Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Foto, Mat

På Söndag fyller min storebror år. Igår åkte vi till honom för att fira 22-årsdagen i förskott. Av mig beställde han en födelsedagstårta som han kunde bjuda på. De senaste åren har det varit jag som gjort de flesta tårtor, de har uppskattats!


Höstfärger, lila och orange, placerade jag som dekoration. Ringlad nutella, nutellagrädde och non-stop pryder även utsidan. Fyllningen är vanilj.

Likes

Comments

Djur, Foto, Natur, Mat, Tema, Stilleben

Hejsan Hörni!

Det var ett tag sedan. De senaste veckorna har energin varit låg. Har jobbat en del, varit i Sunne några gånger och annars har jag och pappa hjälpts åt att måla om köket. Den förra tapeten som jag valt att kalla för "gulaschsoppan" på grund av dess färg är numera vit! 
​Jag lovade mamma och pappa att jag skulle beställa några utskrifter så vi har något att hänga på väggarna.

Några gick jag faktiskt ut och fotade idag. Det började mörkna så jag plockade med mig alla prylar ut. Blev ett väldigt fint ljus tycker jag. Men kallt var det att fota allt. Mysigt!

Dessa valde mamma ut till köket!

Dessa tre, plus en hel del andra fick också följa med i beställningen. Hellre för många än för få!

Likes

Comments

Mat

Tänkte dela med mig av min absoluta favoritsoppa. Den går supersnabbt att göra och den är supergod!

Egentligen är det en köttfärssoppa med rotfrukter men jag struntar i om det är köttfärs eller ej, det är rotfrukternas konsistens jag vill åt.

Riv rotfrukter, just nu använde jag potatis, morötter och palsternacka. Jag brukar ha olika! Det ska vara rikligt med rotfrukter.
Fräs dem sedan i olivolja.
Tillsätt vatten, tomatpuré, buljongtärning (grönsak eller kött), timjan, lagerblad, salt och peppar. Gör lite som du själv känner! Jag älskar tomatpuré, lagerblad och timjan så då tar jag lite extra. Smaka av hela tiden, är tomaten för övertagande så tillsätt salt etc. Den är klar när du själv känner dig nöjd.

En vegetarisk soppa, (vegansk till och med?) helt fantastiskt god! Vill du ha kött i vilket jag själv tycker är onödigt så tillsätter du rå köttfärs när du tillsatt vattnet och kryddorna och låter det sjuda i ca 20 minuter.

Mobilfoto från precis nu!

Likes

Comments

Familj, Foto, Vardag

Hela sommaren har m&p renoverat huset. Taket har blivit bytt och huset är nu i princip färdigmålat. Kvar att måla är dörren och fönstren, vilket pappa och jag ska fixa imorgon. Pappa har fixat en spaljé till mammas rosor, nya husnummerskyltar och även solar till taket. Huset är såå fint nu!

Likes

Comments