Nu tänkte jag skriva om ett ämne som jag brinner för, eller i alla fall har mycket åsikter gällande om. Nämligen feminism. Jag vet att ämnet triggar många, så varför inte göra människor ännu lite mer triggade ;) Haha nämen feminism är något som jag tycker är väldigt intressant att diskutera för att det finns mycket att ta upp gällande saken.

När jag bla uttryckt mig om att jag är feminist så har jag ofta fått frågan " aha så du hatar män?". Att hata män och att vara feminist är två helt olika saker. Feminismen handlar om att vi kvinnor i samhället vill kunna ha samma förutsättningar som männen har. För det är ren fakta, att vi tjejer är förtryckta i samhället. Många anser att vi i Sverige har kommit så långt med utvecklingen med jämställdheten i Sverige och att vi inte har nåt att klaga på. Men enligt mig så tycker jag att vi för det första har mycket kvar att jobba på (även fast vi kommit väldigt långt i utvecklingen svar ja). Men om man bara tar exempel som kvinnornas mycket lägre löner än männens, det ojämna uttaget av föräldraledighet och männens otroliga våld mot kvinnor. För det andra så är jag inte bara feminist för kvinnorna i Sverige, utan jag vill kämpa för kvinnornas rättigheter i alla länder där jämställdheten på riktigt suger, där bland annat kvinnor blir arresterade när de inte bär slöja, eller blir bortgifta som femton år till okända gubbar som ska "ta hand om dem".

Hatar även när folk påstår att "åh så typiskt feminister att stå halvnakna och skylla det på feminismen, allt dom vill är ju bara att få uppmärksamhet av killar egentligen" hahahha så skrattretande. Nej, när ska människor inse att allt vi tjejer gör är inte för att impa på killar hela tiden. Utan vi gör det oftast för våran egna skull. Om vi lägger upp en bild på oss själva halvnakna på tex Instagram så är det inte för att få killar att drägla över oss, utan för att vill lägga ut på våra kroppar som vi ska och är stolta över. Jag personligen bär väldigt ofta urringade tröjor, och det gör jag endast för MIN skull och ingen annans. Jag tycker det är snyggt att visa lite bröst och lixom kom igen varför inte visa upp det man har? Många påstår även då att "ameh du får ju räkna med att du får kommentarer när du går runt sådär" nej för ingen har någonsin rätt till att kommentera min eller någon annans kropp återigen, jag tänker inte acceptera att 50+ gubbar sitter och rå glor på min urringning på tåget för att dom aldrig verkar sett lite hud förut...

Bara dra exemplet som när en kille går toppless på stranden och jämför det med när en tjej gör det, direkt blir hon klassad som ett sexobjekt och killen smiter undan eftersom att hans kropp är helt "normal" att visa upp. Eller det klassiska som när en kille ligger runt med massa tjejer och han blir kallad Kung, men när en tjej gör detsamma är hon direkt en Hora eller Orre. LIxom varför är tjejens sexualitet, kropp eller värde alltid mindre värt???

Jag vill inte att ordet Feminism ska kopplas till något negativt eller detsamma som manshat, för det är det inte. Jag tror att många är rädda för att kalla sig feminister i dagens samhälle, för att de är dåligt pålästa och tror direkt att ordet är fett negativt laddat och väljer att inte lägga sig i ämnet eller inte ens ta tag i vad ordet faktiskt betyder. Jag vill att det ska vara något positivt (eftersom att det ÄR en positiv sak) och att alla ska kunna vara stolta när de kallar sig själva för feminist. Och till alla tjejer som läser det här, försök att alltid stötta varandra istället för att snacka skit och kalla varandra en massa saker. För att om inte vi tjejer stöttar varandra, vem ska då göra det?

Feminism står som sagt inte bara för kvinnornas rättigheter som många verkar tro, utan för ett jämställt samhälle där alla ska vara lika värda oavsett kön. Feminism står för människans rättigheter.

Pusssss<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vet knappt hur det här med blogg funkar menmen får try my best lixom. Jag vet inte heller varför jag kommer på fett mycket efter själva "bloggkarriären" att jag vill skapa en blogg, men det verkar najs att ha någonstans att kunna skriva av sig sina känslor/tankar & åsikter och eftersom jag har väldigt många sådana så why not skriva sånt här heh. Tror att många av er som läser det här kommer från min Instagram, och där är jag väl inte så överdrivet personlig så tänkte skriva lite om mig själv (för jag är ju såå extremt intressant..)

Jag bor i alla fall utanför Stockholm, i två orter som heter Kungsängen och Bro. Min pappa & mamma separerade redan när jag var 9 år så jag & min 10-åriga lillebror bor varannan vecka lixååm. Jag är ursprungligen (om man ens säger så?) från Bro, men min pappa flyttade till Kungsängen för 2 år sen ish, och jag går även i gymnasiet där också. Jag skulle beskriva mig själv som väldigt öppen & ärlig, jag säger oftast det jag tycker, och är inte den "tysta" om man säger så. Annars så är jag också väldigt omtänksam, och bryr mig ibland kanske lite för mycket om människor som inte skulle gjort detsamma i ombytta roller, men men känner att jag hellre är den som bryr mig för mycket än den som inte bryr sig alls. Wow djupt det blev nu.

Känner att det här blogginlägget blev rätt skevt och kanske lite stelt typ hahah. Men det är som sagt mitt allra första, och det kommer säkert bli bättre med tiden, eller vi får väl iaf hoppas på det ;) Men oavsett om just det här va ett sugigt inlägg så hoppas jag att ni tycker det var lite kul att få lära känna mig lite mer hihi (intressanta jag var det va).

Jaja. puss & kram sålänge<3

Likes

Comments