View tracker

Här lyser jag med min frånvaro, men livet har knappt gått ihop den senaste tiden. Jag har jobbat extremt mycket, tränat och däremellan sovit. Det har inte funnits tid till något annat. Men igår åkte jag till Göteborg tillsammans med Josefin, Karolin och Emelie där vi mötte upp Björn. Kikade i hans lägenhet för att sen gå på Jul på Liseberg. Vi hade verkligen en supermysig kväll och jag tror att det var precis detta jag behövde just nu. Lite energi från mina bästa vänner, en myskväll utan att tänka på något annat är alla miljoner ljus och bara vara helt ledig. Det är viktigt att hitta sitt sätt att vara ledig på. Det kanske inte alltid är att sitta hemma i soffan och kolla på en film. Ibland är det t.ex. en utflykt med dina närmaste vänner precis vad just du behöver.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Träning

Idag vaknade jag med så mycket mer energi än vad jag hade igår. Sov nästan 11 timmar inatt och tog det som sagt extremt lugnt igår. IR-bastu i 45 minuter, lång dusch, lätt städning, tvätta och sen 3 timma i soffan och bara lyssna på musik och podcaster. Så idag när jag vaknade mådde jag otroligt mycket bättre, fortfarande lite förkyld men känner mig mycket piggare.
Gjorde en ordentlig frukost och sen drog jag på mig träningskläderna och cyklade ner till gymmet. Ben stod på schemat och det gick otroligt bra. Lite folk på gymmet, mycket energi, fullt fokus och bra musik i hörlurarna. Kan det bli bättre?

Passet bestod av
• Knäböj
• Utfall med skivstång
• Reverse hacksquat
• Snabba frontböj med vinkel
• Abductor maskin - drop set

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Även jag kan ha dagar då jag bara vill gömma mig under en filt och ha tända ljus. Även fast jag oftast är väldigt positiv, aktiv och sällan sitter stilla och "gör ingenting" så tar energin även i mitt batteri helt slut ibland och då är det bara att kura ihop sig i soffan med lite lätt mat, ljus, filt och hörlurar med go musik. Hoppas på att vara piggare imorgon!

Likes

Comments

Tankar om livet

Det är en viss känsla att komma hem. Hem till stan där man känner varenda gatsten, där man hittar utan behöva tänka efter och där man känner igen människorna som rör sig. Men det är samtidig en väldigt skön känsla att ha flyttat ifrån tryggheten och gett sig ut på nya äventyr. Våga se nya stället, träffa nya människor och lära sig leva på egna fötter.
Vänersborg kommer alltid vara mitt hemma. Staden där jag växte upp, där jag gick i skolan, där jag gjort dumheter och där jag fått växa som person. Staden där jag formats till den jag är idag och där jag lärt mig stå upp för den jag är. Men jag har också lärt mig att jag måste flytta här ifrån för att testa mina egna vingar och starta mitt egna liv.

Denna helgen spenderar jag hemma hos mamma, pappa och alla syskon. Väldigt skönt att komma hem, men det är samtidigt en lite annorlunda känsla. Har spenderat tid på gymmet både för att träna ett kanonbra benpass och träffat kollegor och vänner som jag saknat så mycket, en vända på stan och massa tid med lillasyster. Ska även hinna med den traditionella oktobermarknaden, lite mer träning, middag, hockey och en utgång. Ska bli så roligt!

Likes

Comments

Vardag

Hur svårt det än kan va ibland så försöker jag alltid ha ett leende på läpparna. På jobbet när allt rullar på eller när inget går som man vill, på gymmet mitt under en tung knäböj eller under en lång intervall i uppförsbacke, när du får höra rösten av din bästa kompis eller du tvingas säga hejdå, när du kliver ur sängen på morgonen eller när du gå tillbaka och lägga dig på kvällen. Alltid, alltid, alltid!

Likes

Comments

Träning, Tankar om träning, Träna utan gym

Denna veckan har jag inte varit innanför dörrarna till gymmet en enda gång. Men ändå har jag tränat hyfsat hårt hela veckan. Jag har under den senaste året varit väldigt fast innanför gymmets väggar och prioriterat bort all annan träning. Men denna veckan har jag varit UTE oh sprungit på elljusspår i skogen, sprungit upp för skidbacken, tränat på utegymmet, promenerat och spelat innebandy. Det har varit så skönt att träna utomhus och speciellt nu på hösten när man får dra på sig några extra lager, ett tjockt hårband eller mössa och vantar. Och de enda sättet att hålla sig varm är att röra på sig. Finns alltså ingen ursäkt att stå stilla!

Jag, och säker många andra också behöver ibland tänka lite utanför boxen och gymmets väggar för att inte bli fast i samma träningsmönster vecka ut och vecka in. Så jag utmanar dig att under nästa vecka köra minst ett träningspass då du gör något du aldrig brukar göra eller i en helt annan miljö.

Don´t expect to see a change if you don´t make one

Likes

Comments

Tankar om hälsa

- Varför är du överviktig?
- Jag äter skräpmat och rör inte på mig.

Det är en klassiker. Jag som medlemsrådgivare och som jobbar på ett gym hör det väldigt ofta. Och absolut är det en orsak till övervikt. Men jag tror inte det är DÄRFÖR du lever med en övervikt. Jag tror att det finns något i ditt liv som du inte mår bra över. Som du stressar över. Det kan vara stress över jobb, relationer, vänner, mobbning, att inte lyckas. Och när du är stressad över något går det åt mängder med energi för att tygla dom tankarna som du får, för att pressa bort tanken och för att inte skena iväg av den.
Så när du kommer hem och har stängt dörren stänger du också ute stressen. För hemma är det inte som frågar, tänker och tycker. Hemma är det bara du och dig själv. När du då kommer hem vill du ha mat, och orkar då inte laga din egen mat eftersom du under hela dagen har använt all din energi till att pressa bort den här stressen och oron. Du beställer då istället hem t.ex. en pizza med hemkörning så du istället kan starta din TV och Netflix som gör dig lycklig undertiden du väntar på att pizzan levereras till dörren.

När du sitter där i soffan med en pizza eller en godispåse och stoppar i dig socker och fett får du dopaminpåslag som är som ett belöningssystem för att du ska känna dig lycklig. Vilket är det enda du vill känna.

Så ofta ligger det någon form av oro i grund och botten av en övervikt. Och det kanske är just det som du behöver göra något åt. Kanske är det så att du behöver gå till en psykolog för att få diskutera denna oron och stressen. För att kunna släppa den och inte behöva lägga den energin på att pressa bort den. Så en sådan "liten" förändring kommer tillslut resultera i att du har mer energi när du kommer hem. Så istället för att du beställer den där pizzan kanske du lagar vanlig husmanskost. Det blir en stor förändring i ditt liv.

SEN kan du se till att hitta tillbaka till en hobby, du hade när du va liten, eller en ny hobby som får dig att må bra. Men det är ett helt nytt steg i ditt liv. Fundera istället på vart den riktiga grunden till ditt problem är.

Likes

Comments

Tankar om livet, Tankar om träning

Hur många gånger har man inte kommit på att man ska börja med olika grejer, dieter, nya träningsscheman, jobb osv osv.. Och varje gång bestämmer vi oss för att börja på måndag. "Måndag, ny vecka, nya möjligheter. Då kör vi!" Och på måndagen börjar man och det håller i sig i kanske tre, fyra dagar. Sen kommer fredag, det var ganska länge sen man "syndade" och överenskommelsen med sig själv var ganska länge sendan man gjorde, så det ligger lite längre bak i hjärnan, och är inte längre det första man tänker på när man vaknar på morgonen. Så då kommer den där godis skålen fram, eller vinglaset, eller vad det nu är man valt att välja bort i början av veckan. För det är mer naturligt att ta fram det på helgen.

Men tänk om du skulle bestämma dig att på fredag så börjar allt. Då är det inte lika stor chans att du plockar fram något som lockar dig att "synda" och du bestämmer dig redan i början av helgen vad ditt nya mål är. När måndagen sen kommer är det ny vecka och nya möjligheter, men du har redan strävat efter ditt mål i tre dagar. Och då blir det som en "extrakick i nystarten". Det är heller inte lika naturligt att plocka fram godiset, hoppa över ett träningspass eller köra en "cheat-day" mitt i veckan. Så när fredagen kommer har du redan varit igång en hel vecka och förhoppningsvis är det mycket lättare att stå emot de olika frestelserna som finns runt om dig.

Bara ett lite tips jag tänkt på ett tag.

Likes

Comments

Vardag, Tankar om livet

För ganska exakt två år sedan gjorde jag ett stort misstag som påverkade mitt liv väldigt mycket och som det fortfarande sitter kvar spår ifrån. För två år sedan slog det slint i min hjärna och jag började äta extremt lite mat samtidigt som jag tränade som en galning. Ca 900-1000 kalorier på en dag i kombination med en powerwalk, ett tufft styrkepass på gymmet samt intervaller efter varje pass. Samtidigt som jag precis började andra året på gymnasiet.
Jag sov ca 5 timmar per natt vilket resulterade i att jag blev så extremt trött att jag istället kunde somna överallt och ingenstans. På lektionerna, på bussen, vid matbordet, i bilen.. Och sjävklart rasade jag i vikt, vilket nånstans var mitt mål att göra. Men jag hade ingen som coachade mig, jag själv hade då inga förkunskaper utan läste mig till massa information och tog allt till det extrema. Jag sa inget till min familj eller vänner så jag hann hålla på ett bra tag innan jag kollapsade.

Sen dess har jag varit jätterädd att äta för lite, och har aldrig vågat gå på någon form av "diet". Men nu, två år senare tänker jag ge mig på ett försök igen. Jag har två år mer erfarenhet och kunskap. Jag är två år äldre och förstår allvaret i det. Jag har bättre koll och ett bestämt antal, inte många, kilo som jag ska skala bort. Just nu utmanar jag mig under 4 veckor. Bollar idéer med kunniga människor och ser hela tiden till att ha kontroll över det. Jag känner att jag är så pass återställd att jag vågar prova mig fram lite mer, samtidigt som jag har kontroll över vad jag gör.

Likes

Comments