Balans i livet. För en del busenkelt och för andra omöjligt. För dig extremt och för mig basic. Jag försöker tänka på livspusslet som jag tänker på kostcirkeln. Vad ska rymmas och vad bör jag ta bort för att må bra? Dygnet har 24 timmar och det är allt du får, precis som alla andra. Och det viktiga är inte hur mycket du åstadkommer utan vad du åstadkommer.

Vi behöver 8 timmars sömn. En del säger 6. Jag är ett vrak om jag inte får sova mina åtta. Så jag sover de timmarna. Rucka inte på det! Sömnen är det viktigaste du har som återhämtning. Utan bra sömn kommer du inte långt.

Vi behöver träning. Jag motionerar varje dag. Springer oftast. Hurtigt, säger en del. Terapi, säger jag. Jag har alltid älskat att springa. Det är enda gången min hjärna Inte går på högvarv och det är befriande. Motion sänker stresshormonet kortisol och ökar signalsubstanser som oxytocin och endorfiner vilket främjar välmående och är kroppens egna lyckopiller. Du kan alltså få kroppen att må bättre både fysiskt och psykiskt genom att bara motionera. Och en timme om dagen har alla tid med, hur mycket lägger du på sociala medier? Men all träning är bra träning. Oavsett om du rider, spelar fotboll, promenerar eller springer. Den enda träningen som inte är bra är den som aldrig blev av.

Jobb eller studier. Åtta timmar per dag. Vilket lämnar oss kvar med 7 timmar kvar av dygnet. Fyll dessa timmar klokt. Med kärlek, social samvaro, vila, kunskap. Saker och människor du mår bra av. Eller fyll dem inte alls utan bara vara. 

Balans i livet. Inte enkelt men det går. Ska vi försöka? ❤️


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Säger som Vimmelmamman. Innehar nog svart bälte i sömn. Efter nästan 100 arbetstimmar på ridskolan de sista två veckorna var kroppen inställd på sleepmode och somnade i soffan innan åtta i söndags kväll och vaknade vid åtta igår morse. 🌸 12 timmars välbehövlig, välförtjänt sömn. Vila alltså. Så sjukt underskattat. Emellan de där maratonloppen jag springer i livet. Så behöver kropp & själ lite återhämtning. Börjar bli bättre på det.

Jag hoppas ni har fått en bra start på veckan, det har jag haft ✨🙌🏼

Likes

Comments

När man varit tillsammans i många år är det inte alltid fjärilar i magen. Man känner varandra utan och innan och man småkivas över att tömma diskmaskinen och vem som ska handla. Men varje dag är jag lycklig över att ha dig vid min sida. Och ibland svämmar hjärtat över lite extra med kärlek och tacksamhet, över att få dela livet med sin bästa vän och stora kärlek. 

Likes

Comments

Det är något visst med att sitta på en uteservering omgiven av människor i alla dess former som pratar olika språk. Jag älskar att betrakta människor. Inte på ett dömande sätt, jag dömer sällan någon, utan för att jag är nyfiken på folk runt omkring mig. Vilka de är och hur de interagerar med varandra. Och det man ser är som en färgpalett, från svart till vitt och allt däremellan. Man ser det uttråkade paret, som sitter med huvudet försjunket nere i telefonerna och som verkar ha mer nöje utav den än av varandra. Man ser den äldre mannen och kvinnan som dricker rödvin och röker cigg efter cigg och pratar med varandra på livlig italienska. Där inga samtal någonsin tar slut. Man ser den bleka skandinaviska familjen, mamma pappa och två barn, där barnen småkivas och hon sitter mot honom och försöker få ett uns av bekräftelse, medan han verkar vara någon helt annanstans i tankarna. Förmodligen någonstans och på någon de absolut inte borde vara.

Man ser allt och lite till över ett glas vin. Kärlek över alla gränser och förhållanden som tvinat för över flera sekel sedan. Och jag förundras. Över människan och hur vi fungerar. Över att det finns så mycket mer under den där ytan som på vissa är så mycket mer polerad än på andra. Människor gör mig så nyfiken och jag tillhör den kategorin som tror att vi utvecklas från den dagen vi föds tills den dagen vi går bort. Att vi är en målning fylld med gamla minnen och avtryck från förr men som fortsätter fyllas på med nya skuggor, renare linjer och klarare ljus. Människan är inte konstant och kommer aldrig att vara. Vi formas från dag till dag och den som lever lär. Och de vackraste tavlorna, är de som aldrig riktigt blir färdiga. 💎


Likes

Comments

Back in business. 6 veckors semester är nu historia (vart tog de vägen??) och jag började jobba på ridskolan idag igen. 2 veckors ridläger med många Goa barn och ungdomar. 🌸 I slutet av augusti drar plugget igång & det ska bli skönt att få lite rutin i livet igen. Har ni börjat jobba? ✨

Likes

Comments

Tack för en underbar vecka Italien. En hel del småmissar (stora) från resebolaget (vi var tydligen föräldrar och skulle haft ett barn med oss, något vi inte har såvitt jag vet 😂) och lite annat men summa summarum så har vi haft underbart väder och en härlig vecka med 38-39 grader och strålande ☀️ . Men som alltid - borta bra & hemma bäst, och jag älskar att vara hemma igen. 😍 Hoppas ni har haft en underbar sommar och att ni njuter trots 15 grader och regn här på Västkusten! Love, J  

Likes

Comments

Vi gottar oss för fullt, denna sista semestervecka. Vilken sommar det har varit. Att för första gången någonsin kunna ha en 6 veckors lång sammanhängande semester på sommaren.

Vi bor just nu på ett fint hotell på Sardinien men som ligger lite off, så ikväll tog vi taxi in till San Teodoro för att få lite puls och stadsliv. Fick man inte puls i staden där gatorna lever fullt ut så fick man i alls fall det i taxin hem. Madre Mia vad de kör snabbt italienarna.... Inte bästa gången jag glömt bältet av (hoppas min mor inte läser detta). 

Hoppas ni mår bra! Vi kommer hem på torsdag, tills dess bättrar jag på den obefintliga brännan jag har och utforskar Sardiniens små guldgruvor. Förhoppningsvis utan fler taxiturer 😂 Love, J 

Likes

Comments

Vi bara myser. Långa sovmorgnar och socialt umgänge med familj och vänner. Lite besök i Stallet och mycket sol, bad och båt ☀️ En vecka till på hemmaplan och sen åker vi till Italien i 8 dagar. Hur har ni det? 🌸 

Likes

Comments

​Vi har det lovely. Åker hem senare idag. Vilken helg vi har haft! ⭐️ Hoppas ni har det bra 😘 Love, J 

Likes

Comments