Jeg tenkte jeg skulle poste et innlegg på søndagen, men glemte det helt ut. Skulle egentlig kommet ut 3 innlegg i går. Jaja, da får jeg poste det nå hehe.

På lørdagskveld etter vi hadde spist bestemte vi oss for å ta oss en tur ut i snøen å gå litt rundt. Det var jo helt magisk med all den snøen som datt ned på kvelden, å gudene vet hvor lenge vi får nyte den hehe. Og så klart merket jeg barnet i meg også ville ut å leke, så hva gjord jeg da.. Jeg laget en skikkelig snø engel hehe.

Fikk tatt noen fine bilder på vei hjemover og. Forrige helg ble jo julegrana tent her på Ålgård, å siden snøen lå så fint på treet, så måtte jeg ha et bilde her og

Dette bilde tror jeg at jeg er mest fornøyd med, det ble så klart og rent liksom. Det er Lasse som står for fotograferingen, så syns han er flink til å ta disse bildene. Dette bilde er faktisk langs elva, her var det bare så nydelig.

Faktisk så var det første gang vi var ute å gikk tur på Ålgård så sent på kvelden, og vi var ikke di eneste heller. Timmi ble igjen hjemme, han var nybadet og det hadde ikke vært så godt for han å gå i så mye snø uansett. Dessuten fikk han en rask tur tidligere på dagen før jeg badet og klippet han.

Er det mye snø der dere bor?

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 5 Lesere

Likes

Comments

Har dere hørt eller smakt disse kakene før? Det har ikke jeg og tenkte derfor å prøve meg da jeg har hørt at dette er kakene som virkelig smelter på tunga.

Dette trenger du:
250 g smør
250 g sukker
125 g hvetemel
500 g potetmel
1 egg
1 ss vaniljesukker

Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, vaniljesukker og mel. Form deigen til kuler og trykk ned med gaffel.
Stekes på 180-200 grader i 5-7 min

Kakene kan minne om serinakaker utseende messig, men disse har ikke perlesukker på seg.
Potemelstopper er enkle å lage og blir fort en favoritt hos store og små. Jeg gleder meg til å lage disse og teste om di virkelig er kaken som smelter på tunga

  • 10 Lesere

Likes

Comments

Jeg elsker julekaker og marsipan, og da er disse deilige vaniljeknappene midt i blinken for meg. Så om du ikke allerede har disse blandt di 7 sortene dine, så kan jeg varmt anbefale disse nydelige kakene.

Det du trenger er:
125 g mel
125 g potetmel
175 g mykt smør eller margarin
100 g revet marsipan
125 g sukker
1 egg
3 ts vaniljesukker

Perlesukker til pynting

Slik gjør du:
Riv marsipan på det fineste på rivjernet. Vei opp alle ingredienser i en bolle og bruk hånden til å kna sammen til en deig. Pakk deigen i plast og legg i kjøleskap i 30 min. Skjær så av bit for bit som du ruller ut til en fingertrykk pølse, kutt så i biter ca 1 cm. Klem bitene godt ned i perlesukker før du legger di på et brett med bakepapir.

Stekes på 200 grader i ca 10 min. Anbefaler både over og undervarme her.
Avkjøl og sett i kakeboks om di ikke allerede har blitt spist opp.

Håper dere liker disse like godt som jeg gjør.

  • 16 Lesere

Likes

Comments

I går var vi en tur til Egersund og besøkte far til Lasse og leverte noen sko som ei dame hadde kjøpt av meg. På vei hjem begynte det å snø mye, og det var så magisk og fint, akkurat slik det skal vær i desember.

Vi stoppet på en plass utføre lye. Der var det ingen vind å snøen dalte fint å rolig ned. Det var rett og slett nydelig.

Ble litt blørrete jer, men vi fikk tatt noen fine vinterbilde sån i tilfelle snøen forsvinner igjen, noe den helt sikkert gjør her på Vestlandet.

Hadde en liten stopp langs jærkysten før vi kom, og der var det ingen tegn til snø, men blåste godt gjord det. Da vi kom hjem begynte det å snø mye igjen, så jeg satte på julemusikk, tente lys å røkelse og bare koste meg mens snøen dalte ned utføre.

Jeg elsker denne tiden av året og spesielt vinteren, gjør ikke dere det?

  • 15 Lesere

Likes

Comments

REKLAME

Jeg er jo kjempe fan av ullundertøy som varmer godt når jeg skal ut i vinterkulda eller bare ha på meg på kvelden for litt ekstra varme. Kari Traa sitt ullundertøy er jo helt fantastisk også har di så fine mønster å velge mellom i tillegg.

Du kan fine siden til Kari Traa HER

Dere kan gå inn på linkene jeg har lagt under bildene, så kommer dere rett inn på produktet dere vil se.

Liker dere ullundertøyet fra Kari Traa?

  • 20 Lesere

Likes

Comments

Jeg er en av dem som elsker gode saftige rundstykker til frokost i helgene. Da kan jeg fint sitte lenge å kose meg med frokosten og da gjerne med frokost juice og en kopp varm te.

Å siden det er lørdag, så tenkte jeg å dele en god oppskrift av sunne og proteinrike rundstykker som er perfekt til helgefrokosten og som heller ikke trenger heving.

Disse rundstykkene lages på under 20 min og er svært mettende lenge. Av denne oppskriften får du ca 10 boller.

Dette trenger du:
300 g cottage chees
250 g havregryn
1 ts bakepulver
2 egg
Litt salt, ca en klype

Mal først opp havregryn til mel i en foodprocessor. Ta havremelet i en bolle og tilsett salt og bakepulver. Kjør cottage chees i maskinen til den er klumpfri og tilsett egg og havremelblandingen til du får en litt klissete konsistens på deigen.

Form rundstykkene til passe størrelse og stek på 210 grader i ca 12 min.

Jeg pleier doble oppskriften slik at jeg kan fryse ned og ta opp til helgen igjen. Så håper jeg disse vil falle godt i smak slik di gjord hos meg.

  • 31 Lesere

Likes

Comments

Da har jeg fått pyntet juletre. Dette er plastikk tre som vi kjøpte på salg for 3 år siden. Syns det er så utrolig fint, men jeg skal innrømme at jeg savner et ekte tre som virkelig dufter av jul.

Og ved siden av treet har vi selvfølgelig nissegompen som jeg kaller han. Han her kjøpte jeg på Feel i fjord, han sto der å så riktig så koselig ut, så da ble han med meg hjem.

Denne nissen kjøpte jeg i Byrkjedal i fjord. Vet ikke om dere husker jeg la ut bilder i et innlegg i fjord da jeg skrev at jeg og Lasse var på tur opp dit og spiste komle med pinnekjøtt. Det var da denne handelsnissen som jeg kaller han ble med oss hjem.

Her er noe sv julepynten som henger på treet mitt. Jeg er veldig gla i klassisk gammeldags julepynt, det minner så om min barndomstid syns jeg.
Har dere noe spesielt dere henger på treet som gjerne er fra barndommen deres?

Jeg har flyttet litt rundt på julepynten slik at det ble lutt mer koselig og at jeg fikk en mer julestemning i huset. Har liksom ikke hatt det siden jeg pyntet 1 desember, men nå kjenner jeg at den begynner å komme litt og litt tilbake. Nå gjelder det bare å ryddet bort siste rest og vasket ut badet, så kan jeg feire jul med god samvittighet.

  • 31 Lesere

Likes

Comments

Kakemenn,julemanna, gøttekælle eller kakekælle, kjært barn har mange navn.
Siden det er fredag, tenkte jeg å dele en enkel oppskrift på kakemenn med dere.

175 g Melange
350 g sukker
2 dl vann
3 ts hornsalt
800 g siktet hvetemel + mel til utbaking

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en kjele og la den avkjøle seg.
Bland så smøret med sukker og vann i en bolle. Bland inn siktet hvetemel og hornsalt og og rør deigen jevn.

Dekk bollen med plast og la den hvile i minimum 2 timer eller over natta.

Arbeid melet inn i deigen før den kjevles til ca 0,5 cm tykk. Stikk ut kakemenn eller di figurer du måtte ønske.

Stek di på bakepapirkledd stekebrett på 180 grader i 8-10 min midt i ovnen. Kakene skal være helt lyse når di er ferdige.

Håper di smaker😃

  • 35 Lesere

Likes

Comments

Jeg hater å syte på bloggen, men når man er syk så er det vel litt greit da. Jeg er hjemme fra jobben i dag og, jeg må fokusere på å bli 100% frisk, og da er det fint at vi har lørdagen g søndagen og til å slappe av på. Og med det sure været vi har nå, så har ikke jeg planer om å gå utføre døra.

Herregud, tenk om alt det regnet som har vært di siste 2-3 dagene datt ned som snø. Tenk så mye snø vi hadde hatt til jul da. Men men, ikke mye som minner om jul utføre nå. Så da får jeg heller kose meg med boka mi og en kopp varm te med honning og teppe mitt.

Bildene er fra Pinterest, jeg orker ikke ta så mye bilder når jeg er syk. Så derfor får jeg heler låne bildene til jeg blir frisk og ordne med egne bilder etter hvert.

  • 38 Lesere

Likes

Comments

God morgen dere. Jeg har rett og slett bestemt meg for å bli hjemme, kroppen er syk og trenger hvile. Jeg har mistet stemmen og er helt tett i hode for å si det slik. Så da er det best å bli hjemme å heller la kroppen fokusere på å bli frisk.

​Så nå har jeg laget en varm sjokolade shake med honning og hint av pepperkaker,. Så nå skal jeg bare slappe av å ta det helt med ro slik at kroppen min blir frisk til mandag hvertfall.

Ønsker dere alle en god dag

  • 41 Lesere

Likes

Comments