Så länge jag kan minnas har jag haft svårt för matte, tal och siffror. I fyran började vi med gångertabellen på tid och jag lärde mig aldrig. Var trött på att få alla fel och alltid bli klar sist så började fuska och skriva av svaren direkt. Jag blev den där stökiga eleven istället som gick emot läraren just för att slippa känna mig som en förlorare.
I sjuan var det mest repetition på mattelektionerna, och med tanke på mina tidigare år så gick det inte bra heller. Delade upp proven, men fick knappt godkänt. I åttan fick vi en ny mattelärare, och jag blev expert på att fuska mig igenom matten.

Gymnasiet blev annorlunda. Man växte upp och insåg att man inte skulle kunna fuska sig igenom livet. Ville ta tag i det! Ville ju så gärna. Men samma där blev det olika mattelärare varje år, hann aldrig lära känna dom riktigt ordentligt och dom fick väl aldrig chansen att verkligen förstå sig på mig.
Förrän sista året i gymnasiet, när jag fortfarande läste första årets matte, fick jag verkligen hjälp av våran stödlärare Åsa. (Du ska veta att jag tackar Gud för att jag fick hjälp av just dig!) hon förstod sig på mig, och hon ville att jag skulle lyckas. Och hon var den enda läraren genom åren som nämnde ordet "dyskalkyli".

Nu, när jag är 21 år -snart 22, har jag fått min diagnos på papper. Jag har dyskalkyli.

Jag förstår alltså ej plus, minus, multiplikation eller delat. Vilket jag vetat genom alla dessa år. Jag kan inte läsa vanlig klocka, jag kan inte räkna mindre tal utan att ta hjälp av händerna. Och äntligen, ÄNTLIGEN(!) vet jag att jag inte är dum, att jag inte är lat, att jag inte är trög.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Två veckor på mitt nya jobb är avklarade & jag är så glad över mitt val! Jag jobbar nu på en förskola i Norrköping och det passar mig perfekt. Det är ett så roligt jobb! Har märkt det på mitt humör främst, att jag är mycket mer gladare nu oavsett om jag är trött eller ej.

Idag är det söndag & igår var vi på 35-års fest, vilket var så himla kul och trevligt. Vi blev bjudna på tacos & spelade quiz! Riktigt bra uppstyrt och trevliga människor.👍🏼 idag är planen att fixa & dona i lägenheten mest!

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv, Spanien

Hade en underbar semester i Spanien och vi fick så mycket gjort de sista dagarna med lägenheten. Vi spenderade en dag på IKEA där nere & köpte massa möbler som saknades, t.ex vardagsrumsbord och sängbord. Det blev så snyggt! 👍🏼 så ska vi ner igen efter nyår. 😍

Likes

Comments

Postad i: Spanien, Vardagsliv

En torsdagskväll här i spain. Dom här dagarna har vi varit ute å käkat på kvällarna och fixat med lägenheten/solat på dagtid. Det är ju höst här nu så är inte så jättevarmt + solen tar inte så mkt. Imorse åkte Anna, Rickard, Erik och Ludvig hen så vi är kvar här till lördag. Så ikväll åkte vi i familjen till la zenia och åt, och shoppade!

ETT INLÄGG FRÅN SPANIEN SOM ALDRIG LADDADES UPP!

Likes

Comments

Postad i: Spanien, Vardagsliv

Vi har ju då köpt lägenhet här i Torrevieja så nu har vi försökt fixa så mycket som möjligt, och Anna och Richard, Ludde och Erik var redan här nere (vi bor grannar både i linkan och nu spain) så dom hade gjort en grym tapas tills vi kom! Så otroligt sköööönt. Nu är klockan 22.20 och det är 21 grader, men är så trött så ska strax sova. Imorgon blir det poolen och sen åka till la zenia! Shoppingcentrer 😍👏🏼☀️

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Hej hallå! Jag sitter just nu och tittar på Sofias Änglar med ett glas Cola med citron i, så gott! 🍋 jag kom precis ut ifrån duschen, jag har färgat håret ikväll och det är ju en underbar känsla. Passade också på att raka benen och nu har jag smörjt in hela kroppen med lotion! Nisse är hos en kompis så jag passade på när jag var ensam. 😁👍🏼

Ikväll ska vi göra hemmagjord pizza, mums så gott det ska bli. Är jättehungrig, bara ätit en risifrutti och knäcke idag.. 🙊 hoppas ni får en bra söndag!

En bild från sist i Spanien

Likes

Comments