Ska man gå på magkänsla eller ska man vänta och se?
Om ni läst mitt tidigare inlägg nämnde jag en kille som jag typ håller på med. Jag har aldrig varit i ett riktigt förhållande förut och därför vet jag inte exakt hur det ska kännas, men jag är osäker på om jag ska känna såhär.
Problemet är inte att jag inte tycker om honom, utan det är om jag tycker om han på rätt sätt. Jag känner mig inte attraherad på det sätt jag skulle vilja, även fast det gått ett tag sen vi sist träffades så finns det ingen riktig saknad för honom. Vi har ju träffats ett antal gånger och han har sovit över men ändå så känns det inte helt rätt.
Jag är helt kluven på mina egna känslor, min magkänsla säger mig att jag typ inte vill vara i ett förhållande. Kanske har jag tvingat mig själv att tycka om han eftersom det kändes som han var rätt kille för mig. Ska man inte vilja träffa personen man vill ha ett förhållande med?
Jag vet inte om det här är rätt för mig men jag vet inte hur jag ska veta helt säkert.

Nu är jag iallafall påväg till Göteborg där vi ska stanna två dagar innan vi åker vidare till Spanien i 2 veckor!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag skulle säga att jag är på en rätt bra plats i mitt liv just nu, men osäkerheten förföljer mig som det vore min egna skugga.
Jag har nyss träffat en kille som är sjukt härlig, jag skulle säga att han är mer lik mig än någon jag träffat förut och det går bra. Problemet är att jag inte vet om jag är redo, hur vet man det? Är det så att man bara ska må och känna sig bra eller är det en annan känsla?
Hur ska jag veta om det här är det jag vill?

Jag tror det mesta beror på hur jag ser mig själv. Jag har inte tränat nu på ett tag, vilket är nåt som jag gör för att må bra. Jag tror det som hänt är att jag glömt bort hur man mår bra utan träningen, det är extremt jobbigt för mig och eftersom jag nu jobbar sena pass har jag varken haft tid eller ork. Det man måste komma ihåg är att man inte behöver se ut eller vara på ett visst sätt för att kunna acceptera sig själv. Ångesten kryper in men man får schasa bort den. Jag får börja tänka positivt, livet handlar inte bara om utseendet och det man får göra är att ta tid för sig själv för att kunna inse det faktumet.

Likes

Comments

Hejsan bloggen!
Det verkar som allt ordnar sig och som att livet längtar av att gå åt rätt håll.
Dagen började mycket bra med en macka, vattenmelon samt grönt te. Sedan skulle jag då med och slänga lite möbler, vilket tog sin tid men gick bra ändå. Till slut var vi på väg till mataffären för att handla och möts då av världens folkmängd i varuhuset. Såklart får jag då den ångest som alltid kommer när det är mycket folk och kände så väl hur gärna jag ville skriva till mina bästa kompisar för att jag skulle lugna ner mig. Då tänkte jag nej, om jag ska uppleva detta varje gång det blir stora folksamlingar, hur ska jag då klara mig själv?
Om nu aldrig upplevt en panikattack så känns det (för mig iallafall) som att något kommer hända och om jag inte tar mig bort från stället jag är på så kommer något dåligt att hända. Jag blir nervös och får panik, rör någon mig så känns det som en chock genom min kropp.
Jag tycker det är otroligt obehagligt men just idag kände jag att det här var något jag behövde överkomma. Jag ställde mig vid sidan av, tog djupa andetag i flera minuter för att lugna ner mig själv och tillslut var det över. Jag kanske inte snabbt blir av med det men nu vet jag hur jag hanterar det.
Jag är i kontroll.

Likes

Comments

Ta vara på den tid och de dagar du har just idag. Om man läst mina inlägg vet man att det har hänt mycket, det har gått upp och likaså har det gått ned. Mitt sätt att tänka har utvecklats även fast jag mått dåligt ibland. Jag tycker inte att må dåligt bara sänker en, utan det ger en möjlighet att tänka om. Ta bort det som haft en negativ påverkan på ditt liv eller lös problemen du har på sätt du är bekväm med. Jag har förlåtit alla som gjort mig illa eftersom i verkligheten så tror jag inte någon menar att göra fel. Man gör mycket i stunden som man kanske ångrar och det jag kan göra som person är att förstå mig på varför.

Det är inte rätt av mig att beskylla folk för något de tycker är rätt. Bara för att det inte är något jag håller med om så kan det vara en helt annan situation för någon annan. Det här syftar inte på en enda person och även fast min blogg kanske inte är något de vet om så förlåter jag dig. Det är okej nu, även fast det tog så lång tid för mig att förstå det så är det okej. Jag hoppas att du hittar allt du letat efter för ingen förtjänar att må dåligt. Världen är så mycket större än våran lilla bubbla och jag tänker inte fokusera på det som hänt, utan det jag vill ska hända.

"En som bygger upp dig, en som gör dig svag, det finns plåster som du måste riva av" ~ Plåster, Oskar Linnros

Tack för mig.

Likes

Comments

Om du konstant hade någon viskandes i ditt öra, någon som påminner dig om allt du gör fel i ditt liv, hur hade du hanterat det?

När jag går till skolan möts jag av ett slag i magen, ett slag som intalar mig att mina steg inte är värda nog att gå på denna mark. Att mina andetag inte får smyga sig ut. Att min beröring inte får nå en annan människas hud. Jag drar mig tillbaka.
Där sitter jag, flickan med hår som täcker alla mina osäkerheter, längst bak i klassrummet där jag är osynlig. Livrädd för att räcka upp min hand, den hand som jag såg som äcklig, den hand som tillhörde armen som jag såväl försökte gömma under min tröjas långa ärmar. Finns det en plats för mig? Varför är jag här? Vad händer om jag försvinner?
Fast. Som en snigel med dess skal. Mitt huvud var mitt hem, mina tankar som mina godnattsagor. Men mina sagor hade aldrig ett lyckligt slut, jag var fast i ett torn som jag byggt för mig själv, på en plats ingen visste jag var på.
Välkommen till mitt huvud, mina tankar från mina yngre dagar, gör dig hemma.
Kan du tänka dig att aldrig kunna vifta bort ett mörkt moln du kvävs utav?
Om du kan göra det, kan du tänka dig en väg ut? Inte? Då kan jag visa dig en väg ut.

Du befinner dig i ett mörkt rum, framför dig finns två dörrar. Till vänster står det skrivet "Trygghet" ovanför dörren. Till höger står det "Vilja" ovanför dörren.
Tryggheten är där du alltid varit, det leder dig till ditt rum, din säng, den plats du återvänt med tårarna rinnandes nerför kinden.
Viljan är dörren som leder dig till platsen du alltid velat vara på. Det leder till möjligheten att ändras, att börja om på nytt med de dåliga minnena nerpackade i flyttlådor. Det kan vara viljan att förlita sig på en annan person som hjälper dig. Det är viljan för förbättring.
Tänk dig nu att rummet du är i slår i lågor, det brinner och du måste snabbt välja en dörr...Vilken väljer du?

Du bestämmer, du har makten i dina händer.
Jag valde dörren till höger och efter det försvann rummet, jag levde inte längre i mitt huvud och det var vad som räddade mig.
Hade jag vetat vad som innebar att få hjälp, att gå till en psykolog, kurator eller vad som helst så hade jag gjort det. Jag har insett att det inte är vad som gör en svag, att man inte kan "hantera" sina egna problem. Det är mod. Modet finns i att visa sina svagheter och att ifrån det vilja förbättra sig, det är så man blir stark. Det är så man blir bättre.

Likes

Comments

Att vara emotionellt ärrad är en hemsk och jobbig känsla. Att bli lämnad av ens bästa vänner utan förklaring var något som gjort det svårt för mig att lita på människor även fast det hände för några år sedan. Det är en sorts oförklarlig känsla nästan men jag ska försöka förklara. Jag kan ha världens bästa relation till någon, till mina närmsta vänner och jag får en känsla av att de kommer lämna mig.

Det jag intalar mig själv är sjukt och det är att jag kommer bli lämnad kvar men i mitt huvud så gör det inget för jag har fört ihop dessa personer så de kan må bättre utan mig. För det jag säger till mig själv är att jag är någon som man lätt kan ersätta. Det är inte mitt fel att de inte kände samma sak för mig som jag gjorde för dem, men det är inte deras heller. Jag tycker det var elakt men jag tänker inte sitta och gråta över det. En av personerna går i mina närmaste vänners klass och även fast det gör ont på nåt sätt när jag ser henne så är det okej. Det har fått mig att inse att jag inte kan tro att mina känslor är det enda som gäller och för det är jag tacksam.

Likes

Comments

Hejsan bloggen! Här kommer jag nu med ett till inlägg. Idag har jag varit med min syster då vi kollade på PLL och åt middag, alltid lika mysigt!

Det var ett tag sen som jag mådde dåligt nu, ibland tänker jag på det som att det vore dags snart. Det behöver inte vara en del av ens vardag har jag insett, jag har klarat mig utan det. Jag vill inte sitta hemma i min säng och tänka på hur dåligt jag har det. När jag tänker på de otroliga personer jag har runtomkring mig så inser jag hur bra jag har det egentligen. Jag har inte bara en människa, utan flera som finns och gör mina dagar värda att leva för.
När jag skriver om dåligt välmående betyder det inte alltid att jag mår dåligt, utan jag vill att andra ska känna att de inte är ensamma med problemen de måste möta varje dag. Om du känner dig osäker över vadsomhelst så finns jag alltid, jag kan vara här när du känner att ingen annan finns där för dig.

Just detta halvår har jag upptäckt en ny sida av mig själv och jag har lärt mig på många sätt hur jag kan vara där för andra samt framförallt mig själv.

Likes

Comments

Jag har insett nu vad som är viktigt för just mig. Det är att vara positiv och omringa sig med positiva människor. Att upptäcka nya relationer är något helt unikt.
Idag gick jag, Anja, Frida och Sofia hem till Viola och Melanie för att äta middag tillsammans. Det blev såklart snabbmat i form av Max och just nu känns det som magen ska explodera men ingen ångest kom efteråt. Varför jag inte fick ångest är både för att jag själv insett att mat är något jag tycker om, samt att jag var med människor som vet hur man äter hahah. Det var inte "Jag är så tjock" kommentarerna, utan mer av "Jag är så mätt men det är så gott".
Idag var så himla rolig utom att jag nästan dog av min förkylning på lektionerna. Vi satt i timmar och bara pratade om allt och ingenting, det var så underbart.
Sang fyller också år idag, men kunde inte ge min kärleksfulla present till denna brud eftersom jag råkat smitta henne. Får hoppas att hon blir nöjd, annars tar jag den för mig själv ((:

Likes

Comments

Tänk om alla en dag bara slutade bry sig och världen vi lever i nu skulle vända 180 grader.
Tänk om vi alla hade brytt oss om de som har det svårare ställt än oss själva.
Tänk om vi slutade med alla rasistiska jävla kommentarer, jag bryr mig inte ett skit om vad du föredrar att kalla andra, men du säger inte sånt framför någon annan.
Tänk om alla som tror att de har någon rätt att kommentera någon annans liv bara kunde hålla käften.
Till dig som beblandar sig i andras liv och ser dig själv som mer värd än någon annan... Jag hoppas att du vaknar en dag och inser att du inte har ett riskorn mer i värde än nån annan.
Jag hoppas att ni som inte tycker ni är mindre värd än ett riskorn inser att det ni intalar er inte är sant.
Tröttheten som faller över mig när jag tänker på samhällets sociala normer är överväldigande. Jag vill inte anpassa mig efter vad någon snygg kille/tjej/etc ser som värdefullt.
Jag tar tid på att jobba med mig själv för det är min prioritering. Jag vill inte känna en rädsla över att behöva ses som annorlunda och inte heller vill jag att andra människor ska känna obehag över att vara de själva.
Jag vill vara den jag är även fast det känns jobbigt i vissa stunder.
Du kommer hitta ett sätt att älska den du är nu, det kommer förmodligen inte vara lika som någon annans vägar, men ditt sätt är vad som funkar för dig. Jag tror det är där många problem sitter, att vi tror att ett sätt ska fungera för alla, men det går inte. Jag har hittat mitt sätt och nu är det din tur, se till att hitta det.

Likes

Comments

Idag var en av de mycket bättre dagar jag haft på länge. Jag kan säga att jag var på gott humör hela dagen ut och även nu när jag sitter väntandes på att klockan ska slå halv fyra så jag kan åka och träna. Jag tycker så mycket om tjejerna i min klass och idag fick även Sang vara med. Det är så roligt för jag kände direkt att jag kunde öppna mig mer och vart genast mer avslappnad när hon var där. Jag tror det är för att jag ser en säkerhet i henne på något sätt och det känns så skönt att alla kommer bra överens.

På lektionen satt vi och diskuterade Valborg och vi bestämde att vi skulle höra av oss så kunde vi förhoppningsvis träffas där. Nu är jag taggad och imorgon är det fredag, sen är det inte många dagar kvaaaar!!!

Jag hoppas ni får en sjukt bra Valborg eller helg, det hoppas jag för mig själv också. Haaddeee👋🏻

Likes

Comments