​Skissen på min elefant ifrån lektionen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här är dessutom en bild från lektionen idag

Likes

Comments

Idag har jag klippt ut mitt ansikte på fotografiet ifrån den vita bakgrunden eftersom jag inte anser att den vita bakgrunden förmedlar något. Jag limmade även fast hjärtat i tankebubblan med hjälp av limpistol och klippte även ut en Chanel burk ifrån en modetidning. Jag vill ju självklart ha en bakgrund till bilden, därför målade jag ett A3 papper med motivet av himmel eftersom jag kopplar ihop mina drömmar med himmelen. Under tiden den torkade gjorde jag till sist en skiss på mitt favoritdjur som blir mitt nästa projekt. Där målade jag en elefant som jag nästa lektion ska måla på ett A3 papper med hjälp av skiss teknik. Hittills är jag nöjd med ”jag om tio år” men det blir bättre senare då jag nästa lektion ska klistra fast fler bilder ifrån modetidningar. Jag ska även fortsätta att måla på min elefant.

Likes

Comments

Under bildlektionen idag fortsatte jag att jobba med mitt projekt "jag om 10 år". Ella hjälpte mig med att ta en bild på mig där jag blundade. Jag klippte sedan ut en tankebubbla och klistrade in några få bilder i den. Dessutom skrev jag ut bilden på mig själv samt att jag klippte ut den och sedan skrev jag ut en bild på en fin väska med. Nästa lektion ska jag fortsätta att sätta in motiv i bubblan och förhoppningsvis bli klar med detta projekt. 


Likes

Comments

​Här är Henri Matisse konstverk harmoni i rött. 


Likes

Comments

Henri Matisse var en fransk konstnär som levde under åren 1869-1954. Han var född och uppvuxen I Le Cateaucambresis I norra Frankrike tillsammans med sin mamma, Anna Gérard och sin pappa Emilie Matisse. Senare tillkom även en till son I familjen som fick namnet Emilie-Auguste. Matisse började på senare dagar att studera juridik I Paris och började att arbeta på ett advokatkontor I Saint-Quentin. Matisse genomgick en tarmoperation och blev sängliggande upp emot ett år. För att då fördriva tid började han att måla där han skapade ett större intresse för konsten som sedan ledde till att han övergav sin juridiska karriär och satsade på att bli konstnär. När Henri fyllt 25 år fick han sitt första barn, en dotter. Senare fick han ytterligare två söner med samma fru som han senare gifte sig med.

När han väl hade börjat måla gick det som på räls, och hans bästa konstverk gjordes mellan åren 1906-1917.

Målarstilen var från början klassisk men övergick I att måla med stilen modernism och fauvism. Detta innebär att måla på ett sätt som är helt tvärt emot de klassiska. En tavla kunde se ut hur som helst och vara målad av vad som helst. Det som framför

allt kännetecknas Matisses målningar var att don var så färgstarka. Färgen var nämligen enligt honom konsten viktigaste komponent och han fick senare smeknamnet färgens mästare.

Under tiden då Matisse var vid liv hann det utspela sig två världskrig. Nämligen det första och det andra världskriget. Under denna tiden var det nytt att ta bilder& färgläran var mer detaljerad än förut. Målarna ville inte måla som på bild längre, utan mer ”outside the Box” vilket ledde till att de blev allt mer fantasifulla bilder.

Det konstverk som Henri har gjort och som passa mig bäst I smaken var ”harmoni I rött”

Konstverket är enastående och få tavlor jag sett liknar denna stilen. De enkla färgerna gör att bilden ser simpel ut, men ändå är det något som fångar in mig I den. Först när jag såg bilden var det den röda färgen jag tänkte på. Och sedan började jag kolla ett längre tag då jag la märke till kvinnans ansiktsuttryck mm. Min första tanke var då kärlek. Rött är ju nämligen kärlekens färg. Men om man kollar på kvinnan på bilden tycker jag det ser ut som att hon sitter i väntan på sin älskade. Även denna målning av honom är gjord inom fauvism.

Jag tycker att konststilen som Henri målade med var ett nytänk som var inspirerande och det har gett upphov till många andra konstnärers framgång. Tex th Müller. En annan konstnär som utvecklades under samma tid som Henri var Pablo Picasso. En av världens mest kända konstnärer. Detta var en konstnär som målade med otroligt många olika tekniker, detta var något som Matisse inte gjorde.

En sak som har gemensamt är dock att dom ofta jobbar med mycket färg. Dock ser det ut som att Picasso oftast målade med mer dystra färger än vad Matisse gjorde, han använde mycket uppiggande och glada färger.


http://svenska123.se/index.php?option=com_content&view=article&id=190:1-modernismen&catid=63:modernismen&Itemid=177

http://historiesajten.se/visainfo.asp?id=434


Likes

Comments

Idag under lektionen skrev jag om Henri Matisse under temat konsthistoria. Arbetet ska jag lämna in lite senare när jag är klar med det. 

Likes

Comments

Idag ändrade jag bokstaven m på texten till min favoritplats till ett svart papper som bakgrund med vit text istället. Jag är hyfsat nöjd med min bild på min favoritplats. Dock tycker jag att bodarna uttryckte för lite och blev lite livlösa. Sedan började jag med mitt nya projekt som blir "jag om 10 år". Under detta arbetet ska jag jobba med lite olika tekniker. Tex Photoshop, installation och bild.

Likes

Comments

Idag under bildlektionen färdigställde jag min bild "min favoritplats" och sedan målade jag bokstäver i ombre med hjälp av färgpennor. Nästa lektion ska jag skriva "akvarell" med akvarellfärger och sedan skära ner bilden en aning och limma fast den på ett svart papper.

Likes

Comments

Hej!! Idag jobbade jag vidare med min akvarellmålning och börjar närma mig slutet. Det ända som saknas nu är bara små detaljer som jag ska fixa till under nästa lektion. Jag är hyfsat nöjd med det som jag åstadkommit hittills, dock tycker jag att taken på sjöbodarna blev lite sådär. Men hoppas på att kunna fixa till det under lektionen nästa vecka. 

Likes

Comments