Header

Julias inlägg

Godmorgon! Idag är det äntligen första september, vilket betyder nytt internet!!;-) hehe.

Nej men, september bjuder på lite roligt. En helg ska vi iväg till stugan, kolla på Nellie och Tobbe on tour och så ska Flicka och jag ut och fortsätta tävla. Nu under hösten ligger fokuset på att vara ute en hel del med henne för att ge henne rutin på banan.

Idag ska Flicka ridas ut och Faktum får gå ett pass på någon utav utebanorna. Flicka ska bara få jogga bort träningsverk i låg form i alla gångarter. På Faktum fortsätter jag rida lösgörande, lösgörande och åter igen lösgörande. På Fredag får han sista stötvågsbehandlingen och sen om ytterligare två veckor är det upp till bevis om han är frisk eller inte. Håll alla tummar!

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Godmorgon! Idag börjar skoldagen med 2,5 timmars hemkunskap. Väldigt skönt må jag säga, då jag är fett trött.

Efter skolan tänker jag ta en promenad med hästarna. Flicka är nog lagom mör efter flera intensiva dagar på raken. Jag har verkligen varit jättenöjd med henne, så hon förtjänar absolut att ta det lugnt resten av veckan.

Förresten, glöm inte att följa @ juliashastkonto på instagram för filmer. Bland annat från gårdagens hoppträning!
/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Hej på er! Här har det verkligen öst ner HELA dagen. Åh stackars Flicka stod och skaka när jag gick ut för att hämta dom så fort jag kom till stallet. Trodde att dom skulle vara genomblöta, men icke. Horsewares täcken är super! Flicka fick iallafall gå in i boxen, äta hö och ladda upp för dressyrträning medans Faktum och jag gav oss ut i rusket. Han kändes helt okej. Skulle egentligen velat rida lite längre men hann tyvärr inte innan lektionerna drog igång.

Efteråt så åt jag lite snabb middag i stallet och sen kom mamma med transporten + andra ridbyxor eftersom att de jag hade på mig var genomblöta trots att jag skrittade med täcke runt benen till och från ridhuset. Jag sadlade Flicka innan vi åkte så hon fick ha den på i transporten eftersom det tar typ 5-10 minuter till träningen så att vi slapp hålla på med henne i ösregnet. Jag menar det är jobbigt nog när det inte regnar 😉

Träningen gick ganska uselt faktiskt. Men vi fick med oss en sak vi måste fortsätta öva på. Att böja delen mellan manken & länden när jag lägger volter. Det var jag inge bra på helt enkelt, så det är bara hem å nöta vidare ;-))

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Måndag: Dressyrträning

Tisdag: Hoppträning.

Onsdag: Skritt för hand

Torsdag: Uteritt

Fredag: Vila

Lördag: Vila

Söndag: Uteritt

Eftersom att hon tävlade söndag och gick hårt innan dess och dessutom har träningar mån-tis så får hon resten av veckan det lugnt för att kunna återhämta sig ordentligt. 

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Godmorgon! Idag är det sånt där regnigt, grått och trist väder som det har varit ungefär varenda dag sedan skolan började. Men det är faktiskt lite mysigt när man är i skolan hela dagen (förutom när vi går till matsalen ;-) ) men det är inte lika mysigt när man kommer till stallet... Så idag blir det ridhuset för båda hästarnas del.
Jag tänkte snabba mig lite med Faktum efter skolan så jag hinner rida innan lektionerna börjar. Där ska han gå ett lösgörande pass. Svaga öppnor, svaga skänkelvikningar och serpentiner i låg form.

Och sen drar äntligen dressyrträningarna igång igen, som jag har saknat dom under sommaren. Det är alltså Flicka som går på den eftersom att Faktum fortfarande är skadad - men han rids i skritt & trav. Åh jag saknar verkligen att träna på rikligt med honom. Jag saknar den känslan han ger när han var som bäst innan skadan. Världens bästa träningskompis <3

Gammal bild^ Nu har vi precis lämnat av Ariel hos sin dagmatte för första gången medans vi är på skola/jobb. Lilla fluff

Ha en bra dag & vecka!
/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Så var det söndag kväll igen, haha.

Jag kom ju hem väldigt tidigt idag eftersom att jag bara hoppade en klass. Så jag har hunnit kollat på film, duschat länge, kollat över min tävlingsplanering + anmält mig till några (kommer inlägg om ni är intresserade) och städat mitt rum. En typisk söndagskväll helt enkelt. Jag brukar alltid se till att ha stallet och hästarna fixade i tid på söndagar så att jag får eftermiddagen/kvällen hemma. Strosa runt i myskläder med bra musik & förbereda sig inför veckan.

Nu ska jag lägga mig i sängen och skriva lite inlägg till er inför veckan innan jag släcker ner. Godnatt finisar!

/Julia

Likes

Comments

Julias inlägg

Vi hoppade alltså en 1m idag på Gävle ponnyklubb. Dagarna innan idag har hon gått ganska hårt, just för att hon har varit så sjukt svårt att hantera tidigare tävlingar. När vi kom fram var hon väldigt otålig i transporten och när vi väl lastade ut så flög hon ut. Sen gick jag en liten sväng med henne innan vi gjorde iordning just för att hon ska bli lite lugnare. När vi gjorde iordning så traskade hon runt ganska mycket, hon står ju inte still en halv sekund men det går.

När jag hoppade upp så bara galopperade hon, det gick inte att få kontakt med henne och jag kunde inte sätta i fötterna i stigbyglarna för så fort jag nuddade henne lite så vart det bara värre. Så jag släppte lite på handen och lät henne galoppera lugnt en sträcka i skogen (jag hoppade upp en bit bort från transporterna eftersom att jag vet hur hon är). När jag fick stopp på henne så började jag rida massa övergångar och halter i alla gångarter i skogen. När jag kände att hon var lite mera med mig och inte lika pigg så skrittade jag vidare till framridningen. Där var hon så lugn! Och inte ett dugg mötesskygg, inga hopp eller skänkelvikningar i galopp. Så jag joggade mest runt utan att sätta några större krav på henne innan jag gick vidare till framhoppningen. Där började jag med lilla hindret. Först skrittade jag över det, sen travade och till sist galopperade. Första gången i galopp så rusade hon iväg lite så då gjorde jag halt innan och travade över. Varje gång gjorde jag halt efter. Sen tog jag ett språng på räcket och ett på oxern. Mer behövdes inte.

Banan kändes bra. Jag rev trean, jag gjorde ett dumt beslut och red iväg henne istället för att sätta henne lite mer på bakbenen och få upp språnget. Så språnget vart mest framåt och hon var i med bakbenen. Sen rev vi sjuan, tror kraften gick ur lite, hon hoppade inte lika bra de tre sista sprången. Men jag är verkligen jättenöjd, kombinationerna skötte hon också utan problem!

Jag är övertygad om att hästar inte är dumma. Dom vill inte göra fel. För mig finns det inte "hon lyssnar ju inte" eller "hon är bara dum". För det är alltid mitt problem som ryttare att lösa det. Lyssnar hon inte så är det jag som måste lära henne att lyssna på mig, eller få henne i en bättre kondition eller vara ute på fler tävlingar för att ge henne rutin. Det är jag som måste lösa det. Flicka har gjort två starter i livet innan den här, båda med mig. Dom två första var hon väldigt svår och jag fick inte alls med mig någon bra känsla till banan. Så till den här tävlingen ändrade jag upplägget. Jag red henne hårt veckan innan tävling, jag kom till tävlingsplatsen i god tid, jag värmde i skogen utan andra hästar och jag skrittade över det lilla hindret. Individanpassning. Nu räckte inte det här till nollan. Och vad ska jag göra för att vi ska kunna sätta den? 1. Hennes kondition ska upp. 2. Jag ska få henne ännu kvickare för mina hjälper, både fram och tillbaka. 3. Jag ska inte göra några misstag inne på banan. 4. Jag ska hoppa mycket studs för att då lär hon sig att vara kvick i benen.


/Julia

Likes

Comments