träning, vardag

Hejsan!
För några veckor sedan så hade jag photoshoot med en kompis, Emma. Tänkte att ni kan få se några av bilderna.

Kommer lägga ut fler bilder på Instagram,så ha utkik där ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

träning, tankar

En sak som är viktigt som faktiskt jag själv inte har brytt mig om är att lyssna på sin egen kropp, har bara fortsatt träna fast den skriker sluta, du måste vila. Har inte vågat ta en paus från de jag älskar för är rädd att jag förlorar de jag har byggt upp, men snarare är de tvärt om att bara fortsätta när kroppen inte vill så sliter man bara ut den och de leder bara till negativet så som mer stress, svårt och sova, mer sjuk eller hudvärk.
Men de är lätt och hamna där inom träningen genom att man gör något man tycker är kul och då där de svårt att lyssna på sin kropp och istället för att träna hårt och lyssna på sin egen kropp så blir de istället att man tränar hårt och inte lyssnar på sin kropp.
Jag själv har varit där eller rättare sagt jag är där, istället för efter varje tränings pass få den där där endorfin kicken så känner ja mig bara trött,hudvärk, stress eller att jag är mer en uppsvälld som en ballong🎈 just genom att jag inte lyssnar på min kropp när den säger åt mig att vila men de ska bli en förändring. Så nu under denna vecka som kommer så ska de bli 0 träning och helt enkelt bara låta kroppen vila och återhämta sig vilket jag tror vi alla behöver, så våga vila de är lika viktigt som att träna. De är så vi bygger oss stackare!

Likes

Comments

vardag

Hejsan!
De var ett tag sen jag skrev här på bloggen men de har inte hänt något speciellt och om jag får erkänna så har jag haft idé tråka men ska försöka på nytt och vara mer aktiv här på bloggen :)

Som rubriken lyder så spenderades helgen i Umeå med Familjen och Fjällströms. Vi gjorde inget speciellt utan vi strosade genom stan och åt gott, mer behövs de egentligen inte heller. På lördag kvällen så for jag och Emma på en spontan bio och såg den nya filmen ”kingsman The Golden Circel” jag tyckte att den bar bra men lite för lång men rekommenderar att se den.
Sen på söndagen for vi till Avion och Ikea, de blev lite shopping på Ikea en blomma och två prydnad kunder till rummet👌🏼
När dem andra for hem på söndagen så stannade jag kvar och gymade på legendary gym, ett gym som är i central Umeå. Ett grymt bra gym som jag kan verkligen rekommendera om du är i Umeå nån gång :)

Likes

Comments

serier

Äntligen är det fredag och snart en skolvecka avklarad, tänkt fira in helgen med mina topp 7 favorit serier som jag har sett klart och kan verkligen rekommendera att se.

Plats sju: touch
Är en Amerikansk serie som handlar om en ensamstående far som försöker behålla sitt barn sin son som har autism som aldrig har yttrat ett ord. Utan sonen kommunicerar genom visa nummersiffror som pappan lär sig att förstå och de visar att de kan hjälpa andra människors liv.
De finns 2 säsonger och båda finns på Netflix.

Plats sex: sant clarita diet
Varför just denna serie hamnade med på listan är både för att den är kort men också sticker den ut och är rolig de handlar om en familj som mamman spyr upp något slags organ och de visar sig att hon har blivit en zombie men de är inte som alla andra zombie serier utan hon försöker leva så normalt som möjligt men de kommer upp flera problem som att hon har människor i frysen eller att hon måste gömma bevis vilket går inte som planerat.
De finns en säsong och den finns på Netflix.

Plats fem: blindspot
Handlar om en tatuerad tjej som vaknar upp ur en väska mitt i New York, hon har förlorat sitt minne och känner inte igen sin egen identitet. Hon blir förd till FBI och de visar sig att alla tatueringar på hennes kropp innehåller ledtrådar till brott dem måste lösa.
De finns 2 säsonger ute och både finns på viaplay (säsong 3 kommer 30 oktober)

Topp fyra: Westworld
Är en serie som har sjukt många mind blow scener som gör att den kommer högt upp på listan. Westworld handlar om en nöjespark som är skapad för människor, benämnda, nykomlingar eller gäster man vet inte vad som är verkligt och vad som är feak alltså robotar och man får följa olika synvinklar.
De finns en säsong ute och som finns på HBO.

Plats tre: prison break
Tror många har säker sett eller i alla fall hört talas om men person break men de handlar om 2 bröder och ena hamnar i fängelse och andra brodern vill få ut han genom att själv hamna i samma fängelse, hans plan är att tatuera in hela fängelset väger på kroppen som han gör men de kommer bekymmer på vägen.
De finns 5 säsonger och alla finns på viaplay.

Plats 2: one tree hill
Handlar om två halvbröder som lever två helt olika liv och dem två har inte känt varandra och inte vill göra de heller. Genom att brodern lever ensman med hans mamma och inte har de så bra ekonomiskt medans andra brodern lever ett ganska lyxigt liv men hans hans pappa bestämmer över hans liv och hans basket karriär. Men de händer något och bröderna kan inte undvika varndra längre, men får följa med deras liv allt från dram till kärlek.
De finns 9 säsonger men finns tyvärr inte på Netflix eller viaplay

Plats ett: the oc
The oc var den första serien jag såg och den är fortfarande bland dem bästa jag har sett. Man får följa Ryans liv, han är 16 år som bor i ett stökigt område han flyttas till ungdomsvårdsanstalt i väntan på foster familj han hamnar i en bra familj men många problem uppstår på väg som allt från vänner, bråk, familj, alkohol, kärlek.
De finns fyra säsonger och alla finns på Netflix

Likes

Comments

tankar

I dagens samhälle lever vi i små bubbler man ska va på ett visst sätt och se ut på ett visst sätt man ska helt enkelt följa de, rättare sagt normer.
Normer kan göra personer osäkra, osäkra i en själv, man vågar inte vissa sitt sanna jag. Jag kan bara ta upp min story, mitt liv men jag vill att andra ska se hur de är, förstå hur de är att leva med diagnoser i dagens samhälle, kan som bara snacka om mina diagnoser, hur de är att leva med dem för mig i alla fall...
Men dyslexi och dyskalkeri, va är de?
E jo, de är inte bara läs och skrivsvårigheter eller räknsesvårighetr utan de är vardag,en del av mitt liv.

Att leva som dyslektiker är ganska svårt i vissa tillfällen, jag själv tänker inte på att jag har dyslexi hela tiden. De är ju en del av mig själv, något jag vaknar med somnar med något som är med mig hela tiden, varje steg jag tar så är de med mig. Jag minns inte när jag lyckades vända mina diagnoser från negativt till positivt men jag gjorde de.
Men ok, att leva med dyslexi och dyskalkeri är rena helvetet ja. Men bakom de där helvetet så finns de så mycket posetivt, om jag inte skulle ha mina diagnoser så skulle jag aldrig vara den ja är idag, inte ha de pannbenet jag har, kämpe glöden, modet att våga testa, viljan att försöka lyckas, skulle aldrig tror på mig själv som jag gör idag eller att veta genom att slit man går igen efter många failade försök så kommer man lyckas en dag så länge man inte slutar försöka för se lönar sig i slut ändan och de är de som driver mig framåt.

Men okej från start skoaln har alltid varit jobbigast för mig sen liten har jag fått kämpat så sjukt mycket, att lära sig nya saker är inte lät de. Har svårt att få in saker i skallen och få de att stanna kvar där.En grej som jag kommer ihåg mycket var att både mamma och lärarna vill att jag skulle ha en extra lektion för mig så jag skulle få extra chans lära mig engelska (har alltid haft svårt med andra språk) , tror det var i 7:an men då var jag mer blyg och ville inte att många skulle veta att jag hade dyslexi. Så tackade nej till extra lektioner men i 8:an och 9:an hade jag extra lektioner och jag är så tacksam över det, nu när jag tänker tillbaka så är jag ledsen att jag inte vågade ta emot tidigare men de är engetligen inte så konstigt. Jag minns att jag inte trivdes med mina diagnoser och ville bara gömma dem så mycket som möjligt skyllde allt på dem,så extra lektioner belv ett sort nej för inte ville jag gå från raster och ha extra engelska för vad skulle jag säga till alla? Så nekade= gömde dyslexi men men de vände tack å lov.

Dette är vad jag vill komma till, att många har inte kunskap om dyslexi och dyskalkeri vilket jag kan fatta, de finns inte så mycket om de på internet och dem som inte kanske har koll på vad de innebär kan jag tänka mig att dem tror man ät dum i huvudet att man inte kan stava, att ord hamnar huller om buller,att man inte skiljer på lilla d/b, att man inte kan läsa högt utan att hopa över ord/fasta på ord, att man inte kan läsa bussar tabeller eller skilja på höger och vänster ja listan kan göras lång och ja jag är 18 år och jag kan fordrande inte skilja ibland på lilla b/d men dyslexi har inget med kunskap att göra utan det handlar om att man har svårt i vissa saker. Istället för att skämmas över de, va stolt över de! Skäms inte, för de gör dig starkare. Göm de inte, du är värld och vissa ditt sanna jag, va stolt över dyslexi och titta inte ner på den för om du istället accepterar dyslexi, lär dig ditt sätt att att leva med dyslexi så kommer du komma bakom helvetet och komma till allt bra för de gör dig starkare, men glöm inte att vara ärlig mot din dyslexi, göm den inte, låt dyslexin synas men glöm inte att de är något man har inte är.

Som sagt jag har lärt mig och leva med det och att acceptera det kanske kan jag hjälpa någon annan i framtiden, att våga tror att man ändå är accepterade fast man har dyslexi eller någon annan diagnos eller sjukdom. Bara man tror på sig själv, så kan man nå sina drömmar.
Och du som läser detta och inte har dyslexi, tänk dig för inan du säger något för de är inte lätt att läsa högt i skolboken när alla bokstäver far ihop till en enda gröt och allt ser lika dant ut;)

Om du har orkat läsa ändå hit så vill jag bara tack och skulle vara kul om du kommenterar om vad jag kan skriva om nästa gång, lite tips ;)

Likes

Comments

tankar, träning

1. Ha mål och delmål, mål som du vet att du kommer klara kanske inte om en vecka, en månad eller två utan ett år kanske. Mål som känns rolig att slita och kämpa för, mål som motiverar dig att komma ur soffan och fara och träna.

2. När du har nått ditt mål, unna dig. Med kanske nya träningskläder, spa eller liknade. Belöna dig själv.

3. Ha en plan, när du väl kommer till gymmet så vet du vad du ska göra och du går inte från gymmet förens man har kört igenom hela passet.

4. Klä på dig tränings kläderna hemma, vilket inte är jobbigt och då är de väll ingen idé att byta till baka till mjukiskläder. Tada, träningskläderna är på då är de ju lika bra och träna.

5. Lika så väl, packa tränings bagen dagen före lägg fram tränings klädena så du ser dem så blir det enkelt att komma iväg.

6. Få med en kompis och träna så man kan peppa varandra genom passet.

7. Lyssna på musik, hitta eller gör en bra playlist som peppar dig.

8
. Fast de kan vara jobbigt till en början, ta bilder. För att se att man utvecklas är motivation, se att allt slit gynnar sig.

9. Unna dig med något gått! Ha en pizza kväll med kompisar, ät upp en bj själv ja ni fattar... för de behöver man ibland unna sig helt enkelt, alltså balans i livet.

10. Gå på olika pass, alla gym har olika pass gå och testa på dem, vem vet du kanske hittar nya övningar eller tränings kompisar.

11. Vissa dagar så är man hur trött som helst, man vill bara sätta kudden under huvudet men 10min promenad, 10 minuter är nästan ingenting och stanna där om de känns lika jobbigt men om de känns ok då kan man ju forsätta. Alltså 10 min träning är ju bättre än igen träning alls.

12. Man ska alltid sträva efter att bli sin egen version av dig själv, men såklart kan man få inspiration från andra, kolla på olika social medier och få tränings inspiration av andra.

13
. Endorin klicken man får efter träning, lyckan, känslan man får tänk på den när du inte orkar träna, tänk dem sköna känslan efteråt.

14. För mig funkar de i alla fall att ha quotes lite över allt i rummet som peppar mig när jag är låg och energin är låg och motionen existerar inte.

15. Sist men inte minst, hitta din träning, de är ju svårt att hålla motivation när man gör något man inte gillar eller hur? Så testa dig fram tills du hittar din träning.🌸

Likes

Comments

träning

Ibland har man inte energin eller motivation till att träna man vill bara sitta i soffan och chilla man orkar inte röra på sig, lyfta vikter, slita hårt, energin är på botten och motivation fins inte. Alla är ju mänskor och man kan inte vara på topp hela tiden vi alla har våra svakor och så var de för mig idag, energin fanns inte och motionen existerade inte men trosts de så for jag ändå på gymmet för känslan efter åt är den bästa. De var ben på schemat så de va bara sätta på lurarna och köra och kan säga mina ben skakar redan;) tänkte i alla fall dela med mig med passet jag körde idag, så varför inte testa de nån någon du ska träna?:)
(Superset= man kör två övningar efter varandra med liten eller igen paus mellan sen vila max 1 min sen kör igen!)
1. 4 set x 15 reps hip abduction Superset hipabbuction
2. 5set x 10 reps Squts
3. 4 set x 10 reps hip trust Superset hamstring curl med gummiband
4. 3set x 12 reps benpress
5. 3 set x 10-12 reps Bulgarien split Squts Superset jumping split squts
6. 3 set x 12 reps hamstring curl
7. 3 set x 12 reps leg raise machine
8. 4- 5 set x 10-12 reps squts in Cable me gummiband
Done!😊
Tänkte filma delar av passet, men efter två övningar blev min mobil full och kunde inte filma något mer:( så de fick bli två övningar i alla fall :)

Btw, Tänkte skriva 15 motivation tips inom träning hur man håller motionen uppe och fast man är lång så tar man säg ändå till träningen, så tänkte dela med mig mina 15 tips. Så håll utkik i veckan på bloggen, så kommer de komma upp nån gång i veckan :)

Likes

Comments

om mig

Ni som läser min blogg kanske bara vet mitt namn och att jag har ett stort intresse för träning men kanske inte själva historian vart allt började. Jag har sen länga tillbaka älskat att röra på mig och har testat på alla möjliga sporter tror de eller ej så har jag både gått dans och vet knappt vad takt är likaså väl har jag gått orientering och hittar knappt med en karta i handen så ni kan lista ut hur de hela slutade... Men testade också fotboll och handboll vilket var två sporter jag fasande för och spelade båda länga tror nästan 7-8 år, men tappade intresse för båda sporterna och slutade båda.

Men i samma veva så hittade jag gymmet, vilket jag är tacksam över idag. För att gymmet var för mig ett ställe där tid och rum existerade inte de var bra musiken i mina öron och jag ingen annan, jag behöver inte prestera för någon, jag kan ta tid på mig, jag behövde inte anpassa mig för någon helt enkelt de var me vs me ingen annan, jag kunde släppa all press och stress som jag bär med mig på grund av mina diagnoser, kort sagt skolan för mig har varit rent helvete har kämpat genom båda lågstadiet och högstadiet men också tillviss del nu i gymnasiet också och all min energi går åt i skolan så när jag kom hem var jag helt slut orkade inget men när gymmet kom in så vände allt. Denna stress som jag hade före, under och efter skolan försvann den känslan går inte och beskriva men lättnad. Och just därför började gymma, inte för att gå ner i viket eller andra kroppsliga själ utan de var och är ett sätt för mig att koppla av, ett sätt för mig att glömma tid och rum glömma all press, helt enkelt att må bra. Men ja, gym har gjort mig mer självsäker i mig själv genom att man utveckla hela tiden, man pushar en själv, man lär sig mycket om sig själv vars sina egna gräsner går.
Bilden till väsnster är tagen 2011 och den till höger är tagen i år 2017

Och en stor anledning varför jag ens började blogga för att motivera mig själv men andra också att göra nåtning man drömmer om fast man har måtgångar.Ja, jag har dyslexi och dyskalkyli kort om de dyslexi innebär läs och skrivsvårigheter och dyskalkyli innebär räknesvårighter så som huvudräkning eller att läsa busstabeller. Så ja, jag har svårt att veta hur allt stavas, jag kan inte grammatik vet inte exempel när de eller dem ska in i en mening jag skriver vad jag tycker känns bäst, ord och bokstäver kan hamna huller om buller som de kan säkert märkas här på bloggen. Vissa kanske tycker att min blogg ser slarvig ut me all små "fel men är det ens "fel"... För de är mina ord, jag skriver ä från mig själv jag vill inte att någon ska rätta mina inlägg innan jag publicerar den utan rättare sagt jag vill att mina "fel"ska synas jag vill att min dyslexi ska synas i mina inlägg, för de gör de mer personligt eller hur?
En sak är säker dyslexi och dyskalkyli är något jag har men inte är.
Tänk dig du läser en text men de enda du ser är detta.... inte så konstigt att jag inte orkar rätta mina egna texter lika bra att publicera dem äkta.

Och detta tycker jag att alla ska våga att följa sin dröm, vad än som stoppar en. Våga tro på dig själv, våga drömma, våga jobba för din dröm, vad än som stoppar dig, våga ta dem där små stegen som kan behövas för att nå din dröm för en dag så kan din dröm bli sann. För som sagt en dröm jag har är att just inspirera andra att våga drömma fast man har världen mot sig, att våga göra de ändå som just jag att sitta och skriva en blogg?? lilla jag som har haft F i svesnksa under många skolår och nu i gymnasiet D, men de är bara en bokstav.
Visst det kommer finnas folk som kommer titta ner på dig, titta snett på dig, folk som kommer säga att det inte idé att satsa för du kommer inte lyckas, du kommer få slita som ett odjur, du kommer faila flera gånger om och om igen, det kommer finnas motgångar men istället för att sluta på grunda av alla orsaker som finns så vänd de till din inspiration och låt de bli din motivation istället. Tänk vilken känsla att visa alla personer att dem hade fel och du har nått ditt mål, du har lyckats.
"Succes is the best revenge"
o
m du har orkar läsa egnom hela inlägget så vill jag bara säga fast du har någon diagnos, sjukdom eller inget alls våga tro på dig själv, gö de du vill göra, följ dina drömmar de är de som gör dig stark <3

Likes

Comments

vardag

Hejsan!
För en vecka sen så rullade vi mot Göteborg min lilla syster spelade gothia så jag följde med inte för att se fotboll utan att gå runt i Göteborg och sånt men jag såg ändå någon match. Vi for inte raka spåret till Göteborg utan vi stannade i Gävle på fredagen och seden lördagen var det dax att åka till Göteborg. Vi åkte inte raka spåret mot Göteborg utan vi stannade på Smögen, Fjällbacka och Grebbestad, 3 riktigt fina ställen som är värda och se om man far mot Göteborg hållet. På Grebbestad åt en räck macka på hur god och stor som helas😍
Vi kom fram sent på lördagkvällen till Göteborg så de vara bara att gå och sova, men på söndagen for vi till Hede fashion och strosade runt i butiken de bästa var att det fanns Nike😍
Veckan har bestått av shopping, park mys, god mat, Liseberg, fullpackade bussar/spårvagnar, gym, träffa folk ja listan kan göras lång men är fast i denna stad älskar denna stad, skulle lätta kunna bo i Göteborg senare i livet.

Som texten lyder, jag och skräck film går inte ihop är mer under kudden än ser filmen men av nån anledning så kom jag på att vi kan gå spökust, jag och Johan en killkompis. Visst de kanske inte var de läskigaste jag har gjort men jag skrek genom hela och ville bara gå ut, vi gick med en familj och deras barn var 12 år och jag kan erkänna jag var räddare än dem... ja dem var 12 och fyller 18 snart:/

Kunde redas sluta på bättre sätt, på lördagen var det hemresa men innan se så ställde jag alarmet för att fara till iron works, ett gym i Göteborg. Wow vilket gym inte bara att dem har bra utbud av maskiner utan bara hur det såg ut där och känslan man fick när man gick in där, man fick inspiration från alla håll och kanter. Men de bästa av allt jag träffade Hanna Öberg, vi tog bilder och stod och pratade vilken tjej asså😍 efter trängs passet var det dax för hemresa ungefär 135mil tjohoo...
Bästa vekan på sommarlovet, helt klart:)

Likes

Comments

Äntligen är det sommar lov, shit vad tiden går fort bara att år kvar av gymnasiet sjukt.
I helgen var det midsommar och det firades i gautosjö camping med fjällströms.
Vi hade tur med vädret i fredags men resten av helgen regande men vad är inte svensk midsommar utan lite regn?
Vi vandrade i skogen, fiskade upp två fiskar, spelade spel och ätit gott helt enkelt en bra midsommar :)

Likes

Comments