Hej hej! Tänkte tipsa om lite lätta frukost/mellis/snacks!

Bananglass:

2st frysta bananer (jag lägger in dem i frysen kvällen innan)

ca 1-2 dl havredryck

Topping:

bananskivor

kokosflingor

chiafrön

Chiapudding (jag ersatte mjölken med havredryck)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Visst gillar jag att kolla på youtube, men jag har faktiskt haft ganska svårt att hitta youtubers som jag faktiskt klarat av att följa. Jag har tröttnat ganska fort på de flesta eller så har jag helt enkelt inte orkat titta. Meeen! Här är de som trots allt lyckats fånga mitt intresse! (Endast svenska)

  • Kammi Husum Rosenskjold (Alltså Kammi! Hur härlig är hon inte???)
  • Amanda Strand
  • Linn Ahlborg

Likes

Comments

Jag insåg precis att idag är det ett helt år sedan mitt första inlägg publicerades! Det känns lite sjukt att jag har bloggat (on and off) med bloggen så pass länge och att jag har lyckats hålla den igång. Det var egentligen allt jag ville säga för nu, kände mig tvungen att blogga om det just idag haha, så det fick bli ett kort och sent inlägg.

Godnatt på er allihopa <3

Likes

Comments

Idag har jag haft friidrottsdag och det gick bra (nog, haha). Vi har gjort en massa olika grenar varav 100 meter, frågesport och längdhopp är några av dem. Jag slutade runt 11 och drog hem till min kompis Elsa tillsammans med Elin och Hannah. Vi solade, åt lunch och lyssnade på musik. Utomhus såklart, då Elsa är en mästare på att glömma nyckeln! Men det gjorde oss inget, utan det var bara mysigt att sitta ute på altanen i det fina vädret.

När jag kom hem var jag sugen på något sött och tänkte göra mig själv en smoothie. Jag la ned frusen mango, ananas, papaya och mixade med lite mjölk, men det visade sig att konsistensen blev väldigt tjock så jag valde att göra en smoothie bowl istället. Jag pyntade med frusen mango, chiafrön och vips så var det klart!

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Igår blev jag klar med sista nationella provet för nian och det känns så skönt, allt jag har kvar nu är en engelska presentation, ett hkk-prov och en svenska film!!! Runt 20:30 kom Elsa och Elin hem till mig för lite fredagsmys, vilket sedan blev till en sleepover. Vi kollade på lite skräckfilmer, pratade och åt lite snacks innan vi somnade.

Nu ska jag göra iordning mig för att snart åka bort på middag hos några familjekompisar, så vi hörs senare <3

Förresten, här är en smoothie som jag gjorde häromdagen!

Innehåll: 1 banan + ca 1,5 dl hallon + ca 1 dl tropisk juice

Likes

Comments

I onsdags morse var jag som vanligt på väg ned till spårvagnen för att ta mig till skolan och det första nationella provet i matte. Men så fort jag tittade upp från mobilen möttes jag av en fullproppad station. Och då menar jag verkligen F U L L P R O P P A D. Jag förstod direkt att det var något problem med spårvagnen och ringde till min kompis Elin för att förvarna henne då hon bor ett par stationer bort. Som tur är var hennes mamma hemma och kunde skjutsa oss så att vi hann i tid till provet. I normala fall brukar det nästan bara vara skönt med förseningar, att missa lite av en lektion alltså haha, men självklart inträffade det när vi var tvungna att befinna oss i skolan.

Matteprovet i onsdags var nog mitt sämsta NP för i år. Saken är den att det egentligen inte var speciellt svårt, jag var helt enkelt bara inte säker på reglerna som gällde......... Ughhhhhh. Men, men. Det är som det är och jag tänker inte stressa upp mig över ett nationellt prov som gick dåligt.

Likes

Comments

Haha, okej. Riktigt så dåligt kanske det inte gick, men det var i alla fall inte det bästa jag gjort. Hoppas att det gick bra för alla andra med nationella idag <3

Make Me (Cry) - Noah Cyrus, Labrinth

Likes

Comments

För er som inte testat chiapudding är det här ett riktigt bra recept. Det är smidigt, simpelt och gott. Kan erkänna att jag till en början hade lite svårt med konsistensen, men vande mig ganska fort.

• 2 dl mjölk/sojamjölk
• 3 msk chiafrön
• 1 tsk vaniljsocker
• Valfri topping

Börja med att blanda ihop allt i ett glas, det spelar ingen roll i vilken ordning ingredienserna läggs i. Efter det låter du chiapuddingen stå i kylen i ungefär 20-30 min. Sen är det dags att röra om med en sked för att se till så att allt blir jämt och inte bara en massa klumpar. Efter det brukar jag låta chiapuddingen stå i kylen under natten då det tar ett tag för fröna att suga åt sig av vätskan. När du senare plockar ut den är den klar att dekoreras och sedan ätas!

Mina egna tips är att se till så att alla frön ligger i blöt då det lätt kan hända att ytan blir lite torr - Vill du ha en lite lyxigare variant kan man använda sig av sojamjölken med chokladsmak! Jättegott faktiskt. Värt att testa! - Beroende på vilken konsistens man vill ha är det bara att testa sig fram. Antingen använder man sig av mer eller mindre chiafrön. Man kan även låta den stå längre eller kortare i kylskåp.

Hoppas att någon av er testar att göra sin egna chiapudding! Kommentera gärna om du har egna tips <3

Likes

Comments