Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 23.e maj var det canival på min skola. Jag var med även om jag åkte rullstol när alla andra gick. Det var jättekul ändå och jag är så glad att jag kunde vara med på den. Efter att vi hade gått åkte jag och några av mina kompisar hem till en av oss och åt pizza. De skulle sova över och gå på fest men jag var tvungen att åka hem vid 21 för jag skulle på behandling igen dagen efter. Jag var jättenervös för jag ville inte att det skulle bli som förra gången. Men denna gången skulle fet vara en annan medicin och vi visste mer vad man kan göra för att inte må så dåligt. Tillexempel äta och dricka.

Väl på sjukhuset dagen efter fick jag för första gången medicinen som jag kallar M. (Den andra fick kallas AP) Denna gången skulle det bara ta 4h sen var medicinen inne men man måste få dropp efteråt för att det är en dödlig dos på 12g. (barn med till exempel leukemi får 5g.) Man måste få motgift och när M är ute ur kroppen så kan man åka hem. Detta tar några dagar. När man får M måste man också mäta urinen så jag kissade i pottor hela tiden när jag är där. Plus att man måste kissa var tredje timme så sjuksköterskor får väcka mig på natten för att jag måste kissa.

Som jag skrev förut var jag nervös inför denna men när jag hade fått medicinen var det spm en barnlek i jämförelse. Jag var vaken och fick relativt lite illa mående medicin. Jag var så lättad.
Denna medicinen fick jag två veckor i rad (hemma på helgerna) sedan AP igen då. Så det var tre veckor på sjukhus och två veckor hemma. Dock fick jag feber på dem veckorna och fick vara på KSS istället så jag var hemma i ca en vecka.

Grejen med M är att biverkningarna är mindre i början och kommer senare. Efter andra veckan av M så "sprängdes" min mun. Helt fylld med blåsor som gjorde det svårt att äta och och borsta tänderna. Men jag klarade det ändå. Det var en biverkning jag inte räknade med även om de sa att kunde hända trodde jag inte det skulle bli så illa. Det kommer jag aldrig glömma hur det känns, eller hur det ser ut för den delen.

Veckorna gick så här ända tills den 14 juli. Då var det dags att operera bort min tumör i låret. Jag visste inte riktigt hur stor operationen var, eller jag kunde inte förstå det. Men jag har alltså bytt mitt sjuka skelett till någon annans från en benbank. Jag har ingen aning om hur de har gjort men jag har 12 skruvar och en skena som ska hjälpa den nya delen av skelett att växa ihop med mitt skelett.

Mamma och pappa var mer nervösa än vad jag var. Jag tor det beror på att jag inte riktigt kunde förstå vad de faktiskt skulle göra, så när läkarna dagen efter sa att operationen hade gått hur bra som helst blev jag inte så glad man kan tänka sig att min blir när man får ett sånt besked. Jag tog det som en självklarhet att det skulle gå bra.

Man måste ta sprutor i magen för att undvika att få proppar eller liknande och jag hatar sprutor så det var jobbigt. Jag hade också ryggmärgsbedövning vilket var skit jobbigt att sätta dit och jag fick lugnande och jag grät hela tiden. Jag minns typ inget av det för jag blev så hög av det lugnande. Men dagen efter så sänkte de min bedövning i ryggen när jag skulle röntgas och då fick jag så himla ont. Jag har aldrig varit med om sån smärta någon annan gång. Jag spydde och skrek. Tillsluten när de höjde bedövningen igen kunde jag sova. Men det var hemskt och det värsta med operationen.
6 dagar låg vi inne på sjukhuset, jag var tvungen att kunna gå på kryckor innan vi fick åka där ifrån. I början kännes det som att det aldrig skulle gå men det gick. Jag klarade det och vi fick åka hem igen.

Likes

Comments

Barncancerfonden anordnar ett storläger varför år där alla föreningar från Sverige får vara med. I år är vi i isaberg. Där finns ser massa saker att göra och idag har jag och min kompis My åkt Segway. Det var super kul men jag fick en panikattack tror jag men jag vet inte för jag aldrig haft en. Men det kändes som jag skulle svimma och jag började gråta men det gick jättebra och det var jättekul!

Nu ligger vi och solar på en strand och det är över 25 grader. Super härligt❤️

Likes

Comments

Den 19 april 2016 fick jag reda på att det fanns något i mitt högra lårben. Jag hade röntgat mig en gång tidigare, vecka 9. Men den gången var det vara knät och nedanför. För det var där jag hade ont. Jag fick istället gå till en sjukgymnast där jag fick höra att mitt ben var kortare än det vänstra. Så jag fick några övningar jag skulle göra. Veckorna gick och jag fick ondare och ondare. Jag började äta mer och mer Ipren och jag kunde inte sova på nätterna pga smärtan. Övningarna hjälpte inte och jag kunde tillsyr inte springa för det gjorde så ont. Den 16 april var vi på Ullared och jag satte mig ner så fort jag hade chansen. Det var då mamma insåg att detta är mer än vad sjukgymnasten hade sagt. Jag hade också fått en knöl på mitt lår lite över knät. Den gjorde väldigt ont. Under den senaste veckan hade jag också fått hosta. En hosta som mamma inte kände igen. Det var något annorlunda med den.

På tisdagen efter hade jag företagsekonomi och mamma ringde mig under lektionen och sa att vi skulle åka till Skövde för röntgen igen. Hon kom direkt och hämtade mig. Vi åkte tillbaka till skolan igen sen och då ringde telefonen. Mamma svarade och de berättade att det fanns något i mitt lår. Men man visste inte vad. Alla mina nära och kära var så stöttade under den ovetande tiden. Men jag fick också reda på vilka som verkligen var mina vänner oxh jag förlorade två som jag trodde var mina vänner. Dagen efter hade mamma pratat med en läkare och de sa att det bara var 10% risk att det var cancer. 90% att det var en cysta. Men med tanke på våran familje historia ( pappa, farfar och hans pappa hade alla tre fått cancer, samma cancer) var vi inte så förvånade över att vi den 29 april fick domen att det var osteosarkom. Vi visste inte vad som skulle hända här näst. Men det var bråttom. Jag fick den 2 maj en port-a-kart och ännu en röntgen. Fast denna gången på lungorna. Och då fick vi reda på att det hade spritt sig. En 15mm dottertumör fanns i min högra lunga, där av hostan.
Den 3 maj fick jag min första cytostatika behandling. Jag minns inte mycket av denna veckan men jag har fått det återberättat för mig. Jag mådde dåligt och åt bara ett äpple den veckan. Några kom och besökte mig men jag sov mest hela tiden. När vi kom hem så låg jag i soffan hela helgen och åt eller drack inget. När jag skulle ställa mig upp för att gå på toa eller borsta tänderna spydde jag. Jag gick ner 5 kg på en vecka. Jag åkte till Skövdes sjukhus på måndagen och fick dropp. Då blev jag mycket piggare. Men jag kunde fortfarande inte äta och jag åkte rullstol överallt för jag orkade inte gå.
Veckan gick och jag blev piggare och piggare. På Tordagen gick jag till skolan. Jag blev trött dock och åkte hem efter lunch. När jag kom hem gick jag och la mig i soffan och sov till mamma kom hem vid fyra. Hon väckte mig och då hade jag 39.5 i feber. Man måste åla in till sjukhuset i Skövde om man har över 38.5. Vi packade våra sovkläder och lite sånt. Väl framme vid sjukhuset fick jag blodpåfyllning och jag hade lunginflammation. Jag spydde slem när jag hostade och det var så jobbigt med febern också.

När den var borta och jag fick åka hem igen och började känna mig bättre var det dags för en ny behandling. Precis när jag började känna mig bättre visste jag att jag skulle brytas ner igen.

Likes

Comments

Vi är kvar i Torrevieja men vi kommer åka hem på tisdag. Det vi har gjort sedan våra kompisar åkte hem är shoppat, badat, ätit och åkt på lite utflykter hit och dit. Jag var vi på marknad och badade i en Saltsjö som finns här i Torrevieja.

Vi har som sagt ett hus hör och sommar ska jag hit med mina vänner en vecka och min familj en månad.

Här badade vi i en Saltsjö. Jag valde att inte redigera dessa bilder för jag ville visa hur det verkligen såg ut. Det är mer rosa i vattnet dock. Man ser inte botten för det är så rosa.
Sen är det en selfie på mig som inte har något med salt sjön att göra, tyckte bara den va fin

Coolt vattenfall va? Det är i en park nära la mata stranden i Torrevieja.

Likes

Comments

Vi åkte till Spanien igår! Senaste gången jag var här var 2015 alltså innan jag blev sjuk och därför var det extra skönt att komma iväg. Våra familje kompisar var här när vi kom hit men de ska åka hem imorgon vilket är synd för det har varit jättekul att vara med dem här.
Vi kommer stanna till den 25 april, så jag missar lite skola men det gör inget för jag är typ aldrig i skolan iallafall.

Likes

Comments

Igår var jag i Göteborg med två av mina vänner! Vi hade det super mysigt och jag shoppade lite grejer osv osv. Vi åkte vid 10 på morgonen och kom hem runt 22 på kvällen så jag var rätt så trött när jag kom hem, trots att jag åkte rullstol hela dagen. Vi har köpt lite juicer på starbucks och slimfood och åt mat på Jensen. Allt som allt var det super trevligt!

Jag köpte en vit och en randig blå off shoulder top från ginatricot. En t svart T-shirt från Zara. Och till sist en primer och concealer från Kat Von D och en setting spray från makeup forever. På sephora då! Min favorit affär haha

Likes

Comments

Jag älskar att handla på nätet. Det är lika kul när man beställer som när det kommer i brevlådan, det är så enkelt oxh smidigt oxh mannar all tid i världen oxh kan kolla flera gånger osv. Idag fick jag hem kläder jag beställt från Nelly.com. Blev så nöjd med alla tre plagg som jag köpte. Vad tycker du?

Detta är boyfriend jeans. Super sköna och snygga! Hade inga boyfriend tidigare så det var kul att köpa ett par!

Detta är då en body. Sååå himla snygg. Jag hade ingen tidigare och den blåa färgen brukar jag inte köpa så det var bra att den passa och när man blir brun och sånt i sommar kommer det nog bli så himla snyggt.

Och ja, jag har bristningar som jag har fått av min kortison, jag tycker inte det är fint, men jag kommer ha dem resten av livet så jag måste lära mig att tycka om mig med bristningar också. Jag tänker inte skämmas för dem och jag tycker att vi borde acceptera bristningar mer i samhället. Jag är fin, trots mina bristningar. Alla vi med bristningar ska stå upp för dem och absolut inte skämmas! Vi är snygga

HUR SNYGG VAR INTE DENNA??? Älskar så mycket! Kan ha den på middagar, midsommar och när jag åker till Spanien. Im in Love.

Tack Nelly för att ni har så fina kläder!

Likes

Comments

Idag åkte jag tillsammans med mamma och pappa till Lidköping och då fixade jag mina naglar! Så himla kul, senaste gången jag hade någon annan som gjorde mina naglar var typ 2013! Jag blev jättenöjda också. De blev verkligen super fina. Efter det så åt vi mat på "The View" och då blev det buffé. Väldigt gott på en måndag om du frågar mig.
När vi kom hem så satt jag och min bror i soffan och spelade lite mobil spel. Sedan kom min morfar och farmor och då skulle vi åka och kolla på tranor som vi gör varje år. Det var super bra väder, så det blev väldigt lyckat och det var mysigt. Jag uppskattar att ha sånna traditioner ihop med dem för att det betyder mycket för del och då gör det det för mig också.

Allt som allt har det varor en väldigt bra dag idag och jag har varit glad! Jag älskar bra dagar haha

Likes

Comments

Idag var det en dålig dag när jag vaknade. Jag hade ont i mitt ben och kände att det började komma lite ångest. Men sen fick jag lite tabletter vilket gjorde susen och åt lite mat. Sen har jag sminkat mig och målat naglarna samtidigt som jag lyssnat på Therese och Zätas podcast! Den var mycket bättre än jag förväntat mig.
Ikväll ska jag gå på bio med mina bästa vänner. Skönheten och odjuret! Och ser ska bli sååå himla mysigt och roligt. Vi ska eventuellt sova över också! Det var så längesedan!
Så det har blivit en väldigt bra dag idag trots att den började dåligt, men så kan det ju vara ibland.

Likes

Comments