Resor

Vi har mellanlandat i Köpenhamn, snart går nästa plan mot Amsterdam och sen jävlar är vi igång! Är förkyld som ett svin, kallsvettas lite hela tiden men det gör inte så mycket, dricker kaffe och te och stoppar konstant i mig halspastiller och äckliga zinktabletter och blir nog frisk snart. Positivt tänkande. Wow.
När vi kommer fram vill jag lämna väskorna på vårt hostel, handla mat och sitta i solen och äta lunch. Och kanske åka nån båttur i nån kanal. Vi får se. Har inte så stor koll på Amsterdam om jag ska va ärlig men kanske man inte måste ha det. Anne Franks hus är något jag absolut vill se men alla förköpsbiljetter var slut så får se hur det blir med det. Nu ska jag va social med Veera. Hejdå.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fotografier, Texter & Tankar, Resor

För några veckor sedan hade jag fem lediga dagar mellan jobbturerna. Åkte till Stockholm. Fick bo i Marres hus utanför stan medan hon var bortrest. Kändes så lyxigt att ha ett helt hus för sig själv, sova 10 timmar per natt igen och bara vara själv, tänka, reda ut tankarna i huvudet.

Träffade lite bekanta också, bl.a. Elli som jag och Melissa träffade i våras. Köpte tacos en kväll och åkte och hälsade på henne i den skitfina lägenheten hon och hennes kompisar hyr över sommaren. Skulle vara drömmen själv att bo där. Skärgårdskänsla och kvällssol vad mer kan man begära.

En av dagarna åkte jag in till stan relativt tidigt och tillbringade nästan hela dagen där. Vädret var perfekt minns jag och jag var glad, kände mig hemma igen. Nice.

Började som så många gånger förut med att stiga av vid Slussen. Där vimlade det av folk, alla var ute kändes det som. Man måste väl passa på när solen skiner här i norden för en gångs skull tänker jag. Började gå över mot Gamla Stan, kollade på roligt folk som bara finns i städer och fick en massa flashbacks från våren. Någonstans där började jag förstå att jag nog ska bo i Stockholm.

Gick in i Gamla Stan, in bland gränderna och massan av ivriga turister som febrilt knäppte bilder på allt. Och fastän Gamla Stan verkligen är hur gullig och fin som helst är det inte mitt favoritställe direkt så gick ganska snabbt vidare in mot centrum, city, vad man nu ska kalla det.

Sen började det regna, tur för mig var jag på Drottninggatan och där är det ju inte brist på affärer direkt så gick i till Bok & Bild, köpte en bok som jag velat läsa ett tag och sen gick jag vidare för det slutade regna. Sedan blev jag kissnödig och sötsugen och kom på att det finns ett nice kafé + toa i Kulturhuset så det var givet att jag snabbt styrde stegen ditåt. Pissade, köpte kaffe och cheesecake och kollade lite på anslagstavlan också, typ ifall det skulle finnas nåt jobb/skrivkurs/annat roligt. För det behöver man ju i höst. Jobb alltså. Wish me luck.

Plötsligt tittade solen fram igen, det blev varmt och jag styrde stegen mot Hötorget och ringde upp Veera och pratade med henne nån timme medan jag satt på en trappa i solen, irrade runt lite på marknaden och provade rea-kläder inne på Lindex. Sen blev det mulet igen. Och soligt. Osv.

Till slut var jag skittrött och lite gnällig som resultat av bara cheesecake till lunch så bestämde mig för att åka hemåt och handla någonstans på vägen. Det var den dagen det. Dagen jag bestämde mig för Stockholm för det kändes bara så så rätt.

Likes

Comments

Texter & Tankar, Fotografier

Det är högsommar men det känns inte så, det var ju nyss vår? Bussen flyger förbi åkrarna, dom granngula rapsfälten och dom djupgröna där dom odlar vad fan vet jag. Snart kommer dom vara snötäckta och vita igen, evighetsvintern kommer alltid tillbaka.

-

Hur kan tid ibland gå så snabbt att det känns som om man inte hinner med? Och plötsligt står man där på kanten med livet som ett stup framför sig och undrar om vingarna kommer bära en, om man är redo. Och sen tänker jag att man kanske bara måste intala sig att man är det och så är man det helt enkelt.

-

På måndag åker vi iväg, ut i Europa, Veera och jag. Sen blir det höst och jag drar och lämnar kvar en massa viktiga människor som jag garanterat kommer sakna rejält men som kommer finnas kvar. För det som är äkta kommer finnas kvar.

*Från mina mobilanteckningar*

Ja, jag ska alltså ut på tågluff med en av mina favoritpersoner på måndag och det känns så otroligt bra och samtidigt så otroligt overkligt. Händer det här faktiskt? Vi har längtat så länge nu. Det kommer bli fantastiskt bra. Nej bäst. AAAAAH

Och ja, jag har äntligen bestämt mig för att flytta till Stockholm i höst. Berlin får vänta till en annan gång, ett annat år. Stockholm känns rätt just nu och det gör inte saken sämre att min kompis följer med. Vi kommer ha skitkul.

Livet händer nu och jag gör mitt bästa för att leva i stunden och ta in varje ögonblick och njuta och va glad.

Likes

Comments

Fotografier, Texter & Tankar

Dom frågar

Vad ska du göra efter sommaren då


Jag svarar

Jag ska flytta


Jaha va kul vart då frågar dom


Jag vet inte än svarar jag


Jag vet inte än

Va fan hur kan man inte veta

Lol

Konstigt nog stressar det mig inte så mycket

Bara ibland

Men jag vet

att i början på september kommer jag ändå packa mina väskor och dra

till Berlin eller Stockholm eller

någon annanstans

bort

Hejdå vi ses kommer jag säga

Tempelhofer Feld, Berlin, november/december 2016

Likes

Comments