Hej hörni, har inte kunnat uppdatera då jag varit på en kompis landställe i veckan där det inte fanns så bra internet. Var fokuserad på annat då också så hade inte fått ner något vettigt haha

Tänkte i alla fall förklara lite vad som händer med min stat, familj och S som skrev till mig om min första värdfamilj osv.

Fick ju höra massa saker om min värdfamilj som gjorde mig osäker på om jag ville åka dit, hörde därför av mig till ef. Har nu, sedan ett tag tillbaka, fått besked om att jag kommer få byta familj. Detta betyder dock att processen börjar om och att det kan ta ett tag innan jag får en ny placering. Sitter därför som på nålar i väntan på besked. Tycker dock att det är jätteskönt att få byta då jag som sagt kände mig orolig.

S hörde av sig till mig idag faktiskt så tänkte svara henne så fort jag får tid över.

Kram på er, glöm inte att njuta av sommaren!!

I'll just wait​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här sitter jag klockan 23 och skriver. Jag är trött och utmattad men ändå lättad. Jag kan omöjligt sätta ord på hur bra det känns att vara klar med alla pappren, dokument, läkarbesök och möten. Det känns jätteskönt att jag ska få byta familj och på något sätt känns det ändå som att allting kommer bli bra. Vet ej om jag skrivit innan att jag ska byta familj men här har ni.

Saker som förstör finns det såklart också gott om. (för varför skulle allting någonsin vara helt perfekt? Det händer ju inte) Att bli klar med allting tog energi och slit men med mycket möda blir man klar tillslut. Problemen med familjen gjorde allt lite jobbigare även fast jag vet att det är bättre att ta den striden här i Sverige än på andra sidan jordklotet. Jag är orolig för vart jag ska hamna. Jag vet inte om jag kommer få byta stat och skola eller inte. Det skrämmer mig. Det gör mig trött att inte veta för att det gnager i mitt bakhuvud konstant.

Jag tänker på om min nya familj kommer vara bättre än min förra och om jag kanske inte blir nöjd med min stat när jag har min förra att jämföra med? Minnesanteckning, borde ändra headern med texten "Idaho" till "USA".

Min hjärna får spader när jag tänker på pengar. Har jag sparat tillräckligt mycket för att klara mig ett år därborta? Hur mycket kommer jag få in på mitt sommarjobb? Har jag försökt tillräckligt mycket? Är detta lagom?

Mitt huvud är ett stormigt hav av olika känslor och tankar just nu. Jag är tacksam för att jag fått den här möjligheten samtidigt som jag är en aning rädd kanske. Tror att det är många fler därute som det också kaosar lite för. Hur känner ni? Är ni oroliga eller inte alls? Är ni nöjda eller vill ni spola tillbaka lite och tänka lite till innan ni bestämmer er?

Vill dock klargöra att jag inte känner någon som helst ånger - inte alls! Men kan ibland fundera på saker som jag skrivit ovan. Ni för gärna skriva ut era tankar i egna inlägg eller kommentera här nedan, vill så gärna veta!

Slutligen vill jag bara nämna att jag tror att det här året kommer bli ett år som förändrar mitt liv.

Likes

Comments

Igår var jag (lite senare än typ alla) på Amerikanska Ambassaden här i Stockholm. Jag ska inte ljuga för er jag var jättenervös. Om du inte har varit där än, don't be nervous. Jag vet, lättare sagt än gjort men det var verkligen ingenting att oroa sig för. Vakterna var jättesnälla och sköna och de som ställde frågorna (ca 3 stycken frågor) var jättegulliga. Själv hade jag ingenting med mig genom säkerhetskontrollen då min pappa väntade utanför med min väska och jacka så jag hade endast papprena och passet som man behövde. Här kommer ett exempel på hur sköna vakterna var. De sa "Okay wait, you're the perfect costumer" och sen påpekade de att jag bara hade med det nödvändiga och att det gjorde att allt går mycket fortare. Så det är ett tips. Om du har möjlighet, ta bara med det absolut nödvändigaste in i ambassaden. Tänker inte skriva ner hela processen eftersom jättemånga redan gjort det och tror inte att det kommer hjälpa dig om du inte redan varit där då det löser sig därborta.

Här kommer istället lite tips du kan tänka på innan du åker dit:

1. Som jag skrev ovan, ta bara med det nödvändigaste

2. Var inte nervös. De som arbetar där träffar jääättemånga människor varje dag som ska göra exakt samma sak som du. Du är inte mer för dem att ifrågasätta osv. Plus att för utbytesstudenter är det inte alls svårt att få godkänt. De frågade mig typ tre frågor och jag svarade med ett ja på alla.

3. Ha papprena redo ett par dagar innan och glöm för i hela världen inte ett foto på dig i färg på fotopapper. Jag hade tid på ambassaden klockan 08:30 och jag hade varken kvittot på att jag betalat eller foto på mig. Jag fick skriva ner fakturanumret för hand och ta en bild i en automat i all hast på vägen dit. Bättre att vara redo några dagar innan.

4. Ta med en bok eller något. Det var en jävla lång väntetid och då man inte får ha elektronik är det ganska smart att ha något annat att göra.

Det var väl typ allt. Känns i alla fall jätteskönt nu när det är gjort!

Kram på er

Här är en bild på Queen B för känner mig såhär nöjd:

Likes

Comments

Hallå på er! Tänkte bara slänga in detta lite snabbt eftersom det känns så opersonligt att bara skriva massa fakta om utbytesprocessen. Detta är alltså lite för att ni ska få veta lite mer om mig annat än att jag ska till USA, kram


Vad heter du i mellannamn?

- Jag heter Birgitta i mellannamn. Ingenting jag skryter med direkt hahah

Vilken är din favoritfärg?

- Just nu älskar jag alla nyanser av grått. Det är så simpelt och passar till allt.

Katter eller hundar?

- Har en liten mellanpudel vid namn Ricki så helt klart hundar!! Är allergisk mot katter också så inte det bästa för mig.Te eller kaffe?

- För ett par månader sedan skulle jag svarat te men mitt koffeinberoende har ökat kraftigt.

Vilken är din favoritparfym?

- Köpte precis en ny som heter Olympea. Den luktar jättegott.

Vilka sporter har du spelat?

- Har gått på dans, gymnastik, ridning och basket. Det är i alla fall de jag kommer på nu.

Vilken är din favoritbok?

- Läser tyvärr inte så mycket längre men läste nyss gone girl av Gillian Flynn som enligt mig är superbra.

Vilken är din favoritfilm?

- Älskar thrillers och en av favoriterna är The uninvited. Har dock sett The duff flera gånger den här månaden. Superrolig och snygga skådisar...

Singel eller i ett förhållande?

- Så stelt att svara på sånna här men är inte i ett förhållande för närvarande. Haffa på bara

Har du några syskon?

- Jag har två yngre brorsor. Den ena är 15 och den andra fyller 11 nu i juni.

Hur skulle du beskriva ditt sinne för fashion?

- Finns inte.

Några av dina favoritserier?

- Greys, teen wolf, how to get away with murder och american horror story

Har du någon dålig vana?

- Vet ej om det går att beskriva det som en "dålig vana" men sover alltid med fönstret öppet även fast det är svinkallt och jättemycket pollen.

Likes

Comments

Har sett att flera andra bloggare som riktar in sig på sitt utbytesår har postat massa fina quotes så jag kände bara, varför inte jag också? Här har ni fina läsare, några klyschiga koncisa personligt utvalda citat. (som ni säkert aldrig hört förut)

Update: Fick precis ett mail från EF där de i princip skrev att jag ska bli omplacerad! Blev så glad när jag läste det, har ju varit så orolig över informationen jag fått i efterhand angående min familj (skrev ett inlägg om informationen. Ni kan läsa det här om ni inte gjort det). Känns i alla fall jätteskönt nu, uppdaterar er om vart när jag fått reda på det!!

Likes

Comments

Här kommer lite tips för dig som ska bli utbytesstudent. Jag har dock inte kommit så långt i min process och har därför inte så "roliga" tips att ge då jag inte varit på året än. Jag kan bara ge er tips om saker jag lärt mig fram tills nu.

1. Var inte rädd att fråga. De som arbetar på EF och din mentor vill att din process till att bli utbytesstudent ska vara så smidig som möjligt. Jag har frågat jättemycket via fb, mail och telefon bara för att dubbelkolla att jag inte gör fel och att allt stämmer osv.

2. Ta kontakt med andra utbytesstudenter. Detta är något som jag faktiskt är väldigt dålig på själv. Jag har pratat om mitt år med några vänner som ska/vill åka men inte så många fler. Jag är dock med i grupper på Facebook med andra utbytesstudenter (därav alla länkar till andra som bloggar om sina år). Det är faktiskt väldigt kul, fast jag inte trodde att jag skulle tycka det, att höra vad andra studenter har för förväntningar och tankar om året.

3. Fyll i det jobbigaste först. Detta handlar om alla pappren man måste få underskrivna och lämna in innan man åker iväg på året. Jag gjorde misstaget att börja med det jag tyckte verkade lättast och sköt upp saker som rekommendationsbrev från lärare, hälsointyg, vaccinationer etc. Gör detta först så gör du dig själv en stor tjänst.

4. Börja tidigt med ansökan. Hellre att du är klar för tidigt (vilket jag inte anser att man kan vara) än att du, som jag, sitter dagen då allt ska lämnas in och har panik.

5. Spara pengar. Även om det inte är 100% chans att du ens vill åka så tycker jag att det är en bra idé att ändå börja spara pengar lååångt innan avresa. Just nu har jag själv lite panik just angående detta och hellre att man sparar "i onödan" än att man åker iväg och inte har några fickpengar.


Likes

Comments

EF ringde mig i veckan då jag screenade chatten med S och skickade till dem (länk till inlägget som handlar om vad S skrev om min familj). De berättade lite kort varför det hade blivit som det blivit men att de gjort bedömningen att familjen är säker. De sade dock att de förstod om jag kände mig tveksam till att åka till den familjen och att de inte ville att jag skulle må dåligt när jag åkte dit osv. Tillslut bestämde vi att jag skulle tänka efter och prata med mina föräldrar om hur jag vill göra och sedan återkontakta EF.

Har ni som också ska åka haft några problem med familj eller placering?

Likes

Comments