Header

Julias inlägg

Godmorgon! Idag är det äntligen första september, vilket betyder nytt internet!!;-) hehe.

Nej men, september bjuder på lite roligt. En helg ska vi iväg till stugan, kolla på Nellie och Tobbe on tour och så ska Flicka och jag ut och fortsätta tävla. Nu under hösten ligger fokuset på att vara ute en hel del med henne för att ge henne rutin på banan.

Idag ska Flicka ridas ut och Faktum får gå ett pass på någon utav utebanorna. Flicka ska bara få jogga bort träningsverk i låg form i alla gångarter. På Faktum fortsätter jag rida lösgörande, lösgörande och åter igen lösgörande. På Fredag får han sista stötvågsbehandlingen och sen om ytterligare två veckor är det upp till bevis om han är frisk eller inte. Håll alla tummar!

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Godmorgon! Idag börjar skoldagen med 2,5 timmars hemkunskap. Väldigt skönt må jag säga, då jag är fett trött.

Efter skolan tänker jag ta en promenad med hästarna. Flicka är nog lagom mör efter flera intensiva dagar på raken. Jag har verkligen varit jättenöjd med henne, så hon förtjänar absolut att ta det lugnt resten av veckan.

Förresten, glöm inte att följa @ juliashastkonto på instagram för filmer. Bland annat från gårdagens hoppträning!
/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Hej på er! Här har det verkligen öst ner HELA dagen. Åh stackars Flicka stod och skaka när jag gick ut för att hämta dom så fort jag kom till stallet. Trodde att dom skulle vara genomblöta, men icke. Horsewares täcken är super! Flicka fick iallafall gå in i boxen, äta hö och ladda upp för dressyrträning medans Faktum och jag gav oss ut i rusket. Han kändes helt okej. Skulle egentligen velat rida lite längre men hann tyvärr inte innan lektionerna drog igång.

Efteråt så åt jag lite snabb middag i stallet och sen kom mamma med transporten + andra ridbyxor eftersom att de jag hade på mig var genomblöta trots att jag skrittade med täcke runt benen till och från ridhuset. Jag sadlade Flicka innan vi åkte så hon fick ha den på i transporten eftersom det tar typ 5-10 minuter till träningen så att vi slapp hålla på med henne i ösregnet. Jag menar det är jobbigt nog när det inte regnar 😉

Träningen gick ganska uselt faktiskt. Men vi fick med oss en sak vi måste fortsätta öva på. Att böja delen mellan manken & länden när jag lägger volter. Det var jag inge bra på helt enkelt, så det är bara hem å nöta vidare ;-))

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Måndag: Dressyrträning

Tisdag: Hoppträning.

Onsdag: Skritt för hand

Torsdag: Uteritt

Fredag: Vila

Lördag: Vila

Söndag: Uteritt

Eftersom att hon tävlade söndag och gick hårt innan dess och dessutom har träningar mån-tis så får hon resten av veckan det lugnt för att kunna återhämta sig ordentligt. 

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Godmorgon! Idag är det sånt där regnigt, grått och trist väder som det har varit ungefär varenda dag sedan skolan började. Men det är faktiskt lite mysigt när man är i skolan hela dagen (förutom när vi går till matsalen ;-) ) men det är inte lika mysigt när man kommer till stallet... Så idag blir det ridhuset för båda hästarnas del.
Jag tänkte snabba mig lite med Faktum efter skolan så jag hinner rida innan lektionerna börjar. Där ska han gå ett lösgörande pass. Svaga öppnor, svaga skänkelvikningar och serpentiner i låg form.

Och sen drar äntligen dressyrträningarna igång igen, som jag har saknat dom under sommaren. Det är alltså Flicka som går på den eftersom att Faktum fortfarande är skadad - men han rids i skritt & trav. Åh jag saknar verkligen att träna på rikligt med honom. Jag saknar den känslan han ger när han var som bäst innan skadan. Världens bästa träningskompis <3

Gammal bild^ Nu har vi precis lämnat av Ariel hos sin dagmatte för första gången medans vi är på skola/jobb. Lilla fluff

Ha en bra dag & vecka!
/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Så var det söndag kväll igen, haha.

Jag kom ju hem väldigt tidigt idag eftersom att jag bara hoppade en klass. Så jag har hunnit kollat på film, duschat länge, kollat över min tävlingsplanering + anmält mig till några (kommer inlägg om ni är intresserade) och städat mitt rum. En typisk söndagskväll helt enkelt. Jag brukar alltid se till att ha stallet och hästarna fixade i tid på söndagar så att jag får eftermiddagen/kvällen hemma. Strosa runt i myskläder med bra musik & förbereda sig inför veckan.

Nu ska jag lägga mig i sängen och skriva lite inlägg till er inför veckan innan jag släcker ner. Godnatt finisar!

/Julia

Likes

Comments