​Söndag med full pott. Sovmorgon till nio och långfrukost, kan ju vara det bästa jag vet. Psykologistudierna är i full gång och jag är löjligt glad över det, skickat in min första inlämning och nördat ner mig i hjärnans biologi hela dagen. Det är så roligt!! Avrundade kvällen med ett yogapass med Emma på Yoga Shala och ser fram emot en ny vecka med mina små. Skönt att leva ett liv där man aldrig har någon söndagsångest.

Njut av era sista timmar av denna söndagen, det ska jag göra med en kopp varm choklad & One Tree Hill.Likes

Comments


Läser ofta om det där. Människor som aldrig nöjer sig. Som strävar efter mer, hela tiden. Jag läser och förundras. För hur driftiga och målmedvetna människor än må vara, hur mycket man än strävar efter, så kommer man aldrig att kunna fylla det där tomrummet som finns om man aldrig är nöjd.

Jag har varit på språng hela livet. Alltid på väg någonstans. Och det är först nu, när jag närmar mig 25, som jag har lärt mig att stanna upp. När jag kom till insikten för ett litet tag sen om hur mycket jag har stressat och hur lite jag har varit i nuet så fick jag mig en ordentlig tankeställare. Jag har ett ganska rejält kontrollbehov. Inte utav människor i min närhet, absolut inte, men för mig själv. Vill veta hur veckan kommer se ut och har stenkoll på ekonomin. Skulle aldrig satsa pengar på spel och jag gillar inte oreda. Velat veta hur mitt liv ser ut de fem närmsta åren. Jag tror att det lätt blir så, när man har mycket runt omkring sig, så behöver liksom resten vara i ordning. Det blir för rörigt på alla plan annars. Jag har väl aldrig varit riktigt nöjd. Letat efter mer hela tiden, och ni som har levt eller lever så, vet att det är ganska utmattande.

Det sista året har varit en utmaning för mig. Skalat bort och skalat av. Och jag har för första gången på länge verkligen njutit. Av en ledig eftermiddag. Hinna en fika mitt i veckan eller att kolla på serier en hel söndag. Vissa ser det kanske som slöseri med tid, precis som jag gjorde. Men det är slöseri med tid, om man gör det varje dag. Men att tillåta sig själv att pausa, i en vardag som är ganska hektisk för alla, det är för mig återhämtning. Det finns inget häftigt i att sova fyra timmar per natt, eller att ha en fullbokad kalender och en telefon som ringer dygnet runt. Jag tyckte det för ett år sedan. Men till vilken nytta? När stressen kommer ikapp och ingenting känns roligt längre, då får man tänka om.

Jag menar inte att man ska nöja sig med allt, och stå och stampa på samma ställe tills man är 60 år gammal. Men man kan inte alltid jaga något mer. Ibland behöver man stanna upp och se sig omkring för att känna att livet är rätt fantastiskt som det är. Även om man vill utvecklas och ta sig framåt. Så tror jag att det är livsfarligt, att aldrig vara nöjd. För den som aldrig är nöjd, den människan kan ju aldrig vara lycklig.


Likes

Comments


Sambon hade pokerkväll med killarna här hemma igår, så jag passade på att fly fältet och spenderade kvällen med hon som jag älskar tiotusen varv runt jorden och oändligt tillbaka - mammi. Fick gjort lite (med betoning på lite) plugg, annars åt vi pasta, drack rödvin, kollade på Skam och skrattade mest hela kvällen. Nu väntar jag på att bli upphämtad av Ida, vi ska ut på en ridtur och jag är så lycklig över att äntligen få hoppa upp i sadeln igen!!! 8 månader har gått, och jag har suttit på två (!) hästar under denna tiden.
Har ju inte hänt under hela mitt liv. Man vänjer sig inte riktigt vid att vara "hästlös", även om jag vet att jag varken har tid eller ork med en häst sju dagar i veckan just nu, och hästtjej på halvtid, det fungerar i alla fall inte för mig. Men det kommer ett hoppsto som blir mitt lite längre fram i tiden.... :-)

Önskar er en härlig lördag!

Likes

Comments

Helg. Fredagsfika med bästis och en kväll med plugg i soffan. Imorgon firar vi vår älskade vän Eline som är färdig läkare efter 6 års studier och på söndag ska vi hem till svärmor och riva av ett pass på gymmet.
Lite mer plugg och en häst att rida hoppas jag kunna få låna med! Har sån abstinens så det är helt galet.

Trevlig helg på er!


Likes

Comments


Måndag igen. Jobbat och varit på Yoga. Sprang ett varv runt sjön uppe i Fontin och tog mig sedan hemåt, jag som aldrig har brytt mig om att det är mörkt eller sent tyckte det var obehagligt att springa där uppe ikväll. Mycket konstiga människor och tyvärr kände jag att det inte var värt det. Sorgligt att man ska behöva känna så.

Jag hoppas ni har haft en bra start på veckan och att den fortsätter så!
Love, JLikes

Comments

Likes

Comments

Hua mig, det blev en lång vecka. Gjort många timmar på jobbet. Men nu är det fredag och det firar vi med italiensk köttfärssås & spaghetti och ett eller två glas rödvin. Historiens mest underskattade maträtt? Helgen är ett enda blankt blad, jag tänkte unna mig ett par härliga sovmorgnar, träning (har ju fått dille på Crosschallengepassen) och försöka få ordning på alla böcker mm. inför psykologistarten nästnästa vecka. Känns som att det blir goa dagar. Fint väder hörde jag med :-)
Önskar er alla en riktigt fin helg!


Likes

Comments