Header

Babythings

Godmorgon!

Ester är nere för sin första sovstund (heja mig, rutinerna går precis som planerat och vi slipper numera en grinolle där på kvällskvisten!) och jag passar på att ta tillfället i akt att kika in här.

Jag tänker uppdatera er kring hur det går med maten. För några veckor sen så började vi fasa ut amningen och ersätta med mat. Nu har det gått några veckor och hur har det gått? Över förväntan! Vi har en ganska matglad tjej som äter det mesta. När det gäller lunch och middag har hon ingen botten utan äter i oändlighet! Med gröten får vi truga lite i slutet, men allt går ändå i. I början var hon lite hård i magen men vi la till katrinplommon till gröten (Little Farmer eller Hipps Havregröt), som hon också tycker är jättegott, och har sedan dess inte haft några problem med den.

Vi är väldigt noga med klockslagen för alla mål och emellan dem kör vi fri amning. Hon är ganska duktig på att själv berätta när hon vill amma!

Förrådet av barnmatsburkar!

Innan jag började den här matresan så var jag övertygad om att jag skulle göra all barnmat själv, och jag började med att bara ge henne hemlagad mat. Men det är lite svårt med barnmat, att få till konsistenser när det ska bli mer "maträtter". Mixa egen biff-stroganoff blir mer brunt klister och inget hon gillade. Sen dessutom har jag inte riktigt tiden för att leverera sju olika maträtter i veckan!

Jag bollade med en dietist i min närhet och gjorde lite research kring barnmat. Det visade sig att barnmatsburkar idag är mycket bättre än jag trodde! Dagens barnmat har extremt höga krav och får inte innehålla färgämnen, sötningsmedel eller konserveringsmedel. Ekologisk barnmat eller inte ekologisk spelar heller tydligen inte sådan stor roll pågrund av de höga krav som finns.

För oss är det lite svårt att anpassa vår mat till Ester. Vi har matkasse som ofta inte går att göra "bebis-vänlig" så att stå och laga dubbla maträtter finns inte på kartan för oss. Servera en röd curry kyckling hade nog blivit för starkt, även om hon gillar mycket smak!

Hon älskar barnmatsburkar och jag är övertygad om att hon får i sig lika mycket näringsämnen som någon annan. Det kommer nog bli människa av henne med! Haha... För att göra barnmaten lite roligare kryddar vi med basilika eller rosmarin, kanske lite peppar också. Så smakar barnmaten lite bättre!. Sen ibland blir det lite hemlagat. Men då föredrar hon hellre barnmatsburken, haha. Glad bebis = glada föräldrar

Eloge till er alla som lagar maten själva! Vi lägger oss på den punkten ...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bröllop 2018

Jag har nu landat mycket i att fundera över hur buketten ska se ut, det har jag dock spekulerat lite i tidigare också. Ur blommornas synpunkt så är augusti kanske inte den mest fördelaktiga månad att gifta sig i. Favoriter som pioner och anemoner finns ju i maj/juni! Men jag tror man kommer kunna få till något fint ändå. Här kan man läsa om vilka blommor som det är säsong för.

Jag skulle vilja ha trädgårdsrosor (går tydligen att få lite under hela sommaren om jag förstår rätt), prärieklocka och vit riddarsporre i min bukett! Jag vill att den ska se vild ut, inte så uppstyrd och prydlig. Mycket grönt och gärna innehålla eucalyptus! Att den luktar gott tycker jag också är viktigt.

Bildkällor: Pinterest , The Wild Rose , Kenzas .

Jag är dock kluven kring varifrån jag ska beställa min bukett. Vi gifter oss i Öregrund och där finns det en florist vad jag kunnat googla mig till! Men jag har å andra sidan en favorit i Uppsala som jag alltid sagt skulle göra mina blommor, men då ska jag lägga på någon annan att få med sig min bukett i Öregrund, eftersom vi befinner oss där från fredagen? Stort ansvar att lägga på någon! Som sagt kluven.

Vad tror ni hade varit bäst?

Likes

Comments

Helmer

Godmorgon!

Idag lyckades jag få Ester att somna i tid enligt hennes nya rutiner och det vill jag ge mig själv en applåd för. Krävs nämligen att jag går upp vid halv sju för att få våra dagar att fungera nu, men livet där sovmornar (?) fanns är förbi. Bara att inse. Om det här gör att timmarna efter klockan fyra är lite mer trevligare så är det värt det!

Idag står pepparkaksbak på schemat och det ska bli spännande att se hur det går med en bebis! Att dekorera dem kan jag nog glömma, men det känns oviktigt i sammanhanget. Blir pepparkaksbak till The Real Groups julskiva! Sådana barndomsminnen av det.

Tyvärr är vår lilla Helmer krasslig. På 2,5 år har vi endast behöva söka upp veterinär i syftet att få tabletter mot fästingar eller vaccin och det har jag förstått är få förunnat. Våra vänner som har en ettårig valp har redan varit på veterinären och spenderat flera tiotusentals kronor hos veterinären och ur det perspektivet är vi lyckligt lottade. Att vi inte behövt åka tidigare är ju ett under. Jag slår ett slag för blandraser, väldigt tåliga och hållbara hundar, hehe...

Helmer har fått en konstig snuva som gör att han är fräser, nyser extremt mycket. Ibland låter det som han får andnöd... Vi tror att det kan vara noskvalster och det behövs behandlas. Så vi har fått tid hos veterinären imorgon eftermiddag! Hans allmäntillstånd är inte dåligt, han leker och busar som vanligt så det känns inte akut!

Får skämma bort honom med lite extra pussar och kramar ♥

Likes

Comments

Contains affiliate links

1. Om du fick en dotter nu vad, hade du döpt henne till?
Jag hade inte döpt henne till någonting, men hon hade fått namnet Edith (om bara jag fick bestämma, hehe)

2. Några fobier?
Fötter tycker jag är hemskt obehagligt och är lite klaustrofobisk av mig. Ett litet rum eller att bli fasthållen är något jag inte uppskattar!

3. Har du bra självförtroende?
Jag tror det! Mitt självförtroende har blivit bättre i och med åldern, även om 24 år knappt är en ålder. Men bara för ett par år sedan hade jag väldigt dåligt självförtroende! Jag hade precis börjat studera och kände mig dum som inte klarade av att plugga på samma sätt som andra. Men sen dess har jag insett att jag är bra på andra saker och kan hitta egna vägar till en karriär!

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Tvätta ur tvättkorgen på tvätt, köpa snöre till julklappar, ringa tryckeriet för save-the-dates och dricka massor med iskall julmust!

5. Beskriv ditt drömutseende.
Shay Mitchells allting. Min girlcrush sen jag upptäckte Pretty Little Liars. Men för att vara lite roligare säger jag att jag skulle vilja ha Izabella Scorupcos frisyr! Klipper lugg dagen efter brölli, hihi...

6. Någon du har kysst?
Nyss? Ja min hund gav mig en redig kyss nyss. Han hade precis ätit hundmat så det var inte den bästa kyssen! Men skulle varit någon jag kysst kanske? Katten också... Jonas?

7. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten?
Förutom mina bebiskläder så har jag mina regnstövlar från Hunter som jag fick av mamma som tröstpresent när det tagit slut med min första pojkvän, haha... När det tog slut med nästa pojkvän fick jag en hundvalp...! Curlad? Oklart, var bara väldigt sugen på en hund!

8. Är du nöjd med din profilbild på facebook?
Absolut! Är ju denna bild med min Ester.

En bild från Gran Canaria! Hade gärna haft den värmen nu.

9. Vad väljer du, godis eller chips?
Godis, alla gånger. Farmors löständer, center, sura colanappar... mhmmm...

10. Hur uppvaktar man dig?
Genom klassisk romantik, väldigt god mat och genom att ge mig en god natts sömn! (blink, blink Jonas!)

11. Har du rykten efter dig?
Det vet jag inte, men säkert. Det har nog de flesta!

12. Din absolut sämsta egenskap?
Jag älskar att ha det snyggt och städat men i mina garderober och lådor är det kaos. Men ger hellre sken av att vara ordentlig än att ha det ordning och reda där ingen ser, haha...

14. Kan man vara vän med ett ex?
Nja. Jag har minsann inte lyckats. Är smått bekant med mina ex (skulle säga hej på stan men inte så mycket mer) då båda förhållandena inte slutat på bra premisser.

15. Har du kysst en kompis?
Ja det har säkert hänt! Där i fjortisåldern så var det ju någon oklar trend. Men det var ju också mjukisbyxor med orter man semestrat på, tuperat hår, och idomin på läpparna. Jisses...

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?
Jag har aldrig haft det av anledningen att jag inte tror det skulle kunna funka för min del. Tror det är svårt att hålla kärleken vid liv men eloge till de som lyckas!

17. Hur lång är du?
160cm prick. Inte en millimeter mindre. Typ. Kanske 159cm...

18. En vacker person?
Kronprinsessan Victoria skulle jag säga! Som den royalist jag är så är hon den första som dök upp i huvudet.

19. Ett boktips?
"Etthundra mil " av Jojo Moyes.

20. Bäst just nu?
Att det är drygt en vecka tills Jonas går hem på julledighet i två veckor. Så underbart!

Likes

Comments

Föräldraskap

Hej på er!

Idag inledde vi morgonen med att kolla på Lucia på SVT. Varje gång jag kollar på luciatåg så får jag flashback till tiden i musikklass när jag lussade i domkyrkan och på sjukhuset denna dag! Det var en sådan mysig dag som man varje dag längtade efter. Ser fram emot kommande luciatåg med Ester i!

På förmiddagen har vi gjort lite ärenden, hämtat paket, köpt glögg och shoppat på Babyproffsen. Vi behövde komplettera Esters julklappar då de av någon oklar anledning inte kunde levereras...

Blev en väldigt ojulig frukost med jordgubbar på yoghurten, men det var extrapris på dem! Haha...

Tror inte hon förstod vad lucia var, men nu har hon sett en i alla fall!

Bus-Ester som kollade på bilar!

Hur det gick i natt? Ja jag hade ju varit dum om jag förväntade mig att hon skulle sova hela natten. Hon sov till ett i sitt rum, sen fick hon komma över till oss och då skulle hon äta en gång i timmen till halv åtta... (nej jag kom inte upp klockan sex, haha) Helt ok för en första natt.

Har ni några tips på hur man får dem att äta mindre på natten? Nu när hon är så gammal så behöver hon ju inte det. Hon använder mig som sin napp just nu och det börjar bli jobbigt...

Likes

Comments

Babythings

Vi köpte en Skiphop Chelsea i våras och har varit nöjd med den, förutom att den gick sönder för typ tre månader sedan. Det är detaljer som har lossnat på den och det känns inte så roligt. Därför satsar jag på att införskaffa en ny skötväska på mellandagsrean!

Det ska vara mycket fack, smarta lösningar och den ska vara snygg. Jag skulle även uppskatta om de kunde hålla längre än 3 månader... Jag tycker att en väska borde hålla så länge, men å andra sidan så använder man den så mycket så det kanske inte är så konstigt att de går sönder! Dock har jag ingen lust att köpa fyra skötväskor på ett år...

Aja de fyra nedan ska jag ha ögonen på i mellandagarna!

1.Konjaksbrun skötväska, byStroom . 2.Taupefärgad skötväska, Kidzroom .
3. Grön från Elodie Details . 4. Väska i konjaksbrunt fejkläder, Babymel .

Likes

Comments

Babythings

Den senaste veckan har jag tampats med att få Ester att sova på dagen. Kvällen är aldrig ett problem men dagtid är det en ständig kamp och jag hör en röst i huvudet konstant "du måste få henne att sova". Hon har hittills haft två sovstunder per dag, vilket kanske inte låter så fel men problemet är att de sovstunderna endast blir en halv till en timme långa. Oftast bara en halv timme! Det leder till att mellan fem tills att hon ska sova är hon på extremt dåligt humör. Idag tog jag till knepet att vi skulle bada för det blir hon alltid glad av!

Men i samma stund som jag plockat upp henne ur baljan så var det katastrof igen. Därför måste jag börja tänka om, även om det innebär att gå upp en timme tidigare. För så som det varit idag klarar varken jag eller hon av i längden.

Esters dagsschema:

6.00 Amma och byta blöja.
7.30 Frukost med gröt och katrinplommonpuré.
9.00 Sova.
9.45 Mellis (klämmis, banan, smoothie, yoghurt eller amma)
11.30 Lunch
12.30 Sova.
14.00 Mellis (klämmis, banan, smoothie, yoghurt eller amma)
15.30 Sova.
17.00 Middag
19.00 Gröt med katrinplommonpuré.
19.30 Sova.

I vagnen går det bra att sova men lite kämpigt att ta sig ner tre trappor ner till vagnen tre gånger om dagen...

Jag hoppas detta kommer funka och vi kör första dagen imorgon! Hoppas att det fungerar bra och att vi kan gå i mål med att vi inte haft krig från eftermiddag till kväll.

Nu sover hon i alla fall i sitt eget rum! Får se hur natten slutar...

Likes

Comments

Vardag

I söndags var vi som sagt på 80-årskalas för min farfar Bengt! Det är en häftig ålder att fylla tycker jag, inte alla som lyckas med det. Tyvärr fastnade han inte på någon bild med bara honom (andra som jag inte vet om de vill vara med på bloggen på de bilderna också.) Men jag tänkte visa lite bilder min lillasyster tog under dagen! Majoriteten av bilderna är av Ester dock, hehe.

Denna dag blev lite emotionell. Farfar är en sådan speciell person som alltid ställer upp för alla. Oavsett om det är att hjälpa nyanlända ta körkort eller en gammal dam att snickra. Han hjälpte min lillasyster att ta körkort och har varit barnvakt åt oss otaliga gånger när vi var små! Aalla tror jag fällde några tårar i söndags av ren tacksamhet till att han finns och ställer upp.

Ester och faster Karin som var med på förlossningen! Så tacksam över att hon finns och kunde vara med. Jag är övertygad om att min upplevelse inte blivit lika bra utan henne! Hon är en grym barnmorska och faster

Min lilla familj!

Cajsas Kök hade fixat maten.

Ester i Lindex från topp till tå! Tänker att klänningen fungerar på nyår också.

Någon blåbärsmousse med lakrits. Såg dock ut som något annat, hehe.

Ester traskade på med mig. Här ser man lite av den byxdress jag bar från Vila!

Grattis farfar, en gång till!

Likes

Comments

Ester

Att få vakna upp idag till ett snötäckt Uppsala var verkligen supermysigt! Det blir ju så mycket ljusare med snö än dött gräs... Jag insåg dock problematiken med det då jag skulle ta mig ut med vagnen! Jag imponeras över ni som har vagnar med små hjul, för vår har hjul som en traktor men är ändå tung att köra i snön. Puh. Helt svettig!

BVC stod på agendan idag. En försenad 6 månaders-kontroll då vi blev sjuka sist! Alltid spännande med dessa besök på BVC tycker jag. Att få prata med en person om det finaste man har, utan att behöva fråga om deras barn! Det är ju faktiskt lyxigt måste jag säga.

Ester vägde in sig på 8505g och 70cm lång. Det är ett kilo upp sen sist vilket är bra då hon förra gången endast gick upp 200g! Jag behöver inte oroa mig för att hon inte får i tillräckligt med mat med andra ord, haha. De var glada över att vi fått igång maten så pass bra och med det fått in rutiner! Allra gladast över rutiner är nog jag.

Dagens Ester med hårband!

Hårbandet är från La La Loop Kids på Etsy!

I mars såg min mage ut såhär! Gillar att ha den bilden i ett av molnen i Esters rum.

På BVC pratade vi lite om det faktum att Ester vaknar väldigt ofta nattetid när hon sover med mig i sängen. Först sover Ester ca 3-4 timmar i sin säng, sen vaknar hon och sover bredvid mig. Då vaknar hon en gång i timmen tills vi går upp vid halv sju (om vi har tur!) Läkaren rekommenderade oss att testa ställa Esters säng i hennes rum! Känns pålitligt när det kommer från en läkare också! Så jag flyttade över sängen tid så testar vi att den står där. Hade varit guld om det fungerade och man kunde få vakna utan att känna sig mer död än levande! Återkommer med update på detta.

Likes

Comments

Contains affiliate links Inredning

Puh. Vilken dag. Vi har inte fått till en sovstund för Ester längre än 20 minuter. Jag tackar hunden i trappuppgången bredvid för det! Maken till hund som skäller har jag aldrig varit med om! Har lust att isolera extra i väggarna åt det hållet, men han skäller utomhus också så det hade inte löst problemet. Ahhh...

Till något roligare! I mellandagarna ska vi påbörja att finputsa vårt vardagsrum. Vi har haft min gamla tv-bänk tills nu men vill ha en högre med mer förvaring. Det kommer även bli en ny klädsel till soffan och en ny matta! Matta med lång lugg är inte anpassad för småbarns- och hundlivet! Ben som gömmer sig och den vi har nu är väldigt svår att hålla fräsch. Därför får det bli en med kortare lugg, alternativt vävd. Det ska bli så spännande att se resultatet sen!

Jag har byggt möbeln hos IKEA och det är deras system Bestå.

Bildkälla: Pinterest

Jag är dock tveksam vad vi ska ha för matta och kuddar till den ljusgrå soffan. Hittade bilderna ovan på ljusgråa soffor och jag gillar idén med blått! Jag gillar blått och tror det skulle vara fint till vår tapet "Trapez" från Arne Jacobsen . Dock skulle jag säga att jag ville köpa nya kuddar till Jonas så hade han nog svimmat... Hehe... Får se hur vi gör med den saken!

Nu Svenska Hjältar-galan och en julmust ♥

Likes

Comments

Instagram@juliatillenius