Två dagar i skolan och det känns redan som en evighet!! För att lyxa till min vardag bestämde sig jag och några vänner oss för att köpa sushi. OCH GISSA VAD?! Detta var första gången i mitt liv som jag käkat köpt sushi, hur kan jag ha missed out on this hela mitt liv! Sushi är min nya favoritmat, punkt slut!

Kram, Julia

Likes

Comments

Satt och vänta på bussen idag efter skolan och la märket till en kvinna som satt en bit ifrån mig. Hon hade långt mörkt hår, nästintill svarta ögon och såg ut att vara i medelåldern. När hennes telefon ringde kunde jag höra att hon talade ett annat språk. Där satt jag tyst en bit ifrån, hade inget med människan att göra men ändå lyssnade jag noga på det språk hon talade som jag inte kunde förstå. Ganska härligt faktist att lyssna på ord som man inte förstår betydelsen av, det är lite som musik. Men iallafall så började jag tänka på att jag har ingen aning om vem människan är och hur hennes liv har sett ut. Helt plötsligt blev jag sjukt nyfiken att få veta mer om henne! Hur såg den kvinnans historia ut? Vart kom hon ifrån? Vem var hon?
Men tyvärr var jag aldeless för feg för att fråga så nu kommer jag aldrig att få veta. Den främlingen förblir en främling.
Kanske kan jag ta mig mod en annan gång jag möter en främling att fråga om personens historia och kanske kan en främling bli en ny vän?!..
Återkommer om jag vågar mig på det någon gång<33

Ibland så funderar jag mycket! Kram:)

Likes

Comments

"En värld av mörker och en värld av svek. Det är ingen hemlighet. Liv som faller i tusen bitar. Inget hopp bara nitar. Varför mår jag skit, är det meningen att det ska var så? Jag hoppas att jag bara inte har lärt mig att förstå"

Likes

Comments

Tänkte nu passa på att ställa upp i Nouws bloggtävling #nouw30daychallenge för skojs skull och som en motivation till att utveckla mitt bloggande!

Det jag kommer att fokusera på är att försöka dela med mig mer utav mina såkallade "funderingar" men samtidigt blanda det med min vardag.
Om du vill veta mer om tävlingen kan du gå in och läsa mer HÄR


Likes

Comments

Hmm.. ville bara påpeka att jag verkligen ÄLSKAR mat! Det kan ha så många olika smaker, lukter, konsistenser och färger och jag uppskattar det verkligen!
Tacksam för den mat jag får om dagarna och att jag alltid har möjligheten att äta mig mätt<33

Dagens påminnelse: glöm aldrig att mat inte är något som alla kan ta föregivet!

Bilder på dagens mat

Frukost: blåbärsgröt med jordgubbar och hemgjord juice
Skollunch: Caesarsallad på Red Fellas

Likes

Comments

Hmm.. har inte riktigt hittat min "grej" här i bloggvärlden än men känner just nu att det får vara som det är och får bli lite som det blir. Det jag har funderat mycket på är att skriva om just "funderingar". Det kanske är min grej?!, kanske inte?!...jag ska fundera på det!

Nej men kvällens funderingar handlar om bekräftelse. Alla är beroende av bekräftelse mer eller mindre no matter om man tänker erkänna det eller inte. Men vad är bekräftelse? Varför behöver vi bekräftelse? Hur kan en liten shot av beröm bli så viktigt för oss?
Min uppfattning om bekräftelse är att vi människor konstant behöver känna att andra människor reagerar på oss. Helt seriöst så tror jag att bekräftelse är livsviktigt i måttlig mängd samtidigt som jag tror att det lätt kan bli giftigt för oss. Jag tror att det är viktigt att vi är försiktiga vart vi låter vår bekräftelse komma ifrån. Är det likesen på Instagram som får en att känna sig värdefull så kan det nog vara bra att börja fundera på om detta verkligen är hälsosamt.. Har inte så många svar egentligen kring ämnet men min slutsats är att jag personligen måste börja låta mig själv vara min egna bekräftelse. Börja bekräfta mig själv när jag känner att jag lyckas istället för att låta andra göra det åt mig!

Okej detta var flummigt men kanske i alla fall lyckades få ut någon typ av tankeställare... HAHHA skevt, men Sovgott, kram<3

Likes

Comments

Äntligen äntligen FREDAG!
Hela veckan har jag varit mer eller mindre tjurig och på dåligt humör så nu är det verkligen extra skönt att ta helg. Egentligen har jag ingen anledning till att ha varit på så dåligt humör vad jag kan komma på. Tur att det faktist är helt mänskligt att ha dåliga dagar. Det är ju trotts allt genom att nå botten som man kan uppleva toppen, weyoo!
Hoppas iallafall på att få en avslappnad helg nu trotts att jag jobbar både Lördag och Söndag..

Hmm, poängen med detta inlägg är att visa att jag faktist inte är på bra humör 24/7 trotts att det kan se ut så på Instagram. Mer än så har jag inte att skriva idag:)

Ta hand om er<3

Dagens lunch: Råpizza med tomatpesto, avokado och syrad kolsallad

Likes

Comments

Kan en människa förändra hela världen?

Denna fråga ställde en gång en lärare till vår klass i mellanstadiet och jag minns det än idag. Jag minns att många olika tankar väcktes i mig och jag började fundera på det där. Kan en enskild individ verkligen förändra HELA världen??? Jag har länge funderat på denna fråga, ja sen den dagen min lärare ställde frågan har det regelbundet dykt upp tankar i mitt huvud om ämnet.
Det jag med tiden har bestämt mig för att tro på är att JA, en enskild individ kan förändra hela världen!
Varför? Jo för det första har jag med åren fått lära mig mer och mer om hur enskilda individer förändrat vår värld i historien. Marthin Luther King Jr stod upp för jämnstäldhet mellan mörka och ljushyade människor, Malala Yousafzai tog en kamp för flickors rättigheter att gå i skolan och Alexander Fleming uptäckte penicillin, ett läkemedel som i all framtid skulle rädda liv.
Bara dessa tre exempel är starka bevis på att enskilda personer har förändrat världen.
Men hur kan jag förändra världen är nog en mycket svårare fråga. Jag är ingen superhjälte, jag är inte känd och jag har ingen revolutionerande idé som kan komma att förändra världen.
Jag tror att vi människor ofta begränsar oss och tror att betydelsen av att "förändra världen" innebär att alla en dag ska veta vilka vi var och minnas oss när vi inte längre lever kvar på jorden. Men jag tror att detta är ett missförstånd. Att förändra världen innebär att tillföra ljus i världen. Att stå upp för det som är rätt och att älska sina medmänniskor. Att förändra världen handlar om att skapa glädje hos någon som bara kan se mörker. Att för ändra världen behöver INTE betyda att alla kommer veta vem du är och vad du har gjort. Kanske har du bara fått en vän att le och skapat glädje i den individens "egna värld". Därför är jag övertygad om att vi alla har en möjlighet att förändra vår värld, smått som stort!

Likes

Comments