Att växa upp, bli äldre och mognare innebär så många saker. Jag kan ofta tänka på hur många framsteg man tar för varje år som går. Tänker man inte och reflekterar man inte, så kommer man aldrig riktigt förstå hur stor skillnad det faktiskt är.
Om jag utgår från mig själv och jämför mig själv med kanske fem år sedan, så kan man väl till än början tänka att det inte hänt så mycket. Det är efter gymnasiet. Men tänker jag två gånger så är jag två olika människor, på sätt och vis. Självklart har jag kvar mycket av min personlighet, men jag har verkligen förstått en viktigt sak. Kanske den viktigaste. Utmanar du inte dig själv, så växer du aldrig som människa. Du kommer inte komma framåt, inte lika snabbt i alla fall.

Sätter du inte dig i nya situationer, träffar inte nya människor eller går på den där arbetsintervjun som är svinläskig. Ja, då kommer du inte växa. Du måste sätta dig i nya, jobbiga och läskiga situationer. Det är inte något dåligt att vara nervös. För vid varje nervös situation, ju lättare känns det nästa gång. Som när jag sprang mitt första marathon, jag var livrädd.
Efteråt var min inställning till saker som inte ens hade med träning att göra "men gud, klart jag klarar det, jag kan ju springa ett marathon". Likaså som att gå på det där eventet eller festen som du inte känner så många på. Nästa gång är du lite mer bekväm och kanske till och med stöter på någon som var på förra festen.

Att göra nya saker gör att man lär sig, blir mer säker och starkare inombords. Vissa är bättre på det än andra. För mig har det kommit det sista året. Självklart ska jag höra av mig till den killen, vad har jag att förlora. Om jag blir dissad, då blir jag det, what's the big deal. Eller som att söka ett jobb och gå på intervju, se det som en lärdom, en möjlighet till att lära känna sig själv mer. Veta hur man hanterar sånna situationer, man lär sig av sig själv på något vis.

Mycket handlar om att vara modig och förstå att saker inte är på liv och död. Se det som möjligheter istället. Våga utmana dig själv. Ingen är bekväm eller gillar alla situationer, men man kan ofta få ut något vettigt av det trots allt.
För några år sedan skulle jag aldrig se det nyttiga med att umgås med människor jag inte känner så väl eller göra något som jag aldrig gjort innan. Då tänkte jag mer "men jag gillar ju inte det, varför ska jag då göra det". FÖR DU UTVECKLAS.
Och enligt mig är det just det livet handlar om, att ta sig framåt, utvecklas och lära sig så mycket man bara kan.
Såväl om sig själv, hur andra fungerar, träning, resor, ALLT. Förstå hur mycket saker vi upplever, ser och lär oss. Varje dag. Speciellt om man lär sig hantera livet på bästa sätt. Då blir det som roligast.

Lots of Love

See more - INSTAGRAM

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

idagrundelius
,
Håller med 100%! nouw.com/idagrundelius
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229