​jag, tilda och hanna valde att göra en film där vi skulle bryta massa olika normer. Vårt budskap var att våga vara sig själv, att älska vem man vill, stå upp för sin religion och den man är trots vad andra tycker och säger.

vi började med att göra upp en plan om vilka normer vi tyckte var viktigast, vilka som skulle skådespela vad och vart vi skulle filma de olika scenerna. Alla fick säga var sin norm dom tyckte var viktigast och till sist kom vi överens vilka vi skulle ha med. Redan andra lektionen började vi spela in några scener och lektionerna efter fortsatte likadant.

Varför vi valde att göra en film är för att alla vi tyckte det hade vart roligare och vi alla var intresserade av att filma ,skådespela och redigera. Det är mycket lättare att uttrycka sig och sina känslor än att exempel göra en skulptur. 

Genom filmningen stötte vi inte på några problem eftersom det var väl planerat och vi var säkra på vad vi gjorde, det ända som var svårt var att hitta en passande låt till filmen. Låten som vi valde passar bra in i filmen då den handlar om en kille som är homosexuell och att vara sig själv.

Materialet som vi använde skolans kameror som vi lånande av Thomas och vi redigerade på Tildas dator.

Resultatet blev väldigt bra och som vi tänkt oss.

.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​1. Hur tycker du om Marx konst? Du kan fundera på vad du tycker är bra och mindre bra.

Svar: Det jag tycker är att hans konst är intressant och väldigt spännande. Han skapar en annorlunda konst och att den är cool. Jag gillar hans baktanke med alla projekten. som exempel att han tycker det är viktigt att alla borde har tak över huvudet och även fåglarna. Bostadstorn för hemlösa är en god tanke bakom arbetet.

Jag tycker det är bra och klokt av Marx att han inte tycker det spelar någon roll om han får böter genom sin konst på platser som inte är lagliga, utan att det hade vart mycket värre om dem hade tagit konsten som han jobbat med länge.

Något som är mindre bra är att hans konst kan bli förstörd av folk för att konsten är placerad på en plats i naturen där folk går förbi hela tiden. Men eftersom de går folk där hela tiden så finns de risk att de kan förstöra hans konst så då kanske det är en bra ide att göra sin konst nån annanstans.


• 2. Har han rätt till att göra det han gör?

Svar: så so jag tycker är att  han har rätt att göra det han gör.Om han har koll på det som han gör och vet vad som är lagligt och inte lagligt. Han har olika budskap i sin konst och hans konst kan göra intryck på människor som kanske går förbi tycker att hans konst är något positivt och inte något negativt


Likes

Comments

Ensamhet

första bilden står det en and som är helt ensam, hur jag fick iden var att när jag gick i Eriksberg så ville jag få med vattnet i bilden och det var då jag kom på att jag kunde ta foto på en and och få vattnet med på samma gång eftersom anden stod ensam.

Parkbänk

Andra fotot som jag tog är på två parkbänka och varför jag valde att just ta den parkbänken är för att man sitter mot vattnet och att det ser mysigt ut istället för att kanske ta en parkbänk mitt i stan. När jag såg parkbänkarna så tänkte jag att parkbänk och vattnet kan bli bra.

Gul

På den gula bilden valde jag just att ta ett foto på blommorna. Fokuset ligger lite på blommorna och i bakgrunden valde jag att ha ofokus då det mest är till för att man ska se blommorna. när jag valde att ta en bild på blommorna valde jag mest för att jag kände på mig att det ändå skulle bli en bra bild och för att det fanns inte så mycket annat som var gult och av alla grejer som var gult som jag kunde hitta som ändå är lite roligare att ta foto på är blommorna.

Likes

Comments

Här är min bild av respekt.

Varför jag valde att göra två händer som skakar hand är för att bara för man inte har samma hudfärg så handlar allt fortfarande om respekt, det jag menar är att varför ska man behandla någon illa bara för att hudfärgen inte är detsamma men innerst inne är alla lika värda.   

varför jag just gjorde två händer som skakar hand och inte något annat var pågrund av att det var det första jag kom och tänka på när jag hörde ordet respekt. jag valde att just göra händerna lite snett för att tyckte att det såg bättre ut när det e lite snett än helt rakt, ovanför händerna ska det lika en måne och den satte jag dit mest för att det skulle vara lite bakgrund tänkte göra en sol först men passade på något sätt bättre med en måne. 

Likes

Comments