Header

Solvindens Rhino, Sold

Igår åkte världens underbaraste ponny Solvindens Rhino till sin nya ryttare Molly och hennes familj. Det känns jättebra med den här familjen och jag vet att han kommer få det riktigt bra.

Rhino kommer alltid ha en storplats i mitt hjärt då han är så personlig och ville sitt bästa hela tiden, kommer sakna min lilla svart diamant
❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skolan, Solvindens Rhino

Det har hänt mycket sen jag bloggade sist blandanat så besiktade vi Rhino i fredags och han gick igenom kändes alltid nervöst att besikta hästar oavsett hur fräs hästen en känns, men det var inget veterinären kunde antyda så det var super.

Hela helgen har jag jobbat och i måndags så åkte jag till jobbet som vanligt när jag varit där en stund kommer en som är där och sommarjobbar jag fattade först inget. Men det visade sig när jag kollade lite snabbt på schemat att jag inte ens skulle jobba men hjälpte till ändå så det skulle gå fortare för henne. Men när jag väl skulle där ifrån så på min Atraktor så måste man på ena inställningen på ljuset stänga av själv självklart glömde lilla jag det men som tur var fick jag hjälp med startkablar och den startade och gick fint, men det var pinsamt när jag egentligen inte ens skulle jobba den dan och så ska själv klart såna saker hända.

'I måndags ringde även min grundskolas SYV mig för att jag skulle välja vilket gymnasium och linje jag vill gå. Jag valde Proffsgymnasiet fordonslackerare blir spännande och se om jag kommer tycket det är kul men det tror jag.

igår och idag så har jag och min storasyster Alexandra och mamma varit nere i Ullared och kampat där en natt. det har varit trevligt och mysigt väldigt kalt idag dock då det regnat hela dagen. hittade flera bra saker så det känns bra.

Nu har jag lagt mig i sängen som jag har bäddat min säng och det bästa är ju att lega sig i en ny bäddad säng. Hoppas ni har haft det bra nu blir det att kolla på slutet av dressyren för idag och sen blir det upp och jobba imorgon :)

Likes

Comments

Skolan

Idag ska jag till min grundskolas SYV och se vilket gymnasium jag ska gå. Eftersom jag valde ett och känner nu att jag känner att det inte kommer passa mig och därför vill jag gå något annat.

Problemet är bara det att jag inte vet vad jag vill gå. Är så många jag skulle kunna tänka mig men inget direkt jag känner det där vill jag gå. Så idag hoppas jag på att få en klarare bild vad jag vill gå och att jag kommer in på något.

Sen så har jag även fått reda på att alla lärarna har börjat jobba så hoppas dom är där idag så jag får träffa de.

Nu är första hästen riden och klar är bara de andra tre kvar sen mötet
😁🙂🙃

Likes

Comments

Tävling

När man sätter sig ner och kollar tävlings planerna för varje häst. Det är mycket som ska falla in så det passar med de kommande tävlingarna för mindre och hästarna är..

V33 åker Messan, Crossen och Flash till Nykyrka Ridklubb där Messan hoppar en La, Crossen Lb och La debut och Flash vet jag inte helt en men iaf en Lc

V34 åker iaf Messan och Crossen tror även Flash ska ditt. Messan är anmäld till La och Crossen Lb La.

Sen har jag inte anmält dom till något mer en men så ser de som kommer ut.
☺️

Likes

Comments

Solvindens Rhino

I söndags så visade jag Rhino för en familj och dom tyckte jättemycket om honom och ska köpa honom bara han går igenom besiktningen.

Det känns självklart lite tungt att sälja honom men vet hur mycket kul vi har haft och det känns verkligen som han kommer på det toppen. Nu är det bra att hålla tummarna att han går igenom som jag tror att han kommer för han känns jättefräsch och pigg å glad så skulle förvåna mig om det skulle vara något men man ska aldrig saga för mycket för men vet aldrig. Så ni får hålla tummarna.

Likes

Comments

Ikväll köpte jag EPA då jag har moppe nu och det är inget kul när det är dåligt väder så då är det bättre med traktor och så på vintern också. Sen kan jag även dra hästtransporten med den. Så det här blir nog toppen bra.

Likes

Comments

Solvindens Rhino, Till salu

Nu är min fina ponny till salu så om du letar efter en riktigt trevlig D ponny valack med kapacitet i både dressyr och hoppning. Kommer länka annonsen på honom som jag tycker är riktigt värd att kolla på.

Annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=966803&inriktning=&typ=12

Dressyr video: https://m.youtube.com/watch?v=XC7jlt8fIZc

Likes

Comments

Hej nu är jag tillbaka efter några månaders uppehåll. Jag är så taggad på att börja blogga igen. Det har hänt mycket sen jag bloggade här sist så tänkte göra en liten uppdatering på vad det är för hästar i stallet nu och lite annat.

Dom hästarna jag har hemma nu är Solvindens Rhino, Marquessa, Miclas Cross Exam och Golden Flash. Jag har ju sommar lov nu och börjar gymnasiet till hösten (men inte klart en vad jag ska gå, så kommer uppdatera om det lite mer när jag vet) sen så sommar jobbar jag även, så det är lite vad jag gör om dagarna kommer skriva lite mer vad hästarna har gjort och hur det går i ett annat in lägg. Hoppas ni har haft det bra och fortsätter att ha det.

Likes

Comments

Det finns många sätt att utbilda dom unga talangerna. Jag har ridit många olika individer allt från B ponny till storhästar olika åldrar. Det som är viktigt att tänka på när det gäller de yngre som ska utbildas men även på dom äldre.

Mitt första tips är: ¨Lått dom sköta sig själva¨ att dom får lite frihet ifall dom vill strecka ut halsen lite eller när du kommer till ett hinder bara finnas där med hjälperna så de känner dom, men sen bara sitta still och vänta å följa med men hela tiden vara på sin vakt.

Det andra är: Rid inte för hårt för ofta (gäller framför allt yngre ponnyer/hästar). Men det får man anpassa för varje individ.

Det tre är: Var tydlig, när dom gör rätt ge dom beröm när det gör "fel" låsas som ingen ting och fortsätt tills dom förstår vad det är du menar. Lått det ta lite tid när dom väl förstår så kan dom det och gör det sen bara bättre och bättre.

Men framför allt hitta deras till litt till dig. Bli ett med dom och få dom att vilja försöka själva. Det viktigaste som jag nästan glömde var ge dom mycket kärlek men det gäller vilken häst som hälst!

Likes

Comments

Miclas Cross Exam, Marquessa, Solvindens Rhino

Denna dag har verkligen gått i ett. Började i morse med att släppa ut hästarna sen gjorde vi stallet till 12 hästar (vi har även enkligen bytt stall då alla hästarna inte fick plats, som jag längtat), sen in och åt efter det ut och red började med Rhino som kändes super red honom och galopperade lite bommar som han hoppade typ 1m över i början för då han hade så mycket energi men sen när han slappnade av så var han gudomligt fin.

Sen joggade jag Messan som kändes mjuka och var avslappnad. Sen var det Crossens tur det ut honom på en mysig skogs tur i det fina vädret. Det blev lite buss över stockar och diken som han i början tyckte var läskiga men sen bara älskade och hade öronen spetsade framåt varje sekund.

Efter hästarna var klara var det bara in byta om äta och sen åka och jobba. Vi i ett grisstall och fick lära känna grisarna lite och hur de arbetade. Var faktiskt riktigt kul och de små grisarna var så så söta. Efter det var klart åkte jag hem duschade åt en tårtbit sen ut och tog in hästarna.

Sen tog jag och Lukas moppen och handlade pizzakit och lagade å såg på film. Nu blir det att ta det lugnt till jag somnar
😅👌🏾💪🏽

Likes

Comments