För lite mer än två månader sen så satt jag på ett plan till Spanien. Trots min flygrädsla så satte jag mig i stolen och bara väntade på att få lyfta, att få lyfta från denna håla och bara dra.
Att sitta där uppe hundratals meter över jorden och bara veta att, om fyra timmar så är jag i ett annat land 2600 mil hemifrån. Den känslan kan vara den skönaste.
Att få spendera sju dagar hemifrån var det jag behövde just då. Jag behövde komma ifrån allt här och bara släppa det för en stund.

Benidorm. Dog på utsikten över allt. Hur fint som helst och skulle åka tillbaka alla dagar i veckan.

Alicante. Det stället tyckte jag om, pasta carbonaran kan vara den bästa jag käkat och glassen satt fint i värmen.

LaVila. Där hade vi våran lägenhet, 50 meter till havet och 50 meter in till stan.
Efter tre dagar hittade man relativt bra överallt vilket var bra då jag och min lillasyster blev utelåsta och fick springa runt och leta tills vi iallafall hittade farfar haha.
Havet kan ha varit min bästa vän där nere med tanke på att det var 35 graders värme varje dag och det kändes som att man höll på och svettas bort i värmen.

Det var allt jag hade för denna gången. Puss o kram på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är inte alltid glad, jag mår inte alltid bra, jag tycker inte att allt är roligt.
Jag är en sån som ganska ofta låtsas att jag tycker saker är kul, jag går med ett falskt leende på läpparna, jag låtsas oftast att jag är glad och att jag mår bra.

Jag lever i en depression som jag med mycket hopp trodde jag var frisk från precis innan skolavslutningen men mycket motbevisade mitt för en gångs skull lyckliga jag. Allt vände och blev lika dåligt som det nästan alltid har varit, jag tar fel val och tänker mig inte alls för i det jag gör. Det mesta går emot mig och jag orkar inte längre.

Jag hade hoppats på att få ha en bra och rolig sommar, en sommar utan problem och massa drama men redan första dagen så blev inget som jag hade tänkt mig. Inget gick som jag ville, mitt humör blev värre, min attityd kom tillbaka, jag blev mitt dryga jag igen. Jag börjar stänga ute andra, bara skita i vad folk säger och bara köra mitt egna race. Jag vill verkligen inte vara sån men hur mycket jag än försöker så blir det inte bättre.

Likes

Comments

Lilla Alva, nu när du bor så långt bort så blir allt så mycket svårare. Jag kan inte åka till dig när jag vill och du kan inte heller åka hit hur som helst.
Jag trodde faktiskt inte att detta skulle bli så svårt som det blivit.. Jag saknar dig mer och mer för varje dag som går, det ända jag vill är att du ska komma hem igen.
Jag vet att vi antagligen skulle bråka var och varannan dag om du skulle komma hem men jag väljer det framför detta alla dagar i veckan. 25 mil är för långt bort.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan det hände något här..
Nu har skolan börjat igen och mitt jullov har passerat.

Tänkte då berätta lite om vad jag har gjort under dom senaste veckorna.

Jag slutade skolan 18/12-2015 och började mitt lov, dom första dagarna så gjorde jag faktiskt inte så mycket..låg mest hemma i sängen och mådde skit och tyckte synd om mig själv haha.
På julafton så firade jag och mina syskon förmiddagen hos våran farfar som alla andra år med alla kusiner, fastrar och farbröder m.m. På eftermiddagen firade vi med min bonuspappas familj hos hans syster, vi tittade på film och käkade lite mat hade verkligen jättekul! Fick massa fint också.

Under mellandagarna så hände det inte så mycket heller, träffade lite vänner och passade på att åka in till Marieberg osv.
På nyår så hade jag skitkul, festade lite och träffade massa vänner. Vi pratade om vad som hade hänt under året, dansade, smällde fyrverkerier och gick runt Degerfors som yra höns för att kanske hitta en annan fest men det gick inget bra så vi hamnade på samma ställe igen haha. Slänger in lite bilder på det också.

8/1-2016 började skolan igen, vilket jag tyckte var ganska skönt. Tycker om att ha rutinerna när jag vet hur mina dagar ser ut liksom. Vi gick i skolan i två veckor och blev sedan utskickade på praktik/APL i fyra veckor, älskade livet ute bland gamlingarna. Fick uppleva så mycket under dom veckorna jag var ute. Hjälpa dom att duscha, gå och lägga sig, mata dom och bara hålla dom sällskap.
När jag väl skulle lämna dom för att gå på lov och komma tillbaka till skolbänken så vart det faktiskt jobbigare än vad jag trodde. Man kom människorna så mycket närmre på bara fyra veckor än vad man trodde man skulle göra.

På mitt sportlov gjorde jag inte heller så jättemycket. Träffade vänner och levde livet. Lärde mig också att det finns positiva saker att leva för, har alltid varit en sån som hittat allt det negativa i saker och ting. Kan nog vara därför jag har mått så dåligt i mina dagar.
Försöker därför hitta mint en positiv sak i allt som händer. En faktor som får mig att må väldigt bra är min kommande lillasyster, älskar henne redan och både mamma och jag tror att det är en liten Wilda där inne. Får väl se när hon kommer ut om namnet passar :). Kommer också flytta till hus med min lilla familj nu i april vilket jag tycker känns jätteskönt! Äntligen ett riktigt hem!
Det var allt jag hade o skriva denna gången, kram /J

Likes

Comments

Idag har jag varit på min första kurs, förflyttningsteknik stod på schemat. Jag var inte så jättetaggad på det när jag vaknade imorse men när jag väl kom dit så tyckte jag att det var riktigt kul. Jag ska slänga in lite bilder på det också.

Det vi fick öva på var att flytta person i säng till olika ställningar. En äldre person som inte orkar flytta på sig själv kan lätt få trycksår om den ligger med tyngd på ett visst ställe en längre tid. Så därför fick vi gå på kursen innan vi skulle ut på våran APL. Hoppas verkligen jag kan allt när det gäller. :)

Likes

Comments

Nu är det ännu ett nytt år som jag ska klara mig igenom, 6 av 365 sidor av min bok är redan skriva och jag har ärligt talat inte gjort någonting av dom. Jag har inte haft något att skriva om eftersom att jag varje dag har suttit hemma och gjort ingenting. Just detta året vill jag göra något speciellt, jag vill fylla mina sidor med minnen som får mig att må bra, jag vill träffa någon som får mig att glömma allt jobbigt. Det viktigaste detta året är ändå att uppnå mina mål, mina mål som jag har satt upp för just mig, jag ska klara mig igenom mitt första år på gymnasiet (vilket hittills har gått väldigt bra), jag ska även ta mig igenom min depression, när året är slut vill jag inte ha den i mitt liv längre.

Nu i allt det jobbiga så har det hänt en sak som fick hela min värld att lyfta. Jag ska få bli storasyster till mitt tredje syskon, detta fick mig att bli så glad och nu får jag äntligen berätta det för alla. Jag är så sjukt stolt över min mamma som har klarat sig igenom det hur bra som helst än så länge.

Min nyårsafton då? Hur var den?
Jo den var hur bra som helst, jag fick spendera mina sista timmar av 2015 med dom som jag mådde bra med, allt var helt underbart. Egentligen så gjorde vi inte så mycket, hängde lite, dansade, hade lite snöbollskrig och så vidare. Skulle jag haft möjligheten så hade jag gjort om det, tack alla!

Likes

Comments

Nu har snart hela detta året gått och jag har gått igenom både bra och dåliga saker, jag har även lärt mig massor av det. Jag har gjort många misstag som jag många gånger har sagt att jag aldrig ska göra om men en dag så har jag stått där som ett fån och gjort samma sak igen, som sagt, ung o dum har väl dom flesta varit. 
Något av det viktigaste jag har lärt mig under mitt år är att man inte kan lita på vem som helst, vissa kan man ju bara slänga i väggen. Jag har även lärt mig att man ibland behöver förlåta, man kan inte stå där och vara långsint. Det är inget man tjänar något på. Man måste även glömma ibland, allt som har hänt har ju hänt av en anledning. Jag är iallafall sjukt glad över att jag har träffat alla nya människor och även att jag har sätt hur människor fungerar, jag har lärt mig hur folk är. Jag drar inte alla över en kam utan jag säger att vissa går verkligen inte att lita på, vissa som man har delat med sig av hela ens värld till har svikit mig så grymt mycket och vissa står fortfarande kvar.

Ronja, du har fyllt mitt år med så sjukt roliga minnen, du har funnits där när att har varit för svårt. Du har tagit emot mig varje gång jag har fallit, du har gett mig så många bra råd. Du har sagt att allt kommer att ordna sig​ och du har stoppat mig från att göra dumma val så många gånger, jag älskar dig ​lillasyster.
​Kevin, ​du betyder så sjukt mycket, du är den storebror jag aldrig fick. Aldrig skulle jag klara mig utan dig, under den tiden vi har känt varandra så har vi gått igenom mycket bra och dåligt, mycket tråkigt och roligt. Vi har skrattat, vi har gråtit, vi har bråkat och vi har halvt slagit ihjäl varandra. Men det positiva i det hela är att vi har sätt alla varandras sidor, eller ja dom flesta iallafall, vi har också lärt känna varandra så mycket mer för varje gång. Tack för allt, älskar dig massor:
​Mamma, ​du har också lärt mig jättemycket, vi har haft så många långa samtal, vi har haft så många bråk när vi har skrikit våra halsar torra, gråtit slut på våra tårar och halvt slagit ihjäl varandra. Allt detta skrev jag för att jag vill att du ska förstå att det spelar ingen roll hur mycket vi bråkar, det spelar ingen roll hur mycket vi gråter, jag kommer alltid älska dig mest av allt ändå. Jag vill att du ska förstå att, utan dig skulle jag aldrig klarat mig, jag skulle aldrig orkat allt som jag har gjort. Tack för att du finns, jag älskar dig för alltid.
​Micke, ​vi har också haft våra intriger men vi har alltid löst dom. Du har också hjälpt dig genom mycket och tänk allt jag har fått av dig. tack för det också, kommer för alltid älska dig med.
​Pappa, ​detta året har väl inte varit det bästa för oss men nu när du flyttar så kommer jag faktiskt sakna dig ändå och jag hoppas att vi en dag kommer kunna lösa allt som ligger. Innerst inne så älskar jag dig med. 

Jag vill tacka alla för det här året, hoppas vi kan göra nästa ännu bättre. God ju och gott nytt år! /Julia.
Likes

Comments