Header

Skrevet i : REISE

I skrivende stund sitter jeg nå på en buss på vei mot Byron Bay som ikke ligger så langt i fra Brisbane.. Kan ikke si at jeg er så fan av buss, men det går greit. På veien har vi hatt litt problemer, der jeg en stund trodde at vi skulle strande i Port Stevens... var noen som hadde klart å smeltet en ledning, så det kom røyk i bussen... noe vi først trodde var ett teknisk problem med bussen. Etter ett langvarendr stopp er vi nå på veien Igjen.

Tidligere i dag har jeg tilbrunget den siste dagen i Sydney for denne gang. Har spasert litt rundt i byen med jentene, spist lunsj og gått en tur gjennom Hyde park. Rett før jeg klarte å komme meg tilbake til hostellet begynte det virkelige å hølje ned med regn... måtte løpe fra bygning til bygning for å ikke bli helt gjennomvåt. Tror jeg brukte en time på å komme meg tilbake igjen. (Tar vanligvis bare 20 min).

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

I dag bestemte vi oss for å dra ned mot Bondi Beach, i rett linje er det ca 8 km fra hostellet. Kunne selvsagt ha gått hele veien, men på søndager så er all offentlig transport veldig billig. Vi betalte vell 2,5 AUS for en hel dag, noe som tilsvarer 16 NOK. Så vi absolutt anbefale andre som drar dit å dra på utflukter på søndager i staden for å bruke flere timer på å gå fra plass til plass.

Når vi kom til Bondi beach spaserte vi den berømte turen som går langs kystlinjen. Er mulig å følge veien langs havet i 2,5 timer omtrent. Vi gikk bare en liten tur ettersom vi skulle videre mot Harbour Bay. For de som elsker bølger som slår inn mot kliooene er dette ett perfekt sted til å ta fine bilder eller bare nyte utsikten.

Fra Bondi Beach til Harbour Bay tok vi metro/tog som stopper litt lengre oppe i gaten, er ett stykke å gå derfra til havnen. Kunne sikkert tatt den lengre, men vi tenkte ikke på det akkurat der og da. Fra havnen tok vi båt bort til andre siden av Harbour Bay for å få en finere utsikt mot byen og operahuset. På denne siden er der også en slags fornøyelsespark som lyser opp på kvelden. Planen var egentlig å bli der til kvelden for å ta fine bilder, men kameraet og telefonen streiket. ( tom for batteri). Dro dermed tilbake til hostellet for å lage middag, før vi la oss for kvelden.

Likes

Comments

Vi er nå endelig komt fem til byen Sydney, er en av plassene jeg virkelig har gledet meg til å besøke. Vet ikke helt hvorfor, men tror det har noe med at jeg alltid har hørt så mye om Bondi beach, operahuset og selve Harbour Bridge. Dagen i dag har vi brukt til å gå ned bare for å se, men har ikke vært helt heldige med været, har fått regn. Håper på at vi er mer heldig i morgen.

Likes

Comments

Hola! Akkurat befinner jeg meg i Australia i byen Melbourne. Skal være her i omtrent 5 dager før jeg drar videre med fly til Sydney, noe jeg virkelig har sett frem til lenge. Har både utforsket byen og også vært på landebygden ( Mount Martha beach south, en plass som jeg ikke kommer til å glemme. En av venninnene på turen kjente en dame som bodde her, der jeg og de andre ble invitert på sleepover for one night. Tror ikke jeg har møtt noen som er så gjestfrie i hele mitt liv, de spanderte både mat, vin, gav tilbud om å låne bilen og mye annet. Heaven for oss som er backpackere hvertfall, var som ett ferieparadis jeg ikke ville forlate. Der tilbrakte vi dagen langs stranden og en del i huset ved bassenget, der vi laget favoritt retten til mange av jentene, nemlig taco. Første gangen vi har spist skikkelig norsk mat på hele turen, så smakte utrolig godt.

Allerede dagen etter dro vi tilbake til byen, der vi tok med oss Anne for å se på streetart i hjertet av sentrum, noe hun virkelig elsker. Vi hadde også planlagt å dra til Great Ocean Road, men vi fikk ikke tid med tanke på at vi har ett ganske stramt program, så ble det nokså dyrt for å dra ut dit for bare noen få timer. Tror også at vi kommer til å se en fantastisk kyst i New Zealand, så krysser fingrene for at vi ikke går glipp av noe.

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Den andre dagen i Capetown sto jeg tidlig opp for å traske litt i sentrum for å sjekke ut Long street som er hovedgaten. Dro også videre ned mot de lokale markedene. Der selger de alt i fra hjemmelagde skåler, armband til produserte t-skjorter og solbriller.

På veien opp mot hostellet igjen spaserte jeg gjennom " The garden", det er en slags lokal park , der familier og venner møtes. Kjøpte der en slags smoothie laget av bær og noe spinat liknende greier, må si jeg var litt skeptisk når jeg fikk smoothien. Så langt i fra delikat ut, men var helt ok på smak!

THE BISCUIT MARKET

Når jeg kom opp igjen til hostellet sto en tur til ett annet større marked for tur. Hadde meldt på meg en tur fra hostellet, der de organiserer taxi og alt gratis, veldig bra opplegg. Dette er ett mer skikkelig marked, der de lager lokal mat, drinker og byr på smaksprøver. Noe jeg virkelig anbefaler dersom noen har planer om å dra til Sør- Afrika i næreste fremtid. Smakte der på den lokale isteen også en slags vegetarwrap.


Ble på denne turen kjent med to jenter som jeg tilbrakte resten av dagen sammen med. Hun ene hadde bodd i Cape Town allerede i 2-3 uker sammen med en søster som jobbet der. Hun hadde dermed mange gode tips til hva vi kunne finne på, vi dro blant annet til toppen på ett hotell for å ta noen drinker, mens vi lå ved bassenget.

Senere på kvelden dro jeg og de andre jentene opp til Table mountain, hadde egentlig plan om å bestige det ved å gå, men rakk det ikke siden de blir så fort mørkt. Vi bestemte oss dermed for å ta "tablecar" opp og ned igjen. Var en veldig fin solnedgang, der vi kunne se skodden som flagret over fjellet fra flere kanter. Var veldig heldig med dagen, noen ganger er det for mye skodde eller vind til at banen går opp. Hørte om en dame som prøvde 3 ganger før hun endelig kom seg opp.

Likes

Comments

CAMPINGTUR

( Skrevet for lenge siden, men litt av det jeg har gjort i Afrika)

Vi har til nå overlevd den første natten i telt, me and my friend Anne. Tidligere på dagen lærte vi oss hvordan vi skulle slå opp teltet og overleve ute i ørkenen. Vi fikk også våre egne oppgaver som vi skulle gjøre hver eneste dag, alt i fra å pakke inn i vår kjære Orlando ( bussen) til å lage mat til de andre på turen. Om vi vil overleve de 3ukene på safari får vi bare vente og se.

Første etappe går fra Cape Town til cederbeg. Før vi dro var forventningene høye, samtidig som vi var litt nervøse. Tror nok at det kommer til å gå fint, men er nok en del å venne seg til som vi ikke ville forestilt oss. Den første natten vår var egentlig veldig overkommelig ettersom jeg hadde forbredt meg på det verste. Der vi overnattet var nærmere en slags ranch med basseng, bar og en meget fin gressplen som du finner på gode campingplasser i Norge. Når vi hadde slått opp teltene, fikk vi tilbudet om å enten dra på vinsmaking eller ligge ved bassenget å chille. Personlig hadde jeg ikke særlig lyst på vin siden jeg var ute dagen før sammen med en gjeng i Cape Town siste kvelden før vi dro.

Bassenget og soling derimot sto høy på listen, føler nå endelig at jeg begynner å få ett grunnlag for den etterlengteede brunfargen. Halv 8 var det tid for middag, i dag fikk vi min favoritt rett, kylling og ris, noe jeg skulle ønske vi hadde resten av turen.

( Lunsjpause, stopper som regel med veien)

DAG 2

Vi er nå kommet til dag 2 og jeg har overlevd natten, noe som egentlig er utrolig ettersom det serr var iskaldt. Jeg hadde tatt på meg ull, ullsoker og en hettejakke. Etter denne natten tenkte jeg ” shit” om det skal bli som dette hele turen må jeg nesten kjøpe meg noe mer kle. Det sto på listen når vi dro for å handle, men det sier i seg selv at det ikke er noen fansy shops der vi handler, alt vi finner er mat og det mest basice. Vi tente også bål noe som i grunnen er koslig, men hater virkelig lukten av bålrøyk som kommer på klærne. Føler meg så skitten, selv om jeg ikke er det.

Klokken er nå blitt 09.00, sitter på bussen på vei til Namibia. For å ha god tid sto jeg opp klokken 6, der jeg dro får å dusje og ordne meg litt for dagen. Dusjen var bedre enn forventet og med den fineste utsikten så langt på turen. Kunne se soloppgangen mens jeg dusjet. For de som lurer på hva jeg spiser her om dagen er det ikke særlig å skryte av, frokosten består av lyst brød som i loff, cornflakes, yoghurt and so on. Ikke akkurat den beste ettersom jeg ikke er så vandt med å spise så lyst brød, men kommer vell inn i det til lengre og lengre vi kommer på turen.

Etter frokosten pakket vi ned alt av telt, kofferter og sekker som vi trenge på bussen. I dag går veien videre til Orange river. Det er i distanse hele 350 km, altså 6,5 time, noe som skal gå bra så lenge det ikke blir for varmt på bussen.

Vi er nå kommet ett stykke på vei, klokken er blitt hele 14.45, det vil med andre ord si at vi allerede har kjørt ett godt stykke. Tar fort lang tid når vi er så mange personer på bussen, der alle sammen skal handle, gå på toalettet og alt som er nødvendig. Under lunsjen i dag var det vår tur il å lage mat, lunsjen bestod av Kylling, salat og seffølgelig fint brød you know

Stter nå i mine egne tanker og funderer over livet med digg musikk. Tenker mye på ting som har skjedd tidligere og setter pris på hver dag som går.

Destinasjonen for denne dagen var Orange river, når vi kom frem dit kunne vi kjenne at temperaturen hadde steget kraftig fra den plassen i hadde vært dagen før. Den er nå akkurat nå 39 grader i følge min snapchat. Selv om det er varmt syns jeg at det er helt amazing, har lengtet etter denne varmen lenge! Tror ikke jeg har hatt det så varmt siden jeg var i Thailand i februar i fjor.

Når vi kom frem til campingen var det på`an igjen med å ta ut alle tingene å sette opp det helsikkes teltet. Får hvert fall håpe at .jeg vet hvordan jeg skal sette opp ett telt etter å ha gjort det hver dag i i løpet av denne turen. Ellers har vi det supert på tur og nyter hver eneste dag som går. Campingplssen vi sover nå består av en slags badeplass ( elven), bar ved elven, strådusjer og ett vaskeri. Har faktisk vasket klær i dag for første gang for hånd i dag! Ble overaskende bra og god lukt av klærne.


Likes

Comments

I Cape town var jeg bare tre dager, så det sier seg selv at det er vanskelig å rekke alt. MEN selv om det var få dager fikk jeg presset inn nokså mye. Klatret blant annet opp Lions heqd to ganger og fikk med meg 3 solnedganger fra de mest kjente plassene Signal hill, Lions Head & Table mountain.

En av dagene klarte jeg også å dra meg ut av sengen klokken 4 på morgenkvisten for å se soloppgangen. Det var definitivt verdt det etter min mening, var helt stjerneklart i det vi begynte å gå gå oppover mot Lions head.

Når vi kom ned igjen fra Lions head dro jeg og en av de andre norske jentene ned mot sjøen for å sjekke ut " the waterfront", skulle egentlig på akvarium, men jeg ombestemte meg. Så vi trasket hele strandpromenaden forbi fotballstadionen og videre bort mot sea point, før vi snudde tilbake og spiste på en resturant. Deretter var det klart for å møte de andre som vi skulle reise på safari sammen med. Reiser med selskapet G-adventures, der vi i tillegg til oss 8 norske jentene reiser sammen med randoms fra hele verden. Er blant annet noen fra USA, Australia, Sveits, Irland and so on, så vi er ganske spredd verden over. Vi gikk ut for å spise sammen for å bli bedre kjent, var litt spesielt å gå fra å være en gjeng på 8 stykker til en hel gruppe på 24 personer.

Senere på kvelden når vi kom tilbake på hostellet fikk jeg også presset inn en tur på byen sammen med noen av de andre jeg hadde møtt på hostellet dagen før. Ble nesten som en "avskjedsfest" siden vi alle dro til forskjellige plasser etter stoppet i Cape Town. Jeg starter nå ett nytt eventyr på reisen, nemlig safari in the bush.


Likes

Comments

Hola! Etter å ha vært uten nett i nesten 2 uker, er det virkelig herlig å endelig kunne få brukt det litt. Akkurat nå befinner jeg meg i Windhoek. I dag drar vi videre mot Botswana for å krysse grensen. Har vert veldig heldig med været så langt, men har hørt at det skal bli litt mer frodigere og at vi må være forberedt på regn så krysser fingrene for sol.

Tidligere på reisen har jeg vært 3 dager i Cape Town blant annet og besøkt de mest kjente plassene som:

⭕Table Mountain

⭕ Lions head

⭕Kapp det gode håp

⭕Boulders beach

⭕Cape point

⭕Boo kapp ( fargede hus)

Har også omtrent kjørt gjennom hele Namibia til nå, så har vært mange timer i bussen vår kjære Orlando.

Bilder fra dagen vi var på en organisert tur rundt om i Cape Town, vi booket den fra hostellet som vi bodde på ( once in cape town), sykt stilig hostel med mange andre backpackere. Har opplevd så sinnsykt mye mer, men får heller oppdaterte litt senere på turen ettersom det er så sykt mye vi gjør hver eneste dag.


Likes

Comments