Allmänt

Hej på er!

Jag var VRÅLhungrig nu när jag kom hem. Ingen god mat i skolan idag. Så nu ska jag göra det lite mysigare i mitt rum och tända lite ljus samt sätta på lite bra pluggmusik. Idag har jag som agenda att svara klart på alla frågor. Beroende på hur lång tid det tar så får vi se om jag nöjer mig så eller om jag börjar anteckna runt ämnet idag eller om det blir på torsdag.

Jag har i alla fall lyckats strukturera upp lite för den här veckan med allt möjligt så känner mig inte så stressad i alla fall. Hoppträning imorgon och så får vi hoppas att allt löser sig på lördag så vi får vara med på pay'n jump. Skulle få vara kul att få göra. Men nu måste jag tyvärr fokusera fullt ut på plugg så vi hörs senare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Ber om ursäkt för kass update, full rulle i vardagslivet. Idag åkte jag direkt till stallet efter skolan då jag slutar ganska sent med idrott så kan byta om där direkt efter. Så åkte till stallet där jag gjorde alla sysslor innan jag tog in och gjorde i ordning Gazze. Red igenom lite i ridhuset och la fram en bom där vi fokuserade på galoppombyten över bommen. Man måste vara VÄLDIGT tydlig och forma om henne och komma på bommen lite som snett igenom, då hajade hon grejen men märkte att det var lite ridskoleponnyslarv där. Hon var nämligen duktig på att sakta av efter bommen i det nya varvet och byta galopp självmant men över bommen var det övertydliga hjälper för att hon skulle byta. Men det flöt på ett par gånger med byten så nöjde mig med det så kan vi fortsätta med den träningen, då med serpentiner och andra bågar roliga att träna byten på.

Imorgon får Gazela vila dagen innan hoppning och jag "slipper" åka till stallet för att istället vara hemma och plugga. Skulle jag ha prioriterat nöjet först hade det ju såklart varit omvänt. Men nu ska jag sova då jag ska upp tidigt imorgon och åka in med mamma tidigare på morgonen för att få jobba ikapp med matten lite på extrahjälpen som finns innan vår mattelektion.

Godnatt, så hörs vi imorgon igen!

​En individ som gör mig på bra humör<3

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Frida och Nellie sov här igår, därav den uteblivna uppdateringen. men nu sitter jag i alla fall här i mina nya mjukisbyxor i min nybäddade säng i mitt nystädade rum. Skönaste känslan<3

Idag åkte vi då till Täby centrum strax efter att vi ätit klart vår frukost. Vi shoppade och åt lunch och hängde där tills strax innan mörkret kröp fram. När vi kommit hem bytte jag och Frida om och påväg till mitt stall lämnade vi först Frida i hennes stall och Nellie hos henne och sen åkte vi vidare till Gazze där jag red igenom henne i paddocken idag. Hon är lite stel vissa dagar vilket bekymrar mig lite då hon egentligen borde vara ganska mjuk och fin i och med att hon inte stökar i hagen och sånt men det är bara att fortsätta lösgöra henne i alla gångarter varje pass så blir hon så småningom riktigt avslappnad. Imorgon ska vi ut och jogga mycket på det lite hårdare underlaget på slingan då hon var lite snubblig idag så vi ska successivt stärka ben ännu mer.

Pay'n jump på lördag! Supertaggad är jag även fast jag inte har en aning om vad jag borde förvänta mig och om hon kliver på bussen men vi får se ;P Ska i alla fall sätta mig och planera den kommande veckan nu så vi är fit for fight på lördag. Vi hörs!

​Charmig bild på min bästa<3

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er och förlåt för utebliven uppdatering idag!

Varit myycket idag så inte hunnit kolla in här. Hoppträningen gick suuuperbra och Gazela var glad och framåt. Man märker att hon verkligen valt mig som sin person så som ston gör. Hon låter ju somsagt inte någon annan än mig och fodrare ta in henne men jag har aldrig haft problem med det jämfört med alla andra som provat. Det kommer bli jobbigt dock att lämna tillbaka henne men nu skulle jag ju satsa på islandshäst efter sista ponnyåret, hmm. Får ta och bli rik och hitta en gård att flytta till så kan jag samla på alla hästar som ligger nära mitt hjärta.

Nu ska jag sova, hörni. Imorgon ska ändå bli ganska rolig. Halvdag i skolan och sen åker vi till gymnasiemässan som jag är tagg på. Gazela vilar och medryttaren åker dit och fixar alla sysslor. Efter gymnasiemässan åker jag väl antagligen hem om inget annat dyker upp och så tänkte jag fota Freyja bland de superfina höstträden vi har utanför då det stått på agendan ett bra tag. Så en ganska rolig och mysig dag imorgon.

Vi hörs imorgon igen!

Helt galen i alla vackra höstlöv

Likes

Comments

Allmänt, Gazela

Hej!<3

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om hur jag tänker lägga upp min träning med Gazela under hösten och vintern. Jag har nämligen tänkt lite på hur vi bäst ska träna för att sedan kunna starta en tävlingssäsong 2017. Först och främst behöver jag komma igång med att träna själv, det är något jag tyvärr slarvat med på grund av att jag inte har någon tid kvar när jag har stall och plugg att konstant göra. Men styrketräng och kondition ska planeras in i vårt upplägg för min del för att bli en ännu bättre ryttare. Gazela kommer ju hela tiden ha medryttare 2-3 gånger per vecka så att jag får de dagarna till att plugga. Under träningsperioder har jag tänkt mig att det en gång i veckan ska hopptränas, en gång dressyrträning för tränare och ännu en eller två gånger utan tränare, många uteritter på blandat underlag men viktigast är att hon får gå på ganska hårt underlag och klättra i skogen för att stärka ben och bilda muskler. En vilodag per vecka räknas med där det antingen då är totalvila eller lonegering eller promenad. Även konditionsträningar av olika slag ska räknas med för en mångsidig träning. Syftet med det upplägget är att få en varierad träning för att stärka olika muskler och undvika skador som orsakas på grund av dålig variation.

Så fort den första halkan är över tänker jag mig att vi ska börja vår tävlingssäsong då kylan inte gör mig mycket men is och snö gör det svårare att komma iväg. Dels för halka på vägarna men dels för att slippa brodda och brodda ur varje gång vi ska iväg. Så i början av veckan tänker jag mig att jag planerar veckans träning lite mer ingående.

Slutresultatet av träningsperioderna ska vara en välmusklad häst med bra kondis, starka ben och hovar och en positiv framåtanda. Tillsammans ska vi bli ett grymt ekipage ;)

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Nu har jag precis avslutat och skickat in min bildanalys. Puh, man är helt slut i huvudet efter att ha suttit och analyserat. Dock är det lite jobbigt eftersom vi bytt bildlärare i år och de två olika bildlärarna skriver lite olika om var man ska skriva de olika sakerna, men men, hoppas och tror det går bra ändå ;) Tycker det är så skönt att bara sitta här på ett café utan någon som känner mig eller distraherar mig. Där man bara får vara i sin helt egna värld omgiven av alla andra som också lever i sina världar. Tänk, vad många individer man omger sig av när man sitter på ett café i huvudstaden. Som ni märker är jag fortfarande lite kvar i mina djupa analyseringstankar ;P

Nu tänkte jag dock försöka spåna fram något att skriva ett inlägg till er om innan jag åker hem. Ingen mer än kaninen som saknar mig där hemma just nu ändå, haha. De andra åker ju till stall och sånt men kanske borde jag ändå åka hem och städa i ordning mina stuff så jag har lite ordning och reda.

Vi hörs senare!

​<3

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Just nu har jag lunch i skolan och sen två lektioner kvar. Efter skolan åker jag antagligen ner till stamning lämnar tillbaka mammas byxor som hon köpte, prova o vill lämna tillbaka, haha, och så sätter jag mig nog ett tag på starbucks och gör min bildanalys och skriver lite inlägg till er innan jag åker hem.

Stella tar hand om och rider Gazela idag och jag hoppar imorgon. Sen är jag ledig torsdag igen och då får vi se vad jag gör då. Måste planera kommande veckorna bättre så jag faktiskt har någon aning om vad jag gör när.

Nu har jag i alla fall snart NO så vi hörs igen efter skolan!

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er!

Har ni haft en bra måndag? Min har väl varit helt okej men jag känner hur dessa kommande veckor kommer bli lite kaotiska, hmm. Mycket att göra vid "fel tillfällen". Men men, snart höstlov och då får jag njuta av några dagar i London😍 Längtar så mycket! Innan dess får jag också flera dagar att mysa och rida finaste ponnin.

Idag då, jag åkte till skolan och var där tills 15.45. Sen åkte jag och Linnea till Mörby centrum där vi mötte upp mamma och Richard som hämtat Freyja som varit hos veterinären över natten. Hon hade käkat en strumpa som satte stopp för matsmältningen och kunde inte hålla kvar det hon åt utan spydde upp allt utom strumpan. Dock behövdes ingen operation, som de trodde ett tag, utan den kom ut imorse. Det räckte med kontrastvätskan. Så, hon är hemma nu. Skönt.

Åkte till stallet när jag mellanlandat hemma för att byta om och äta. Longerade bara idag dock då jag är fruktansvärt trött och lite utmattad. Måste suga i mig lite energi och få tillbaka orken. Dock har inte Gazela riktigt fattat grejen med lonegering utan tvärnitar och ser förvirrad och frustrerad ut över att hon inte förstår att hon ska fortsätta springa så efter ett tag gick jag fort bredvid men ändå med ett avstånd på linan mellan oss och det funkade så behöver bara få henne att fatta grejen, så det ska vi träna vidare på. En ponny på 13 år som inte kan bli logerad, hmmm. Behöver nog inte säga mer.

Nu ska jag göra en kopp te och snart runda av för dagen, så vi hörs imorgon igen!

​Nellie fick skritta av Gazze i lördags<3

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon<3

Måndag idag och en ny vecka på ingång. Denna vecka trodde jag att det skulle bli lugnt då jag bara har en inlämning men sen insåg jag att jag ju fortfarande har stallet och inte en ledig helg förrän veckorna efter höstlovet... Aja, det är ju i alla fall bara roliga saker inplanerade.

Just nu sitter jag på Roslagsbanan. Idag tog jag min vinterjacka då jag inte har någon hoodie eller så, har därför bara varm jacka. Idag åker jag hem efter skolan. Byter om och äter något och får sen skjuts till stallet så det är ju skönt. Vi får se om det blir dressyr på banan eller att jag släpper henne i ridhuset om det är ledigt vilket jag har svårt att tro att det är men vi får se.

Vi hörs!

Pussmule<3

Likes

Comments