Postad i: Skönhet

Hur gör ni när ni köper smink och skönhetsprodukter? Kollar ni om det är testat på djur eller om det är veganskt?

Jag köper bara smink som är Cruelty free, vilket betyder att det inte är testat på djur. Men måste erkänna att jag inte är fullt så duktig på att kolla om sminket är veganskt eller ej.

Jag har många anledningar till varför jag inte köper djurtestat. Just för att det är väldigt många djur som behöver utstå lidande för att vi ska kunna vara vackra, fast att det finns många andra märken som producerar smink utan att testa på djur. Jag känner själv att jag aldrig skulle kunna utsätta min egna hund eller katt för dessa saker och vill då heller inte utsätta andra djur för dessa saker! Genom att jag skippar att köpa djurtestad så bidrar jag till att det en dag kan bli förbjudet. Förut tänkte jag att det spelar ingen roll om jag köper djurtestat för att alla andra gör ju också det, men det är just det, alla har en chans att påverka. Om en slutar med det så bidrar man ju till en minskning och om man även berättar vidare hur det går till och visar märken som inte testar så kan det bidra till att ännu fler slutar köpa djurtestat. Förut hade jag inte en blekaste aning om vad som var testat eller ej, men det är hur lätt som helst att söka på google om det är Cruelty free eller inte. Djurens rätt och Peta har listor på produkter som är fritt från tester, och dessa sidor är trovärdiga och här kollar jag alltid om jag är osäker på något märke.

Ni får såklart köpa vilket smink ni vill, men jag ville bara berätta mina tankar och funderingar runt detta.


Hoppas alla får en fortsatt bra dag, kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Bygger vårat hus!

Ja som sagt har jag nyheter att berätta!

Vi ska nästa år börja bygga vårat helt egna hus!!

Vi har planerat och funderat på detta sedan i våras och nu är det klart att vi ska bygga, jag är så himla taggad!!

Tomten som vi köpt är just nu enbart skog, bara en massa träd och sten.. men vi ska försöka få klart våran tomt tills vintern iallafall!

Så vad vi håller på med nu är att vi planerar ritningar, inredning och kollar på andra hus för idéer. Ska bli så spännande att få planera och bestämma precis själva hur vi vill ha vårat hus!

Ville bara berätta och ska bli kul att lägga ut uppdateringar om det, kommer bli kul att kolla tillbaka på senare!

Likes

Comments

Postad i: Djuren

Diego och jag gick en långpromenad i skogen förut, vi gick nästan 4km!
Det är så skönt att gå i skogen, man slipper alla människor och de är så lugnt. Och Diego verkligen älskar skogen då han kan springa löst och nosa runt.

Nu sitter vi i soffan, han tuggar på ett ben och jag äter godis och kollar serier! ✨

Likes

Comments

Postad i: Djuren

Det bästa Diego vet är just allt som har med mat och godis att göra!
Och att sedan gömma godiset så han får leta är ännu bättre, han verkligen älskar det! 🍬
Förut gömde jag på golv och i hans höjd men nu har jag börjat gömma i träd, och han blir som tokig 😅 + att det är väldigt bra nosträning!

Likes

Comments

Postad i: Djuren, Min vardag

Denna helg gick otroligt fort!
Jag har varit hundvakt från fredags till idag åt 6 stycken hundar! Har varit fullt upp nästan hela tiden, känner nu att det räcker gott & väl med en hund! 😅
Denna vecka bor jag själv för Oliver är i Finland, ända tills på söndag! Men jag överlever nog, har ju våra djur och en liten kanin på besök!
Det är min systers kanin men hon är i Grekland tills på fredag ☀️


Snart ska jag ut med Diego!
Ni får ha en bra kväll! ✨

Likes

Comments

Är så himla sugen på fler tatueringar, typ nu!
Har redan 2 stycken men vill ha fler!! Det är lite smått beroendeframkallande, när man väl skaffat en vill man bara ha fler!

Tycker de är väldigt snyggt med rosor! 🌹

Mina två tatueringar jag har just nu!

Likes

Comments

Postad i: Skönhet

Idag var jag himla sugen på att sminka mig, vilket jag gjorde och blev så nöjd!! Så typiskt när jag bara ska sitta i soffan ikväll 😅

Men fick Anastasia Glowkit när jag fyllde år och älskar den verkligen! Använder den även till ögonskugga vilket blir så fint!


Hoppas ni får en bra kväll!

Likes

Comments