Känner mig riktigt oproduktiv efter den här helgen. Skulle ha pluggat stenhårt fredag-söndag och visst har jag läst, men det har kommit så mycket annat i vägen och jag tappar fokus på två röda. Självdisciplinen som brukar vara rätt hög har bara dalat denna helg. Känns sådär med tanke på att tentan på onsdag är superviktig. Tar ett litet break och kör all in imorgon. Håll tummarna för mig denna veckan! Puss 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Vi i västvärlden är ett underligt folk. Till skillnad från många andra länder lever vi i ett individuellt samhälle, där den enskildes prestationer är det som räknas och det vi eftersträvar. När man presenterar sig för en ny människa berättar man uteslutande om sig själv. I andra världsdelar, lever många i ett kollektivistiskt samhälle. Där gruppen är det som räknas. Här samarbetar man, hjälps åt och presenterar sig själv som någons dotter, eller tillhörighet av en viss klan.

Människan är sedan evolutionen en social art. Det har alltid varit viktigt för oss att tillhöra en grupp, tidigare av rena överlevnadsskäl men även av egoistiska anledningar. Vi behöver tillhöra någonting större för att må bra. Så hur kommer det sig att vi i västvärlden stöter bort varandra när andra människor egentligen är det viktigaste vi har?

Jag pratade med en av mina närmsta vänner om detta fenomen häromdagen. Där vi var överens om att allt fler människor drar sig undan, "orkar inte" och "har inte tid". Och vi undrade båda två, hur är detta möjligt? Och är vi de enda som fortfarande tycker det är viktigt att vårda relationer och umgås? Vi har väl egentligen aldrig haft det så väl förspänt som människor har det idag, med bekvämligheter runt hörnet och informationen i handen. Ett klick på Google så vet man det man undrade för en sekund sedan. Men det har sina nackdelar. Min sambo som jobbar med stress och återhämtning berättade för ett tag sedan för mig att så mycket intryck människan får under en dag idag, så många intryck hade inte våra förfäder upplevt under en hel livstid. Vi är överhettade av intryck och resultatet? Sjukskrivningar, utmattningssyndrom, depressioner. Vi i Sverige tillhör ett av de länder där mest antidepressiva skrivs ut varje år. Hänger det ihop med att vi i allt större utsträckning blir antisociala?

Vad skulle hända om vi istället för att dra oss undan, öppnade upp oss ännu mer? Att istället för att vara ledsna ensamma kunde gråta tillsammans? Dela det som är jobbigt likaväl som det som är bra. För om det fortsätter i denna riktningen, att vi som är mellan 20-30 år, gör oss ensamma nu, kommer vi då ha någon kvar alls när vi är gamla? Eller kommer vi sitta där på gungstolen och önska att vi hade tagit hand om varandra som unga, för att glädjas ihop som äldre? 

Jag hoppas att denna text ger dig som läsare en tankeställare. Inte dåligt samvete. Men en lite större förståelse, till att människan av naturen behöver andra människor, och att ensamhet ofta på något sätt är ett resultat av något man själv valt. Jag vill dela mina minnen med min familj och mina vänner, och åka på semester med våra barn om 10 år och sitta i en by i Italien när jag är 70 och prata om alla vackra saker man upplevt tillsammans med de man älskar. Välj inte bort dina vänner. Lös problem ni har och skapa inte nya. Ta hand om varandra och lätta hjärtat när du behöver. Man är inte svagare för att man gråter. 

Med all kärlek, Julia. 

Likes

Comments

Hej mina hjärtan. Blir inte mycket bloggande just nu, jag har haft det otroligt hektiskt på studiefronten sista veckorna och kämpar med plugg inför den sista tentan på ett litet tag i Socialpsykologi. Mitt favoritämne hittills så det flyter ändå på bra, men det ska göras och ni vet när man har tusen andra saker man vill eller borde göra med... Så räcker tiden inte riktigt till. Även med jobbet har det varit mastigt denna veckan, så satt fint med en långhelg nu fredag-måndag.
Fick slutbetyg i juridik-kursen idag och det känns väldigt skönt att den kursen är avklarad. Även min senaste tenta i utvecklingspsykologi blev godkänd! Klapp på axeln och konstaterar att hårt slit faktiskt verkligen lönar sig.

M är iväg på kickoff med jobbet i helgen och jag ska fokusera på att få in hela Socialpsykologikursen i huvudet.
Nästa vecka tar vi en paus från allt och åker på spa över helgen, känns som att det verkligen behövs efter dessa veckorna. 
Önskar er alla en riktigt fin helg, njut!! Love, J 


Likes

Comments

​​​​Många verkar se mig som en väldigt pedantisk och strukturerad människa, något jag också väldigt gärna skulle vilja vara men som jag tyvärr inte är. Jag hittar aldrig mina nycklar och i en låda med kläder kan det lika gärna ligga en bok typ. 

Men efter att inte ha hittat någonting alls i förrådet i källaren tröttnade jag rejält och tog mig själv i kragen, köpte ett gäng plastlådor på Jysk och markerade upp med vad som finns i vilken låda. Resultatet? Ytterst pedantiskt👏🏼👏🏼 Man kan när man vill! Ska ta en bild nere i förrådet så ska ni få se hur tjusigt organiserat det blev. Visst blev det bra? ​

Likes

Comments


2018 börjar bra. Jag känner mig starkare och piggare än på länge.
Försökt lägga om kosten så den är glutenfri & mer vegetarisk och tränar i snitt 5-6 gånger i veckan nu. Har inte haft någon huvudvärk på flera veckor och ryggen som har krånglat i många år är värkfri för första gången på väldigt länge. Tänk vilka underverk träning och kost kan göra. Önskar er en jättefin kväll!


Likes

Comments

Gott nytt år på er! Vi firade in det nya året hos Sofia i Hildedal. Åt trerätters, spelade spel och hade en alldeles underbar kväll. Kul att vi har firat samma gäng fem år i rad nu. Idag har det varit soffläge hela dagen, men imorgon är det nya tag som gäller. Hoppas ni alla hade en fin nyårsafton med härlig energi inför 2018!

Likes

Comments


Det har varit toppar och dalar i år. Det har varit tunga besked och en del besvikelser i relationer, men också villkorlös kärlek och en hel del jävlar anamma. Det har varit ett lärorikt år som första året som psykologistudent, det har varit härliga resor och en välförtjänt och välbehövlig ledig sommar. Men i slutet av året så är jag och min familj friska och vi har varandra. Och vad kan man bli lyckligare över än det? 


2018. Jag har inga nyårslöften i år. Men jag har många önskningar och mål som jag fortsätter att sträva efter. 
Så, ett riktigt gott nytt år mina älsklingar! Vi firar in det nya året hos Sofia och co. i Eriksberg. All kärlek, J. 

Likes

Comments

Igår hade vi den årliga kalkonmiddagen hos mamma och pappa på Annandag jul. Mamma hade dukat fint som alltid och maten, ja hur fel kan det bli? Drömkväll.

Idag har jag faktiskt spenderat ett par timmar framför datorn med en inlämningsuppgift men strax ska vi in till stan med min lillebror och hans tjej för att möta upp min kusin, gå på Laserdome och sen ut och äta på Beerista. Ha en grym kväll hörrni!

Likes

Comments

Hej mina älsklingar! Som vi har njutit denna jul. Julafton spenderade vi hemma hos mamma och pappa med pappas släkt och igår firade vi juldagen hemma hos oss med ett femtontal goda vänner. Idag har vi spenderat större delen i soffan framför en Harry Potter film och ikväll ska vi på den årliga kalkonmiddagen hos mina föräldrar med min bror och svägerska.

Det har varit så välbehövligt med några dagar där fokus försvinner bort från studier och jobb, och man istället fokuserar på varandra och verkligen är hundra procent närvarande.
Önskar er alla en riktigt god fortsättning!

Likes

Comments

​Hej älsklingar! Hinner inte riktigt med här just nu. Veckan som har passerat har jag gått på julledigt från jobbet, haft bebismys med lilla Felicia, tränat tre gånger på fem dagar (!!!) och premiärsprungit efter min olycka med den stukade foten. Så härligt att vara på g igen! 🙏🏼 M och jag hade årsdag i onsdags och firade med champagne och kinamat, Ida och jag hängde på julklappsnatta igår och en del plugg har hunnits med också. 

Killarna och jag var på Liseberg ikväll och nu tar jag julledigt på riktigt. Kopplar av och ner och njuter av lata dagar med dem jag älskar mest. En riktigt god jul önskar jag er alla, ❤️🎄❄️

Likes

Comments