Header

Kolla så härliga färger vi har ute på gården nu, underbart! Såg förut att jag var med på nouws framsida idag vilket är jätte kul, har ju även fått varit veckans blogg med min floristblogg så det är kul att den uppmärksammas! Så hej på er som har hittat hit, driver ju även​ en till blogg som ni gärna får kika in på HÄR

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här är lite bilder som visar hur jag har tänkt angående min bukett, den kommer vara lite bågformad och avlång som ni kan se, dels för att jag vill återskapa kyrkans former i buketten och även för att den ska synas bra framme vid altaret. Färgerna kommer vara ungefär som på den testbuketten jag har gjort förutom att det blir mer vitt och en grå/illa ros istället för en rosa.

Detta är då brudarbetet i form av en floristisk muff, limmat videkissar runt hela för att skapa en mjuk känsla och sedan kommer jag fylla denna med blommor i ett sneddat mönster och ranka upp hypericumbär och hyacinter och även en doftranka som ska hänga ner från muffen.


På tisdag är det dags för provet och jag är jätte nervös, mest för att det inte känns helt bra, jag känner mig inte helt redo och det får jag väl skylla mig själv för men jag hoppas på att klara gymnasiearbetet i alla fall och klarar jag även yb så är det en väldigt bra bonus. Efter allt slit, stress och efter att ha mått ganska dåligt över detta så vore det ju självklart underbart att klara det också! Ska sätta mig och surra bukettkonstruktionen, limma pärlor på muffen och öva på powerpointen när jag kommer hem från jobbet idag, sen är det väl bara att hålla tummarna.

Likes

Comments

Hej! Förra veckan började jag med min bukett konstruktion som ni kan se ​så startade jag med buntband och sedan har jag klippt bort dem och surrat med silvertråd, de två första bilderna var hur det såg ut innan jag fortsatte idag och sista är så långt jag kom idag, satt väl kvar ungefär 3 timmar efter skolan men jobbade dock inte exakt hela tiden heller. Var även ute och plockade pinnar för denna igår vilket gick väldigt snabbt, kanske 10 minuter bara!

Likes

Comments

Hej! För några veckor sedan så testade vi att vickla för första gången vilket alltså är det som gömmer sig under denna buketten, det är ett nät av ståltråd som man har surrat ihop så att det ungefär ser ut som ett hönsnät fast runt då. Ovanpå det nätet har jag då sedan dragit olika garn och tråd innan jag limmade på material. Vi skulle även köra på lite mer "fräna" färger vilket jag tyckte blev härligt. Och för att få dominans av den lila/rosa färgen så tog jag även i de lila bladen vilket jag tyckte gjorde väldigt mycket.

Det svåraste med denna var absolut själva vicklingen, svårt att få en bra form på det.​

Likes

Comments

Hej! Denna har vi gjort på lektionen idag, visst är den fin? Jag tyckte den blev jätte bra plus att den gick väldigt snabbt att göra och var heller inte alls svår. Gillade denna uppgiften väldigt mycket! Ville hålla den ganska clean men satte ändå till lite extra material som ni kan se, lite nålar, pärlor och kalanchoe. Handtaget gjorde jag i ull och kopparfärgad tråd med pärlor upptill, hade jag ändrat något nu i efterhand så hade jag nog gjort att handtaget gick upp lite mer över bladen men det blev bra ändå! 

Likes

Comments

Detta skulle bli ett arrangemang men jag och lisa testade och den mindre versionen av denna ​var inte så lätt att göra och materialet blev klumpigt men då lärde vi oss något av det så det fick bli en dekoration istället. Alternativ stickmassa betyder alltså "inte oasis" kan man väl säga, finns mycket man kan hitta på men jag och lisa gjorde på detta sättet som ni kan se på bilderna, alltså drar band och tråd för att skapa ett nät och sticker sedan blommorna i det, nätet funkade sådär, hade vi gjort lite fler småhål så hade det nog funkat bättre. Materialet var väl också lite sådär kanske, tulpanerna drog sig ju uppåt mot ljuset så de ändrade helt riktning mot vad vi satt dem.
Denna är ju väldigt annorlunda och när jag stod och gjorde den så tyckte jag att den var ganska ful men när jag ser den nu i efterhand så skulle jag absolut kunna se denna på kanske en lantlig/shabby chic aktig sommarfest som bordsdekoration!

Likes

Comments

Denna gjorde jag för några veckor sedan tillsammans med Natalie, ​vi fick olika ledord allihopa i klassen men våra var gul, mjukt, blad och slingrande tror jag. När det kommer till färgen så tycker jag nog att den gröna är dominant då det blev mycket stjälkar och även att vi skulle ha blad, det mjuka tog vi in med fjädrar och även lite videkissar och sedan tycker jag också att rörelserna i kransen är väldigt mjuka. Grunden består ju av blad och vi valde att göra en synlig teknik med garn. Det slingrande tog vi in genom att snurra till texasgräs. Svåraste här var att få till volymen tycker jag och på bilderna så tycker jag att den ser lite skev ut i formen då den är mycket större på ena sidan. Lärde mig även att tulpaner eller ranunklar inte klarar av att vara att vara utan vatten (de är vaxade) så det var ju bra att veta till yb!

Likes

Comments

Hej! Detta är så långt som jag har kommit med ena mitt arbete för yrkesbeviset. Det är så en muff som ska hållas av florister annette von einem på hennes vinterbröllop (inte på riktigt nu då utan det är bara ett påhittat case) Själva konstruktionen är gjort av hönsnät och papier maché, sedan har jag sytt tyg inuti och limmat videkissar runt hela vilket inte riktigt är klart än men ska fixa det imorgon! Sedan på själva provdagen så ska det ju även på blommor på denna och även rankor som bildar ett häng. 

Likes

Comments

Hej! Nu är det ju egentligen lov men jag har valt att jobba in min praktik nu istället för vi måste göra det på grund av att vi ska på studentresa. Är på kils blomsterhandel och trivs bra som vanligt så det är skönt! Än så länge har jag väl gjort det mesta, planteringar, buketter, ringt buden, gjort order på dator, ringt en annan butik för att höra om order, tagit kunder, städat, gjort om i butiken osv.. Så det har hunnits med en hel del även om det är väldigt lugn nu när det är sportlov!

Likes

Comments

Denna hjärtformade buketten gjorde vi förra veckan. Gjord i nejlikor för att de tål så himla mycket​, eftersom man måste sticka en tråd igenom varje blomma så är det viktigt att det är blommor som kommer hålla. Det svåraste var nog att få till en bra form och samtidigt låta bli att knäcka nejlikorna men jag lyckades väl ganska bra med båda. Formen blev jag nöjd med och ingen nejlika som knäcktes! Sedan dekorerade vi dem bland annat med en fläta som jag hade gjort, jag testade flätteknik för första gången förra veckan och det gick väl rätt bra för att vara första gången. Trädde även upp lite hypericum, nålade och limmade Ornithogalum​ och lite hjärtan på tråd bland annat.

Likes

Comments