Hej!
Nu har jag bosatt mig igen, men denna gången i Hastings, det ligger rätt långt ner i norra ön. Här kommer jag bo i ca 1-2 månader och jobba på en äppelfarm, killen som är manager på boendet jag bor skaffade jobb till mig efter en dag och människorna som bor är helt underbara! Åkte hit för att träffa tre boråsare som bor här men deras hostel var fullt så bor själv på detta 20 minuter bort, riktigt roligt o bo själv men ändå ha dom nära! Dom jobbar på en vingård så kommer även jobba själv på äppelfarmen.
Bor på ett backpackställe som heter the rotten Apple och har bara bott här i en dag men det är riktigt bra, mycket ungdomar osv!

Hastings är ungefär lika stort som Borås med 70 000 invånare så perfekt stor stad och bo i men ändå kunna spara pengar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår kväll var det rugby league World Cup, Nya Zealand mot Fiji här i Wellington så vi gick på den, nz förlorade dock men häftigt o se första rugby matchen här i nz!! Häftig stämning och bra sällskap, toppen kväll!
Efter det gick vi ut på stan, dansade tills solen gick upp, idag lämnar alla svenskarna ink Jeppe och jag blir kvar här, läskigt men roligt att få vara på egna fötter! Ni som känner mig vet hur jag är, väldigt virrig.. men jag kommer lösa detta galant!

Likes

Comments

Tja!
Nu har vi precis satt oss på bussen igen, efter nästan 30 timmar utan någon mottagning alls i River valley. Det var riktigt härligt faktiskt! Och vilken underbar plats, det var verkligen mitt ute i skogen och vi bodde precis bredvid en stor flod, vi har träffat fyra andra svenskar på bussen i våran ålder, tre från Göteborg och en från Malmö så vi hängde hela tiden i River Valley och ska även gå på rugbymatch i Wellington ikväll!
Man bodde på madrasser väldigt nära varandra, mysigt men var ca 36 personer i hela rummet. Hela River Valley var en riktig häftig upplevelse, åt middag på kvällen och sedan hängde alla nere i vardagsrummet, eftersom det inte fanns någon mottagning alls så var det trevligt för att alla socialiserade sig på ett annat sätt!

Likes

Comments

I onsdags hoppade vi på kiwi bussen igen, men när jag vaknade upp den morgonen så mådde jag verkligen inte bra, inser då att jag fått halsfluss och har 39 graders feber, hoppade på bussen ändå, har inte kunnat göra några aktiviteter utan bara vilat.. vi bodde två dagar i Taupo och där skulle jag ju egentligen gjort vandringen på mount doom men kände att det inte var så passande så jag låg och vilade hela dagen.
Nu är vi på väg till River valley och där skulle jag gjort raftingen men den kan jag inte heller göra så det är riktigt tråkigt. Men tur att jag ska vara här länge så jag kan göra det en annan gång istället.

Imorgon (lördag) klockan åtta på kvällen kommer vi vara i Wellington och då ska jag stanna där och Jeppe ska åka vidare till södra ön, jag ska gå till läkaren på söndag tänkte jag och kolla upp min halsfluss och så får vi se efter det.

Likes

Comments

Kia Ora!

Jag och Jeppe kom till Rotorua ca klockan ett i tisdags och då funderade vi över vad vi skulle hitta på eftersom vi redan bott där i 2 veckor, så vi hyrde en bil för en dag. Och det var så värt! Vi åkte till mount Maunganui som kallas "holiday paradise" och ligger precis bredvid Tauranga, ca 1 timma från Rotorua, vi gick upp för berget som tog runt 1 timma, varmt som sjutton och bara en massa uppför men när man väll kom upp så hade man redan glömt av vandringen för det var helt magiskt, man såg ut över hela Tauranga och mount Maunganui.

Efter det så åkte vi mot Rotorua och på vägen så hittade vi ett vattenfall som heter kaiate falls och det var en liten vandring på kanske 15 minuter in i skogen och först så var det ett litet vattenfall som "delade" på sig i tre delar, så fint och sen längst in så fanns det mest finaste stället jag sett, det var som i en film, om det inte hade vart så kallt i vattnet så hade jag hoppat i och badat. Om man någonsin ska åka till Nya Zealand, missa inte det här stället!!

Fantastisk dag!

Likes

Comments

Hej!

Kan inte fatta att vi redan har varit här i 2 månader!! Tiden går så otroligt fort!
Nu sitter vi på bussen till Rotorua, där ska vi sova en natt och sedan bär det av till Wellington med kiwibussen! Kommer stanna 2 nätter i en stad som heter taupo och där kommer vi att göra en vandring på 8 timmar i ett berg som kallas mount doom, sedan åker vi till river valley och där kommer vi att göra rafting!
Igår hade vi avskedsmiddag med tyskagänget, sista rundan kort och sista biljard gamet, otroligt tråkigt att lämna men ska bli skönt o resa igen!

Bilder tagna från Google.

Likes

Comments

Kiaora!

I måndags kväll så hade vi alla ungdomar på hostelet en biljard turnering så vi var 7 olika teams, två personer i varje team. Och ja jag är riktigt dålig på biljard och har knappt vunnit ett game i mitt liv, men jag och min teammate tog hem hela turneringen och han är lika dålig som mig på biljard så det var riktigt kul! Kul att även hitta på något med alla innan svenskarna i vårt gäng åkte vidare.

Igår (fredag) åkte jag och Jeppe till en stad som heter Hamilton, den ligger ca 3 timmar bort från Whakatane, vi åkte med två vänner som jag lärt känna nu när jag bott i Whakatane. Hamilton är en stor stad med ca 120 tusen invånare och det är väldigt många som studerar där, så mycket ungdomar!
Whakatane har bara en klubb och Hamilton har typ 20 så det var roligare då vi hoppade runt på dem olika barerna , dansade och hade kul ! Bowlade innan vi gick ut också, blev chockad för här betalar man ett spel, alltså en runda för ca 70 kronor per person, så ett spel kan ta typ 15 minuter och sen är det slut men det var kul ändå!
Käkade pizza på ett ställe som heter Sals, dom har huuuuur stora pizzor som helst så jag och Jeppe delade på en.


För er som vill veta om hur det går med min rygg så var jag på massage i onsdags och kan säga att det hjälpt mycket! Har fortfarande väldigt ont men vilar ju mycket nu eftersom jag inte jobbar så får hoppas att det försvinner!

Inte många dagar kvar här i den här staden, på tisdag åker vi till Rotorua och bor där en natt och sedan hoppar vi på kiwibussen.

Hela kiwi gänget!

Likes

Comments

På tisdag lämnar Emil, Filip och Antti, dom ska hoppa på kiwibussen. Jag och Jeppe kommer stanna 1 eller 2 veckor till för att jobba lite längre och sen kommer vi också att hoppa på bussen och vi alla kommer mötas i Wellington som är vårat sista stopp här på norra ön, ska nog jobba lite grann där och sedan efter jul åka till södra ön för där finns en festival under nyår som jag verkligen vill gå på!

Vi har jobbat på, i fredags regnade det så vi alla svenskar och tyskar på boendet hade förfest och sedan gick vi alla ut och dansade! Riktigt kul att vi är så många.

Idag är det Guy fawkes day, det var en engelsman på 1600-talet som försökte spränga engelska parlamentet och då blev straffet att han själv sprängdes till döden så just den här dagen firar man det, rätt komiskt ändå och vet egentligen varför man firar att han försökte spränga parlamentet haha men det är iallfall fyrverkerier överallt, så vi sitter på en utsiktsplats där man kan se hela Whakatane och alla fyrverkerier!

Likes

Comments

Såklart att jag skadar mig i ryggen så jag inte kan jobba.. Har haft problem nu i nästan en vecka och det blir bara värre och värre, jag tror att det kan vara en muskelinflammation i det högra skulderbladet, så på nätet står det att man ska gå till en naprapat och egentligen bara vila, men jag vet ju inte vart sånna finns här och kan kosta multum här eftersom man inte är medborgare. Så ja jag går runt här där vi bor och väntar på att det ska försvinna. Vissa dagar kan jag knappt lyfta armen för det är sån smärta, har ni några tips om vad man kan göra?

Gjorde svenska pannkakor igår, såå gott!!

Likes

Comments

Hej!

Har inte så mycket o skriva om nu faktiskt men jag mår bra och vi jobbar på så mycket vi kan! Vi bor på ett jätte mysigt hostel nu och träffat andra svenskar och även några tyskar. Igår regnade det så vi var lediga och vi gick runt i stan, hittade ett art galleri/museum och gick ut allihopa på kvällen, riktigt bra kväll blev det igår! Vi var nog ca 10 personer sammanlagt.
Idag regnade det också och vi var på badhuset vilket var riktigt skönt och kul o hitta på något. Ikväll ska jag och några andra svenska tjejer ner till stan och gå på en show!

Likes

Comments