Förlåt för att det tagit så länge innan jag skrivit något efter sista matchen. Varför jag inte gjort det har haft sina orsaker. Den här resan var det sista vi gjorde med u20-laget och jag har inte velat slösa de sista dagarna på att tänka vad jag ska skriva på bloggen. Dessutom var det såklart väldigt tungt för oss efter sista matchen. Vi trodde enda in i sista minuten på att vi skulle ta oss vidare och vi hade gett allt för det, men sedan när domaren blåste av matchen kom allt emot som en vägg. Det är svårt att förklara, men ungefär så kändes det.
Vår hemresa blev lång och tung, vi reste i ungefär 40h och först efter 4 flyg var vi i Helsingfors. Fast positivt var ju att vi fick spendera mer tid tillsammans.
Hela den här resan, enda sedan förra sommaren tills nu, har gett mej så mycket. Massor av erfarenhet, vänner för livet, minnen osv osv.
Som jag skrev i första "Kanada-inlägget" skulle jag endast blogga under resan. Så tack till er alla som läst! Jag vet att jag inte har skrivit så mycket, men jag har inte velat/kunnat berätta om allt.

xx


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oj haha!!! Jag skrev ju tidigare att den här staden är ungefär lika liten som Pargas, men fick just veta att här bor runt 200 000! oops..
Här kommer btw lite bilder från stadion idag


omklädningsrummet


teinit

Likes

Comments

Staden som vi kommit till är helt annorlunda än där vi vart tidigare. Större än Pargas, fast den känns som en by jämfört med Toronto. Här är också kallare, ganska creepy hoods men väldigt trevliga människor. Surprise surprise så har vi redan hunnit vara o shoppa. Butikerna här var mycket bättre än i Toronto och det var flera som ville ta bild med oss.
Ikväll åker vi till stadion. Vi kommer spela på konstgräs, vilket jag tycker är helt okej. Vi är ju alla vana med det underlaget. Ghana däremot tror jag aldrig förut spelat på konstgräs. Dessutom är det bra att här är svalare väder eftersom man annars sku bränna fotbottnen genast man stiger ut på planen.

shopping

Likes

Comments

Har inte ännu heller kunnat släppa gårdagens förlust, även om vi har en match kvar och har chans att gå vidare från gruppspelet. Jag fick spela lite på 20 minuter och matchen slutade 3-2.
Just nu sitter vi på flygfältet i Toronto. Vi är påväg upp till Moncton, där vi har vår sista gruppspelsmatch mot Ghana.
Imorse var jag och några andra på gymmet och körde återhämtande. Så mycket annat har vi inte hunnit med sedan jag senast bloggade.

Likes

Comments

Tjeenare, har glömt att uppdatera nu på ett par dagar! Trots att vi förlorade matchen mot Nord-Korea i förrgår har fiilisen här varit bra. Alla var väldigt missnöjda efter matchen, men eftersom vi är på en turnering där matcherna kommer tätt efter varann måste vi snabbt kunna gå vidare. Kanada, som vi spelar mot imorgon är dessutom en helt annan typ av motståndare. Därför är det ingen vits att börja analysera Korea matchen desto mer.
Igår hade jag och Sini intervju med Sportsmagasinet, jag tror ni kan se inslaget på Yleareena. Efter intervjun åkte vi in till Toronto för lite shopping. Där mötte jag upp mamma, pappa, joel o sara. Jag har inte hunnit träffa dem alls även om de också varit här i Toronto, så det var kul att få vara tillsammans med dem lite.

Likes

Comments

Imorgon har vi då alltså vår första match. Vi spelar mot Nord-Korea kl 17 lokal tid, alltså 12 på natten finsk tid. Matchen går att se live på Eurosport och den borde också komma i eftertid på yle tv 2. Jag tror att man också kan se via yleareena.
Jag har just varit på massage och är fit for fight inför imorgon. Vi har alla väntat på den här stunden så länge och imorgon får vi äntligen uppleva den!
O just ja! Idag i slutet av träningen började det ösregna och blåsa massor, vi var tvungna att avbryta träningen och springa till omklädningsrummet för skydd. Vi tyckte förstås att det var lite överdrivet, men sedan fick vi veta att det var risk för en tornado. Och ett oväder här kan tydligen inte jämföras med ett i Finland.

Likes

Comments

Vi har just kommit tillbaka till hotellet och jag är dödstrött. Kan inte fatta varför, eftersom vi sov över 10 timmar inatt.. 

På förmiddagen hade vi iaf sista riktiga träningen före tisdagens match. När vi kom tillbaka till hotellet måsta vi snabbt och äta och i duschen för sedan skulle vi iväg till stadion. Omklädningsrummen där var lyxiga och gräset var helt perfekt. Det fanns ingenting att klaga på. Här har egentligen inte funnits någonting att klaga på, allt är ordnat in i minsta detalj. Vi lever lyxliv, behöver inte tänka på någonting annat än att prestera och såklart att tanka ordentligt och sova. Eller jo, vi måste också hålla oss i tidtabellen. Annars tvingas man sjunga framför hela laget. Eller också, som jag gjorde igår, glömde att föra tillbaka smutskläderna. Får man nästa dag pyykkivuoro och måste samla in all smutstvätt från dagen och sortera upp det som kommit från tvätten. 

isbad efter träningen

Likes

Comments

Idag har vi endast haft ett återhämtnings pass i poolen. Efter det åkte vi in till stan. Där besökte vi CN-tower, som tydligen är en av världens högsta byggnader. T.o.m. jag fick lite svindel där uppe fastän jag inte alls är höjdrädd. Efteråt stannade vi i stan för att äta på en sportsbar. Eftersom vi har vilodag och turneringen först börjar om 3 dagar fick vi välja ganska långt vad vi ville äta.
Då vi kom till hotellet hade vi doping-info, passgranskning och en föreläsning av FIFAs "domarchef".


Likes

Comments

Jag fick en boll ganska hårt i näsan idag under träningen, lyckas alltid få bollar i huvudet på landslagslägren, haha! För övrigt gick träningen helt okej.  Man känner fortfarande av jetlaget lite grann, men förvånansvärt bra har det gått att anpassa sig till tidsskillnaden.


Still alive, håller tummarna att näsan inte är blå imorgon!

Likes

Comments

Vårt program idag har varit ganska fritt. Jag, Sini och Ria sov till lunchen kl 12 och efter det var vi på en kort länk. Om några timmar har vi möte och på kvällen träning.
Hotellet som vi bor på är super nice! Här finns en simhall med en stor rutschkana, starbucks, butik och en massa annat.
Likes

Comments