Mo-ney in the bankkkk!!!

Gissa vem som precis startade ett investeringssparkonto? Jag! Det känns så jäkla bra! Jag är så fucking taggad!

Sedan jag slutade leva i ekonomisk denial har jag börjat se det som en hobby att spara pengar. Jag har minskat mina månadsutgifter radikalt och tänker göra ytterligare några ändringar så att jag ska ha minimala utgifter. Jag är så jäkla taggad asså.

En RIKTIGT bra start på veckan. Jag gick upp sex imorse och bakade scones innan jag väckte min gulliga pojkvän för frukost, tog en powerwalk till körskolan, körde bilen asbra, gick hem igen och drack kaffe framför sista timmen av nyhetsmorgon, åkte till skolan och träffade min studiegrupp som är så fucking trevlig, åt matlåda, pluggade lite med studiegruppen, gick hem, hade telefonmöte med en toppenkille till bankman, åt soygurt med havre fras och kokoschips och nu är vi här.

Tyvärr missar jag teorilektionen på körskolan som är just nu, men jag måste ändå plugga till HP. Dessutom kan teoriläraren ALDRIG lära sig hur man uttalar mitt namn, trots att jag snällt rättar honom exakt varje gång vi ses. Först var det JuliAAna, men senast gick han till och med över till att börja kalla mig för JuliannE. Gosh.

Hoppas att er dag också har varit fab. Om inte, laga en riktigt najs middag! Typ lasagne eller ramen soup!

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ännu en söndag på biblioteket. De har ställt fram en vas med vita rosor på ett litet bord, bredvid ett porträttfoto av nobelpristagaren. Jag går runt och tittar på böcker. Hittar Hela Kakan, och börjar bläddra i den. En tunn liten pocketbok med ett grafiskt tilltalade omslag i vilken den odefinierbara kändisen Kakan Hermansson rannsakar sin identitet och delar med sig av sin onyanserade världsbild.

Jag bläddrar i den och fastnar för ett kapitel mitt i som helt och hållet handlar om tv-serien Sex and the City och hur Kakan och hennes syster brukade kolla på den när de var tonåringar, som de flesta andra tonåringar (tjejer). I tur och ordning presenteras karaktärerna. Sist av allt Carrie, hon som vi alla sökte likeness med när vi var 16. Jag läser ganska långt i kapitlet bara för att konstatera att alla uttjatade och meningslösa SATC-analyser redan har gjorts, och nu har de gjorts igen. Inget nytt på den fronten, vill säga. Hela serien är meningslös, faktiskt. Den är snygg och toppenkul men innehållsmässigt tom, tyvärr, precis som det insnöade kapitlet jag precis läste ur Hela Kakan.

Men varför skriver inte även jag en självbiografi i navelskådning, förklädd till feministiskt manifest, och dedikerar ett helt kapitel åt att gå igenom min smått problematiska favoritserie Full House? Måste bara bli semi-känd först, så att ni känner er manade att köpa mitt framtida "bokprojekt".

Denna "hej jag är kändis"- kultur där alla helst vill kalla sig både influencer, entrepenör och författare bidrar till en banalisering av litteraturen. Alla som har en youtube-kanal med tillhörande fan base av tolvåringar ska skriva en självbiografi på högstadiesvenska, samtidigt som universitetsstudenter inte kan förhålla sig till grundläggande grammatik. Nej, det är inte en mening bara för att du satte en punkt där. Vem fan tackar nej till ett bokkontrakt? Ingen. Men samtidigt som små lågor av författarhopp släcks och talang går till spillo, får Kissies provocerande anlete pryda fronthyllorna på Akademibokhandeln.

Surt, sa räven.

Likes

Comments

När det är lördag och man klarar sig så fucking bra på egen hand så man har bjudit in sig själv till en middagsbjudning som man ordnat för sig själv, med ett noga utvalt och välkylt chardonnay från Australien, ett lånat Spotify-konto som envisas med att spela sorgliga unplugged versioner av Veronica Maggio-låtar, och en jordärtskocksgratäng som smakar handlotion.

Kom precis ihåg varför jag skrev bättre när jag var singel.

Likes

Comments

Högst upp på önskelistan.

Likes

Comments

Vilken höstig morgon. Jag sitter i soffan och dricker kaffe framför Moderaternas partistämma på tvåan. Erik har precis gått hemifrån för att spendera hela dagen i skolan.

Ska vi prata lite politik? Ulf Kristersson är Moderaternas nya partiordförande, och hans medverkan är vad som gör den här partistämman så intressant. Alla verkar hoppfulla nu, när den där jobbiga situationen med AKB är förbi. Jag är fortfarande störd på bristen av solidaritet som drabbade henne. Hon bar mörk klänning och log inte, Löfven bär mörk kostym och ler inte heller. Utifrån det målade man upp helt olika bilder av dem utifrån vilka attribut som en kvinna eller en man ska ha. Den negativa bilden av Anna startade i media och press, men sped sig in i partiet. Hennes avgång är en konsekvens av vad vissa skulle kalla för kvinnohat, men jag vill gärna säga skepticism. Vi litar mer på män än på kvinnor, och vi dömer kvinnor efter helt andra kriterier än män.

Ulf Kristersson tog inte ens upp Sverigedemokraterna i sitt tal klockan elva, och under pressträffen svarar han försiktigt på frågor om detta känsliga ämnet som AKB kämpade med innan honom. Förmodligen kommer Ulf möta större förtroende än vad hon gjorde.

Väck mig den dagen någon anklagar en man för att inte vara charmig nog.

Likes

Comments

Fredag, TJOHO! Idag tänker jag gå till Pressbyrån och unna mig den senaste upplagan av tidningen Skriva, trots att de inte lät mig vinna deras novelltävling. Numret handlar om att driva sin berättelse framåt, hur man skriver litterära repotage, och surprise: hur man vinner litterära priser.

Alla verkar vara så besvikna över årets nobelpristagare i litteratur. Det är ju nästan komiskt, med tanke på rubrikerna om Bob Dylan i fjol.

Ikväll har Erik bjudit ut mig på dejt. Vi ska gå på bio och se Blade Runner! Det ska bli väldigt kul!

Puss och kram! Ha det bra!

Likes

Comments

Jaja, jag vann inte novelltävlingen. Fick reda på resultatet imorse. Jag kunde inte låta bli att känna mig lite besviken, men tröstade mig själv med att tänka att hon som vann förmodligen har en halv livstid mer erfarenhet i fiktivt skrivande än jag. Dessutom har jag så mycket annat att vara glad för - som att jag helt plötsligt kan kalla mig för modeskribent. Det är något jag drömt om sen jag var liten!

Idag har varit en bra dag. Inte minst för att det kommit ut ett nytt avsnitt av Säker Stil-podden som jag lyssnade på när jag cyklade till skolan. Kände mig väldigt säker i stilen också. Jag hade till och med rosa matlåda.

Förmiddagen fick ägnas åt en artikel som kommer ut snart, och efter lunch mötte jag upp min arbetsgrupp. Imorgon ska vi hålla i en presentation om det svenska rättsväsendet och kontrollen av makten, så vi jobbade med det och hade väldigt trevligt på kuppen.

Det har blåst så mycket så att många cyklar på campus ligger välta på marken. Jag ska gå ut och hitta min, lilleman, och sen ska jag cykla hem och pusta ut i soffan. Jag är barbent idag igen, och har på mig min nya mysiga jacka. Mitt nästa inköp till garderoben ska bli ett par riktigt höga knästrumpor så att jag kan fortsätta använda mina kjolar. Och nej, jag tänker inte bli förknippad med strumpbyxor. Och ja, det är delvis Emilia de Porets fel.

Kram!

Likes

Comments

Jag kan inte vänta tills jag ska till Köpenhamn den 27e oktober! Då ska jag se utställningen My Music på det moderna konstmuseet Arken, om radikal koalition mellan den provokativa popvärlden och den klassiska konsten. Låter som en personbeskrivning av mig själv; min hjärna består av hälften uppskruvat intellekt och hälften hubbabubba.

Popikonen är den ultimata makthavaren. Buga för henne! I den rätta andan har jag återigen börjat följa Kylie Jenner på Instagram, och kunde direkt observera nytillkomna Paris Hilton - referenser i hennes flöde. Vem kan säga emot det faktum att Kylies runda bak är ren och skär konst? Den väcker åsikter och känslor, precis som konst bör!

My Music på Arken handlar om hur popartister använder sig av konstnären och hur konstnären också utforskar popvärlden - en korsbefruktning som exalterar mig något enormt!

Likes

Comments

Igår efter skolan cyklade jag in till stan för en liten shoppingrunda som resulterade i ett fantastiskt fynd inne på BikBok: en stor, fluffig, ljusrosa vinterjacka! Jag tycker att rosa är säsongens största HIT! Speciellt i kombination med rött - en annan färg som dominerar stort just nu. Det har jag tagit upp i min senaste trendspaning.

Jag har spenderat hela förmiddagen i soffan framför partiledardebatten på tvåan, men nu ska jag sticka till skolan och gå på föreläsning.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Soffbord i bambu från Ikea (som kostade 200 kronor), sängkappa i linne från Åhléns. Och så Raw-kopparna såklart.

Ursäkta för den obäddade sängen.

Matta från Ikea som verkligen gör underverk för mysfaktorn.

Glaskupor från privat utförsäljning.

Likes

Comments