. Hon red Asse och jag lånade stallägarens ponny Diakon. Det gick jättebra tills Asse vägrar gå framåt och börjar kicka. Eftersom att jag vet hur jag får Asse "på plats" så red jag honom sen istället och Linda red Diakon. Asse var verkligen på tårna och såhär gör han varje gång vi kommer till just denna del av slingan. Vet inte om det är något som skrämmer honom där, vi mötte ju på älg med kalv där så kanske ligger något i det. Hovis kom sen och gav Asse nya fina skor. Min hovslagare sa även att hans fötter börjar bli finare och finare, han har ju fullblodshovar = inte den bästa kvalitén. Men jag har ju börjat smörja in dom med jämna mellanrum och så får han tillskott, som då verkar ge bra resultat.

Igår jobbade jag 15-23 och det var såååå mycket folk. Jag sprang bokstavligen överallt non stop 15-19 när jag sen hade rast. Är ganska glad över att man kan springa in på lagret och andas ikapp lite, haha. Var hemma vid 01, hoppade i sängen direkt och kollade på ett avsnitt av Hawaii 5-O sen somnade jag ganska gott. Har hela förmiddagen bara städat, kollat på Baltic Cupen och sett avsnitt av serien igen som jag kollade på igår kväll. Är helt beroende av den, så himla bra. Blir alltid "bara ett avsnitt till". Pappa ska snart köra mig till stallet och jag hoppas banan är något ridbar idag. Har sån extrem träningssug men det går knappt att trava ordentligt och jag känner hur Asses överskottsenergin bara växer och växer.

Imorgon har jag en provridning på honom sen ska jag iväg på middag hos en som har en två våningslägenhet på Södermalm. Till början av veckan ska jag börja packa lite inför flytten, jag insåg precis här om dagen att jag har två amigotäcken med lika mycket fyllning. Onödigt köp much. Så om någon vill köpa ett innetäcke från amigo med ca 100 gr fodring strl 145 så har jag ett, hehe. Tänk att om en vecka har jag ridhus, woho! Och Jessica som flyttar Cabba kommer stå 15 min skritt ifrån oss. Så kul!

Likes

Comments

View tracker

Köpa en till häst
Just nu säger min ekonomi nej till att ha en till häst, men jag kommer innan 2017 är slut, ha en till häst. En hopphäst, max 175 cm, lätt och nätt. Det är skönt att året bara har börjat och jag har god tid på mig att skaffa ett till jobb/nytt jobb samt få ihop lite mer pengar till att kunna köpa en till. Azrael kommer få fortsätta vara min hoppponny vid sidan om 😉

Skaffa ett till/nytt jobb
Jag trivs på mitt jobb idag så anledningen till att jag skriver nytt jobb betyder inte att jag kanske byter. Men jag kan ju inte stå på samma ställe, med så lite jobbtid för att komma någonstans. En dag behöver jag flytta hemifrån och då kan man inte betala hyra för sig och hyra för hästen och alla kostnader där runt om. Jag kan ju ha häst idag för att jag fortfarande bor hemma. Men ett till jobb eller nytt jobb som kan ge mig större inkomst.

Skaffa körkort
Denna punkt är på gång 😉

Köpa trailer
Nu när mina planer är att åka ut på banorna regelbundet och att vi redan åker runt en hel del så behöver jag en egen trailer. Den ska dekoreras med mitt namn och svenska flaggan bredvid namnet. Får önska mig en i 20-års present ifall jag inte hinner köpa en, fyller ju år i oktober.

Tatuera in Azraels namn i romsiffror.
På revbenen. För den här hästen kom in i rätt tidpunkt i mitt liv och betyder så mycket för mig. Han har sett stort avtryck i mitt hjärta och han förtjänar en evigt inristad plats på revbenen.

Starta dressyr på Azrael.
Dock vet jag inte om jag vågar, hehe. Min häst råkar nämligen bli väldigt taggad efter galoppfattningar och börjar takta, han behöver en riktigt dressyrryttare isåfall som inte tänker så mycket på fart.

Likes

Comments

Igår bestämdes det, på fredag nästa vecka flyttar vi till nya stallet. Så skönt att veta att det nu är bara att packa ner allt sen lasta häst och åka. Jessica som äger Cabba ska flytta samma dag så då kunde hon köra oss först för en billigare summa än att jag ska hyra släp för dyrare pris sen stressa under helgen när jag jobbar. Så det är jättesnällt! Då får Asse vila och acklimatisera sig under helgen när jag ändå jobbar. Ska köpa ridhuskort nästa vecka så vi kan börja träna efter helgen. Jag säger det igen, vad skönt det ska bli med ridhus!! Jag tror jag aldrig stått i ett stall med en sån här lyx till ett sånt bra pris.

Nästa vecka måste jag smörja all min utrustning för den är ganska skitig och vill gärna ha det rent innan vi flyttar in, haha. Eller inte skitig så det syns men lädret behöver få lite omvårdnad för jag är ganska så dålig på att smörja. Är ganska mycket saker jag måste packa ner också, förra gången fyllde vi nästan ett helt släp med massa saker. Och jag kan lova att jag inte ens behöver hälften av det. Men som hästmänniska har man väldigt lätt att samla på sig saker. Har på senaste tid fått sålt på två saker, alltid något 😉

Idag ska Asse gå lösgörande på banan. Red det igår också och av det lilla jag kunde rida på banan så kändes han fin! Märks att det jobb, tid, pengar osv jag lagt ner på honom ger resultat. Jag har dyrare träns för att då bättre inverkan och mitt PS träns High Jump ska ha äran. Har en helt annan häst sen han endast använder det utan smaka nackstycken och annat som trycker. Imorgon ska Linda med till stallet och vi ska rida ut! Hon tar Asse och jag lånar stallägarens häst Diakon som har tävlat massa distans tidigare. Så kul! Vi har inte setts på jättelänge för jobb har kommit emellan, är hon ledig så jobbar jag. Men imorgon är vi båda lediga så vi kör in en dag med häst. Sen kommer hovis vid 15.30 och då ska min pålle äntligen få nya skor! Perfekt inför flytten.

Mitt ❤️

Likes

Comments

Igår fick vi hästfolk svart på vitt att vi knappt får plats i media. Peder vann Jerringspriset, en prestation han och hästen är värda. Direkt börjar vuxna sandlådeleken och svenska avundsjukan komma. En så kallad journalist på Expressen (enligt mig är hon inte journalist i och med hur hon trycker ner någon annan) skrev en krönika och hur allt detta är mobilisering och en röstkupp. Tror ingen hästmänniska har missat den men om ni har så klicka in denna länk: http://www.expressen.se/sport/kronikorer/anna-friberg/anna-friberg-det-kanns-bara-som-ett-daligt-skamt/

Det märks genom hela denna text att den är FÖR snabbt hopskriven, den trycker ner Peder och en hel del okunnighet. Hur hon nu kan kalla sig sportkrönikör förstår jag inte om man inte har koll på ridsporten. Vad anställer Expressen för folk som ska vara sportkrönikörer men dom kan inget om det dom skriver om? Sen på Aftonbladet Sportbladet också är okunniga om häst syntes ganska tydligt i en av deras artiklar där dom skriver att Rolf-Göran Bengtsson är dressyrryttare, HAHA! Är det nyhetssidorna eller ridsporten som är pinsam nu? 😉

Well, det är så många där ute just nu som är så butthurt och ridsporten njuter av att få visa fingret till alla 😉

Likes

Comments

Inatt har jag sovit 12 timmar och det kändes välbehövligt! Om man sover ca 6h på två dagar sammanlagt så är man ganska trött sen 😉 Så ni kanske förstår varför jag inte uppdaterade igår. Men jag var hästledig i lördags och igår åkte jag bara dit för att pussa på min häst och fixa allt. Idag ska han få jobbas på banan i bästa möjliga mån som det går. Banan har riktigt dåligt underlag just nu och man tappar motivationen om man inte kan rida sin häst ordentligt. Men 1,5v kvar sen har vi ridhus!! Vi kommer verkligen få det så bra där, inte haft såhär bra träningsmöjligheter sen 2013. Sen att av kan ha det och min häst står fortfarande 20 min ifrån mig, ännu bättre!

Ska åka till stallet lite senare men tills dess kan ni fundera på om hästen nedan är en älg? 😏

Likes

Comments

Okej, det finns träningsvärk sen finns det extrem träningsvärk. Jag har det sistnämnda x100 efter att jag red Cabba igår. Känner mig stelopererad och kan inte gå normalt, haha. Dagen blev lite längre igår än vad jag hade tänkt mig. Först red jag Cabba innan solen gick ner. Red ut en sväng först och galopperade lite på vägarna, så taggad kuse! Han kickade och var riktigt glad! Red sen på banan en stund och red en hel del galoppombyten, eller ja, varierat så han blev lösgjord. Alltså trycket man känner när han byter galopp är oslagbar! Jag är helt såld på den hästen, Jessica som ägde honom måste säga till mig om hon någon gång funderar på att sälja honom. Drömhäst som passar min egna ridning! Asse är ju ponny jämfört med honom och det blir sån stor skillnad. Cabba gör det du säger till honom att göra medan man får flirta och jobba med Asse fr han gör inget gratis. Med jämna mellanrum funderar jag på att skaffa en till häst... 😉 Men det kommer nog få vänta lite tills jag har lite bättre summa på lönen, är inte långt ifrån men några tusenlappar till så. Vem vet, kanske jag står med en till häst slutet av 2017?

Asse fick vila igår för mitt i allt så följde jag med Hannah till Kasilla, dit vi ska flytta. Träffade stallägaren igen och dom är ju otroligt härliga, känns verkligen rätt. Idag fick jag vara hästledig men imorgon ska Asse få röra sig, ev har jag en provridning i veckan på honom för en äldre kvinna som vill enbart rida ut. Så vi får se vad som sker! Jobbar till 14 imorgon sen är det raka vägen ut till stallet. Måste börja planera inför flytten nu, det är prick två veckor kvar och jag måste fixa transport. I och med att det är två veckor kvar tills vi flyttar så är det också två veckor kvar av januari, helt sjukt. Många som har en bucketlist för detta år och jag har väl inte skrivit upp vad jag ska klara men det finns en grej som ligger högst upp. Det handlar om Asse. Kanske vissa kan klura ut vad det handlar om och vissa inte. Kan ni gissa? 😉

Sen vill jag ju ha en till hopphäst som kan ta mig lite längre än vad Asse kan. Jag vill få fler timmar i sadeln och utvecklas. Jag känner att med variation kan jag få ut bättre ridning, det har jag märkt nu när jag ridit Cabba och Asse. Man får ta fram bra ridning som man har men kanske inte kan få ut på bara en häst. Jag tittar ju på hästar till salu men jag kommer inte slå till om jag inte någon dag skulle verkligen hitta just den hästen. Då får jag gå med extra jobb på snoken utöver mitt vanliga jobb, hehe.

Likes

Comments

Något jag tycker om att läsa på andra bloggar är vad deras hästar äter. Samt även få höra tankarna kring varför dom äter det. Precis det tänkte jag dela med mig av nu och jag tror jag aldrig visat tidigare vad Azrael äter. Så jag tar hur rutinerna ser ut på vardagar.

Hästarna får Krafft i boxen innan dom släpps ut vid 05:00. Då får han ca 4 dl Krafft Groov Protein, 4 dl havre och 3 dl sojaprotein. Groov protein ger jag inte så mycket av då hans mage inte klarar av för stora mängder pellets, så därför ger jag en liten mängd som han klarar av och det funkar utmärkt. Det har gett stort resultat på honom eftersom att det innehåller en del protein, sjukt nöjd med det fodret. Havre får han för att ge lite mer energi. Sojaprotein är bra för Asse som är svårfödd och även det har gett fina resultat! Han har fått upp hullet riktigt fint eftersom att även soja innehåller en del protein. Det som är viktigt med sojaprotein är att man inte får ge för mycket för grovtarmens skull. Tänk på att ge sojamängden efter hur mycket din häst väger.

Hästarna släpps sedan ut och Asse får då 8 kg hö i hagen.

Sen vid 15-16 får dom lunch. Dom får extra mycket mat på morgonen för att klara sig till denna tid, helger får dom lunch vid 13. Till lunch får Asse 2 kg hö och han brukar även då också ha en del mat kvar från morgonen då han inte äter så fort eller är glupsk när det gäller hö, han går och äter lite när han vill.

Sen vid insläpp mellan 19-21 så får han 5 kg hö i boxen. Han får ca 1 kg löst i boxen och resten i hönät eftersom att han annars trampar runt allt och inte äter upp det, bortskämd häst. Då får han nu vid vintertid när han dricker sämre så får han 10 dl mash. Annars får han 6 dl mash. Han får då Krafft Sensitive Mash som är havrefritt och blötläggs i varmt eller kallt vatten (jag kör alltid varmt) och sväller 15 min innan man kan ge hästen det. Men jag förbereder alltid för kvällen dagen innan så det kan svälla ordentligt. Det är bra vid koliksymptom eller för kolikhästar då det innehåller massa vatten. Asse älskar mash och det var det ända som kunde hålla honom lugn när vi skulle klippa honom!

Likes

Comments

Idag har jag en till häst att rida... Nämligen fina Caballero!! Jessica äger ju honom och hon kan inte åka ut idag så erbjöd mig att ta honom. Jag tycker om den hästen så mycket, extremt rolig att rida! Han är ju större och kraftigare än Asse så det blir ganska stor skillnad. Så han ska ridas ut och jag får fylla på lite energi inför jobbhelgen. Upp 04 hela helgen och kötta. Sen får vi se vad jag hittar på med Asse, suger ju att banan är rena isbanan och jag har tyvärr inga skridskor till honom... Haha. Rätt skönt med ridhus snart ja 😉

Senare idag kommer det komma ut ett inlägg om vad Asse äter under en hel dag och varför han för det. Annars hoppas jag ni har en bra fredag den 13:e 😏

Cabba hoppar sååå fint! Tränas för Helena Persson och har extremt fina kvaliteer!

Likes

Comments

I morse var jag i stallet 06.30 och när jag tänder lampan i stallet så var Asse sååå trött, han stod och blinka som tusan jättefort. Lillen, haha. Hästarna fick mat sen gå ut direkt. Gjorde alla sysslor, fyllde på torv osv. Red ut efter någon timme sen och jag kom knappt en halv kilometer tills vi mötte på ett träd som låg tvärs över vägen. Det var alldeles för stort att flytta på så jag tog bort lite grenar och försökte få Asse över vilket gick med en massa kvistar i ansiktet haha. Asse var ju mycket till hjälp som gick och åt på pinnarna. Fortsatte rida, sen möter vi på ett ännu större träs som låg övervägen och det kom vi inte över.. Så jag red en omväg hemåt som gör att man får gå på en gångväg för att komma in i skogen igen. Han var sååå taggad, som han annars alltid är. Han fick röra på sig iallafall, mesta dels skritt för att underlaget var rena isbanan.

Imorgon skulle ju det kommit en tjej och provridit Asse men hon har redan hittat en ny medryttarhäst så där sprack det. Bara att leta vidare efter någon duktig. Har inte så jättehöga krav på om man vill endast rida i skog men ska man rida honom på bana så ska man kunna rida i en bärig form, för en hållbar ridning på Asse. Så vi får se, ska lägga ut en ny annons idag så får vi hoppas någon duktig dyker upp.

Imorgon blir det uteritt igen men får rida åt andra hållet på slingan för att slippa träden som fallit. Sen får man efter en stund vända tillbaka eftersom att man kommer dit träden är och Asse blir så taggad och svår att hålla in om man vänder tillbaka men han måste ju lära sig. Sen får vi se vad vi hittar på i helgen, tiden går så fort för om knappt två veckor ska vi flytta. Helt sjukt. Kommer sakna alla så himla mycket för vi är som en familj (ja vissa andra är ju speciella...) men det ska bli bra ändå. Har så mycket saker som måste packas ihop osv, lär bli ett helt släp eller lite mer med grejer.

Likes

Comments