USA 16/17

Blev en fin lite svengelska rubrik idag, men ja! Jag är lite osäker på om jag har berätta dom planerna jag har framöver just nu, men hursomhelst om lite mindre än två veckor framöver, så kommer jag åka tillbaka till NYC!

Jag ska dit för att träffa mamma och pappa för första gången sen den 20 juli 2016, helt galet! Tiden har gått så himla fort. Vi ska mötas där och fira min 18 dag, dem överraska mig med detta för ett par veckor sen, och jag är så lycklig. Jag saknar dem så galet mycket, kan inte förstå att jag inte har fått krama dem på 8 månader.

Jag kommer flyga dit den 29 mars och kommer sedan tillbaka till KY 4 april, så blir ett par härliga dagar i New York med päronen. Vi ska mest bara umgås, äta gott, PRATA, se på saker och ting och prata lite mer 😌 och såklart fira lilla mig! Inte varje dag man fyller 18! Ser så mycket fram emot det, men är också nästa lite nervös, har ju inte sätt dem sen i sommars. Det var ju ett tag sen, but I have no doubt that it will anything else then amazing!

Dessutom, New York var det stället jag kommer först till på denna resa, känns bra att åka tillbaka till där hela den här resan början.

När jag kommer hem igen, så har jag spring break! Ser så galet fram emot lov, har haft school way to long. PÅ lovet ska jag väl bara umgås med vänner och ta det lugnt. Efter lovet blir det softball, softball och softball. Jag har vart ifrån dem en stund nu pga skador/magsjuka, så ser så galet mycket fram emot att börja igen ❤ Och i april är det prom och det ska bli väldigt väldigt kul 😍

En annan stor ska skall hända också, men det tar jag en annan gång!

Puss!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

USA 16/17

Är det inte hjärnskakning och blåtira så är det magsjuka, jag blir lite trött på mig sjölo ibland, haha. Men ja, i Tisdags morse var jag blek som ett lakan och gick till skolan. Hann väl bara inne på 1 period i typ 15 min, innan jag får springa ut till badrummet och spy. Lilla jag har ju såklart då gått och blivit magsjuk, underbart!

Inte precis, så hem for jag och har legat i sängen tills idag, idag har jag lyckats få i mig en halv banan och lite jordgubbar. Fick även i mig lite potatis igår, och tack och lov har jag lyckats hålla det i mig. Sorry för ett väldigt detaljerat blogg inlägg, men hej, jag sa att jag skulle berätta om allt som händer här.

Jag har sovit för det mesta, och när jag inte har sovit så har jag mest legat och tänkt på saker och ting. Och en sak jag har tänkt på mycket är att, när du är sjuk och är utbytesstudent så känner du dig väldigt sårbar och ensam. Missförstå mig inte nu, min fina familj har hjälpt mig så mycket, vi har vart till doktorn och gått medicin osv och dem hjälper med allt dem kan. Men jag menar, hemma så kan mamma och pappa se hur du mår, utan att ens behöva berätta. Och man eller man och man, jag har tagit det föregivet. Man tror att det skall vara så uppenbart, men så är det inte. Något jag har fått lära mig 😊


Likes

Comments

USA 16/17

För en vecka eller två sen, så skrev jag om mitt brutna finger, jag bröt det på en av mina träningar. Det gjorde så grymt ont, men det gick över och mitt finger är grymt mycket bättre. SÅ jag bar så glad att vara tillbaka igen, spela bra och verkligen komma igång med allt igen. Tänkte väll att inget annat kunde gå fel jus tau, well I was wrong.

I tisdag blev jag träffas i huvudet av en softball på träningen och den slog ut mig, jag menar den slog mig så hårt att jag kollapsa och blev medvetslös. Inte bara det, den slog även ut mitt minne över hela dagen. Hela tisdagen är överlag helt flummig, det är inte mycket jag kommer ihåg. Jag kommer inte ens ihåg att jag blev träffad av bollen, kommer inte heller ihåg vad jag gjorde innan träningen osv. Alla mina vänner har berättat för mig vad som hände och hur jag var under allt.

Som sagt, jag var medvetslös. Jag vaknade efter en stund och mina tränare och några föräldrar stod över mig. Jag fick totalt panik och börja skrika på svenska tydligen, en mamma som var sköterska hjälpte mig att lugna ner mig. Min panna svullna upp och det såg ut som det skulle sprickas. Jag åkte till sjukhuset och fick rönta hela huvudet, tack och lov så såg allt bra ut. Men jag har fått hjärnskakning och en blåtira, haha idag kan jag skratta åt det. Men det var läskigt, speciellt för att jag inte kunde förstå eller komma ihåg varför jag låg på golvet, och har människor runt om mig som är riktigt rädda och chockade och jag förstår inte varför. Mitt minne kan komma tillbaka, men det kanske också inte göra det. Det vet man aldrig, jag får bara vänta och se.


Första bilden är från 3-4 timmar efter jag blev träffad av bollen och är inne på sjukhuset. Den andra är på mig några dagar senare, idag är mitt öga BLÅT och är över hela ögat och sidan av mitt huvud. Ser lite rolig ut, doktorn sa att jag kommer vara blå X antal veckor, så det är väl bara att acceptera läget och göra det bästa av situationen.

Det tråkiga är ju att jag inte få spela på ett tag, är väl ute från spelandet för resten av veckan. Hoppas på att vara bättre senare veckan så jag kan få spela matcher och träna igen.


Likes

Comments

USA 16/17

Tiden flyger förbi, finns det tid kvar till allt? Jag vet verkligen inte vart tiden tog vägen, det är helt galet. Om tre månader är jag tillbaka hemma i Sverige och min amerikanska vardag kommer gå från vardag, till minne. Så vad jag gör just nu är att bara njuta och ha så kul som jag bara kan.

Som det ser ut just nu så har jag två veckor med skola och bara matcher, sen blir det Spring Break! Och tre dagar innan Spring Break så drar jag själv till NYC och firar min 18 med min älskade föräldrar. Jag har inte sätt mamma och pappa på 8 månader, så att få träffa dem på min födelsedag är den bästa presenten jag någonsin kan få. Jag spenderar då ett antal dagar i NYCA med dem, sen åker jag hem igen till älskade Kentucky och då har jag ungefär 1,5 månad kvar till graduation och så kommer mamma och pappa hit. Jag är så taggad på att visa dem Hart County! Min skola, softball Field, mitt lag, vänner och familj, kommer bli så kul 😊 Efter det så drar jag och mina föräldrar till LA på en road trip, i ungefär 12-13 dagar. Sen blir det hem till Sverige, MEN jag lämnar inte mitt älskade Kentucky totalt. För med mig hem kommer Kate, hon kommer spendera ungefär 2 veckor med mig i Sverige! Jag är så galet taggad!! Dessa månader jag har framför mig är bra skoj skoj skoj.


Just nu spenderar jag mycket tid ute på softball field, med träningar och matcher VARJE dag, och jag älskar det! Älskar sporten, träningarna, matcherna och såklart min älskade Raiders Ladies!

Likes

Comments

Det är inte så många i Sverige som vet vad softball är, jag hade ingen aning förrän jag började mitt första år i Gymnasiet och min idrotts lärare berätta vad det. Och jag var en av dem ungarna som älska brännboll som liten, och tyckte det var helt idiotiskt att man då ska spela med en handske och nån ska skjuta bollen till dig när du skall kasta den. Men så flytta jag till USA och tänkte, nä vet du vad jag ska ta med fan lära mig. Och jag är så glad att jag gjorde det, det är 100 gånger roligare och bättre i USA.

Till min älskade idrottslärare Annika, du är grym men softball är lite annorlunda från vad du lärde oss. Jag är dock tacksam att du gjorde det så jag fick grunderna. För att enkelt berätta vad Softball är, det är som baseball och brännboll ihop på något sätt. Oftast tjejer som spelar de, beror helt på skolan skulle jag säga. Men från vad jag har hört och sätt, så är det tjej versionen av baseball. Tror ärligt det är skolland på några regler och stoleken på själva softball field and baseball field.

Jag spelar då i Hart County Lady raiders softball team JV, finns Varsity, haha men så bra är jag verkligen inte. Jag önskar så att den här sporten bli mer populär i Sverige för det är den bästa sporten jag någonsin spelat. Jag älskar det, det är blod, svett och tårar vill jag lova. PÅ 1,5 månade har jag lyckats stänka mig på alla olika ställen, få en lätt hjärnskåning pga att jag fick en boll i huvudet ( det heter softball, men bollarna är gjorda av sten, jag driver inte) och ja för två dagar sen så bröt jag mitt långfinger😂 Så det är inte så enkelt och du måste ofta bara bittå ihop och ta det, du gör illa dig. Det är liksom en del av sporten, har nog aldrig hat så här mycket blå märken men aja. Jag har jävligt kul, och det är vad som räknas.

Mina två uniformer + mig i en av mina uniformer✌

Grymt rolig sport, jag rekommenderar till alla som älskar brännboll( är inte jättelikt men du får står spelt lättare om du vet hur brännboll fungerar). Alla skolor är olika, jag har turen att få spela i ett elit lag, men det är kul, du får jättehärliga vänner och får röra på dig som fan!

​Ja asså, till familj och nära vänner. Jag lovar jag försöker inte döda mig själv, även om ni tror det. Jag får nu inte spela på en vecka, så det suger men jag är fortfarande med på mina träningar och kollar och hjälper med det jag kan. I morgon har jag fotografering och träning så hoppas på bra väder! 


puss! 

Likes

Comments