View tracker

Det är dags att sluta bry sig. Ärligt talat, vad spelar det för roll om du inte är som andra? Vill du veta vad som händer när nån individ inte tycker om dig? Inget. Inget händer om du inte låter det hända. Den personen kommer förmodligen inte gå upp till dig och berätta just varför eftersom att det oftast inte finns nån speciell anledning. Det enda som kan påverka dig är hur du själv tänker, man slösar så otroligt mycket tid på att konstant undra hur man kan ses av andra som person. Deras åsikt har du inte något att göra med så det är dags att bara inse det. Tror du ärligt talat att de personerna du oroar dig för kommer finnas i din framtid? Svaret är antagligen nej så varför bry sig nu. Jag vet hur det är, man tror att de kommer märka en och att de kommer vilja umgås med en, men så är det aldrig. Folk dras till dig pga vem du är som person, det är bara att vara tålmodig!

Haaadee👋🏻

Likes

Comments

Det finns en uttryck som går såhär "There are two wolves living inside you and you decide which one to feed" Nu vet jag inte om det är exakta citatet, men man kan tolka det hur man vill. Såhär ser jag på det, man har sina dåliga och bra sidor och man väljer vilken sida man vill framhäva. Det gäller allt i livet, man har alltid ett val. När du mår som mest dåligt så har du ett val att vilja må bättre. Du kan ta hjälp av personer runt omkring dig även om det tar emot. Om du vill må bättre får du inte finna bekvämlighet i mörkret, det kanske inte känns i stunden att du vill må bra, men jag tror du vet det själv innerst inne.

Likes

Comments

Ibland går livet inte som planerat, ibland gör man saker man inte borde, ibland gör man för lite av det man vill.

Jag vill inte ha fler anledningar att må dåligt, jag har bestämt mig för att må bra. Jag har gjort en planering för hur jag ska må bra, för hur jag ska inviga "det nya året", fan va kliché. Fuck the system, ska vara så cringe som möjligt, eller kanske inte. Den här terminen har vart jobbig, det har vart så jobbigt att jag stör mig på ordet jobbig. Vem bad mig att känna såhär egentligen? Ingen. Ingen har bett mig att må dåligt om sakerna som hänt (ja eller kanske inte ingen, när jag tänker efter så har jag någon i minnet) that aside, jag bryr mig inte längre om folk som sårat mig eller överhuvudtaget vad någon tycker om mig. Det är fånigt, så himla fånigt är det.
Just nu pluggar jag matte eftersom det är matteprov imorgon, måste hitta en julig tröja också eftersom våran mattelärare påpekade att man får en extra poäng om man gör det. Sedan har jag franska som jag måste göra + träningsdagbok. Imorgon kommer jag, fast som en ny version av mig själv, jag har letat i det gamla förrådet inuti mig själv där jag har alla olika sidor som speglar den jag är. Jag lägger undan det dåliga för nu är det nog.

Denna helg har fått mig att inse att min familj är något jag behöver i mitt liv, hade nämligen så jävla kul med min syster i helgen och det var som en ny känsla jag aldrig känt förut. Ens familj är nåt man alltid kommer ha med sig och det tog ända tills nu för mig att inse det. Jag gjorde dåliga val, men fick ändå stöd och det fick mig att inse att jag måste ändra på mig. Livet är en enda flyttbil, konstant i rörelse och är alltid redo att packa ihop och förflytta sig.

Likes

Comments

Folk som inte hör av sig, hur ska man tolka det? Ni vet den personen ni tänker på under dan, men det är alltid en själv som måste höra av sig och gör man inte det så pratar man inte. Det är en skitig känsla men det händer alla. Kanske väntar den personen på att du ska kontakta dem först eller vill dom egentligen inte prata med en?

Det är alltid en del av mig som funderar på om jag inte är en bra vän eller att vissa bara inte gillar en. Hursomhelst får man bita i det sura äpplet och acceptera att livet inte alltid går som planerat. Jag vet vart jag har de som vill vara i mitt liv och i framtiden kommer jag möta nya människor. Jag vill göra så mycket i mitt liv och de som inte vill vara med på resan låter jag tacksamt stiga av the jultrain. Lite söndagsfunderingar bara, haadeee👏🏻

Likes

Comments

Idag tänkte jag göra ett litet inspirationsinlägg. Snart börjar året närma sitt slut och det har hänt så mycket på så kort tid, saker som jag aldrig skulle kunna tro hända. Det har vart mycket bra, otroligt mycket bra, men också mycket dåligt. Something bad Always comes with the good. Men som man brukar säga, om man slapp allt det dåliga skulle man inte veta vad som är bra.

Det inkommande året ska jag och mina två bästa kompisar fira tillsammans. Vi ska fira allt som hänt det här året och kunde inte vara mer lättad att det snart är över. Jag har kommit närmare dessa två individer mer än jag gjort med någon annan i hela mitt liv, det finns inget jag inte kan dela med dig och vice versa. Jag har mött så många nya människor och har äntligen skapat en bra vänskapskrets. Det har lett mig till att utvecklas, jag är inte den person jag var förut. Den personen som aldrig vågade gå utanför sin trygga bubbla, den som aldrig vågade prata med andra människor pga rädslan av att de skulle tycka att jag var konstig, att jag var annorlunda. Det känns skönt att äntligen kunna säga att det folk tycker om mig, är inte min ensak.

Jag har accepterat den jag är för hur mycket man än försöker så kan man inte ändra på den man är, att ändra sin attityd är något annat dock. När jag tänker tillbaka på åren som gått, tänker jag att aldrig skulle jag behandlat någon annan på sättet jag behandlade mig själv. Jag väljer att må bra för att jag vet att det kan inspirera andra att själv vilja acceptera sig själv.

Likes

Comments

En stor suck för livet just nu. Ibland hamnar jag i deppiga stunder/ dagar och jag tror det har mycket med folks välmående runt omkring mig. När en släkting plötsligt blir sjuk tänker jag på dem mycket utav tiden. Det leder oftast till att jag själv tycker mina egna problem är så fåniga, vilket leder till att jag tappar bort mig själv. Det känns som jag leker kurragömma med mig som den enda spelaren. Just i sådana perioder kan småsaker leda till att jag tror att jag är helt ensam och bla bla bla. Det är som att vissa tror att jag ska bete mig på ett visst sätt, men när jag ror båten åt ett annat håll så är jag fan dagens hitler.

Vill försöka bli bättre vän med mina klasskamrater också, så antar att man får bita i det sura äpplet och le även fast man inte är glad, må bra även fast man kunde mått bättre. Allt handlar om hur man bestämmer sig för att vara på morgonen. Om jag vaknar upp imorgon och tänker "idag ska jag vara framåt, pratsam och vänlig" så är det så jag kommer bete mig, så enkelt är det bara. "I'm bold, I'm brilliant and I am beautiful", sanna ord som jag säger till mig själv varje dag. Mitt mål är att avsluta varje blogginlägg med något positivt.

Kom ihåg att du är din egna person och det finns ingen som kan säga åt dig hur du ska bete dig eller känna för någon eller något. Ingen kan tvinga dig att vara kvar i en relation (vän eller partner) som är ohälsosam för ditt välmående. Om dom tror något annat kan de lika gärna prata med en vägg för den personen kommer inte få den responsen som de vill ha.

Likes

Comments

Nu har vintern krupit in och tagit plats. Imorse halkade jag nämligen påväg till skolan, inte en, inte två, utan tre gånger. Alltid lika härligt med vinter. Något jag inte gillar är julen, jag håller med om att själva dagarna som leder upp mot julen är roliga, men på julafton är allt mest stressigt. Det är samma sak varje jul och om man känner mig så är jag inte bra med att hålla på med samma saker allt för länge.
Något jag däremot ser fram emot jättemycket är nyår, då jag och mina kompisar har tänkt spendera den tillsammans. Kommer dock missa den traditionella och goda maträtten vi alltid äter vid nyår, men man måste alltid ge upp något.
Jag har börjat känna att pluggandet också går allt mycket bättre, vilket kan bero på att jag tagit avstånd från allt som inte fått mig att må så bra jag möjligen kan. Jag är en sådan person som inte sätter mig själv i obekväma situationer eftersom jag själv vet hur mycket jag kan ta.
Ser fram emot jullovet dock och måste börja köpa både julklappar och sedan present till min soon-to-be 20åriga syster.
Haadeee👋🏻

Likes

Comments

Hallå på er!
Idag tänkte jag lasta av mitt hjärta med goda nyheter medan vi är på bilfärd till Sundsvall.
Det här är första gången i mitt liv då jag har känt mig såhär glad och bara lyckligt under en längre period. När jag var yngre så var jag ofta sur och arg, på mig själv och andra.
Till er som i framtiden kommer ha barn eller har barn redan, orsaken till ett barn eller tonåring som är lätt irriterat eller ofta sur och våldsam så är oftast ett dåligt självförtroende. Det var jag som barn, alltid sur och folk skämtade om det och jag förstår varför, det var helt löjligt. Det kändes aldrig som att någon tog mig på allvar och när jag pratade så lyssnade ingen, kände ofta jämförd med mitt äldre syskon, vilket gjorde mig ännu mer less som ledde till att jag tryckte ner mig själv mer och mer.

Därför vände jag mig till mat. Det är något vi hör ofta är orsaken till varför många väldigt överviktiga personer ser ut som dom gör och det är för att förtrycka sina känslor och vända sig till något som gör en lycklig. Men då sitter man där i sängen och äter den där chokladkakan eller vafan man nu fått tag i och det som gjorde en lycklig gör nu en äcklad, "varför äter jag så mycket? Varför ser jag ut såhär? Jag blir fetare för varje dag som går". Dessa tankar gör att man mår ännu sämre och man tröstäter och det går som i en cirkel. Allt för dom där 30 sekunderna av glädje.

Det är sjukt att tänka på när vi mår dåligt så gör man allt för dom där 30 sekunderna då man får känna glädje som snabbt försvinner. Jag var överviktig och innan så hatade jag att se bilder på mig själv från tidigare år, men jag har lärt mig nu att det är en del av vem jag var och har lett mig till vem jag nu har blivit. Jag vart aldrig diagnoserad förut men jag var förmodligen deprimerad för vilken "normal" människa vill få sig själv att må dåligt? Lyckligtvis så gick det inte så långt som för andra, men jag stod på kanten. Jag räddade mig själv med att konstant påminna mig själv om att det kommer bli bättre i framtiden och att det inte alltid kommer vara som det är just nu.

Ingen vet hur dåligt du mår förrän du säger det själv, ingen visste hur dåligt jag mådde och ingen gör det förrän nu. Jag vet att ni tjejer, mina brudar, kanske kommer tycka synd om mig, men det här är bara en del av mig som jag delar med mig för att förhoppningsvis hjälpa andra och jag har inga problem längre så fokusera på er själva!

Aldrig har jag känt att detta är något som jag behövt gömma, bara något jag inte berättat. Jag kommer ihåg att jag inte åt något utom middag på sommarloven, vilket gjorde att jag blev av med vikten i små mängder, men åt upp allt igen resten av året. Tillslut fick jag nog, började gymma och försökte äta nyttigt. Inte mycket hände, men det var skillnad. Jag tror det var i 8:an som jag började se mer resultat och fortsatta äta nyttigare och träna till 1:an på gymnasiet. Men det var inte förrän nu i år som jag började känna att något saknades, något var inte rätt. Så jag har tagit en paus från träningen och att (i princip) tvinga mig själv att äta nyttigt, utan bara gjort det jag känner att jag vill. Jag brukar ofta gå ut och springa på dagarna om jag är hemma och känner suget.

Livet ser ljust ut just nu och även fast man känner att livet suger och är rent utsagt förjävligt så blir det bättre. Det blir inte bättre för att någon annan säger det, utan för det är vad du tilltalar dig själv. Det tar en jävla tid, men grejen är att inte kolla på det i långsikt, utan ta allt dag för dag och vet att det kommer göra gott för sig själv i framtiden. För jag kan ärligt säga att det känns så himla skönt att sitta i denna bil och känna att mina tankar har en mjuk kudde att landa på och att det inte finns någon anledning att trycka ner sig själv. Det är något du borde sträva efter, slippa alla mörka tankar. Det går inte på en dag eller kanske ens ett år, men det går!! 

Vet att du får älska dig själv som du är nu, för det kommer pusha dig så mycket längre än du tror. Du får se ut som du gör nu och det är okej. 

Mina rolemodels finns på instagram och heter: Ashley Graham, iamiskra och Fia Anderberg. Sjukt fina damer!

Likes

Comments

Hej!
I nuläget känner jag mig så himla lycklig men samtidigt jäkligt förvirrad. Jag vet inte om ni kan relatera, men det är som att jag har koll på allt, men samtidigt så är det något som fattas. I veckan fick jag höra en hemsk nyhet, farmor har fått cancer, igen. Jag blev så less, arg och bara rent ledsen. Förhoppningsvis får hon bort det snabbt då hon ska opereras i Umeå, tänker på henne hela tiden och hoppas verkligen på det bästa för denna starka kvinna!

I fredags så var det så sjukt roligt!! Jag och mina tjejer drog till en lägenhet där vi träffade våra kompisar som skulle ha förfest och det var så härligt. Vilket skönt gäng alltså! Bidrog förstås vidare senare till Bringåsen där det var samhällsfest. Ska jag vara ärlig är jag inte sjukt imponerad med själva festen, men människorna var riktigt najs. När jag tänker på allt som hände den kvällen blir jag bara så glad och förvirrad på samma gång, men vad som hände är för mig och mina tjejer att prata om, haha!
Haadee👋🏻

Likes

Comments

Halloj! Gårdagens bravader... vart börjar jag ens?
Kan ju börja med att säga att jag för andra gången typ i mitt liv gått ute bland folk i en t-shirt. Det kändes bra. Armarna för mig var ett av de där ställena man känner sig extra osäker med. Jag har liksom alltid trott och låtit mig själv tro att vikten var anledningen var varför jag inte kunnat prata med andra, men i själva verket var det jag och min personlighet.
Folk säger att man aldrig ska ändra sin personlighet, men jag tycker att du får göra vad fan du vill! Om det är nåt du inte gillar, ändra på det! Var inte fast, knyt inte dig själv till marken. Jag har alltid varit blyg och har haft svårt att prata med folk, men i fredags då kände jag verkligen att jag tagit ett steg ut ur min comfort zone. Jag försökte verkligen att vara med framåt och är sjukt stolt över mig själv.

Kvällen började med att jag åkte till Meja efter jag sminkat mig för att sedan sminka mina gäris. Sedan drog vi till en lägenhet där vi var ungefär 12-14 pers som hade det jäkligt trevligt! Sedan började då klockan närma sig 10 och vi var påväg mot busshållsplatsen för att ta 5:an upp mot sportstugan. Tänk dig 14 pers som ska trycka sig in i en proppfull buss. Höll i handtaget i taket för allt jag hade och svingades runt som Tarzan. Vi anlände sedan och kom äntligen till stugan! Så mycket härliga människor! Älskar min klass och min squad.

Så mycket hände, men det är till för en annan dag! Kvällen avslutades med att jag hukade mig ner och spräckte byxjäveln, världens reva vart det. Bra kväll, får en 7,5/10.

Vad hände idag då? Började med att jag vaknade typ död inombords, sjukt trött var jag och denna levande zombie vart tvungen att hjälpa till ute, härligt säger jag bara. Sedan åkte vi till stan för att köpa nya byxor och passade på att köpa en grå turtleneck när vi ändå höll på. Käkade middag på bbq garden vi 7 och blev äckligt mätt. Kvällen följdes därefter av biobesök då vi kollade på Deep Water Horizon, rätt bra film!
Helt ok dag, om jag säger det självt.
Tills dess... Haadeee👋🏻

Likes

Comments