Header

Naturen, Sverige

Förra helgen spenderade vi tillsammans med lillasyster Minna & hennes Lasse i Kuittasjärvi som ligger i norra Sverige. Min fammo&faffa har en supermysig stuga där bland fjällen.

~ Vandring, bastubad, grillning, god mat, spel, mys, avkoppling beskriver resan ganska bra!

Fin utsikt från tuppen 😉


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Trevlig helg alla!

Fredagen till ära har jag varit ledig men har istället jobb imorgon och på söndag!
Har färdigt städat lägenheten och plockat undan alla sommarkläder och nu myser vi på soffan och ska äta chokladmousse som Daniel fixat 😊

Likes

Comments

Övrigt

Jaaa, en del har väl hänt sedan jag sist bloggade. Har varit från och till flera gånger om jag skall blogga eller inte så därför har den lämnat att stå.. Men nu tänkte jag bjuda på ett inlägg iaf när jag ändå har nattskift och ska försöka hållas vaken ännu några timmar.

Vår sommar i övrigt har varit riktigt bra även fast vädret inte visat sig från den bästa sidan. En hel del har vi hunnit med även fast det känns som att vi jobbat mest!

Nu har vi gått in i september och hösten är här, vilket också är mysigt när det blir mörkare, man tänder ljus och bara myser ner sig under en filt med en bra bok eller serie!

Som ni ser älskar jag att mysa ner mig under en filt, spelar ingen roll hur varmt det är eller vilken årstid det är för när jag lägger mig på soffan eller sängen måste jag bara ha en filt på mig..

(Tycker tydligen också om att använda snapchat filter, haha)


En annan rolig grej som hänt nu i september är att jag har bytt arbete. Efter att ha arbetat med dementa åldringar sedan jag blev färdig närvårdare för över två år sedan har jag nu börjat arbeta på barnavdelning. Riktigt intressant och lärorikt, barn är ju bara för gulliga! Ser framemot höstens jobb.

Likes

Comments

Vänner, Träning

En kväll denna vecka var jag cyklandes med Felicia ti Neste i det vackra vädret, 17km blev det! Riktigt trevligt var det att bara träffas och prata om allt möjligt, så länge sen sist ♡

Kvällen slutade dock inte på bästa vis för Felicia, hon tappade nämligen telefon när vi cykla och här ser ni resultatet.. 🙈

Likes

Comments

Övrigt

Bloggen lämnar lite åt sidan nu för tillfälle eftersom jag inte har så mycket intressant att blogga om.
Jobbar en del och när jag är ledig hänger jag med min Daniel. Vi handlar lite möbler och är på kaffe med vänner, typ.

1.6 flyttar vi till vår lägenhet i stan, då kanske jag har mera att blogga om.
Det blir ju sommar och sånt då också.. Ska vi hoppas 😁

Vi hörs när vi hörs.. Ha en fin helg!

Likes

Comments

Vänner, Naturen


Vappen firades hos oss med goda vänner och god mat. Perfekt!
Hade flera spel som vi hade tänkt spela men vi var så pratglada så vi hann aldrig! Vi måste ta en spelkväll en annan gång istället.. 😅


Första maj firade vi också med goda vänner ute vid Narssjön i Purmo. Blåsigt och kallt men riktigt roligt ändå. Vi gjorde smörgåsar i en brödgrill som vi hade över elden, grillade korv och drack kaffe & mjöd förstås!

Likes

Comments

Hudvård

En sak som jag inte gillar med att bo här i Finland är kölden och den torra luften.
När vi kom hem från resan torkade min hud genast ut.. Under resans gång har jag aldrig behövt använda fuktighetskräm, vilket jag aldrig skulle klara mig utan här hemma under vintrarna! Speciellt händerna och ansiktet blir vääldigt torrt.

Jag hade också röda, kliande utslag i armvecken och under armarna innan resan som jag använde salva på hela tiden för att de skulle försvinna och direkt jag slutade smörja kom de tillbaka. Dessa utslag försvann efter kanske en vecka i värmen och har varit borta sen dess.

En annan sak som också hände när vi kom hem var att jag började tappa väldigt mycket hår?! Ingen skillnad vad jag gör så kommer det hår av mig hela tiden och som fastnar överallt.
Ock så fick jag en massa små röda prickar i ansiktet, mest i pannan som också kliar en del och som stör väldigt mycket...

Vet inte vad jag skall göra för att behålla min hy lika bra som den var dit borta i värmen. Kanske man borde flytta dit på heltid!


Högra benet har jag smort med salva och vänstra benet är som vanligt. Som ni ser är vänstra benet väldigt torr!!

Likes

Comments

Övrigt

Alltsååå!! Snart är det maj och det ser ut så här?! Glad blir man ju definitivt inte. Nu kunde jag gott åka tillbaka till värmen och solen..

Tur att vi har vinterdäck på ännu.

Likes

Comments

Övrigt

Trevlig helg alla!

Jag har varit ledig ännu denna vecka men skall på inskolning till Pedersheim nästa vecka. Skall bli skönt att börja jobba igen och få lite pengar istället för att bara slösa.
Daniel har jobbat igår och idag och efter att ha varit tillsammans dygnet runt i nästan 4 månader kändes det konstigt och ensamt när han skulle iväg till jobbet 8 timmar, haha.

Idag var jag på promenad med Victoria och vi har alltid lika mycket att prata om när vi träffas. En väldigt fin vän!

Annars så i påskhelgen hade våra familjer en "välkommen hem fest" åt oss på fredag när vi kom till Esse.


På lördag hängde vi med Annika, Felicia & Jemina + pojkvänner. Först på bio och se den nya fast and furious 8 och sedan en sväng till ABC på kaffe. Så roligt att äntligen träffas!


Nu ikväll har vi slipat och målat om en gammal hylla som vi skall ha som skohylla i vår lägenhet.

Lite finslipas och putsas så är den färdig!

Likes

Comments