Och med det så välkomnar jag det nya året med värsta dunderförskylningen och hosta. Inte precis den härliga starten på året jag ville ha, men inte mycket att göra åt saken. Carado blir såklart riden ändå men det blir extra många skrittpauser, vilket inte prinsen har något emot, haha. Ska bli jättespännande att ta sig an detta året, mitt första år som en riktig storhästryttare och med en häst jag kan tävla (snart nog iallafall). Har fortfarande svårt att greppa känslan att han faktiskt är MIN, jag är hans människa och det är mitt ansvar 365 dagar om året att se till att han har det tipptopp, med allt från motion till all halm i boxen. SÅ ROLIGT! men så mycket känslor också, mitt hjärta blöder bara han har en fis på tvären typ.. haha. Värsta hönsmamma är jag...

Våra långsiktiga planer håller jag för oss själva ett litet tag till, men närmast på agendan står dressyrträning i helgen för GP- & landslagsryttaren Rose Mathiesen, ska bli kul att få nya inputs från en annan tränare än min ordinarie tränare Lotta.

Dags att sova och hoppas jag känner mig piggare imorgon, har liksom varit sjuk sen nyårsafton..

Likes

Comments

Snart firar vi en månad tillsammans, jag och min fina carado. Så roligt med allting nu i början, men också svårt. Det krävs en annan ridning av mig och jag får lättare träningsvärk, haha. Han verkar trivas bra iallafall, så lugn och enkel att ha å göra med i stallet, det jobbigaste just nu är att rida helt själva i ridhuset, det tycker han är väldigt konstigt.. Bjuder på ett par söta bilder så länge.


Likes

Comments

Carado verkar trivas bra i sin fina hage, han stod ju hos oss även i somras när det var sommarbete för ridskolehästarna, så han känner igen sig en del här uppe. Vår dressyrträning i söndags gick bra, vi jobbade väldigt mycket basic, jag ska få stöd i båda tyglarna och krama om honom försiktigt med skänklarna, vi gjorde små små tempoväxlingar där jag mest gjorde det för sätet utan att röra eller störa honom med min hand. Avslutade med svaga skänkelvikningar snett igenom och även trava på framåt med lite flottare steg. Sen travade jag av honom i ett lugnare tempo och väldigt låg form för att ha skulle få stretcha och varva ner ordentligt.

Igår red jag bara väldigt lätt i ungefär 30 min, han hade ganska mycket träningsvärk från träningen så ville mest jogga igenom kroppen och få honom fram för skänklen men samtidigt ha fint stöd i handen. Idag får vi se vad vi hittar på, jag funderar på att tömköra honom, men om där är för mycket folk i stallet som ska ut i ridhuset samtidigt så rider jag hellre.

Likes

Comments

Idag red vi vårt andra pass tillsammans och vilken skillnad från igår, avspänd och lugn från början. idag var vi även flera i ridhuset och han är ju van att gå tillsammans med flera kompisar. Jonna red Lorett och Juliett har just nu en viloperiod. Imorgon har vi vår första dressyrträning tillsammans för Lotta, ska bli spännade. Vårt största fokus nu är att vi ska hitta och lära känna varandra, både på marken och i ridningen.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN!! nu är världens mest fantastiska Carado MIN alldeles egna häst. Har svårt att finna ord då jag mest gråtit mig (av lycka såklart) igenom hela processen, men i tisdags dansade han igenom veterinärbesiktningen och flyttade samma dag hem till Viatorp.

Idag tog vi vår första ridtur tillsammans och min lycka tar aldrig slut. Detta är verkligen en Dream come true och att det just blev Carado var ingen slump - det var han eller ingen alls. Jag tror så himla mycket på denna hästen och ser framemot vår framtid tillsammans ♡

Juliett har nu fått en storebror och att ha två såhär fina hästar i stallet i olika åldrar ska bli jättespännande.

Detta betyder också att jag nu tänker dra igång bloggen på allvar, mest som hästblogg då såklart för där finns så mycket att skriva om och ni kommer även följa mig och Carado i vår första vinterträning och hur vi ska stärka och förbereda oss inför vårens tävlingar.

Stor kram så hörs vi imorgonbitti igen.

Carado är en valack född 2008, efter Carano - Michellino och är ett danskt varmblod.

Likes

Comments

Liten update på min månad som jag varit frånvarande här. Allt från roomservice till massa hästar och härlig promenad genom stan med min fina sambo. ♡

¤

Just nu befinner jag mig i Göteborg. Är hemma imorgonkväll igen och då åker jag direkt till stallet och sen har jag tre dagars ledighet framför mig.

Likes

Comments

Juliett är hemma!! och har varit i lite mer än två veckor. Samma dag som Lorett & company skulle börja sova inne hämta vi hem Juliett och dagen efter kom hösten med stormsteg, typ..

Allt går bra med dom, tycker lite på Juliett att hon nog har mognat lite under sommaren. Hon är ju faktiskt nu en halv vuxen häst som är hela 150 cm hög (eller liten..)

Likes

Comments

Det blev faktiskt inte så mycket bilder från vår semester, men sen gjorde vi ju inte heller så mycket om dagarna. Om vi skulle till poolen eller stranden först var väl ungefär dom besluten vi tog.. haha. Vi hade det iallafall helt fantastisk där nere och jag är så tacksam till min farmor att vi fick ha huset en vecka ♡

Likes

Comments

God morgon.

Nu har vi precis vaknat och påbörjar vår andra dag här. Vi flög ner i tisdagsmorse och landade vid 9 tiden. Efter lite halvpanik med väskor och hyrbil var vi se på väg till farmors hus. Vi har det såå skönt. Solar, badar, äter, sover, umgås och njuter. Dagens planer är lite oklara, kanske stranden, kanske bara hänga vid poolen. Vi gör absolut inget mer än det vi måste och vad vi känner för. Laddar batterierna inför hösten och vintern.

Later

Likes

Comments

YouTube
Julia Rosén

Instagram@juliaarosen