Header

Allmänt

Känner att förra veckan inte var den bästa blogg vecka, haha. Ska försöka bättre den här veckan. Har ridit Topaza både lördag och söndag, det har gått ganska bra. Har jobbat mycket grunder i främst skritt och trav, bland annat att hon ska bli rund för innerskänkeln men också att hon ska ha kvar bakbenen under sig i alla övergångar. Hon är bara fem år så det finns mycket att jobba på. 😌 Det är så kul att rida henne, för när hon väll förstår så får hon själv värsta aha upplevelsen och bli väldigt nöjd över sig själv att hon förstod. 😛

Nu sitter jag i soffan och har inte gjort något särskilt aktivt idag... Flamman ska vila och jag är lika pigg som en Björn under vinterhalvåret. Men ska ut snart och mocka och ta in hon.
💕 Sen så har jag inte mycket mer planerat. 🙂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hello!

Kom precis hem från en dag på Jälla, som jag skrivit tidigare så skulle jag vara funktionär med Linnea idag på Frösåkers dressyrtävling. Förutom kylan så har det varit roligt, vi har sprungit och hämtat protokoll hela dagen. Så det var inte en sån svår uppgift.
😂

Nu är jag fruktansvärt ridsugen. Men flamman ska vila idag... Så ska jag rida pappas häst Topaza. 😊 Vi hörs!

Likes

Comments

Hej hej!

Dressyrträningen igår gick super bra!! Vi fortsatte med den förvända galoppen men också på samling och ökning i alla gångarter. Sen så gjorde vi inte så mycket mer än att lösgöra. Det är det som jag tycker är så himla bra med min tränare. Hon vet precis hur mycket vi ska göra på ett pass utan att ta ut för mycket av henne. Så det är super kul! Är jätte nöjd med flammis, hon skötte sig bra som vanligt och kändes riktigt fin, som vanligt.

Nu ligger jag och Linnea i sängen och ska snart sova lite, vi har haft det jätte mysigt och kollat på film och ätit gott. Vi kollade på husdjurens hemliga liv tror jag att den heter. Den var i vilket fall jätte bra, rekommenderar den!

Likes

Comments

Throwback Thursday

Tänkte börja köra med en sån här throwback thursday ( Inspirerat av http://ellenshorselife.blogg.se )

Så idag ska vi kolla tillbaka på min sommar med Esmeralda 2014. Tänkte berätta lite om hur allt gick till eller vad man ska säga.
Vi tar allt från början.

I början utav 2014 hade jag en ponny som hette Pearle ( Pärlan ) hon var ett C - ponny sto som jag hade haft sedan 2012. Sagolikt vacker men väldigt speciell i ridningen. Jag köpte henne från Danmark, hon var en holländsk sportponny. Bild på henne här:

Jag menar hur vacker var hon inte? 😍


I vilket fall så hade jag henne.
Min dåvarande bästa vän Amanda hade också en C -ponny. Men just den helgen som hon hon skulle hem till mig var hennes ponny skadad, så den skulle få vila över den helgen. Så jag tänkte vara snäll och låna hem en ponny så att vi kunde rida tillsammans iallafall. En kompis till våran familj hade en C - ponny som hon nyligen köpt till sina barn så den var snäll och trygg. Perfekt tänkte jag och ringde och fråga om jag fick låna henne över helgen. Och det fick jag.

Den 16 januari 2014 kom våran kompis med en grå liten tjock... Åsna, på riktigt hon såg ut som en åsna. Hon hade ingen man, den var bort skavad för att hon hade exem. Och svansen var bara några strån. Men pannlugg hade hon gått om. Hur som helst var hon jätte ful.
😂 Jag tog henne och så fick pappa sko henne för hon hade inga skor på sig och vi hade tänkt att rida ut så hon behövde skor med broddar. I vilket fall så tänkte jag prov rida henne lite på stallplanen, det här var på torsdagen och Amanda skulle komma på fredag. Jag satte upp i en gammal hal knights sadel som inte var särskilt skön men som åkte med Esmeralda. Jag hoppade upp och pappa höll i. Sedan gick han med två varv runt på stallplanen. Hon var jätte jätte pigg och gick och taktade och var bara allmänt lycklig eftersom att det var nytt ställe och det var mörkt och typ tjugo minus. Men jag red runt lite där och började försöka få henne lugn i skritten innan jag började trava. Och alltså shit, det var som natt och dag att rida Pärlan och Essa. Pärlan var ganska envis och hade egna åsikter och gjorde oftast aldrig som jag bad. Essa gjorde precis allt jag bad om och försökte bara göra rätt och hon tyckte att det var så roligt att arbeta. Men pärlan hade fina gångarter och det hade inte Essa...
Hur som helst så red jag där en stund och var helt överlycklig att hon ville lyssna på det jag bad om. Resten av helgen fick Amanda rida Pärlan medan jag red Essa. Alltså jag blev helt förälskad. Så jag fick låna henne veckan ut. Och sedan blev det en månad. Och sedan var hon min.
Jag kommer ihåg när jag berättade för pappa att jag tyckte bättre om Essa än Pärlan. Han ba: Du vill hellre rida på en åsna än värsta sportponnyn. Och jag ba: ja, Essa är toppar allt.
😂 Och efter att ha tänkt igenom om jag kunde ha två ponnysar och hur allt skulle bli så köpte vi Essa. Bästa dagen i mitt liv! Haha!
Bild på Essa första dagen hos mig:

Men några veckor efter att Essa blev min så skadade sig Pärlan. Hon blev halt och vi åkte in till Ultuna där hon blev behandlad i alla ben. Hon var överansträngd, jag tror att mycket har att göra med hennes liv i Danmark. Hon var en hårt tävlande hopp ponny som hoppade 130 cm, hon jag hört om kraschar och allt möjligt så när hon såldes till mig var det mening att hon skulle vara läromästare på lägre nivå i hoppningen eftersom att hon var ganska slutkörd. Men jag var medveten om det och tyckte att det var prefekt med en tävlad och erfaren ponny.
I vilket fall så blev pärlan aldrig bättre efter flera behandlingar så veterinären rådde att låta henne somna in. Och som jag skrivit i ett annat inlägg tycker jag att det är klokt och schysst mot hästen. Så vi tog bort henne. Sorgligt men sant.
Men det gick ju ingen nöd på mig, jag hade ju världens finaste Essa. Nej men visst var jag ju ledsen, jag hade ändå haft henne i två år och lärt mig otroligt mycket på henne. Men det var slutet för oss och starten för Essa och mig.

Våran första hoppträning. Snabbt efter anmälde jag oss till division tre laget i hoppning för Uppsala ponnyklubb. Och vilket vi genomförde felfritt i varenda klass, inte särskilt snabba i omhoppningen men alltid var hon felfri den lilla ponnyn. ❤️

Asså ni ser ju skillnaden på henne! 😍😍

Men sommaren gick fort och framåt September började jag bli förstår för fina Essa. Så jag bestämde mig för att sälja henne. Jag satte ut annons och shit vad han blev poppis. Det ringde folk hela tiden, jag skojar inte. Men jag var noga vart hon skulle hamna. Hon var min guldklimp så hon skulle ha ett perfekt nästa hem enligt mig. Och en dag ringde dom, och alla i familjen älskade henne. Hon skulle få bli en riktigt läromästare återigen fast åt två mindre tjejer. Och allt kändes helt rätt med dom! Sedan flyttade hon och jag har nog aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Usch den dagen var hemskt efter hon hade åkt. Men jag visste ju att hon skulle få det toppen. Och efter det fortsatte min resa med en ny häst som jag tänker skriva om nästa vecka!

Hoppas att texten inte blev alltför lång eller kladdig! Tycker ni att idéen med Throwback thursday? Kommentera gärna och skriv era åsikter och vad ni skulle vilja förbättra?
😊 Ha en fortsatt fin dag!

Likes

Comments

Allmänt

Hellu!
Han inte skriv igår, men hade inte särskilt mycket att skriva heller. Red ut på Flamman, det gick jätte bra. Hon skötte sig och tyckte att det var roligt att komma ut.
Idag är det Dressyrträning, äntligen! Haha, ska bli skönt att trimma lite och stämma av. Förra gången jobbade vi ju med förvänd galopp så vi kanske fortsätter där. Oavsett så ska det bli roligt.

Idrottsprovet igår gick förresten bra, det var konstigt formulerade frågor. Men när man väl förstod dom så var det inte så svårt. Resten av veckan nu är lugn på skolfronten. Så det känns väldigt väldigt skönt.
Imorgon så kommer min lilla vän Linnea följa med mig hem, haha, vi ska vara funktionärer på Jälla ( Frösåkers anordnar ) på lördag. En lokal häst dressyr tror jag? Haha, ingen koll. Men det ska också bli kul iallafall. Så på fredag ska vi väll kolla på någon film eller något mysigt och äta något gott. :) <3

Nu sitter jag i omklädningsrummet och väntar på mina vänner. Idrott första lektionen :) , vi ska spela pingis och badminton. Så det blir Najjs. Men vi hörs senare!

Likes

Comments

Allmänt

Hej!
Har inte så mycket att skriva idag, haha, har haft en lugn och ganska skön dag. Efter skolan red jag lite på flammis. Red ut en liten sväng och sedan red jag i en hage. Det gick jätte bra, hon var pigg och glad som alltid, hade inte särskilt höga krav på henne idag. Passade på att träna min sits lite, stod upp i fältsits och red utan stigbyglar. Jag tycker att det är en ganska viktigt del i ridningen. Jag rider minst en gång i veckan utan stigbyglar, och fältsits står jag också i en stund varje pass, kanske inte under dressyr passen i dressyrsadel, men annars nästan alltid. Men utanför ridningen så står jag också i " wall-sitt " vet inte vad det heter på svenska. Haha, men jag står i typ knäböj mot väggen. Jätte bra träning för att bli stark i fältsitsen. Man får börja med några sekunder och sedan öka eftersom. Nu är jag uppe i fyra minuter utan att få mjölksyra i benen. 💪🏽 Haha, vill börja träna mer kondition också, men jag jobbar hårt med motivationen för tillfället... 😂


Imorgon så ska jag rida ut på flammis, och så har jag idrottsprov i skolan. Så det håller jag på att plugga lite extra nu. Sen så ska jag försöka läsa en stund i svenska boken. Vi har fått en bok som är ganska gammal som vi ska läsa och sedan redovisa. Min heter " Nu var det 1914 " Och jag säger bara att jag fattar ingenting. Den är skriven på gammelsvenska så jag förstår nästan inte texten. Haha, brukar inte ha svårt för att läsa annars men här måste jag vara väldigt koncentrerad och läsa vissa rader om och om igen för att förstå. Haha😂

Likes

Comments

Julia Törnros

Ja hörni, det här med framtiden. Gymnasium? Yrken? Familj? Häst? Intressen? Det är många frågor som snurrar i mitt huvud. Jag går ju i nian nu och ska välja gymnasium till våren. Just nu är det mitt prio ett att försöka hitta och analysera linjer jag skulle vilja gå. Det är svårt, och lite stressande tycker jag.
Ända sedan jag har varit liten har jag alltid föreställt mig att jag ska gå typ på Strömsholm eller Flyinge eller liknande hästgymnasium. Men nu när verkligheten är här så är det inte alls vad jag vill gå. Jag tror ( aldrig ska man säga aldrig ) att jag inte kommer att jobba med hästarna som ett yrke. Hästarna kommer att vara mitt fritids intresse. Visst skulle det vara roligt att jobba med att sälja och ta fram hästar men jag tror att där kommer jag hålla mig på en hobby nivå. Det är verkligen jätte svårt att förklara, men jag tror att ni förstår vad jag menar. Och dessutom är hästbranschen en väldigt tuff och svår bransch om man vill käna bra lön på det. Så den linjen är inte vad jag satsar på, men man vet ju aldrig...

Just nu är min "dröm" / plan att gå bygg och anläggning på Jälla gymnasiet i Uppsala inriktning Måleri. Tror att målaryrket kan vara någonting som passar mig riktigt bra, framförallt en rolig linje att gå. Det är ett praktiskt yrke där jag kan jobba för mig själv och med andra, eget företag eller anställd. Ganska flexibelt om jag har eget företag. Och förstå vad härligt och bara pensla i lugn och ro till lite musik eller vad vet jag. Visst kan det vara stressigt också men jag tror ändå att det är ett yrke som passar mig. Haha, jag tycker att det är jätte roligt att måla. Jag kan nästan inte sluta, jag vill göra klart allt på en gång. Haha, i somras målade jag mitt stall på mindre än en vecka, våran smedja målade jag om på en dag. Och då kör jag nonstop. Jag kan inte sluta, det är så roligt när man ser det fina resultatet.
Så jag tror att det kan passa mig bra! Den enda nackdelen med den linjen är att den bara finns i Uppsala, då måste jag pendla minst två timmar varje dag. Och det tar ju mycket tid från hästarna. Men jag tror ändå att det kan vara värt, då har jag två timmar att plugga på som jag slipper hemma. Jag försöker tänka lite så, positivt med andra ord.

Det här med familj då...? Kanske inte en sån jätte viktigt fråga då jag är så pass ung. Men det är ändå något man tänker på. Just nu är jag singel och jag trivs som fisken i vattnet. Haha, nej men jag älskar verkligen att vara singel. Jag har jätte svårt att se mig själv i ett förhållande. Just därför att jag trivs väldigt bra själv, men också att jag tycker att det är jobbigt, Hahah, men alltså allt det här att man ska vara tillsammans hela tiden och prata med varandra hela tiden och hela ens liv hänger på den andra personen. Och jag är verkligen inte en sån person. Jag följer inte efter någon annan och gör allt för den. Jag kör mitt race men självklart ska inte den andre hänga efter mig. Ja, svårt att förklara men men..
I framtiden så skulle jag vilja ha en familj med absolut Max två barn, helst ett. Haha, det är så jag känner nu iallafall.

Hästarna då? Ja, dom är mitt liv, tror inte att jag skulle överleva utan dom. Lifesaver alla dagar i veckan. Dom får mig att känna mig så fri på ett sätt men samtidigt stabil och säker på ett annat sätt. Jag kommer nog inte kunna leva utan en häst i mitt liv. Dom är mitt intresse, det mitt liv kretsar runt. Fantastiska speciella djur.
❤️

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Hoppas eran dag har varit bra, själv har jag haft det ganska lugnt idag. Flamman har vilodag idag, så jag passade på att försöka plugga lite och förbereda två inlägg på bloggen. Det kommer ett imorgon som jag kan avslöja handlar om framtiden, lite framtidsplaner och sånt. Och sedan kommer ett på torsdag som jag har jobbat lite med då det blev mycket text. Hehe, hoppas att ni kommer gilla det! Själv tycker jag att det är bra idé, en utav mina favoritbloggare ( http://ellenshorselife.blogg.se ) brukar lägga ut sånna. :)

Nu sitter jag och äter lite "kvällsmat" och bläddrar i gymnasieguidens tidning, spännande. Som sagt, mer om det imorgon.

Känner mig ganska taggad inför veckan, vet inte riktigt varför. Känns bara som att det kommer att bli en bra vecka så jag ska hålla mig kvar på det spåret. :) Tänkte duscha nu, sen så ska jag krypa ner i min säng och sova tills min väckarklocka förstör mina drömmar. Haha, deprimerande men ganska sant.
Sov så gott så hörs vi imorgon! <3

Likes

Comments

Allmänt

Måndag: Vila för flamman och plugg för mig...
Tisdag:
Lätt ridning, tänkte skritta ut en sväng eller liknande.
Onsdag:
Rida ut! Och idrotts prov för mig.
Torsdag:
Dressyr träning
Fredag:
Lätt ridning eller vila.
Lördag:
Ute ritt
Söndag:
Hoppning / bommar hemma på banan.

Throwback till Esmeralda och min första lokala hopptävling, en LC i Håbo...? Tror jag... 😂 Felfria!

Likes

Comments

Allmänt, Flickering Flame

Asså älskade filmen! Den var så gullig! 😂😂 Nej men den var riktigt bra, jag rekommenderar den till den som gillar att kolla på barnfilmer! 😄
Annars hade vi allmänt mysigt, vi åt på Subway innan ( kyckling macka ofc
😍 ) Haha! Sen gjorde vi inte så mycket mer. 😋 Men det var jätte kul att umgås lite med mina vänner, annars brukar jag nästan aldrig göra det på fritiden. Så det var jätte kul! 😄


När jag kom hem kastade jag på mig ridkläderna och sprang ut till flammis. Timmarna börjar bli dyrbara nu när mörkret kommer...
Jag hann lägga ut några bommar innan jag hoppade upp. Det blev tre bommar på medellinjen så att vi kunde rida serpentiner och öva byten. Och det gick super bra, hon var väldigt lugn men lydig. Hon har blivit så himla stark nu så hon orkar byta åt båda håll. Super roligt!! Och hon är avslappnad också, hon blir inte stressad eller hetsig, så det är jätte skönt.

Nu ska jag kolla på lite Vampire Diaries innan jag ska sova, Sov så gott så hörs vi imorgon!

Likes

Comments