Header

Julia

Slutspurten i skolan tog lite kol på mig, var stressad och han inte tänka på annat än skolan och Micky.. Men nu är det äntligen klart, endast en inlämning som ska in.

Sen sist har jag och Micky hunnit starta vår första LB+ för i år samt vår första utomhustävling för i år. Det verkligen över förväntan. På framhoppningen rev vi ett mem därefter hoppade han upp sig riktigt fint. På banan kändes han kolugn, inte alls stressad trots att jag gick ut som nummer 2. Starten innan mig uteslöt sig så det gick ganska snabbt innan vi fick startsignal. Vi kom nära på ettan men han räddade det, sedan valde jag att lägga honom där för då hoppade han upp sig bättre än att jag gasar på och han blir flack. Bra grund, hade kanske kunnat gå lite mer utifrån på vissa hinder. Felfri och in i omhoppningen. Jag tog det väldigt säkert, långa vägar i ett lugnt tempo endast för att gå felfritt. Tyvärr lite långsamt så vi slutade på två tidsfel i omhoppningen men det räckte trotsallt till en andra plats och jag är huuur nöjd som helst över Micky som var så otroligt fin och räddade så många lägen. Trots våra svagheter som fanns med i banan som jag innerst verkligen hoppades inte skulle vara med (starta på räcke och sedan räcke räcke i kombinationen) så klarade vi det galant och han var 100% felfri men jag var lite långsam ;) Duktig duktig ponny!!

Vi har tränat och det har gått super, han blir bara finare och finare. I onsdags hoppade vi lite högre vilket han gjorde toppen men jag måste lära mig rida lite bättre.. Jag måste bestämma mig när vi ska ta av och rama in honom bättre samt inte sitta och småhålla i honom. Fick en läxa att jobba mer i höger varv (han svaga varv), med språning och ställningen både utåt och inåt. Han har redan blivit mycket starkare känner jag så det känns väldigt bra.

På lördag hoppar vi antagligen sista tävlingen innan han får lite lov och vi fokuserar på träning. Det blir en LB (om det går riktigt bra och känns lätt startar vi eventuellt LA avdelning b med) på gräs i Askim. Det blir vår första tävling på gräs så det ska bli spännande :D

Nu ska jag försöka börja uppdatera lite mer när det är lov och mycket hästar och stall!!

//Julia

Två Kållereds ryttare tog båda placeringarna i LB+ kategori D vilket var jättekul!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Linnea

Candy fick ta det lugnt idag, vi red bort barbacka till sjön och skulle bada. Candy va helt med på noterna och eftersom hon älskar att bada plaskade hon jättemycket så jag blev jätteblöt, och sedan som avslut tänkte hon lägga sig ner i vattnet så jag fick hoppa av henne i sjön, tur att det inte va så kallt! Hon uppskattade det verkligen och det gjorde jag med. Efter badandet så red vi bara runt sjön, väldigt bra träning eftersom det är olika underlag hela vägen. Asfalt i början, sedan grus och sist gräs!

Tror det är ganska exakt ett år sedan som bilden ovan togs, tredje gången jag red Candy och första gången vi badade, lika skoj då som nu ;)

// Linnea

Likes

Comments

Linnea

Igår va jag och Candy i Varberg och hopptränade. Sjuktfin gräsbana med många kul hinder, vi var där förra sommaren med och Candy tyckte det va jättekul att få hoppa på gräs!

Vi hoppade mycket vattenhinder, vattenmatta och vattengrav. Vattenmattor är hon van att hoppa så de bryr hon sig inte ett dugg om men vattengraven va lite läskig till en början, hehe.

Banan va så stor så vi fick ta oss an hinderna så att vi hoppade på två olika delar, första delen va lite mer derby hinder och där började vi hoppa fram. Lätta övningar som Candy gjorde super! Sedan andra delen va lite mer vanliga tävlingshinder, där vi höjde upp och hoppade olika banor. Candy va supersnäll och ställde upp jättebra så jag är jättenöjd med henne från träningen!

Likes

Comments

Julia

Micky har fortsatt sin utveckling den senaste veckan! Han har blivit så himla fin på marken, mjuk och avslappnad och man kan verkligen rida honom. Jag kan äntligen börja rida dressyr på riktigt på honom och inte bara behöva tänka på att han ska gå lugnt och inte spänna sig allt för mycket. Nu är han så mycket stadigare i formen och han är så himla mycket mer avslappnad vilket är jätteroligt då han är jätterolig att arbeta med nu!

Vi hopptränade igår för Tina igen och det gick bättre än bra. Wow så han hoppade, helt sjukt hur hans bakbensteknik har förbättrats och hans språngkurva är helt annorlunda! Han hoppade jättefina runda språng och lufta mycket trots att vi kom nära eller långt ifrån, kommer jag långt ifrån bara klipper han men han hoppar ändå upp sig superbra. Inte mycket att säga förutom att han var underbar idag. En bra framridning hjälper verkligen och mycket arbete på marken. Som det gett resultat! Idag mjuk och fin på marken, lite pigg emellanåt men väldigt avslappnad. I hoppningen var han kanon men lite busig men det är så han ska vara. Perfekta språng idag!

//Julia

Likes

Comments

Linnea

Ja, i lördags red jag uselt. Framhoppningen till första klassen kändes jättebra och gick jättebra, men sedan inne på banan vet jag inte vad jag höll på med. Jag satt och små plockade och la henne på alldeles för långa distanser så två ner där.

Jag va arg på mig själv efter första klassen och kunde inte riktigt förstå va jag höll på med, men jag laddade iallafall om och bestämde mig för att sudda ut och bara gå in i lagklassen och köra järnet! Vilket vi gjorde, felfri runda i grunden vilket tog laget vidare till omhoppning. Bara två lag av tio tog sig till omhoppningen, vi bestämde oss för att satsa och träna på riktig omhoppning, vi skulle ändå bli placerade om vi fick nerslag så för oss gjorde det inget.

Väl inne på banan i omhoppningen la jag upp ett litet för högt tempo, första hindret va ett räcke som vi petade och sedan kom vi lite ur fas, så jag och Candy slutade på 8 fel i omhoppningen. Candy va iallafall duktig och gjorde sitt bästa! Laget fick totalt 8 fel men vi satsade på tiden och där va vi 15 sekunder snabbare!

Nu är det bara hem och träna, hade velat komma iväg och hoppa en gång till innan finalen v 22 där vi debuterar LA, hade helst velat hoppa p&j eller bara kunnat åka iväg och hoppa själv utan tävling.

// Linnea

Likes

Comments

Julia

Förklassen (LB):
Micky var väldigt fin på framhoppningen, dock lite busig då han drog iväg efter hindrerna ett par gånger och bockade. Han hoppade upp sig jättefint och var väldigt lätt i handen och jag behövde inte ta något i honom alls. Lugn och fin och avspänd!

På banan blev han något piggare. La honom i botten på första hindret så vi rev det. Men jag tog nya tag och hoppade tvåan superfint trots korsgalopp haha (var båge så han aldrig rätta), trean var kombinationen och det var en lätt match för Micky. Fyra bra och fem bra, sedan lite kortare sväng upp på ett räcke med bara plank som vi brukar ha jättesvårt för men det klarade han men touchade lite, ett pet på sjuan och frambommen föll men jättebra på sista. En bra runda i helhet och en bra träningsrunda. Är nöjd över den!

Division 1 (LB):
Var inte så taggad till denna klassen så hade en usel känsla.. Micky var lugn när jag skrittade fram i alla fall. På framridningen gick det katastrof. Rörigt då hindrerna hoppades i olika varv.. Micky var spänd och hoppade inte alls så bra som innan, han spände sig över hindrerna och rev när det låg på 90cm, han sedan aldrig ta på 1m då jag skulle direkt in på banan. På banan han jag skritta runt en stund, gick bland hindrerna så han fick kolla sig om lite. Jag tror det hjälpte för han var väldigt avslappnad sedan.

När det var min tur började jag trava innan galoppen så han kom igång lite. Han hoppade fantastiskt fint på ett, två och tre. Kombinationen var oxer räcke vilket vi har svårt för då han brukar komma stort in över oxern, men han fixade det galant. Fem var bra, sexan snuddade vi lite men bommen låg kvar, sjuan samma där men inget ner och åttan som var plank-räcket kom han lite nära men hoppade fint över det ändå. Vi NOLLADE! Trots att jag var i botten först så gick jag in och gjorde den bästa rundan vi någonsin har gjort! Är så stolt och glad! Hade dock aldrig klarat det utan min fina vän Linnea som stöttade och peppade innan❤️ Jättenöjd över honom, dock kom inte laget till omhoppning vilket var tråkigt då jag gärna hade hoppade den när han var så fin.

//Julia

Likes

Comments

Julia

Har varit lite off här men bloggen har helt enkelt kommit åt sidan och andra saker har varit prioriterade. Tänkte berätta lite hur veckan har gått samt träningen för Tina igår.

I måndags vilade Micky bara.

-

I tisdags tränade jag först för Michaela på en av hennes ponnysar, C-ponnyn Snowy. Jättesöt lite tjej! Kändes bra i framridningen, hon lyssnade bra dock lite springig och hade lite svårt att arbeta rätt i traven. Hon hade en väldigt härlig galopp och där arbetade hon på bättre och hade det lättare. Dock väldigt olika Micky och eftersom det var otroligt längesedan jag red någon annan ponny så var det lite svårt. I hoppningen gick det inge vidare, heelt olik Micky där så visste inte riktigt hur jag skulle rida och hantera henne där så det blev inte så jättebra tyvärr. Väldigt söt ponny i alla fall!

Micky reds på ängen. Mycket galopp och lydnad och han lyssnade bra på mig, förutom att han drog iväg en gång och bockade haha. Men annars relativt avslappnad, framför allt i avtravningen 👍🏼

-

Igår tränade vi för Tina. Lite mer hoppning igår då vi ska tävla divsionen på lördag (LB x2). Red fram honom lite enkelt och han lyssnade finfint på mig. Lugn och avslappnad, något loj. När vi kom igång i galopp blev han kvickare och piggare men fortfarande på nivån där han är sansad och avslappnad, lyssnade super bra på mig.

Vi hoppade fram på lite kryss och han gjorde det enkelt. När vi sedan gjorde det till räcke och oxer satte vi även bommar som inramning som ska få honom rak på hindrerna samt att hoppa upp sig lite, fungerade väldigt bra. Micky var otroligt fin, lugn och avspänd igår. Han hoppade magiskt och väldigt fina språng, nu har även börjat sänka halsen över hindrerna och hoppar mer med ryggen vilket är en klar framgång än för bara några veckor sedan. Jättenöjd över resultatet som bara dessa tre träningar har gett.

I avtravningen satt Tina upp på honom och visade lite. Att jag måste våga ta "fighten" när han inte riktigt lyssnar men ändå vara väldigt snäll mot honom då han är väldigt känslig. Såg väldigt fint ut och jag fick mycket inspiration! Ger mycket när man ser sin tränare sitta upp på sin häst och man lär sig mycket från marken. Dessutom lär tränaren känna hästen bättre och kan då hjälpa en mer i ridningen.

-

Idag joggades han i paddocken. Trots regnet red vi där just för det är där han är mest avslappnad. Han var hur fin som helst idag. Väldigt mjuk och lugn. Jag vågade ta fighten med honom och han lyssnade då direkt! Helt underbart vad lite tips kan ge för att få snabbt resultat. Flyttade honom lite för skänkeln, varierade volt och fyrkant samt gjorde lite framdelsvändingar. Mest travarbete idag då galoppen och skritten är bäst. Inte mycket mer att säga om dagens pass, han kändes klockren.

//Julia

Fina bakben igår över oxern på 1m!! (Han var även 100% felfri över hindrerna igår på träningen, inte i en enda gång😍)

Likes

Comments

Linnea

Tänkte att det kanske vore kul för er att veta lite hur jag tänker när jag väljer klasser och tävlingar. Inför en tävlingstermin lägger jag upp ett tävlingsschema och checkar av lite med min tränare om vad hon tycker kring planen. Tävlingsschemat innehåller fasta tävlingar som jag ska åka på men även "eventuella" tävlingar, utifall planen behöver ändras eller vissa problem uppstår.

Sedan brukar jag fokusera på vilka klasser jag vill hoppa och vilka vi ska gå stabilt i, kanske debutera en ny klass längre in på terminen och då krävs stabila rundor i klassen under. Utifrån det väljer jag vilka klasser som är nödvändiga att hoppa, utifrån vilket mål vi vill nå.

Slutligen väljer jag tävlingsplats, oftast brukar jag gå efter storlek på själva tävlingsbanan. Hellre åka 30 minuter längre än att åka till en tävlingsplats där jag redan innan känner lite sisådär om platsen. Nivå på tävlingen, om det är lokal, regional, eller nationell spelar också roll för mig. Jag själv tycker oftast att det är rörigare på lokala tävlingar än de övriga, därför är lokala inte ett förstahandsval för mig. En endagstävling ska helst inte heller ligga längre bort än max 1,5 timme då jag tycker det att blir en onödig resa för att hoppa två klasser och att hästen får stå i transporten länge.

Såhär har min och Candys tävlingsplanering sett ut för våren.

V. 5 - Borås LB

6

7

8

9

10 - Billdal Sveland cup LB/LB

11

12 - Falkenberg LC+/LB

13

14

15 - P&J 90/100

16 - Stenungsund div 1 LB/LB

17

18

19 - Tanum div 1 LB/LB

20

21

22 - Uddevalla div 1 (LB)/LA

23

24 - (Askim LB/LA)

Jag har valt att inte ha så mycket tävlingar så att vi har kunnat ha tid för lite bus och skoj emellan, och för att verkligen kunna träna hemma på det som behövs.

// Linnea


Likes

Comments

Julia

Nu börjar det äntligen närma sig sommarlov och sena kvällar i stallet med kompisar och hästar, som jag längtar. Om 4 veckor är det avslutningsvecka och det kommer nog gå fort, ska bli så otroligt skönt och väldigt välbehövligt!

Såhär ser veckan ut för Micky:

Måndag: Vila
Tisdag: Ut
Onsdag: Träning för Tina
Torsdag: Jogg
Fredag: Trim med lite bommar
Lördag: Tävling i Tanum, LB och div.1 lagklass (LB)
Söndag: Ut

Utöver ridningen ska jag powerwalka imon, styrketräna lite på torsdag och försöka powerwalka eller springa på söndag. Powerwalkade/sprang i torsdags och idag powerwalkade jag och gjorde lite styrkeövningar, det är så himla skönt att få röra på sig, älskar känslan efter träning!

//Julia

Likes

Comments

Julia

Vad hände med värmen och solen? Idag var det som bortblåst, regn och 13 grader. Inte lika roligt. Hoppas det kommer tillbaka snart för det var otroligt härligt även om det är svettigare och hårdare att rida då ;)

Igår var det i alla fall 20 grader och stekande sol. Fick en påbörjad bonnabränna med, vilket betyder kortärmat-väder. Micky fick ridas runt ridvägarna i Tulebo höjd. Vi skrittade asfalten upp, tog väl 20min drygt. På den vägen hann han bli rädd för ett och annat men också få beröm för att han var så lugn och fin när bussen körde förbi. Lite roligt att han är rädd för stenar och andra saker men inte fordon över huvudtaget, superskönt och tryggt.

Vi red en timma totalt och han hann bli riktigt svettig. Vi tog det lite lugnare då han var lite extra fjantig och skyggade för stenar, grenar etc. Det är diken längs hela vägen i stort sätt och vi höll på att rida ner i dem två gånger vilket inte var så jätteroligt då jag kände hur han tappade fäste då de är ganska djupa på vissa ställen :/ Men han fick springa lite i alla fall. Hoppas vi kan få med någon kompis nästa gång så vi kan racea mer då han inte är riktigt lika fjantig när det är andra hästar med.

---

Idag trimmades han 50min i ridhuset. Han blir aldrig riktigt lika avspänd där som ute i paddocken, undra om det kan vara att han känner sig mer instängd där? Samma på tävlingar, han blir alltid finare på banorna@ ute än inne. Fick inte riktigt igenom honom där jag ville då han kändes lite spänd. Jobbade mycket avsaktningar på volten för att få honom lugn och avslappnad men det gick inte till 100%.

Han var högre i formen i början men efter ett tagg blev han lägre i alla fall. Idag jobbade jag honom i lägre och längre form bara för att få honom mer avslappnad, eftersom han inte var jätte avslappnad lät jag honom gå där i en ganska öppen låg form. Det var skönt att han inte gick med nacken spänd hela passet i alla fall. När jag lät honom rulla i galoppen i lätt sits så blev han riktigt fin men jag vill även ha honom där när jag sitter ner, samtidigt så är det bra för honom när jag är lättare i sitsen för då kan jag inte störa honom något med ryggverksamheten.

Ett helg okej pass, inte det bästa och inte det sämsta.

//Julia

Likes

Comments