View tracker

En liten mix av bilder från vår vecka på Gili Trawangan. Sol, bad, snorkling, god mat och en massa härlig avkoppling !!

Vi kunde aldrig få nog av solnedgångarna och bara njöt kväll efter kväll!!

att kunna snorkla runt bland sköjdpaddor var verkligen så häftigt!! Man behövde då inte åka på någon snorkeltur utan de räckte att gå ut 10 meter från strandkanten för att hitta dom!! magiskt!!

Vi hittade oss ett favorithak där vi hängde hel dagarna i sackosäckar med varsin bok i handen. Vi blev även bjudna på en fin liten live spelning på stranden av denna balines som verkade uppskatta våra besök.

Tillome frukt till frukost fick vi på vårt grymt billiga boende, det va lyxigt !!

Att Rebecca klarade sig utan någon större allergichock var ju fantastiskt efter alla allergier hon har och alla indonesier som inte förstod vad vi sa. Lite röda utslag här och vara kan vi nog knappt räkna när man åker till Bali och knappt tål någonting!! Det ända vi saknade på vår vecka på Gili måste nog ha varit AC på rummet, vår lilla fläkt på rummet var inte riktigt tillräckligt. Lite kultur fick vi också uppleva genom böneutrop halva nätterna igenom. Lite skönsång får man väl ändå räkna med !! ja allt som allt, vi hade de gött på Gili Tramwangan!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Efter våra dagar i Ubud var det dags för nya äventyr och vi skulle vidare till Gili Trawangan. Vi steg upp och hann avnjuta en sista soluppgång och en liten minifrulle på hotellet innan vi blev upplockade av minibussen och var på väg!!

Minns hur gott det smakade när jag äntligen fick min havregrynsgröt igen, vet inte om det egentligen var stunden eller om min torra havregrynsgröt verkligen smakade så bra?!!

Och vilket ljuvligt blått vatten vi möttes av !!!!!

Likes

Comments

View tracker

Cykelturen gick genom fattiga byar, risodlingar, fantastisk natur, förbi tempel & risfält och avslutades med en riktigt tradionell balinesisk lunch.

Vilken dag vi fick, dessa härliga människor & miljöer, kultur, vyer, god mat och perfekt utflykts väder. Inte så mycket mer vi kunde begära!!

Likes

Comments

​Väl uppe på Mount Batur fick vi avnjuta en frukost till en helt magisk utsikt innan det var dags att börja vår cykelfärd nedåt!

Likes

Comments

Varken jag eller Becca är några kaffedrickare men är man på Bali är det nog ändå ett måste att besöka en kaffe och te provning. Vi fick en genomgång av alla dess olika faser i tillverkningen och bl.a. vad som skiljer sig mellan alla de olika kaffesorterna. Extra intressant var det berömda Lovaka kaffet. Lovakadjuret är en riktig finsmakare och äter de allra finaste bönorna och bajsar sedan ut dessa hela. Lovaka kaffet görs alltså på bönorna som Lovakan bajsar ut. Kanske inte låter så värst trevligt men ska man ha det allra finaste gäller det att ha speciella metoder. Trots att jag inte gillar kaffe var jag självklart tvungen att testa detta bajskaffe när jag fick tillfälle. Det var faktiskt mycket bättre än vanligt kaffe men min favorit var absolut kokoskaffet som var riktigt gott!!

Var ju självklart värt ett foto när jag drack mitt bajskaffe !!

Likes

Comments

Vi hade blivit tillsagda att vi inte fick missa att åka på cykelutflykt Uppe från Mount Batur. Vi kunde ju inte göra annat så nästa morgon efter frukost på hotellet blev vi upplockade av bussen som tog oss upp till Mount Batur. På vägen upp hann vi med besök vid både risfält och kaffeodling. Och efter en andra frukost till en magisk utsikt cyklade vi neråt genom balinesiska byar där vi fick hälsa på lokalbefolkningen och fick en inblick i deras liv som skiljer sig något enormt från vårt egna. Det var verkligen en påminnelse om hur mycket man själv har att vara tacksam över i sitt eget liv. Tror det är viktigt med en sån tankeställare ibland för att man ska uppskatta allt man verkligen har! 

Utflykten avslutades med en balinesisk lunch i ett balinesiskt hem!!

Tacksamma för tipset och det blev en fantastisk utflykt!

Likes

Comments

Efter några dagar i den södra delen av Bali var det dags för oss att åka vidare till vårt nästa stop som var det omtalade Ubud med alla dess risfält. Som vi fått höra från flera håll är det här med taxi och taxichaufförer på Bali något ut över det vanliga. Det ska tydligen finnas taxis överallt men just i området där vårt hotell låg var det väldigt tomt på de. Efter många diskussioner och "hjälp" från hotellpersonalen skulle det snart dyka upp en taxi dom beställt åt oss. VI väntade och väntade och tillslut dök deras kompisar upp ist. Vårt glada humör var som bortblåst för länge sedan och vi sket i allt vi fått höra om att aldrig åka svarttaxi på Bali. Efter ett par timmar i Balis trafikkaos kom vi äntligen fram levande. Vrålhungriga satte vi oss direkt för lunch och dessutom älskade vi vårt nya hotell mitt bland risfälten!!!

Efter en eftermiddag i solstolen bjöd vår första kväll i Ubud på en fantastisk solnedgång och ett fint restaurangbesök i Ubuds centrum  tillsammans med en Holländsk tjej vi träffa på hotellet. Vårt första intryck av Ubud blev mycket bra!!

Likes

Comments