Hej!

Nu äntligen efter att det har varit extremt tyst här så kommer del 2 med samarbetet med Sandy från respodden! En helt underbar tjej att ha att göra med! Hoppas ni gillar intervjun och jag tog med så mycket frågor som möjligt som ni har mejlat till mig!


Sandy: Resor


1. Vilket land/stad är det bästa resmålet? Skulle du kunna tänka dig att flytta dit? Varför är det bäst och vad finns det för nackdelar med landet/staden?


Jag ÄLSKADE Sydamerika, det som lockar är språket, människorna, värmen och surfen. Bra länder är Costa Rica & Nicaragua som verkligen tog mig med storm! Länderna har sina ekonomiska brister och en del rykten kring kriminalitet, men människor ler, hjälps åt och njuter av livet!


2. Vilka länder tycker du inte är värt att betala för att åka till som du tidigare har besökt? Finns det någon plats på jorden som du absolut inte vill besöka? Vilken har varit din sämsta resa och varför?


Det är svårt att dra hela landet över en kam men jag blev inte så imponerad av Buenos Aires - det är en storstad utan hav, varmt som tusan och dyrt. Ingen plats är inte värd att besöka!! Men jag är mindre sugen på storstäder som Tokyo, Hong Kong & Shanghai som många andra hypear. Min sämsta resa…. har nog ingen sån :) Jag har fått ut något bra av alla mina resor och även när jag var i Thailand som tonåring och fick Salmonella så är det ju en kul story nu i efterhand!


3. I vilket land enligt dig finns det bäst shopping? Vilket land har bäst mat och vad är det för slags mat?


Vietnam har bra och billig shopping! Men jag gillade även Bali som bjuder på många bohemiska ringar, klänningar med mera. Maten är svår!! Men Bali är ett favoritresmål generellt och där växer juice/smoothie/vegankulturen enormt vilket jag älskar. Thaimat är ju också AMAZING!! Maten i Istanbul är också svårslagen med sina falafel, persilja i överflöd, bröd, såser, grillat…. mums!


Vilka är dina 5 bästa tips inför en resa? Speciellt om man reser själv?


* Boka alltid de första en-två nätterna så att man har en destination efter att ha klivit av planet

* Bo på ett schysst hostel, där kan man hooka upp med andra lättare än om man bor själv på ett hotellrum

* Lev som en local! Ät där locals äter, gör localsaker, bli en del av kulturen - om det tex. surfas mycket där du är, surfa du med!

* Ha lite extrapengar sparade för det kan alltid hända grejer på resan, som när jag åkte med ambulans så fort jag landat i Nya Zeeland med en blodinfektion haha

* Tänk på att inte styra upp reser för mycket och våga vara spontan! få tips och inspiration på plats, av andra som reser och av locals. Dumt att låsa upp sig hela resan innan man ens rest iväg


Sandys liv:

1. Hur är det att leva på en båt?

Det är super, jag älskar vatten!! Dock extremt kallt på vintern och allt brukar gå sönder, men sommaren väger upp. Då har jag grillkvällar varje kväll och hoppar i vattnet både morgon och kväll.


2. Känner du dig ensam när du bor själv eller passar det dig bättre än att leva ihop med någon?


Jag trivs med båda! Men jag känner mig sällan ensam när jag bor själv för jag är inte hemma så ofta utan flänger rätt mycket ändå :)


3. Hur mycket kostar det ungefär att bo på en båt?


Det kostar mer på vintern men i snitt per månad cirka 6-7K kronor


4. Har du någon gång blivit rädd över att bo på båten? Varför?


Nej absolut inte :)


5. Hur länge har du planerat att bo där?


Vi får se, nu har jag bott där i tre år och hoppas såklart på mer! Men jag hyr den och det beror ju också på hur ägaren vill göra.


6. Vad finns det för nackdelar med att bo på båten?


Kallt på vintern och saker går jämt sönder, men det löser sig alltid!


7. Har du haft någon psykisk sjukdom?


Nejp, ibland känner jag mig låg som vem som helst men övar på att vara min bästis och hon är bra på att peppa mig!


8. Vad är din största hemlighet?


Min största hemlighet…. jag ser inga problem i något och använder humor som mitt vapen mot negativa tankar, människor och situationer som skiter sig. Jag är lustdriven snarare är pliktstyrd :)


Allmänt:


1. Vad tycker du om att göra samarbeten?


Gör inte så många samarbeten än så vet inte :) Men om det är ett samarbete som jag kan stå för så absolut!


2. Vad är dina bästa tips för ungdomar som vill vara ambitiösa och framåt? Om dom vill komma långt med sina idéer vad ska dom göra då? Vem ska dom vända sig till? Måste man lägga ner mycket pengar själv eller handlar det bara om att vara duktig på det man gör?


Våga be om hjälp! Jag tror att många tänker att de är “ensamma” i sina drömmar, idéer och hur de ska komma vidare. Men shit om folk bara visste hur många jag kontaktar för att be om råd, hjälp och inspiration!! Jag har skrivit till många jag själv inspireras av och bett om feedback på Respodden, bollat idéer osv. Att bygga vidare på något som ger sann glädje är också viktigt, ställ dig själv frågan; vad tycker JAG är kul?! Många jämför sig med andra och tappar bort sin egna glädje, då tappar man också det genuina. Man måste inte lägga ner mycket pengar, det beror ju på vad man gör men så länge man är lösningsorienterad och målinriktad så hittar man vägar. Och om man inte hittar vägar så be om råd och hjälp från andra så att du kommer vidare!


3. Har du någon gång funderat på att börja med föreläsningar på skolor?


Absolut! Det är något jag såååå gärna skulle vilja göra och spanar in :)
Jag vill tacka Sandy så oerhört mycket för detta och hon är en underbar människa! Heja dig Sandy!


Likes

Comments

Hej alla!

Tror säkert att det inte är så många som ser det här första inlägget då min så kallade blogg inte har blivit publicerad än. Jag har ingått i ett samarbete med en tjej där vi vill berätta om hur viktigt det är att vara bästa kompis med sig själv. För till syvende och sist så är det bara dig själv som du kan lita på om det skulle hända något. Detta kommer bli ett samarbete under 3 delar. Detta är första. Det här är introduktionen för hela min idé!

Jag vill börja med att berätta lite om mig själv.

Jag heter Julia Ulestig och är en helt vanlig tjej som går första året på gymnasiet. Jag bor i Dalarna med min pojkvän , min mamma och min pappa. Jag har två syskon också men dom har flyttat hemifrån, Jag är inte min egen bästa vän. ÄN. Jag vill bli och jag hoppas att iallafall någon av er där ute vill följa med mig och göra samma sak! Jag arbetar som danslärare åt Studeiförbundet vuxensskolan och mitt mål med varje dansträning jag har är att man ska vara lite gladare för varje gång man lämnar danssalen.

Det var väldigt kort om mig.. haha..

Men som sagt så är hela poängen med detta samarbete att jag vill inspirera folk att vara själva. Man behöver inte vara beroende av andras närvaro. Min dröm  är att åka utomlands helt själv. Det känns stort och läskigt. Men jag vill göra det. Vad är era drömmar? Tycker ni att detta är en helt galen idé kanske? Haha då får det vara så för om jag lyckas att hjälpa en människa med synen på sig själv efter detta så är jag den lyckligaste flickan på hela jorden. 

Del 2 kommer komma som en intervju med en hemlig kändis ;)


Ta hand om er!

Likes

Comments