Påvägen hem lyckades jag få ett dygns mellanlandning i LONDON. & bäst av allt att jag fick träffa Anna igen!!!!!!

Sen var det dags för mig att säga hejdå till Anna och Buddy och flyga dom sista timmarna hem till Sverige efter 5,5 månad på bortaplan, herregud vad den tiden gick fort!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Våra två sista dagar på resan spenderade vi i Seminak. Den första med en icke god frukost innan en halv molnig dag på stranden, lite fotmassage av en tjatande balines, god lunch & en kväll med lite sista shopping att fylla den redan för fulla resväskan med!! Vi lyxade även till det med att äta en fantatsiskt god indisk måltid som lite omväxling från all indonesisk mat vi käkat!!

Den sista dagen var kommen och det blev en fin & solig dag. Rebecca övertalade mig om att hyra surfing bräda och testa våra surfing kunskaper från Australien! Man kan ju faktiskt inte åka från Bali utan någon surfing så att så fick det bli. Helskinnade klarade vi även detta fint så tur var väl det!

En sista lunch & i väntan på maten passade jag på att njuta av ett sista bad

Vi fick stängt våra väskor, kramats ett jobbigt hejdå innan vi tog taxin till flygplatsen där vi fick skiljas åt..Becca till Paris & jag till London!

TACK Becca för ett grymt resesällskap och ja tillslut tack för jag fått äran att lära känna dig,

du är allt härlig du <3333333

Likes

Comments

Innan vi lämnade Gilitrawangan tog jag samma morgon en promenad genom ön. Det är verkligen hemskt men så givande att se hur människorna här lever. I små hyddor nästan kojliknande är dom bosatta. Skillnaderna hemifrån Sverige är verkligen så enorma och man blir så oerhört tacksam för att man växt upp i ett land som Sverige!! Samtidigt är det verkligen så sjukt orättvist att man nästan skäms att världen ser ut såhär!! Och kontrasterna mellan allt som är byggt för turismen och hur människorna själva lever är så extremt stor på hela bali. Det finns så eorhört många lyxiga hotell som skulle kosta skjortan att bo på om de vore i Sverige eller något annat västerländskt land, Men på bali kan man få lyx för nästan ingenting fastän de själva nästan lever ute i vad vi skulle kalla skogen!!


Vi var nöjda med vårt enkla billiga boende!!

Vi avnjöt några härliga sista strand och badtimmar på den kritvita stranden och i det turkosa vattnet!! Livet var ändå rätt gött!!

Sen tackade vi för oss och satte oss på båten tillbaka till fastlandet

Likes

Comments

En liten mix av bilder från vår vecka på Gili Trawangan. Sol, bad, snorkling, god mat och en massa härlig avkoppling !!

Vi kunde aldrig få nog av solnedgångarna och bara njöt kväll efter kväll!!

att kunna snorkla runt bland sköjdpaddor var verkligen så häftigt!! Man behövde då inte åka på någon snorkeltur utan de räckte att gå ut 10 meter från strandkanten för att hitta dom!! magiskt!!

Vi hittade oss ett favorithak där vi hängde hel dagarna i sackosäckar med varsin bok i handen. Vi blev även bjudna på en fin liten live spelning på stranden av denna balines som verkade uppskatta våra besök.

Tillome frukt till frukost fick vi på vårt grymt billiga boende, det va lyxigt !!

Att Rebecca klarade sig utan någon större allergichock var ju fantastiskt efter alla allergier hon har och alla indonesier som inte förstod vad vi sa. Lite röda utslag här och vara kan vi nog knappt räkna när man åker till Bali och knappt tål någonting!! Det ända vi saknade på vår vecka på Gili måste nog ha varit AC på rummet, vår lilla fläkt på rummet var inte riktigt tillräckligt. Lite kultur fick vi också uppleva genom böneutrop halva nätterna igenom. Lite skönsång får man väl ändå räkna med !! ja allt som allt, vi hade de gött på Gili Tramwangan!!

Likes

Comments

Efter våra dagar i Ubud var det dags för nya äventyr och vi skulle vidare till Gili Trawangan. Vi steg upp och hann avnjuta en sista soluppgång och en liten minifrulle på hotellet innan vi blev upplockade av minibussen och var på väg!!

Minns hur gott det smakade när jag äntligen fick min havregrynsgröt igen, vet inte om det egentligen var stunden eller om min torra havregrynsgröt verkligen smakade så bra?!!

Och vilket ljuvligt blått vatten vi möttes av !!!!!

Likes

Comments

Cykelturen gick genom fattiga byar, risodlingar, fantastisk natur, förbi tempel & risfält och avslutades med en riktigt tradionell balinesisk lunch.

Vilken dag vi fick, dessa härliga människor & miljöer, kultur, vyer, god mat och perfekt utflykts väder. Inte så mycket mer vi kunde begära!!

Likes

Comments

​Väl uppe på Mount Batur fick vi avnjuta en frukost till en helt magisk utsikt innan det var dags att börja vår cykelfärd nedåt!

Likes

Comments

Varken jag eller Becca är några kaffedrickare men är man på Bali är det nog ändå ett måste att besöka en kaffe och te provning. Vi fick en genomgång av alla dess olika faser i tillverkningen och bl.a. vad som skiljer sig mellan alla de olika kaffesorterna. Extra intressant var det berömda Lovaka kaffet. Lovakadjuret är en riktig finsmakare och äter de allra finaste bönorna och bajsar sedan ut dessa hela. Lovaka kaffet görs alltså på bönorna som Lovakan bajsar ut. Kanske inte låter så värst trevligt men ska man ha det allra finaste gäller det att ha speciella metoder. Trots att jag inte gillar kaffe var jag självklart tvungen att testa detta bajskaffe när jag fick tillfälle. Det var faktiskt mycket bättre än vanligt kaffe men min favorit var absolut kokoskaffet som var riktigt gott!!

Var ju självklart värt ett foto när jag drack mitt bajskaffe !!

Likes

Comments