Godaste middagen hittills, en lagom krämig pasta med lax och husets vin med en solnedgång att titta på. Mmmmh!! Pausa livet nu tack.
Efter den goda maten på Ristorante Luisa blev det lite kaffe, perfekt. Älskar att dricka kaffe efter maten. Innan vi gick tillbaka köpte vi glass igen, haha. Aldrig ätit så mycket glass som här. Men den italienska glassen är fantastiskt god och i denna värme blir den nog ännu godare ;) Nu är det läggdags, kommer fler outfit-bilder imorgon. Godnatt <3

Lots of Love

See more - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Efter två dagar med fokus på ”upptäck” och turistandet bestämde vi oss för att slappa vid hotellets privata område vid havet. Så där har vi legat i varsin solstol med utsikt över havet och alla båtar och bara tagit ett kliv ner i vattnet för att svalka sig lite då och då. I det näst intill kristallklara vattnet!!
Vi pausade med en lunch som blev en s.k semesterlunch bestående av en glass och frukt. Mycket gott! Nu har vi gått upp till hotellrummet för att kyla ner oss lite, har varit 35 grader här och inte ett moln på himlen. Ska snart hoppa in i duschen och senare blir det någon god middag här i Lerici. Sista kvällen här innan vi flyttar oss lite längre upp på kusten.

Lots of Love

See more - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Dag nummer två här i Italien och planen var att beta av resterande 4 byar i Cinque Terre. And we made it!! Efter en löprunda på 5 km, en morgondopp och hotellfrukost så tog vi tåget till byn Vernazza som ligger näst längst bort av alla fem byar. Vi var på den byn längst bort igår, Monterosso. Efter att ha kikat in Vernazza, ätit lite frukt och köpt varsin silverring så började vi får vandring/hike till närmsta byn som heter Corniliga.
Vandringen var ungefär 4 km varav början var värst, där var det mycket uppför. Men man klarar såklart av det. Däremot har denna dagen varit såååå varm. Jag har aldrig sett så många svettiga människor, haha! Den rann på ALLA, det var svettringar på det flesta och jag gick runt med svettdroppar på rygg och ben konstant. Men på något sätt är det lite gött, iaf under hike. Sedan åkte vi vidare med tåget till de andra tre byarna. Alla är liknande varandra men med sin egna charm. Jag är så glad över att vi hann se alla fem byarna och kan inte riktigt säga vilken som är bäst. Mycket turister är det, men det får man ta.
Det var också kul att få vandra mellan två byar, det var nästan lite som Highway 1 i Kalifornien, fast till fots i Italien, haha. En riktigt bra och svettig dag, men såååå mycket intryck och fina miljöer. Italien är fantastiskt. Skriver mer om varje del av dagen nedanför.

Vernazza var verkligen vackert! Men det var de andra byarna också. Det finns mycket fint att se här!

Halvtidsvilan hade en otroligt fin utsikt!! Vi åt melon och drack väl upp ännu en liter vatten på ett café som låg ungefär halvvägs. Här hade det varit mycket uppför och jag tror inte ni fattar hur varmt och svettigt detta var.
Har nog druckit 4-5 liter vatten idag. På bilderna ser man Corniliga som vi skulle till!! Den enda byn som inte har en hamn eftersom den ligger på en höjd.

Väl framme i Corniliga letade vi upp skugga, kaffe och varsin iskall och svingod glass. Det förtjänade vi! Fick bli vår lunch. Denna gatan var sååå mysig och italiensk på nått vis. Fullt med vinbarer, gelateria (glass café) och man möttes av dofter av pizza, pasta, vin, pesto, bröd osv. FANTASTICO!

Tredje stoppet för dagen och efter en kort tågresa kom vi fram till Manorla. Också så fin och mysig by. Här strosade vi runt en kort stund. Ställde oss och vilade lite på ett ställe med fin utsikt och där det blåste, skönt!

Sista stoppet för dagen och även femte och sista byn var Riomaggiore. Strosade runt även här en liten stund. Lika fint som de andra. Svetten fortsatte att rinna och vid bestämde oss för att bada i väntan på sista båten som vi bestämde oss för att ta istället för tåget.
Snacka om att det var skönt efter vandring, tåg och allt annat haha.

Båtturen påvägen hem körde förbi en mysig vik med härliga klippor, grottor och natur. Det här vackra vattnet fortsätter att överraska mig och jag ÄLSKAR det, hur sugen blir man inte på att bara hoppa i?

På kvällen hade jag på mig en ny klänning som jag hittade i en liten affär i Manorola!! Så fin, luftig (haha) och bekväm.

Trötta efter dagens vandring, värme och intryck så tog vi en restaurang precis utanför hotellet med havsutsikt likt många andra här. Mamma tog grillad tonfisk som jag också funderade på, men en italiensk pizza lockade mer och känns som ett måste när man är här. Den var god, riktigt god.

Lots of Love

See more - INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer