träning

Ibland har man inte energin eller motivation till att träna man vill bara sitta i soffan och chilla man orkar inte röra på sig, lyfta vikter, slita hårt, energin är på botten och motivation fins inte. Alla är ju mänskor och man kan inte vara på topp hela tiden vi alla har våra svakor och så var de för mig idag, energin fanns inte och motionen existerade inte men trosts de så for jag ändå på gymmet för känslan efter åt är den bästa. De var ben på schemat så de va bara sätta på lurarna och köra och kan säga mina ben skakar redan;) tänkte i alla fall dela med mig med passet jag körde idag, så varför inte testa de nån någon du ska träna?:)
(Superset= man kör två övningar efter varandra med liten eller igen paus mellan sen vila max 1 min sen kör igen!)
1. 4 set x 15 reps hip abduction Superset hipabbuction
2. 5set x 10 reps Squts
3. 4 set x 10 reps hip trust Superset hamstring curl med gummiband
4. 3set x 12 reps benpress
5. 3 set x 10-12 reps Bulgarien split Squts Superset jumping split squts
6. 3 set x 12 reps hamstring curl
7. 3 set x 12 reps leg raise machine
8. 4- 5 set x 10-12 reps squts in Cable me gummiband
Done!😊
Tänkte filma delar av passet, men efter två övningar blev min mobil full och kunde inte filma något mer:( så de fick bli två övningar i alla fall :)

Btw, Tänkte skriva 15 motivation tips inom träning hur man håller motionen uppe och fast man är lång så tar man säg ändå till träningen, så tänkte dela med mig mina 15 tips. Så håll utkik i veckan på bloggen, så kommer de komma upp nån gång i veckan :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

om mig

Ni som läser min blogg kanske bara vet mitt namn och att jag har ett stort intresse för träning men kanske inte själva historian vart allt började. Jag har sen länga tillbaka älskat att röra på mig och har testat på alla möjliga sporter tror de eller ej så har jag både gått dans och vet knappt vad takt är likaså väl har jag gått orientering och hittar knappt med en karta i handen så ni kan lista ut hur de hela slutade... Men testade också fotboll och handboll vilket var två sporter jag fasande för och spelade båda länga tror nästan 7-8 år, men tappade intresse för båda sporterna och slutade båda.

Men i samma veva så hittade jag gymmet, vilket jag är tacksam över idag. För att gymmet var för mig ett ställe där tid och rum existerade inte de var bra musiken i mina öron och jag ingen annan, jag behöver inte prestera för någon, jag kan ta tid på mig, jag behövde inte anpassa mig för någon helt enkelt de var me vs me ingen annan, jag kunde släppa all press och stress som jag bär med mig på grund av mina diagnoser, kort sagt skolan för mig har varit rent helvete har kämpat genom båda lågstadiet och högstadiet men också tillviss del nu i gymnasiet också och all min energi går åt i skolan så när jag kom hem var jag helt slut orkade inget men när gymmet kom in så vände allt. Denna stress som jag hade före, under och efter skolan försvann den känslan går inte och beskriva men lättnad. Och just därför började gymma, inte för att gå ner i viket eller andra kroppsliga själ utan de var och är ett sätt för mig att koppla av, ett sätt för mig att glömma tid och rum glömma all press, helt enkelt att må bra. Men ja, gym har gjort mig mer självsäker i mig själv genom att man utveckla hela tiden, man pushar en själv, man lär sig mycket om sig själv vars sina egna gräsner går.
Bilden till väsnster är tagen 2011 och den till höger är tagen i år 2017

Och en stor anledning varför jag ens började blogga för att motivera mig själv men andra också att göra nåtning man drömmer om fast man har måtgångar.Ja, jag har dyslexi och dyskalkyli kort om de dyslexi innebär läs och skrivsvårigheter och dyskalkyli innebär räknesvårighter så som huvudräkning eller att läsa busstabeller. Så ja, jag har svårt att veta hur allt stavas, jag kan inte grammatik vet inte exempel när de eller dem ska in i en mening jag skriver vad jag tycker känns bäst, ord och bokstäver kan hamna huller om buller som de kan säkert märkas här på bloggen. Vissa kanske tycker att min blogg ser slarvig ut me all små "fel men är det ens "fel"... För de är mina ord, jag skriver ä från mig själv jag vill inte att någon ska rätta mina inlägg innan jag publicerar den utan rättare sagt jag vill att mina "fel"ska synas jag vill att min dyslexi ska synas i mina inlägg, för de gör de mer personligt eller hur?
En sak är säker dyslexi och dyskalkyli är något jag har men inte är.
Tänk dig du läser en text men de enda du ser är detta.... inte så konstigt att jag inte orkar rätta mina egna texter lika bra att publicera dem äkta.

Och detta tycker jag att alla ska våga att följa sin dröm, vad än som stoppar en. Våga tro på dig själv, våga drömma, våga jobba för din dröm, vad än som stoppar dig, våga ta dem där små stegen som kan behövas för att nå din dröm för en dag så kan din dröm bli sann. För som sagt en dröm jag har är att just inspirera andra att våga drömma fast man har världen mot sig, att våga göra de ändå som just jag att sitta och skriva en blogg?? lilla jag som har haft F i svesnksa under många skolår och nu i gymnasiet D, men de är bara en bokstav.
Visst det kommer finnas folk som kommer titta ner på dig, titta snett på dig, folk som kommer säga att det inte idé att satsa för du kommer inte lyckas, du kommer få slita som ett odjur, du kommer faila flera gånger om och om igen, det kommer finnas motgångar men istället för att sluta på grunda av alla orsaker som finns så vänd de till din inspiration och låt de bli din motivation istället. Tänk vilken känsla att visa alla personer att dem hade fel och du har nått ditt mål, du har lyckats.
"Succes is the best revenge"
o
m du har orkar läsa egnom hela inlägget så vill jag bara säga fast du har någon diagnos, sjukdom eller inget alls våga tro på dig själv, gö de du vill göra, följ dina drömmar de är de som gör dig stark <3

Likes

Comments

vardag

Hejsan!
För en vecka sen så rullade vi mot Göteborg min lilla syster spelade gothia så jag följde med inte för att se fotboll utan att gå runt i Göteborg och sånt men jag såg ändå någon match. Vi for inte raka spåret till Göteborg utan vi stannade i Gävle på fredagen och seden lördagen var det dax att åka till Göteborg. Vi åkte inte raka spåret mot Göteborg utan vi stannade på Smögen, Fjällbacka och Grebbestad, 3 riktigt fina ställen som är värda och se om man far mot Göteborg hållet. På Grebbestad åt en räck macka på hur god och stor som helas😍
Vi kom fram sent på lördagkvällen till Göteborg så de vara bara att gå och sova, men på söndagen for vi till Hede fashion och strosade runt i butiken de bästa var att det fanns Nike😍
Veckan har bestått av shopping, park mys, god mat, Liseberg, fullpackade bussar/spårvagnar, gym, träffa folk ja listan kan göras lång men är fast i denna stad älskar denna stad, skulle lätta kunna bo i Göteborg senare i livet.

Som texten lyder, jag och skräck film går inte ihop är mer under kudden än ser filmen men av nån anledning så kom jag på att vi kan gå spökust, jag och Johan en killkompis. Visst de kanske inte var de läskigaste jag har gjort men jag skrek genom hela och ville bara gå ut, vi gick med en familj och deras barn var 12 år och jag kan erkänna jag var räddare än dem... ja dem var 12 och fyller 18 snart:/

Kunde redas sluta på bättre sätt, på lördagen var det hemresa men innan se så ställde jag alarmet för att fara till iron works, ett gym i Göteborg. Wow vilket gym inte bara att dem har bra utbud av maskiner utan bara hur det såg ut där och känslan man fick när man gick in där, man fick inspiration från alla håll och kanter. Men de bästa av allt jag träffade Hanna Öberg, vi tog bilder och stod och pratade vilken tjej asså😍 efter trängs passet var det dax för hemresa ungefär 135mil tjohoo...
Bästa vekan på sommarlovet, helt klart:)

Likes

Comments

Äntligen är det sommar lov, shit vad tiden går fort bara att år kvar av gymnasiet sjukt.
I helgen var det midsommar och det firades i gautosjö camping med fjällströms.
Vi hade tur med vädret i fredags men resten av helgen regande men vad är inte svensk midsommar utan lite regn?
Vi vandrade i skogen, fiskade upp två fiskar, spelade spel och ätit gott helt enkelt en bra midsommar :)

Likes

Comments

tankar

Ja man kan suga magen, dra upp byxorna, hitta rätt vinkel, flexa eller att ha rätt ljus så lätt är det att göra om en bild, göra om sin kropp. Man behöver bara små knep för att göra om sig själv smal eller "fit" på en bild.
(Så klart är de inte alla som göra dem här små knepen)

Vilket i sin tur leder till när man scrollar igenom sociala medier så får man helt fel bild på kroppsideal som att man ska vara smal, ha en stor rumpa, slimmande ben/armar och magrutorna får man inte glömma. Man börjar sträva efter något som inte existerar för att små knepen har ändvänds på bilden, man börjar jämföra sig med andra, man vill se ut som tjejen eller killen på instagram men inte för att vara elak men alla individer är olika byggda och vi kommer aldrig kunna se lika dana ut i stället för att sträva efter att bli den där tjejen på instagram så bli din egen version, bli dig själv, gör det du brinner för, gör det du mår bra av, alla diamanter var en grova. Bara för att den på instagram gymmar så betyder det inte att du måste gymma för att bli fit det kan lika väl vara dansa eller yoga. Att hitta din fitness, de som gör dig lycklig, gör de du älskar.
Bara för att du inte har magrutor så betyder det inte att du lever hälsomat. Leva hälsosamt betyder inte att träna alla 7 dagar och äta salad utan leva hälsosamt är att ha en balans i sitt liv, en balans man själv har skapat, en balans i sitt liv som är båda delarna nyttigt och onyttigt. För att fara på café med en kompis bara fika och prata de är bra för själen för de behöver vi människor också det kallas livsstil.
Vet inte riktigt vart jag vill komma med denna text men en sak till acne, body hair, stretch markes, fatrolls, celluliter ja listan kan göras lång men allt detta är normalt, alla vi är människor och du duger som du är.
Här är den "riktiga" bilden på mig, med byxorna låga och avslappad. Visst ser ni skillnaden?

PS just du som läser de här du är fin, du är älskad och vacker prisis som du är jag lovar.

Likes

Comments

om mig

1. Vad är ditt fullständiga namn?
Julia Eva Svensson
2.Ålder?
17 fyller 18 i sommar
3. När är du född?
4 Augusti
5. vart bor du?
Piteå
6. Vilken klass gå du i?
Går andra året på gymnasiet, vård.
7.Vilken är din favorit mat?
Grillad kyckling med ris.
8.Vilken är din favorit glass?
Benny och Jerry half baked
9.Vilken är din favorit dryck?
Vatten dricker knappt läsk eller liknade.
10.Vilken är din favorit färg?
Turkos
11.Är du hund eller katt mänska?
Katt, har två stycken.


12. Vad längtar du till?
Sommar lov och att fara på fitness festivalen med en kompis.
13.Din stil?
Har ingen speciell stil utan det jag tycker är fint och skönt har jag på mig.
14.Vilket fördrar du sommar eller vinter?
Sommar fast jag bara bränner mig och blir inte brun.
15.Vilka serier ser du på och vilka är dina favoriter?
Just nu ser jag på Empire, The 100, Arrow, The flash, riverdale, Hannibal, Bones, Blindspot och Prison break. Av dem jag ser just nu så är Prison break min favorit men av alla serier jag har sett så delar The OC och one Tree hill som min favorit.
16.Har du gått eller går någon sport?
Har gått skidor, fotboll och handboll men gym tränar nu istället.
17.Vilken är din bästa utomlands resa?
När jag åkte till USA med familjen.
18.Nämn tre saker du älskar att göra?
Att vara med kompisar, träffa nya människor och att gymma.


.


Likes

Comments

träning

Äntligen är man frisk och kan börja träna igen, har varit sjuk i 2 veckor vilket betyder ingen träning på 2 veckor. Men ibland behöver kroppen vila i en längre period, fast det är sjukt irriterade så är de ändå värt de att lyssna på kroppen och ta några dagar eller som de blev för mig 2 veckor vila.När jag kom till gymmet så hade jag sån sjukt bra energi så körde inte efter något specifikt pass utan körde vad jag kände för helt enkelhet. Men de bästa av allt var att det va premier för mina gymshark flex leggings och Wow kan jag bara säga, dem är värld varenda krona. Inte bara att dem är sjukt sköna utan att sitter så sjukt bra på och dem glider inte ner, fast man springer så sitter dem kvar kan de bli bättre?
Så verkligen 10/10 får dem, rekommenderar starkt.

Likes

Comments

Heej!
Vem kunde tror att solen skulle komma? Äntligen lite varmare vill hoppas att detta stannar nu men tror tyvärr de skulle redan bli klarare imorgon.
Som rubriken låter så var det 19+ grader idag helt sjukt. Till skillnad från förra inlägget när det var snökaos så är jag glad att nästan all snö är borta och våren börjar värkligen komma. Fast våren är här nu så börjar redan sommar känslorna komma och längtan efter sommarlov är stor, tur att de inte är långt bort till sommarlov nu 😁

Likes

Comments

Lite sent inlägg men idag är det valborgsmässoafton och snö, ja snö. Jag som började få vårkänslor vaknade imorse med snökaos, ett riktigt april väder tragiskt nog. Hoppas att snön som la sig på marken försvinner imorgon och man kan börja använda
bomberjacka och sneakers utan att frysa.
Vi brukar egentligen inte fara och se majbrasan som brukar bara en tradition för många under Valborg utan vi i familjen är med en anan familj, äter gott och har roligt och far in till stan för att kolla på kanalsimmet.

Likes

Comments

träning

Vet inte hur länga jag har kollat igenom gymsharks kollektioner men aldrig beställt något men nu blev det ändring på de. Klickade hem deras populära flex leggings och dem kom i posten idag😍 Visst dem är ganska dyra men deras kvalité är gudomlig och dem är hur sköna som helst och sitter sjukt bra. Men bara för att så är jag sjuk så har tyvärr inte hunnit träna i dem, men längtar sönder.

Likes

Comments