​Som rubriken lyder har Donny fått en lugnare vecka i bemärkelsen att det tyvärr inte blivit någon träning. Men såklart har vi tränat på efter bästa förmåga ändå, och det har faktiskt gått riktigt bra! Han börjar bli mer lydig och på hjälperna nu. Förut behövde jag i princip en hel långsida för att gå ifrån ökad galopp till samlad, haha... Som Christian säger så är det allra viktigaste att jag håller Donny uppmärksam, smidig och alert för ​mina​ hjälper. Det är såklart viktigt för alla, oavsett häst och mål, men det blir lite extra viktigt i och med att jag i jämförelse med honom är ganska liten..

I vilket fall som helst gick ridpasset idag riktigt bra! Vi skrittade först ut i skogen i ungefär en halvtimme innan vi gick in i paddocken. Det började duggregna lite smått när vi kommit en bra bit in i skogen, men det var ganska skönt faktiskt eftersom en stor del utav insekterna försvann. På tal om insekter så blev jag stucken av en geting på benet (inomhus) igår. Den klättrade på mig och när jag skulle ta bort den så såg den sin chans, haha. Svullnaden försvann i alla fall under natten, men lite läskigt var det när halva benet bara svullnade upp...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Min dag idag har bestått av träning, uteritt med Donny i skogen, stallfix och lite allmänt "fix".

Red ut en tur som tar ca en timme, och trots blåst samt mycket insekter höll han sig i skinnet. Eller i alla fall tills en fågel flög fram bakom oss. Då hettade det till i hans redan övertända huvud kan jag säga, haha.

Imorgon ska jag försöka hinna med lite morgonträning innan stallet. På eftermiddagen ska jag jobba och på kvällen ska jag nog till stallet och pussa lite mer på Donny hehe. Kan verkligen inte förstå att jag bara har haft honom i ett par månader. Han har redan lämnat ett stort avtryck... <3

Likes

Comments

Träningen gick jättebra i torsdags. Vi red mycket tempoväxlingar och fokuserade på att ha honom uppe i fronten. Katarina sa åt mig att tänka på att Donnys framben ska leda resten av kroppen. Tänk att så små tips kan hjälpa så mycket!
Vi övade även mycket på uppridningar, och försökte få honom att ställa upp jämnt i halterna. Han vill gärna sladda ut med bakbenen i halterna, men efter några försök lyckades jag driva under bakbenen korrekt. Därefter gjorde vi ett par travökningar. De blev riktigt bra när jag höll ihop honom ordentligt och "räknade" takten. Allt som allt är jag jättenöjd med Donny. Världens finaste! <3

Likes

Comments

Hej vänner! Dagen startade med en springtur innan frukost, lite städning och nu en promenad innan jag tänkte sätta mig ute i solen en stund. I eftermiddag åker jag och Donny på träning för Katarina och senare ikväll kommer min bror och hans tjej hem från Stockholm för att stanna över midsommar. En perfekt dag o mitt tycke ! :-)

Likes

Comments

Jag lever på tron att det är oerhört viktigt att ha någonting som man verkligen känner sig ödmjuk inför, någonting som får ens ögon att brinna, samtidigt som tanken på att det helt plötsligt en dag kan vara borta ger rysningar. Utan passion och att älska det man gör tror jag verkligen att livet inte upplevs till fullo.

För mig har det aldrig funnits någon ursäkt för att rida ut en tur i skogen trots minusgrader, snöstorm eller regn, om det är vad som står på hästens träningsschema just den dagen. Det har aldrig heller funnits någon gräns på hur hårt jag är villig att kämpa för mina drömmar och mål. Allt det här grundar sig i min kärlek för de fantastiska djur vi faktiskt håller på med. Oavsett hur det går på träningar och tävlingar så finns den alltid där, ödmjukheten.

Jag tror att det är viktigt att våga ta steget ut i det osäkra och låta sig omfamnas av det som man i grunden byggt allt på. Oavsett om det handlar om att utföra en idrott på elitnivå, amatörnivå eller att gå sin egen väg karriärmässigt. I slutändan ångrar man bara det man aldrig gjorde, och med den vetskapen kan rädslan över att bli bränd på sina känslor minimeras rejält.

Likes

Comments

Igår var det äntligen dags för Christian-träning igen! Donny var superfin och mycket fokus låg på att aktivera bakbenen, att lösgöra sidorna och att få honom mer luftig i fronten. Detta nådde vi genom skänkelvikningar på volt, öppnor, övergångar och att i galoppen rida tempoväxlingar från mellangalopp till samlad och tvärtom. I slutet fick vi även testa några steg passage igen, och vi fick till några helt fantastiska steg! Det är bara jag som måste slappna av i benen och hitta tajmingen i drivningen lite bättre. Gör jag rätt så gör han rätt, helt enkelt.

På torsdag väntas en träning igen, och har jag tur så kanske den filmas (= filmsnutt på bloggen). Ha det underbart så länge! :-)

Likes

Comments

Hej! Nu har jag landat i soffan efter en heldag i stallet. Först morgonfodring och ridning, och sedan kvällsfodring nu ikväll. Ridpasset gick helt okej, men Donny hade lite väl mycket luft under hovarna ibland haha. Explosiviteten var väntad eftersom han de tre tidigare dagarna tagit det lite lugnare, men sinsemellan kändes han fin. Galoppen var bäst idag! Traven var lite svårare att parera upp, och stundtals kröp han lite bakom lod. I de lägena är det viktigt att jag vinklar in bakbenen, men det är lättare sagt än gjort när han lägger i en extra växel i varje hörn haha. Träna, träna, träna...

​Här ser ni vad jag menar med att vinkla in bakbenen.

Likes

Comments

Att det redan är mitten på veckan?! Tiden går så himla fort när man är ledig.

Dagen började med en springtur följt av dusch och frukost. Därefter har jag städat, rensat garderoben, gått en promenad och nu börjar det äntligen bli dags att åka till stallet. Egentligen har Donny ytterligare en promenad på schemat idag (tanken var en mikrovila), men jag kanske skrittar en sväng uppsuttet istället. Är så himla ridsugen haha. Imorgon får jag i alla fall rida på ordentligt igen!:-)

Vi hörs!

Likes

Comments

Varför går dagarna så himla fort när man är ledig? Jag försöker njuta av varje sekund trots att det är ganska svårt att slappna av när man vanligtvis har ett fullspäckat schema. Idag har Donny i alla fall promenerats en långpromenad, fått sista botulism-sprutan och jag har solat, tränat bodypump och bara njutit. Så skönt verkligen, men nu är jag trött i benen haha. Imorgon är planen att ta en löptur och att hänga i stallet, såklart. Tråkigt att det ska bli sämre väder nu bara. Solen ger så oerhört mycket energi!

Likes

Comments