oj vad glad jag är att jag inte rider ponny. snacka om att ens ridning föredras genom åren.. att man måste mogna när man går upp på storhäst. för några år sedan tyckte jag ponnyridningen var cool, coolast var dom som hade galnaste ponnysarna. önskade dock att jag själv skulle fått uppleva detta, tror ändå det är bra för utbildningen att rida så fort som möjligt och inte ha full koll på allt. sålänge ponnyn vill och ryttarna är glada tycker jag det är okej när man är yngre 😊 man lär sig med åren 😉 roligt också att se alla ponnymammor 😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fredag brukar för vanliga människor betyda att man har två dagar att vila upp sig och göra vad man vill på. För mig betyder det jobb. Det är vad min helg kommer bestå av. Även fast det är roligt så finns det såklart andra saker man heldre sysslar med en lördagsmorgon, typ sova ;) Manne vilar imorgon och Lady vilar på Söndag, så relativt lugnt blir det. Ska denna helg lägga mycket tid på Yaco. Han måste liksom hästarna få ensamtid ibland. Under veckorna blir det lite att han bara följer med runt. Jag har omöjligt tid till milslånga promenader under veckorna, men då ser jag till att under helgen gottgöra han med promenader,godis och gos ;) Idag reds iallafall en skolhäst, som jag gillar väldigt mycket. Otroligt fin häst men med en attityd som räcker och blir över till de flesta. En riktig surpuppa. Men fin! Efter det reds Lady på banan. Bara skritt, på måndag får jag trava! Manne reds ett lösgörande pass i ridhuset. Kul när hästarna är fina och friska och allt bara flyter på, det är den bästa medicinen till trötthet -Flyt!


​Världens bästa hund 💓

Likes

Comments

Manne blir tredje och sista hästen för dagen 😊

Likes

Comments

Ligger nu nerbäddad i sängen. Nytvättade lakan och nyduschad. Mysigt! Saknar dock en mamma som hjälper än att få in täcket i påslakanet, ni vet väll problemet? ;) Sånt är jobbigt när man bort själv... Båda hästarna promenerades för hand idag. Fick tänka på mig själv och kände att jag var väldigt trött. Jag är alltid så att hästarna går före allt. Men ska man orka med och kunna ta hand om dem på topp alla andra dagar så måste man göra undantag ibland. Idag var en sån dag. Kollade världscupen, filmer, städade och tvättade. En kort springtur hanns också med. Nu ska jag snart dejta kudden, imorgon ska jag vara i stallet 06.20.

Manne på provridningen för snart ett år sen. Mycket har hänt!

Likes

Comments

Den senaste månaden har jag inte haft en ända lugn dag. Antingen har jag jobbat, tävlat eller gått i skolan. Imorse var jag i stallet och släppte ut hästarna och fixa klart åt hästarna. Åker sen ut ikväll och rider Lady och går ut med Manne. Resten av dagen ska jag städa mitt rum, tvätta och bara ta det lugnt. Jag är en sån person som kan köra på och inte känna när jag blir för trött, och till sist exploderar det. Nu fick jag pausa mig själv och iallafall ge mig en dag med lugn och ro.


Likes

Comments

Här ser ni min andra runda för dagen. Första inomhustävlingen med mycket folk på läktaren. Manne blir lite instängd när det blir för trångt. Han tycker till exempel inte om att möta andra hästar. Han får typ klaustrofobi eller nått. Rundan var bra tycker jag. Min andra 110 och första inomhus, första regionala. Vi satte nollan i grunden, även fast vi var i A hindret i kombinationen. Omhoppningen var även den bra tycker jag. Fick till en bra sväng till första i omhoppningen, men hann inte få han helt rak, och hitta därför inte distansen. Vill ge SÅ mycket cred till min fantastiska häst. Han räddar mig när vi kommer fel. Jag vet heller inte någon häst som älskar att hoppa så mycket som han gör. Man känner att han alltid ger 110% och älskar det. Efter målgång klappar jag om honom och det känns som om han höjer näven i luften. Manne är känslig, men samtidigt stark. Han är en ny häst varje dag, idag ändrades han mycket mellan klasserna. Han ger mig en sån känsla och den hästen är one in a million. Han är grym. 

Likes

Comments

Nu är vi påväg till tävlingen. Tittat banskissen och det känns bra. Måste tänka på att hålla ihop galoppen även fast jag inte får sitta och småhålla han när det är inomhus.

Likes

Comments

Äntligen hemma nu. Dagen har gått i ett svep. Vart i stallet från klockan 07.00 till 20.00... Ridit tre hästar och studerat hästars beteende sittandes i en lösdrift samtidigt som det snöade (!!!!) Manne var verkligen piggare än piggast idag vilket resulterade i att jag red igenom honom riktigt ordentligt. Vill inte ha han pigg tills imorgon. Säsongens första inomhus tävling. Det är ett stort ridhus, men tror ändå det kommer bli trångt. Har några bra träningar i kroppen och är sjukt laddad inför imorgon. Hoppar 100 och 110 vilket känns bra. Allt är packat och klart. Imorgon bitti blir det upp tidigt packa, mocka och knoppa. Efter det åker vi.Likes

Comments

Har haft en lugn kväll där jag promenerat Yaco, duschat, tagit in hästarna, åkt och handlat och ätit middag. Att träna fysiskt ligger inte prio ett just nu då jag känner mig ganska trött. Jag har fortfarande ont i hälsenan och känner att jag kommer skada mig mer om jag tränar just nu. Lugna löppass tror jag går bra. Ska och kvällsfodra de fyrbenta nu. Imorgon blir det stallet hela dagen. Fixa inför lördagens tävling, rida båda hästarna och pyssla med massa andra saker. Det känns att man lever!Likes

Comments