Idag var en av de mycket bättre dagar jag haft på länge. Jag kan säga att jag var på gott humör hela dagen ut och även nu när jag sitter väntandes på att klockan ska slå halv fyra så jag kan åka och träna. Jag tycker så mycket om tjejerna i min klass och idag fick även Sang vara med. Det är så roligt för jag kände direkt att jag kunde öppna mig mer och vart genast mer avslappnad när hon var där. Jag tror det är för att jag ser en säkerhet i henne på något sätt och det känns så skönt att alla kommer bra överens.

På lektionen satt vi och diskuterade Valborg och vi bestämde att vi skulle höra av oss så kunde vi förhoppningsvis träffas där. Nu är jag taggad och imorgon är det fredag, sen är det inte många dagar kvaaaar!!!

Jag hoppas ni får en sjukt bra Valborg eller helg, det hoppas jag för mig själv också. Haaddeee👋🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag täcker mig med kläder för att jag inte ska synas, ett fel val och hela dagen förstörd. 1 timme, 2 timmar, nästan 3 och jag har valt min outfit.. samma som igår. Det här är den enda tröjan som får mig att se smal ut.

I 4:e klass glömde jag byta om från pyjamaströjan till tröjan jag känner mig trygg i. Jag kommer ihåg stunden jag fick sätta på mig den mintgröna t-shirt som jag hade som extra tröja på skolans hatthylla. Aldrig innan hade jag vågat visat mina armar, dessa armar som jag endast såg som köttklumpar vällandes utför tröjans ärm. Med tårar i ögonen såg jag mig i spegeln en sista gång innan klockan var åtta och lektionen skulle börja. Ingen sa något, men jag antog att alla dömde mig.

6:e klass och jag stod i duschen på badhuset. Baddräkten fastlimmad på huden pågrund av rädslan att behöva ta av den. Jag tog av den. Naken och nervös stod jag där, omringad av tjejer med smala flickkroppar och en av dom sa till mig "Varför kan du duscha här, men inte på skolan?". Jag hade inget svar, jag kommer inte ihåg om jag gav ett, men det fick mig att skämmas. Inget sa något, men jag antog att alla dömde mig.

7:e klass och vi var på utflykt, vi skulle köra en lek som krävde att man lyfte folk när man blev tagen. Jag stod på sidan och kollade på. Läraren frågade varför jag inte var med, jag sa bara att jag inte ville. Inte kunde jag nämna allt jag kände för en person som inte bryr sig. Ingen sa något, men jag antog att alla dömde mig.

8:e,9:e klass och det slutade aldrig. Jag var så upptagen med vad alla andra tänkte om mig att jag själv blev någon annan.

Flera år jag inte kan ta tillbaka, men får hoppas att ingen annan behöver uppleva det jag fick göra. Inte förrän på senare år insåg jag att jag var det enda hindret, jag lät inte mig själv känna lycka i vardagen för att det inte var något jag var "värd". Men det var fel, du och jag är värd så mycket mer än vad vi tror. Jag hoppas du inser det idag för det är så man lever.

Likes

Comments

När man väl är överviktig är det ingen som märker att man har en ätstörning. Inte på samma sätt som man märker med de som börjar bli underviktig. Istället blir man hyllad för att man gått ner i vikt, för vem vill väga mer än vad som anses "normalt" ellerhur...?

Jag heter Julia och jag väger över 70kg, vad en flicka i min ålder "ska" väga är runt 60kg, men du får heller inte väga 50kg! För då är du underviktig...eller?
Är du för smal duger du inte, är du för tjock duger du inte heller. Nej det sjuka är faktiskt att du duger, men ingen säger det till dig för då köper du varken piller som hjälper med viktnedgång eller snabbmat (effektivt sätt att gå upp i vikt).
Folk säger att killar inte gillar tjocka tjejer, men tydligen gillar de inte smala tjejer heller.. Nehe vad är det dom gillar? frågar man då sig och kollar runt på internet tills man hittar nån snubbe som beskriver sin "perfekta" tjej och det passar in på ens egna kroppsbeskrivning, då mår man lite bättre. Men när andra snubbar beskriver någon som inte alls passar in på en själv då stupar självförtroendet direkt. Killar är inte gudar och det är inte rätt för varken dig själv eller dom att behandla situationen på det sättet. Både kvinnor och män får skit för att de svarar på en fråga som ställs till dem, vad letar du efter i en partner? Visst det finns vissa aspekter som man letar efter såsom humor, att de är trevlig osv men mer än så vet man inte.

Trust me, jag har mött folk som inte är attraherad av mig men även de som har varit det. När man börjar skriva med någon är det ofta reflekterar över sig själv, precis som att den man skriver är någon som är mer värd än vad man själv är och man tänker inte på att de också bara är människa. Tänker du så är självförtroendet rökt direkt, ofta skiter sig förhållandet direkt eller så är det ohälsosamt för dig (om det inte är en gudomlig varelse som behandlar dig med så mycket respekt som möjligt).
Livet är en reflektion över hur du behandlar dig själv, hur du tänker om dig själv speglas i ditt utseende. Kom ihåg att du är värdefull och ingen på denna jord är mer värd än någon annan, låt det inte verka som det!

Likes

Comments

Idag är en solig dag och tankarna är på en positiv bana. Jag ska nog försöka hinna med lite plugg idag, även om det är något jag absolut inte känner för att göra. Det känns så konstigt när man sitter ner och reflekterar på sitt egna liv, personer man har runtomkring och situationer man hamnat i. Jag försöker nu leta efter lite modelljobb som är lämpliga eftersom det är något jag strävat efter att prova på under en lång tid nu. Först och främst måste jag nog skapa en portfolio där man alltså har en samling av bilder på sig själv. Jag vet inte riktigt varför jag velat ta mig in i modellbranschen men det är något som bara är så tilltalande för mig. Kanske är det ett sätt för mig att uttrycka mig på ett bättre sätt då det är en form av konst. Det finns just inte så många jobb just i närheten där jag bor, utan det är ju mer i Stockholm då, men ändå känns det så rätt. Det här är nog det jag vill göra.

Jag måste ta tag i ansökan till arbetsplatser eftersom behovet av pengar råkar vara stort just nu och om ni vill skänka lite har jag en gofundmepage https// , nej men det hade gjort livet mycket enklare om det faktiskt var så haha. Sedan måste jag ringa och höra om hur det är med vacciner när man ska till Bali och hur mycket det kommer gå på etc. Jag är en typisk lat person som letat efter enklast sätt att kunna tjäna pengar på, typ som att fylla i enkäter men det är så mycket slöseri med tid så får väl gå och bli youtuber istället dåra. Skämtar självklart bara, det är så mycket competition i den världen att jag inte orkar lägga ner den tiden. Har även väldigt mycket träningsvärk pga BBG guide, vilket är Kayla Itsines träningsprogram, tror inte jag klarat mig genom ett pass utan att svettas floder. Hursomhelst var det allt jag hade för nu, ska iväg och träna nu snart så det blir kul. Haadeee!

Likes

Comments

Tänk om man bara kunde bli den sorts person man alltid velat vara. Sjukt hur annorlunda livet skulle sett ut då, jag skulle förmodligen inte vara där jag är nu. För att vara ärlig så har jag mycket panik just nu, men det känns som jag omedvetet skjuter upp ångesten som kommer min väg. Jag hatar verkligen att jag var borta så mycket i höstas, men hur fan ska man göra om man mår psykiskt dåligt? Skolan bryr sig inte för en krona och det är en av anledningarna till varför jag aldrig kommer med ursäkter. Det är ingen som bryr sig om jag har för ursäkt till varför jag var borta så mycket, det fanns personer jag kunde undvikit som bidrog till detta, men hur ska man veta hur man hanterar en situation förrän man hanterat den? Visst, du kan säga att jag skulle gjort det ena eller det andra för det folk inte tänker på är att de själva skulle hanterat allt om de såg situationen i ögat.

Min farmor var sjuk, jag visste inte vad jag skulle göra och det gjorde mig sjukt stressad. Sedan har jag undvikit att prata om detta eftersom jag inte ville såra några känslor, men jag hade en kompis, en äkta jävla vän som fick mig att må skit. Jag beskyller aldrig någon för jag vet att jag kunde ha undvikit en viss situation på ett eller annat sätt, men jag måste få ur mig detta nu. Det började smått och man tänkte inte så mycket på det, men denna person fick mig att känna att jag var någon man kunde slänga åt sidan och att man bara fanns där när de behövde hjälp. Du är mer än välkommen att komma till mig med problem eftersom jag själv väljer att hjälpa till eller inte, men att sedan skita i en och sedan beskylla hela situationen på en är rent förjävligt. De visste samt om att jag redan var ostabil från början och att slänga åt en mer än vad de själv kan hantera är inte okej. Jag är inte nöjd med hur allt hände, men jag är sjukt glad att det är över. Låt inte någon behandla dig orättvist bara för att de är någon du kallar vän, vissa passar inte in i ditt liv och det står jag för, annars hade inte världen sett ut som den gör idag. Behandlar man inte personer med respekt, kan man inte förvänta sig den respekten tillbaka och det är sjukt när man ser hur de taggar folk på ig och insinuerar att man var en "fake friend". I själva verket vet jag att de inte mår bra själv, det är ingen ursäkt men det är enda anledningen till varför jag kan visa empati för denna människa. Denna händelse tar jag mer mig för att undvika att det händer igen, men forgive and forget är väl hur ordspråket lyder?

Hursomhelst så måste jag hantera situationen för vad den är nu och inte vad den kunde varit, jag ska sköta mig och det kommer bli bra, Allt blir okej i slutändan, jag ramlade av kälken men nu är jag påväg igen.

Likes

Comments

Halloj igen!
Genom min tid som ung tjej i detta samhälle har jag märkt av hur mycket jag egentligen iakttar (eller snarare beundrar) andra tjejers kroppar.
Jag har konstant försökt ta reda på hur "den perfekta kroppen" ska se ut. "Ska man verkligen ha fett där? Får mina lår gå ihop? Ska inte alla tjejers mage vara platt som en skärbräda?" Nu kanske skärbräda inte var det bästa att jämföra det med haha, men första steget är att sluta jämföra sig själv med de runtomkring. Du kommer aldrig se ut som nån annan, var den person du är för världen behöver fler som dig!

Ju mer jag ser mig om kring desto mer inser jag att majoriteten av alla tjejer inte är pinnsmala. Jag tror inte jag känner någon som är så smal, eller "fit" om man nu vill kalla det så. Att vara smal är inget negativt heller, utan det är vackert i sig, men strävan för tjejer och killar att gå ner i vikt på ett ohälsosamt sätt är vad som är problemet. För mig är det inget negativt att de inte är smal, det är rent jävla underbart om jag får säga det själv för fyfan som jag har försökt få till en helt platt mage. Jag gillar det fett jag har på kroppen och jag vill inte rasa i vikt heller, vill endast att mina muskler ska framhävas. Ni där ute, jag tycker era kroppar är vackra. Om du som person dömmer någon baserat endast på deras kroppsliga utseende är du i behov av en ny verklighetssyn.

Två olika bilder, en där jag poserar och tycker själv det är en rätt bra bild. På andra ser jag ut som jag alltid gör, andra kläder har jag också, men vad gör det?
Jag tycker om att visa den den bästa sidan av mig själv, men samtidigt har jag inga dåliga sidor. Du behöver inte någon annan för att känna dig vacker och du behöver inte vara någon annan heller, du räcker långt och mycket längre som du är.

Likes

Comments

Hallå där bloggen! Idag har jag haft en så sjukt bra dag att allt man kan göra är att vara glad. Dagen började då med skola, vilket var jobbigt med tanke på hur tidigt jag fick kliva upp. Sedan satt jag och mina kompisar och skrev i vår ansökan till att få åka till Bali. Detta gjorde vi under mattelektionen, vilket inte var det bästa men vad kan man göra åt saken. Jag tog då initiativet att kontakta en kvinna som hette Camilla och ansvarar för volontärarbete i Bali. Hon bestämde sedan för att ringa mig, vilket alltid är härligt, så vi fyra tjejer som ska åka satte oss för att prata med henne. Grymt härlig person som kom med så mycket information man kunde begära och gud så jag längtar för att få åka dit alltså. Bara att börja jobba nu känner jag!

Sedan gick jag på stan med Fia(Sofia) och Melanie och jag köpte en tröja till kära mor som hon tydligen redan köpt så fick gå tillbaka igen haha. Jag köpte nämligen en keps då från Åhléns and I'm in loove.
Nu sitter jag hemma och ska äta mat, Hadee👋🏻

Likes

Comments

Hur mår du idag? Är det en dag bättre än ordinarie eller är det bara ännu en vanlig dag?

Mitt tänkande just nu är att jag så gärna vill krypa tillbaka till mina negativa tankar, men jag ska inte. Jag har lovat mig själv att bli bättre och om det är nåt jag ska lyckas med i livet så är det detta. Jag har bara mig själv och min kropp är den enda jag kommer få, det är dags nu.
En ny tanke har krupit sig in och det är något jag hört, nämligen att man skapar sin egna positiva energi. Jag vet inte vad det just betyder för dig, men för mig är det att positiva tankar är inte bara en belöning man får när man kommit till en viss "checkpoint". Det är sättet du talar till dig själv som bestämmer hur du kommer att må. Visst, att tränga bort negativa tankar hjälper mycket, men du måste se till att fylla det tomrum som skapats med positivitet istället. Man kan inte bara lämna det och säga att man är klar, då riskerar man att komma tillbaka till samma situation.

Med senare år har jag blivit alltmer rastlös, jag vill ut och göra saker istället för att sitta hemma och göra ingenting. Det behöver inte vara nåt speciellt, bara något som får mig ut ur huset. Jag vet att många inte är som mig och hellre sitter hemma, vilket jag tror är där det krockar när det kommer till umgänge. Jag får se till att hitta en balans och var inte rädd för att nå ut till andra, det är något jag lärt mig på sista tiden. Aldrig hade jag trott att byta klass skulle göra så mycket för mig som person och jag känner att jag har utvecklats så otroligt mycket. Den osociala personen jag var förut finns inte längre

Likes

Comments

Varför är det så svårt att tycka om sig själv? Borde inte det varit en självklarhet från allra första början. Varför togs våran självsäkerhet bort från oss?

Det är svårt för mig att acceptera att mina ben är större än andra tjejers, men varje gång jag ser mig i spegeln måste jag säga till mig själv att det är okej. Jag vill inte se ut som någon annan och anledningen till varför jag tränar är inte så att jag ska se ut som alla andra. Varje dag säger jag detta och jag överdriver inte, det är så jag började acceptera mig själv. Det tar tid, ibland jätte lång tid och ibland inte. Väntan är det som är omotiverande för många men jag ser det som en chans att lära känna sig själv. Man vet inte allt om sig själv, jag gör inte det, men jag försöker lära mig.

Om du är otålig och ser vägen till att älska sig själv som en jobbig resa kan jag berätta att du kommer få tillbaka dubbelt så mycket tillbaka för den tid du la ner på att förhindra dåliga tankar varje dag. "Jag är fin, jag är stark och jag duger" det säger jag varje gång jag vill kritisera mig själv i spegeln.
Du är inte perfekt utifrån andras syn på perfektion men du är perfekt som den du är.
Gör det till en vana att berätta det för dig själv!

Likes

Comments

Mat, mat, mat, mat. Konstant får vi höra om mat, vad och hur många kalorier det innehåller och vad man ska äta för att vara "hälsosam".
Jag ska berätta lite om mig själv och hur jag har haft det angående mat. I början var jag överviktig och ohälsosam, men det betyder inte att alla som är överviktiga är ohälsosamma, utan det var så jag var. Jag fick höra att jag åt för mycket, vilket jag gjorde, sedan på senare år åt jag för lite. 2016 var det som värst tror jag, jag åt knappt något även fast jag själv tyckte jag stoppade i mig mycket mat. Till slut började jag märka av det i mina organ, vilket är helt sjukt enligt mig. Det var en obehaglig smärta nånstans vid mina njurar och då bestämde jag mig för att det var nog, jag behövde ändra på mitt ätande. Det var svårt i början då jag haft ätstörning förut också, men tillslut så började jag äta "normalt" igen.
Vad är då "normalt" ätande? Jo, enligt mig och min tro på Mat-Jesus så är det inga restriktioner. Alltså att inget är förbjudet, samt är det att inte älta över att man åt en pizza för 3 veckor sen. Du kommer inte bli "överviktigt" på en kaka eller ens att äta ett glasspaket. Detta är tänkandet man oftast har när man tränar, vilket makes sense om man vill få en vältränad figur, men det är inte hälsosamt att se träning som ett straff för att man åt en kladdkaka.
Det är inget fel i att vara mullig, utan jag skulle snarare uppmuntra att vara det än att svälta sig själv. Jag har en kurvig figur, jag har "lovehandles", jag har den lilla påsen med fett på magen, jag har armar som fladdrar, jag har lår som rör varandra. Jag är mänsklig. Jag har fett och det är inget fel på mig och det är inget fel på dig heller.

Likes

Comments