Nu börjar det dra ihop sig till julafton och vad passar bättre än revbensspjäll på julbordet? Jag satt och kollade på lite matinspiration när jag kom över detta recept, tyckte det verkade spännande och bestämde mig för att testa. Gott blev det! Revbensspjällen blir både söta av cola och heta av chili. En helt perfekt kombination enligt mig.

Revbensspjäll i Cola

1 kg Revbensspjäll/ ribs
2 liter Coca cola
1,5 dl Allround grillolja
Salt, vitpeppar, paprikakrydda och chiliflakes

1 Slow cooker (slökokare)

Aliminiumfolje

Ugn

Gör så här
:

Blanda ihop kryddorna och rubba in revbensspjällen med blandningen. Lägg ner revbensspjällen i slow cookern. Är ribsen breda kan de med fördel delas till bitar om 4-6 spjälor innan de åker ner i slow cookern. Häll sedan över all cola. Försök att inte hälla direkt på köttet i slow cookern med tanke på att kryddorna som finns på köttet kan sköljas av då. Häll även ner 0,5 dl grillolja och spara resten av oljan till senare. Låt slow cookern gå på lägsta temperatur i ca 8 timmar eller högsta temperatur i ca 4 timmar. Vänd gärna revbensspjällen efter halva tiden. Täck en plåt med aluminiumfolie och lägg på ribsen. Pensla på båda sidorna med resten av grilloljan och kör in plåten i ugnen. Ugnen ska vara 200 grader och gärna på grillfunktion. När ribsen fått en fin färg, efter 5- 15 minuter beroende på vilken ugn som används, ta ut de ur ugnen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var jag iväg och gjorde något som det var mycket längre sedan jag gjorde. Det var över ett år sedan jag gjorde detta och jag kan säga att det verkligen behövdes! Jag valde att skämma bort mig själv och i tid passade det väldigt bra när det är precis innan jul och allt.

På eftermiddagen igår var jag nämligen till frisören. Hon jag går till är så himla duktig och en av mina bästa stunder där jag skämmer bort mig själv är när jag går till frisören och får sitta i massagestolen när frisören tvättar håret. Det är så skönt! Jag blev jättenöjd över resultatet som ni kan se på bilden ovan och är så glad över att ha hittat en frisör som är så duktig som min är! 😀

Likes

Comments

Igår var jag äntligen iväg på bio. Jag, syrran och sambon var och såg solsidan tillsammans. Syrran körde all in med popcorn, godis osv precis som man ska göra när man går på bio. Själv smakade jag lite med henne då jag var mätt sedan middagen vi åt innan filmen. Enligt mig var filmen solsidan inte lika bra som serien men den var ändå värd att se.

Likes

Comments


Idag har jag äntligen varit och hämtat mina skor som jag beställde på black friday. Inte precis några vinterskor men jag är nu redo för sommaren i alla fall. Jippi! 😀

Likes

Comments

Jag har alltid gillat julen och som barn var den magiskt. När knackningen hördes på dörren och man visste att jultomten stod där utanför och snart skulle man få paket var ju bland det bästa som kunde hända, strax efter att faktiskt få öppna julklapparna såklart. Numera är julen inte lika magisk och det jag fokuserar på är inte längre julklappar utan på släkt och vänner. Och kanske lite på maten såklart... Hittills har jag hunnit äta två olika julbord, ett som jag ordnat själv och ett på IKEA och innan året är slut kommer jag åtminstone äta tre julbord till. Jippi! 😀

Likes

Comments

Idag har jag möte i Stockholm så nu bär det av dit. Här i Uppsala regnar det fint, fint regn som man blir superblöt av så jag hoppas att det är lite bättre väder i Stockholm i alla fall. I och för sig ska vi sitta inne hela dagen men det vore väldigt trevligt om man slapp bli blöt på vägen dit och hem 😂

Likes

Comments

Jag har gjort knäck för första gången. Den blev helt perfekt och precis så som knäck ska vara. Om ni är sugna på vilket recept jag använde så lägger jag in det här nedan. Det blir ungefär 75 st från receptet.

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1 dl skållad, hackad mandel

2 msk smör

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Likes

Comments

Direkt efter jobbet idag gick jag till gymmet och körde lite kondition och styrketräning. Jag gillar inte alls att gå dit men man måste ju träna på något vis. Just nu är jag på väg hem därifrån och när jag väl är hemma ska jag öppna paket nr 5 i min kalender. Så det blir spännande 😊

Likes

Comments

Dagens lucköppning av trisskalendern visade tyvärr inte att jag vunnit 500 000 kr. Den visade att jag inte vunnit någonting faktisk. Men jag är inte ledsen över det. Imorgon kan det ju ske....eller troligen inte men hur som helst är det roligt att skrapa fram lite olika siffror varje dag 😁

Likes

Comments