View tracker

En vegetarisk stroganoff är lika god som en vanlig stroganoff, men det som gör det ännu godare är att lägga på fetaost!

2 PORT
- 1 1/5 dl jasminris
- 5 st sojakorvar
- 1-2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
- 1 dl tomatpure
- 1 msk senap
- 1 msk ketchup
- 1 paket fetaost
- 1/5 gullök
- Salt & peppar

1. Koka upp riset enligt förpackningen.
2. Skär upp sojakorven i 1 cm bitar och hacka gullöken.
3. Stek korven och löken i en oljad stekpanna tills de tinat och fått färg.
4. Häll sedan i mjölk eller matlagningsgrädde, tomatpure, senap och ketchup.
5. Rör ihop och låt koka på svag värme. Salta och peppra.
6. Skär upp fetaosten i tärningsbitar och lägg sedan över korvstroganoffen.

TIPS:
Till den här maträtten passar vilken sallad som helst till, titta i kylskåpet och se efter vad du har.
​Gör som jag och skär upp några skivor tomat och paprika!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Med sex enkla ingredienser så får man på bara några minuter ihop den här goda carbonaran!

2 PORT
- 200 g pasta
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 tomat
- 1 paket bacon
- Curry
- Salt & peppar

1. Koka pastan.
2. Hacka baconen och stek i en stekpanna. 
3. Hacka tomaten och lägg ner i stekpannan tillsammans med matlagningsgrädden. 
4. Häll i ca 5 msk curry (beroende efter hur mycket smak du vill ha), salta och peppra. 
5. Häll över bacon blandningen i pasta kastrullen och rör om.
6. ​Redo att servera! 

​TIPS: 
För ett vegetariskt alternativ så byt bara ut baconen till veggo bacon!

Likes

Comments

View tracker

Det här receptet kräver lite mer ingredienser, men trots det så är det en väldigt enkel maträtt att laga.

2 PORT
- 3 potatisar
- 1/5 purjolök
- 3/4 dl hackad gul lök
- 1/5 msk olivolja
- 1/5 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- Salt & peppar
- 1/5 gurka
- 4 mjuka tunnbröd
- 60 g färskost, vitlök och örter

1. Skiva purjolöken. Skala potatisen och skär i tärningsbitar.
2. Fräs både purjolöken och löken i olivolja i en kastrull. Lägg sedan i potatisen.
3. Häll i vattnet och buljongtärningarna i kastrullen. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10-15 min.
4. Tillsätt grädde och mjölk och börja sedan mixa soppan med en stavmixer eller i en matbredare.
5. Smaksätt med salt och peppar.
6. Skär gurkan i stavar. Bred färskosten på tunnbrödet. Lägg på gurkstavarna, rulla ihop brödet och skär sedan i mitten.

Smaklig måltid!

TIPS:
Om du vill ha en ännu mättande måltid så kan du steka lax, skär upp den i tärningsbitar och häll i bitarna i soppan efter du mixat den

Likes

Comments

En fräsch och ljuvlig pastarätt

4 PORT
- 400 g pasta
- 500 g gröna sojabönor (edamamebönor utan skal)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm chiliflingor
- rapsolja
- 1 citron
- 1 dl riven parmesanost
- flingsalt
- svartpeppar

1. Koka pastan.
2. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull, och koka bönorna i två minuter.
Låt dem sedan rinna av i ett durkslag.
3. Hacka vitlök, och fräs i rapsolja i en stekpanna tillsammans med chiliflingor i någon minut. Vitlöken ska endast bli mjuk, inte få färg.
4. Lägg i sojabönorna i stekpannan och låt dem bli varma. Riv skalet från en citron och blanda ner det i pannan.
5. Häll av vattnet från psatan, men spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, pastavatten och riven parmesan.
Strö över flinsalt och nymalen svartpeppar.
6. Servera med pressad citron, mer permesan och olivolja. Det är gott med rucola eller machésallad till!


TIPS:

Istället för att köpa parmesanost så köp någon billigare variant för att spara på pengarna!

Likes

Comments

Det här är verkligen ett utav de snabbaste och enklaste maträtterna som ni kommer att få ta del av här på bloggen.
​En perfekt rätt för dig som har en intensiv pluggkväll!

2 PORT
-250 g tortellini (vilken smak som helst)
- ca 200 g pastasås
- 1/5 kruka basilika
- parmesanost

1. Koka upp tortellinin i en kastrull
2. Värm upp pastasåsen i en mindre kastrull
3. Lägg pastan på en tallrik och häll sedan över såsen. Riv parmesanost över pastan och lägg några basilikablad över.

TIPS:
För att lyxa till receptet lite grann så kan man även koka upp 125 g frysta sojabönor, dela 125 g körsbärstomater i två delar, skär 200 g mozzarella i bitar. Lägg sedan ihop alla ingredienser med de ovanstående ingredienserna.

Likes

Comments

En supergod omelett som är perfekt att göra till lunch eller att ha med i matlådan.

1 PORT
- 2-3 ägg (beroende på hur stora de är)
- 1 msk grädde
- 1 msk finhackad tomat
- 1 msk finhackad lök
- olja
- 2 msk philadelphiaost
- 3 st rökta strimlade smörgåsskinka

1. Rör ihop alla ingredienser utom oljan som ska användas till stekningen.
2. Hetta upp en stekpanna tillsammans med oljan. Häll sedan ner omelettblandningen och stek på båda sidorna.
3. Blanda lätt ihop philadelphiaosten och skinkan som ska bli omelettens fyllning.
4. Fördela fyllningen när du vänt på omeletten och vik den sedan dubbelt och låt vara kvar på spisen på lite lägre värme så osten smälter.

TIPS:
Gör en krispig sallad av isbergssallad, hackad rödlök, körsbärstomater, fetaoast och lite olja.


Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Julia Hjort och jag går tredje året på Mediagymnasiet vilket innebär att jag snart kommer att ta studenten. Livet efter studenten kommer att se olika ut för alla men något som de flesta kommer att uppleva är att ekonomin inte kommer att vara på sin topp. Något som är livsviktigt för oss människor är ​mat​. Och med den dåliga ekonomin så kan man lätt hamna i en ond cirkel där man endast köper nudlar för att det går snabbt att laga och det kostar ingenting. Men för att inte hamna i den tråkiga vanan så har jag nu tänkt att hjälpa er. Jag kommer här i min matblogg lägga upp flera olika recept som är snabba, billiga och goda! Ni kommer att få ta del av mina favorit recept, fräscha omeletter, vegetariska rätter, nyttiga kakor som kommer att vara välbehövd när man studerar och mycket mer! 



​​

Likes

Comments