Dom senaste dagarna har ju vädret varit helt fantastiskt, hästarna har fått sin lunch och varit ute till kl fyra om dagarna. À M À Z I N G ! ☀️

Hunden på sista bilden är min lillasysters, Chego 🐶 Nu måste jag sova, imorgon väntar jobb och sen stallet på kvällen. På återseende

Likes

Comments

För ett par veckor sedan när vi hade fantastiskt väder och utebanan gick att använda var jag och Carado snabba ut där. Nu har det dock frusit på igen..


Hejsan. Allt bra med er?

Själv är det mycket just nu, jobb, häst, tävling, Göteborg. Därimellan ska jag även hinna med lite umgänge med min tålmodige sambo ❤️ För övrigt har vi gjort något riktigt häftigt och spännande, längtar riktigt mycket.

Allt är bra med hästarna, Jonna har börjat rida igen så nu har hon Lorett, Juliett fortsätter med sin tömkörning och konditionsträning. Carado tävlade hoppning i helgen men hälsar att det mest var jobbigt och läskigt, framförallt på framhoppningen...

Vi tränade dressyr i måndags för danska Henrik Johansen, en riktig hästkarl som är väldigt glad för att prata och förklara saker på djupet. Helt klart intressant. Carado skötte sig jättebra och var lugn och avspänd från start, i tisdags blev det tömkörning innan jobb och igår försökte jag mig på att rida lite själv. Nått ljud utanför var läskigt och då blev han spänd direkt, men fick ändå till ett hyfsat pass där jag avsluta med att rida lb1 programmet, tanken är att vi ska debutera på dressyrbanan tillsammans om ca två veckor..

Jag har två arbetsdagar kvar innan det vankas semester och fyra dagar på Göteborg Horse Show och Scandinavium nästa helg. Ska bli så himla roligt och ska bli kul att få handla grejer till Carado. Min gullgosse 👶🏼

Likes

Comments

Good morning.

Idag är det full rulle, boxar ska mockas, hästar ska motioneras och en ska till hovslagaren, prov ska skrivas och naglar ska fixas.. haha. Kaos. I helgen var iallafall jag och Carado med på hoppkurs i viarp. Vi har ju inte riktigt hoppat så mycket för vi har inga regelbundna hoppträningar (än..) där vi står. Men förhoppningsvis ändras det snart.
Men som ni vet så kommer jag mest satsa på dressyren med honom för det är lättare att "bara" han en häst och rida dressyr än att bli riktigt duktig i hoppning. Vi kommer självklart tävla lite och hoppa just för att han är så duktig på det och tycker det är kul.

Nu måste jag begrava näsan i böckerna och om ett par timmar bege mig. Bjuder på en film från helgens hoppkurs.


Likes

Comments

mellan - liten - stor

Kommer ni ihåg förskylningen från sist jag skrev? den är med mig, ständigt vid min sida.. börjar bli ganska så trött på det nu. I helgen hade jag även en släng av feber men det gick över lika fort igen vilket jag tackar för. Jobba har jag inte heller gjort på länge då jag varit sjukskriven pga en inflammation i mitt nagelband i stortån. Det problemet är förhoppningsvis åtgärdat och på fredag hoppar jag i uniformen igen. 

Hästarna har det bra, Jonna har opererat sin tumme så nu är alla hästar och deras mocking bara mitt. 💪 Rider Lorett lite nu då Jonna inte kan, Carado kämpar på med både tömkörning, dressyr & hoppning. Med Juliett är förhoppningarna att vi snart kan lägga på sadel och börja hänga lite så smått. Nu går mina ögon i kors här hemma. Dags att sova.

Likes

Comments

Och med det så välkomnar jag det nya året med värsta dunderförskylningen och hosta. Inte precis den härliga starten på året jag ville ha, men inte mycket att göra åt saken. Carado blir såklart riden ändå men det blir extra många skrittpauser, vilket inte prinsen har något emot, haha. Ska bli jättespännande att ta sig an detta året, mitt första år som en riktig storhästryttare och med en häst jag kan tävla (snart nog iallafall). Har fortfarande svårt att greppa känslan att han faktiskt är MIN, jag är hans människa och det är mitt ansvar 365 dagar om året att se till att han har det tipptopp, med allt från motion till all halm i boxen. SÅ ROLIGT! men så mycket känslor också, mitt hjärta blöder bara han har en fis på tvären typ.. haha. Värsta hönsmamma är jag...

Våra långsiktiga planer håller jag för oss själva ett litet tag till, men närmast på agendan står dressyrträning i helgen för GP- & landslagsryttaren Rose Mathiesen, ska bli kul att få nya inputs från en annan tränare än min ordinarie tränare Lotta.

Dags att sova och hoppas jag känner mig piggare imorgon, har liksom varit sjuk sen nyårsafton..

Likes

Comments

Snart firar vi en månad tillsammans, jag och min fina carado. Så roligt med allting nu i början, men också svårt. Det krävs en annan ridning av mig och jag får lättare träningsvärk, haha. Han verkar trivas bra iallafall, så lugn och enkel att ha å göra med i stallet, det jobbigaste just nu är att rida helt själva i ridhuset, det tycker han är väldigt konstigt.. Bjuder på ett par söta bilder så länge.


Likes

Comments

Carado verkar trivas bra i sin fina hage, han stod ju hos oss även i somras när det var sommarbete för ridskolehästarna, så han känner igen sig en del här uppe. Vår dressyrträning i söndags gick bra, vi jobbade väldigt mycket basic, jag ska få stöd i båda tyglarna och krama om honom försiktigt med skänklarna, vi gjorde små små tempoväxlingar där jag mest gjorde det för sätet utan att röra eller störa honom med min hand. Avslutade med svaga skänkelvikningar snett igenom och även trava på framåt med lite flottare steg. Sen travade jag av honom i ett lugnare tempo och väldigt låg form för att ha skulle få stretcha och varva ner ordentligt.

Igår red jag bara väldigt lätt i ungefär 30 min, han hade ganska mycket träningsvärk från träningen så ville mest jogga igenom kroppen och få honom fram för skänklen men samtidigt ha fint stöd i handen. Idag får vi se vad vi hittar på, jag funderar på att tömköra honom, men om där är för mycket folk i stallet som ska ut i ridhuset samtidigt så rider jag hellre.

Likes

Comments

Idag red vi vårt andra pass tillsammans och vilken skillnad från igår, avspänd och lugn från början. idag var vi även flera i ridhuset och han är ju van att gå tillsammans med flera kompisar. Jonna red Lorett och Juliett har just nu en viloperiod. Imorgon har vi vår första dressyrträning tillsammans för Lotta, ska bli spännade. Vårt största fokus nu är att vi ska hitta och lära känna varandra, både på marken och i ridningen.

Likes

Comments

YouTube
Julia Rosén

Instagram@juliaarosen