Hej på er alla fina! Sitter i skrivandets stund vid skrivbordet i vardagsrummet och ska precis ta mig an lite plugg i form av en massa litteratur. Det absolut jobbigaste med universitetet är enligt mig bristen på återhämtning, direkt efter förra veckans brutalt svåra hemtenta får vi ut nästa uppgift som vi förväntas sätta igång med direkt. Det är så det är att gå på universitetet tyvärr så just nu längtar jag lite extra efter helgen och julen.

Gårdagen bestod för min del av julklappsfix och inslagning, har faktiskt fixat alla julklappar redan nu vilket är ovanligt för att vara jag. Klickade hem allting under Black friday, så bekvämt att kunna beställa allt på nätet och slippa vela omkring i proppfulla butiker. Fick också läst en del under gårdagen och därefter jobbade jag en del med Plattformen. Jag och Eric drog en spontanbio på kvällen, Erics morbror hörde av sig under dagen och frågade om vi ville ha hans VIP-biljetter till Solsidan och det tackade vi inte nej till. Filmen var helt okej men både jag och Eric var överens om att det inte var någon bra biofilm, den var underhållande men ingen wow-upplevelse. Åt så mycket popcorn och njöt till fullo av breda fåtöljer som man kunde fälla ner i salongen, därefter drog vi oss hem och somnade rätt snabbt.


Idag är mina planer att jag ska plugga en del och hämta ut lite paket, på kvällen skall jag laga risotto till mig och Eric, se på Idolfinalen och preppa för min 20-årshelg! Ska bland annat smörja in mig med brun utan sol, plocka undan lite i lägenheten och så vidare. Har ingen aning om planerna imorgon då jag ska spendera dagen med Eric men på söndag skall släkten komma hit. Har lite panik över hur vi ska få plats med 20 pers. i vår tvåa men allt löser sig tänker jag!


NU ska jag ta tag i plugget, hoppas ni får en fin fredag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Har äntligen tagit en ordentlig sovmorgon följt av en dusch och en lång frukost till lite Youtube-videos, balsam för själen. Ignorerar det faktum att jag har massor av plugg jag behöver få klart idag för först hade jag tänkt snöra på mig skorna och dra mig ut, först en liten promenad och sen ska jag förbi apoteket. Behöver energi inför denna dagen och jag har upptäckt att en promenad är det bästa sättet för mig att ladda batterierna och hitta fokus.

Precis som rubriken avslöjar är lägenheten kaos just nu så senare idag ska jag försöka få städat lägenheten, bädda med nya sängkläder och snygga till lite. Senare ikväll skall jag möta upp ett gäng kompisar för lite middag på Pinchos, en bra morot för dagens plugg!

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni haft en bra start på veckan! Jag sitter just nu hemma vid köksbordet och försöker få läst lite kurslitteratur, inte det enklaste idag, känner mig rastlös hela tiden! Dagen inleddes med lite efterlängtad sovmorgon innan jag drog mig upp och iväg mot skolan där ett seminarium väntade. Seminariet var överstökat fort och jag drog mig hemåt efter drygt två timmar i skolan vilket var så skönt. Väl hemma klinkade jag på pianot och tog en nap på soffan innan jag bestämde mig för att ta tag i studierna på riktigt.

Ser fram emot den här veckan, jag och Eric börjar äntligen komma iordning ordentligt i lägenheten, jag ska hem till familjen i helgen för att fira pappa på söndagen och den nya kursen i skolan känns inte lika oklar längre vilket är så skönt! Förhoppningsvis kommer min lillebror in till stan någon eftermiddag så vi kan kika på farsdagpresent och jag får visa honom lägenheten. På tal om syskon så känns det verkligen så himla konstigt att komma hem till en tom lägenhet? Njöt inte alls av den känslan när jag bodde i Jönköping men här tycker jag det känns mysigt och lite lyxigt att få vara ensam? Hur konstigt är inte det?

Ikväll väntar handling och förhoppningsvis en liten snabb städning av lägenheten innan vi lagar middag och såklart Bachelor! Kan ju vara världens mest underliga programidé att få folk att bli kära på tv men ändå mysigt och lite beroendeframkallande... Nu skall jag återgå till böckerna innan Eric kommer hem!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är det i vinter dags för en stor förändring i mitt( och Erics) liv... Jag och Eric är bli sambos! Vi har lyckats få tag på en superfin studentlägenhet som vi båda tyckte kändes rätt som ligger Johanneberg i centrala Göteborg bara ett stenkast från Korsvägen. Jag har levt livet i en resväska hela våren och sommaren då jag var hos Eric hur mycket som helst men nu kände vi att det var dags att ta nästa steg!

Att vi skall flytta ihop har vi båda två varit rätt övertygade om under en längre tid och pratat om ett flertal gånger under den tid vi har varit tillsammans så jag har längtat ihjäl mig tills vi skulle få nycklarna till vår lilla lägenhet och får ställa ner flyttkartongerna. Nu har vi bott här i snart en vecka och det känns så himla rätt och mysigt!


Flytten är en stor anledning till att uppdateringen här i princip inte existerat, att flytta, studera och ha ett jobb som kräver ens fulla engagemang och uppmärksamhet samtidigt är inte det lättaste så jag är SÅ glad att vi äntligen är på plats.


Likes

Comments

Godmorgon på er kompisar! Idag är det ÄNTLIGEN fredag, som jag längtat efter helg trots att den i princip är fullspäckad och jag knappast lär får vila speciellt mycket.

Denna veckan har varit hektisk för min del, vi har en SÅ svår inlämningsuppgift i skolan som bidragit till att jag suttit på biblioteket typ alla vakna timmar hela veckan och försökt ta mig igenom en bok som jag knappt förstår något av. Tiden har inte riktigt räckt till vilket har resulterat i att jag suttit in på kvällarna och läst så ni kan ju tänka er hur slut jag är i huvudet och kroppen efter att snitta 4-5 h sömn per natt i en veckas tid. Men så igår fick jag äntligen läst ut boken och nu är det bara anteckningar kvar som skall fixas och därefter kan jag börja jobba på mitt referat som ska in på måndag.

Egentligen skulle jag suttit och pluggat lite nu men när jag klev upp ur sängen imorse var det som om kroppen sa emot mig så jag väljer att lyssna på den och lyssna på lite peppig fredagsmusik istället och försöker ha en lugn morgon. 

Idag vankas jobb, lite ärenden och förhoppningsvis en något lugnare kväll än vad denna veckan bjudit på. Både jag och Eric har supermycket i skolan så vi har suttit fram till klockan 21-22 varje kväll med våra böcker uppslagna så det ska bli så skönt att få göra något annat idag!

Ikväll vill jag se på Idol, dricka champagne för att fira (exakt vad vi ska fira kommer ni få reda på lite senare), beställa hem någon god mat och lägga mig tidigt!

Jag hoppas ni får en fin fredag!

Likes

Comments

Ingen kan väl ha undgått den stora kampanjen #metoo som just nu sprids på sociala medier. Under tagen delar kvinnor och icke-binära med sig av sina historier om sexuella övergrepp och sexuellt våld, en del starka och modiga individer delar öppet med sig av sina berättelser medan andra, likt mig väljer att låta hashtagen i sin ensamhet för att visa att du blivit utsatt utan att gå in på hur.

Att en kampanj med det här omfånget skall behövas gör mig så upprörd och ledsen, behöver vi media-pådrag och stora världscelebriteter för att legitimera alla de röster som skrikit och krävt en förändring under flera års tid? 

Varför räckte det inte med alla alarmerande berättelser som delades innan och alla övergrepp och våldtäkter som anmäls eller döljer sig i det tysta? Med detta menar jag givetvis inte att kritisera kampanjen, jag tycker det är SÅ bra att de som har makten och mediernas uppmärksamhet att det lyfter frågan men det skall inte behövas för att få gehör av beslutsfattare och makthavare.

Inget gör mig heller mer ledsen än de som väljer att inte förstå eller som på något sätt tycker att ett nyp i rumpan skall ses som en komplimang, som tycker att du som offer får skylla dig själv om du bär kort kjol eller postar en bild av dig själv i bikini eller underkläder på sociala medier. Det är HÄR problemet ligger, jag tror knappast att man beskyller ett offer som blivit rånat likt man gör med ett offer för sexuella trakasserier. Jaha så du hade mobil och pengar på dig när du blev rånad? Nja men du, då får du faktiskt ta och skylla dig själv, de förstår ju faktiskt inte att de inte får ta mobilen och plånboken ifrån dig!

En av alla som uttryckt sig i frågan är Elisabeth Höglund som skriver i Expressen (HÄR) om hur ett nyp i rumpan knappast inte räknas som sexuella trakasserier och att det minsann bara är att nypa tillbaka och ge gubben ett slag på käften. Höglund skriver också att halvnakna eller lättklädda bilder signalerar att det är fritt fram vilket det klart som fan inte är! Ingen äger rätten till någon annans kropp, jag ska kunna gå klädd hur jag vill och publicera vilka bilder jag vill utan att någon ges rätten till mig och min kropp. Faktum är att ett nyp i rumpan enligt mig och den vetenskapliga definitionen av begreppet är precis vad sexuella trakasserier är:

"Sexuella trakasserier är när en person blir utsatt för kränkande behandling eller bemötande av sexuell natur, som kränker den utsattas värdighet och/eller personliga integritet. Ett exempel på sexuella trakasserier kan vara när en person blir utsatt för fysisk beröring, blickar eller kommentarer som personen ifråga själv upplever som kränkande." (Wikipedia)

Jag undrar verkligen om personer som menar att det bara är att slå tillbaka förstår? Förstår det inte att du blir som paralyserad av rädsla eller obehag? Hur hela kroppen blir som förlamad? Hur förövaren kan vara våldsam eller försvinna in i en folkmassa?

Att vara 14 år, köra sanning och konsekvens på fritidsgården och bli fasthållen av ett gäng killar medans en annan kille under några sekunder får rätten till min kropp trots att jag säger nej är sexuella trakasserier.

Att bli tafsad på av killar som försvinner in i folkmassan på dansgolvet är sexuella trakasserier.

Att bli fasthållen på dansgolvet medan någon gnider sig mot dig mot din vilja är sexuella trakasserier.

Att kommentera någons kropp utan att hen bett om det är sexuella trakasserier.

Att inte ta ett nej är sexuella trakasserier.

Läs på! 

En uppmaning till alla er killar (och till alla er som håller med Elisabeth Höglund, står tyst brevis när idm kompis tafsar eller någon av alla de andra som tycker att det är offrets fel): LÄS PÅ! Förstå att du är delaktig så länge du inte säger emot när din kompis tafsar på folk dansgolvet, när din polare berättar om hur han tjatat sig till sex, när din arbetskompis kallar någon för hora, när grabbgänget fäller kommentarer och busvisslar högt åt tjejen som går förbi. SÄG IFRÅN OCH LÄS PÅ!

Det är 2017 och det är dags för en bättre, starkare och tydligare lagstiftning. Det är dags för män att inse att rädslan för att gå hem i mörkret är legitimerad. Det är dags för män som inte aktivt utsätter kvinnor för sexuella övergrepp att inse sin roll och ta sitt ansvar.

Det är dags för förrädarna att träda fram , alla känner någon som blivit utsatt men ingen känner någon som begår övergreppen eller våldtäkterna.

Och slutligen:  en stor, fet styrkekram och ett rejält lass med kärlek och tacksamhet till alla modiga och starka systrar och individer som delar med sig av sina historier och som är starka nog att dagligen föra den här kampen. 

Likes

Comments

Sitter just nu i skolan och blickar ut över ett grådassiga Göteborg. Drömmer mig bort till värmen och iväg från alla inlämningsuppgifter som tar upp all tid. Att kombinera jobb med heltidsstudier är en balansgång och det finns alltid något att göra men det är smällar man får ta som kan vara värda ansträngningen i slutändan. Jag gillar att ha mycket på gång men just nu håller hösten på att suga ur min energi men snart, snart, snart är denna stressiga perioden förbi!

NU: mindre gnäll och mer om resan, ÅK DIT! Både Mlini där vi spenderade våra första dagar och Dubrovnik är värda att besöka, det blev verkligen en resa med kontraster. Ena dagen var vi i en liten mysig fiskeby med havet utanför sovrumsfönstret och nästa dag var vi i en storstad proppfull av turister. Som ni säkert ser på bilderna är miljön i Kroatien helt fantastisk, vattnet är klart och turkost och hustaken i gamla stan iDubrovnik gör sig även dem bra på bild. En morgon var jag och Eric uppe på muren, en promenad som var så svettig trots att vi hängde på låset klockan åtta men så värt det! Utsikten var helt fantastik och bilderna vi fick där uppe är verkligen så himla fina. Rekommenderar dock att promenera på muren antingen tidigt på morgonen precis när det öppnat som vi gjorde eller sent innan städning eftersom det är så mycket turister i en liten stad och relativt smala passager och en massa trappor.

Nu skall jag sluta drömma mig bort och pallra mig till föreläsningssalen, därefter väntar lunch med Eric och en massa plugg.

Hoppas ni får en fin tisdag!

Likes

Comments

Hej på er! Idag blir en bra dag, fredag som startades med lite sovmorgon och frukost framför lite Youtube-klipp innan jag la två ansiktsmasker och satte mig framför datorn för att få lite gjort. Planerna är att börja pluggandet med en inlämning till skolan om IKEA:s marknadsföring vilket faktiskt är en hyfsat rolig uppgift och förhoppningsvis få läst lite mer i kurslitteraturen.

I eftermiddag ska jag tillbaka till jobbet hos Ung Handlingskraft där jag jobbat i sommar för att jobba lite och sedan köra en avslutning med jobbet. Ska bli kul att få träffa gänget igen! Därefter åker jag hem till mina föräldrar som jag inte träffat ordentligt på två veckor... När alla jobbar, reser och har grejer för sig så känns det verkligen som att man bara går om varandra hemma så det känns som att jag inte pratat med dem ordentligt sen vi var i Kroatien tillsammans i mitten av sommaren.


Mojito i Dubrovnik! Jag och Eric lyckades hitta någon oas mitt i stan där det fanns en liten strand med klippor och badstegar, restauranger och barer. Trots att det låg mitt i smeten så var det inte speciellt mycket folk där... HUR fantastiskt?!

Hur höstift känns förresten inte Göteborgs väder idag? På något sätt så känns det faktiskt lite skönt med hösten även om det gärna hade fått vara något bättre väder. Jag har mycket kul grejer som är på gång i höst och dessutom är det så mysigt att få komma tillbaka till "det vanliga livet" även om en måndag kanske inte alltid är kul så föredrar jag pluggandet framför att jobba 8-17 varje dag. Jag gillar friheten och variationen det innebär. Nu ska jag köra på en härlig spellista med lite feel good-musik, hoppas ni får en härlig fredag!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är en sån dag då jag hade behövt vara hur produktiv som helst men kroppen säger emot vilket jag HATAR. Under de dagar jag var borta har jag på något sätt lyckats hamna efter en bra bit så denna eftermiddagen och en del av kvällen får spenderas med kurslitteratur. Inte världens roligaste lördag direkt men mormor och morfar bjussar på middag vilket ska bli så mysigt!

Hela förmiddagen spenderades i Erics säng där vi kollade på avsnitt efter avsnitt av One tree hill och åt lite frukost innan vi städade i ordning, packade och begav oss ut på en liten upptäcksfärd. Vi var som tidigare skrivet på en lägenhetsvisning igår och lägenheten i sig var superfin men jag har noll koll på området den ligger i så vi passade på att promenera runt lite vilket var mysigt. Därefter tog vi tåget hem till mig då huset stått tomt eftersom resten av familjen är iväg. Vi cyklade ner och handlade lite gott inför kvällen och cyklade glatt hem igen för att plugga massor. Skönt att man är två i samma situation ändå, blir lite enklare att plugga då.

Hoppas ni får en fin lördagskväll!


Bild från Dubrovnik, i bakgrunden ser ni den fina gamla stan där vi bodde!

Likes

Comments

God morgon på er! Vaknade upp förvånansvärt pigg imorse och taggar nu upp för en fredag med massor av plugg, en lägenhetsvisning och lite fadderaktiviteter ikväll. Har inga föreläsningar idag vilket är SÅ skönt då jag hinner ta igen lite av vad jag missat de dagar jag var borta plus att det blir en skön början på helgen.

Hur sjukt är det inte att det redan är september? Det känns som att denna sommaren flugit förbi men jag ser fram emot den här hösten! Känns skönt att få komma tillbaka till skolan och att få rota fram höstkläderna i garderoben igen.

Likes

Comments