Godmorgon på er! Hur mår ni? Jag mår helt okej, förutom ont i knäet då, men dagen är kommen, idag ska jag till ortopeden!
Verkar som att alla haft svårt att sova inatt? Själv har jag inte haft svårt alls, jag sov som en stock.
Just nu sitter jag och väntar på bussen, börjar egentligen 8:20 men pga mitt knä så kan jag inte gå ut till bussen, så jag fick ta skolbussen till centrum och byta där. Har ett prov direkt så vinner lite tid att plugga på.
Sitter och lyssnar på p3 Dokumentär, så intressant!
Vi hörs mer under dagen!

Julia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Hur har ni haft det i veckan? Min vecka har gått olidligt sakta.. Imorgon ska jag till Ortopeden kl 3, och jag vill bara komma dit så fort som möjligt. Därav har jag velat att helgen skulle gå fort haha..

Veckans gjort då!
1. Komma ikapp med skolan, som är gjort! Visst matten kanske är lite luddig men träffar som jag tidigare sagt min andra mattelärare så.

2. Växla in alla euros
vilket jag gjort också! Mynten går inte men alla sedlarna är inväxlade!

3. Sortera ut sommarkläder! Vilket jag inte gjort, dels för att jag haft ont men orken också haha.. Alla dessa bortförklaringar.

4. Posta ett åsiktsinlägg! Det är också uppe! Igår faktiskt, så bläddra ner om ni vill läsa det!

Saknar Portugal sååååå mycket...

Julia

Likes

Comments

Hej på er! Detta är ett åsikstinlägg och handlar som titeln lyder om homofobi.

För er som inte vet vad homofobi är så är det helt enkelt när en person eller flera uttrycker sig negativt, hånfullt, utför förtryckande handlingar och förminskar en person som inte följer samhällets normer, dvs kille och tjej.

Jag själv tycker att homofobi är ett utav det vidrigaste som finns, främst för att folk som oftast behandlar vänner och medmänniskor med respekt, helt plötsligt slutar pga att en person inte attraheras av det motsatta könet. Jag förstår inte hur det kan ändra en bild av en helt vanlig person. Min sexualitet gör inte mig till en sämre människa, och ingen annans sexualitet heller. Jag tycker det är äckligt hur man kan göra skillnad på folk och folk för att personen inte har dina värderingar. Sen finns det ju religioner som påstår att homosexualitet är en synd, vilka och varför tänker jag inte gå in på då jag inte är så himla insatt i alla världsreligioner.
Folk säger att det är onormalt, äckligt, syndigt och en sjukdom.
Men det jag tycker är konstigt är hur man exempelvis kan läsa i en bok, tro på något man aldrig sett, tycka det är rimligt att gå på vatten, göra vatten till vin och allt där emellan, men man tycker att älska en människa är konstigt?

Jag vet såklart inte hur man ska kunna bota homofober och trångsynta människor, men jag vet att man måste sluta ha fucked up värderingar. Människa som människa, vart angår det Göran om två personer av samma kön håller handen på stan och lever tillsammans? HUR kan en annan persons val av partner påverka utomstående människor?
Har ni någonsin ställt er frågan varför straighta människor inte behöver "komma ut" för världen medans homosexuella kan må så jävla dåligt för att dom inte vet hur dom ska berätta att dom älskar en person med samma kön. Varför är det så? Återigen normer.

Jag tycker att man tillsammans ska försöka hjälpa den just utsatta gruppen HBTQ+. I detta inlägget nämner jag bara en av alla innebörder som ordet har. Man måste stå upp för dom som behöver hjälp, och vi måste tillsammans på något sätt kunna göra homosexualitet lika normalt som heterosexualitet. För det är ingen skillnad, människa som människa.


Julia

Likes

Comments

Hej på er och tusen förlåt för min uppdatering!! Jag har självklar inte glömt er eller bloggen, jag har bara haft en del att tänka på! Mitt knä gör verkligen jättejätteont och har försökt vila de så mycket jag kan. Jag blev typ utmattad av allt kryckhoppande igår i skolan så va tvungen att vila när jag kom hem! Idag har jag varit uppe och hoppat igen. Henrik sov hos mig igår och idag åkte vi till erikslund, mest för att vi ville äta max haha. Fick med mig 3 par trosor från Cubus! Tänkte köpa 2 doftljus från en annan butik men Henrik tyckte de skulle vara ett onödigt köp och nu i efterhand kan jag nog hålla med.. Dom luktade inte så gott heller haha.. Just nu håller jag på att finslipa mitt åsiktsinlägg som kommer upp senare, så håll utkik!

Julia

Likes

Comments