Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Det där med att bli äldre. Skitjobbigt på många sätt. För när man fyllt 25 inser man att man är faktiskt inte 18 längre. Man kan inte skylla sina snedsteg på någon annan och folk i ens egna ålder börjar bli föräldrar. Fast det känns som att man nyss själv var ett barn? Men samtidigt. Så jävla skönt. Jag skulle aldrig vilja vara 15 år igen. Snedfyllor, bilddagböcker och en självkänsla lika med noll. Skitsnack och bitchblickar. Ätstörningar. Någon form av vilja att vara snyggast, smalast och duktigast. I allt. Vid 25 års ålder har jag vuxit upp till "en hel liten människa", som mamma brukar kalla det för. Man lär sig att sätta värde på sig själv. Att man får jobba för det man vill ha. Och att det är okej att tröttna på att göra saker för andra som inte lyfter ett finger för att göra något tillbaka. Och man duger faktiskt så jäkla bra, precis som man är. Sålänge man vill folk väl och man ser sig själv i spegeln innan man dömer andra. Så duger man. Och om man lärt sig allt detta vid 25, då undrar jag hur mycket vi kommer veta vid 50. Love, J

Likes

Comments

Jag hoppas er påsk har varit fin och att ni har njutit till fullo. Det har vi. Av god mat och härligt sällskap.
Dessutom är äntligen första inlämningsuppgiften i andra psykologikursen inlämnad och jag drar en lättnadens suck för ett litet tag. Försöker släppa lite på prestigen och tänka good enough. Det är inte lätt, när man är en perfektionist ut i fingerspetsarna. Men för min egen skull, försöker jag verkligen. För att få tid över till annat. Nu en sväng till E för lite kvällsfika. Njut av er kväll! Love, J

Likes

Comments


- John F Kennedy sa en gång ”Förändringar är lagen av livet. Och de som endast ser till det förflutna eller nuet är garanterade att missa framtiden”. Han hade både rätt och fel. En människa som endast blickar framåt går miste om sidovägarna på resan, och den som aldrig blickar bakåt förlorar vem han är. Var vi befinner oss idag beror på vad som har lett oss hit.

Vi står här idag med tre års facit i handen. Vi vet saker idag - om oss själva, om andra och om världen - som vi inte hade en aning om förut. Vi har blivit minnen och erfarenheter rikare och även om det vi har lärt oss har varit viktigt så har vi förhoppningsvis även haft riktigt roligt på vägen.

Vi har under tre år utvecklats, inte bara som studenter, utan som individer. Vi har tagit på oss uppdrag, en del som vi har lyckats med och som har fått oss att växa, och andra gånger har vi insett att vi har tagit oss vatten över huvudet. Men ett misslyckande definierar inte vilka vi är. Den människa som aldrig misslyckades, försökte aldrig med någonting nytt och är inte det vad hela vår gymnasietid handlar om? Att utvecklas, och växa som personer. Att ifrågasätta, omformulera, göra saker vi aldrig tidigare gjort, oavsett om det handlar om ett engelskatal eller en vänskapsrelation?

Var vi befinner oss idag, beror på vad som har lett oss hit. Fram tills idag har våra dagar, veckor, månader och år varit ganska tillintetsägande. Vissa av oss har tvingat oss upp på morgnarna för att komma i tid till första lektionen utan någon större motivation, medan andra av oss har, med eld och lågor, brunnit av iver för att hinna ta del av all den kunskap och ny information som våra lärare har varit villiga och hjälpsamma att lära ut. Majoriteten av oss studenter har förmodligen befunnit oss i ett slags mellanläge, vi har konstaterat att skolan är ansträngande och krävande, men vi har också insett att den har gett oss någonting mer än långa lektioner, svåra prov och utdragna håltimmor. Den har gett oss så mycket mer än vad vi någonsin tidigare kunde ana – den har gett oss ansvarstagande, möjligheter, personlig utveckling och en stadig grund att bygga vidare våra liv på.

Efter idag är vi fria att testa våra vingar, låta vinden föra oss dit den vill. Att bara ge oss hän till nuet och ta livet som det kommer. Men med den här friheten kommer även ett mycket störra ansvar – från och med idag är det ingen som säger åt oss vad vi borde eller måste göra. Det är nu upp till oss själva. Det är lätt att göra saker när någon står och knackar dig på axeln, eller jagar efter dig i korridorerna. Plötsligt är det du själv som är din egen mentor. Det är du som ska ta tag i dina egna problem, det är du som ska utforska dina egna möjligheter – det är du som står med provet i handen, utan någon som kan rätta det åt dig. Nu måste du fundera ut svaren på egen hand. Livet är en otrolig resa, och det här är inte slutet – det här är bara början.

Vi kommer strax kasta upp våra vita mössor mot himlen och låta våra drömmar och visioner ta oss vidare, vi kommer måla upp mål som vi till en början följer för att sedan hitta nya. Kom ihåg att alltid följa er inre röst och lita till vad hjärtat säger, för det vet vad det vill. Jag önskar er allt gott i livet och tills vidare – ett stort lycka till, med allting!


~ Julia Engman

Likes

Comments

Likes

Comments

Nu går vi på lite påskledigt och ikväll firar vi lite extra, jag fick B på min första psykologikurs och jag höjde resultatet på Högskoleprovet. De säger ju tredje gången gillt! Ha en underbar långledig helg och njut! Vår helg bjuder på skidåkning, plugg och familjefirande. Vad gör ni på er? Love, J

Likes

Comments

Ni vet när det känns som att nästa kapitel i livets bok väntar? Nä, inte jag heller. Men idag var vi på husvisning ändå för någon gång ska man väl bli vuxen. Vilka beslut. Inte som att välja lördagsgodiset på Ica liksom. Väldigt fint hus och jag kände mig som Carrie i SATC med sina bevingade ord "Hello, I live here". Fortsättning följer... Love, J

Likes

Comments

Det blev en konstig helg det här. Hjärtat blöder efter händelsen i Stockholm i fredags men vad stolta vi kan vara över hela Sverige som nation, över all solidaritet och över vilka fantastiska poliser, sjukvårdare och medmänniskor vi har mitt i allt mörker ❤ Att söndagslunchen blev god, att solen lyser och att jag avslutade första psykologitentan med ett B kan kännas litet att glädjas över, men kanske just därför så viktigt. Att inte glömma bort de små solglimtarna i vardagen och att aldrig ta saker och ting eller människor i våra liv för givet. 🙏🏼 #openstockholm #sweden #humanity #makelovenotwar

Likes

Comments

​Vi satt på jobbet i fredags, utomhus i strålande sol och helgkänslan på topp, när beskedet nådde oss. Och därefter sorg, åtskilliga sms och meddelanden för att se att alla man känner var okej. Mina var det. Andras var det inte. 
Det blev en konstig helg. Och jag är så ledsen, så fruktansvärt ledsen för de som aldrig fick krama om sina nära och kära igen, och så arg och ledsen över vilka vansinniga idioter det finns i vår värld. 

Ännu en väckarklocka - ta ingenting för givet och älska varandra villkorslös. Alltid. 

Likes

Comments

​Helgen bjöd på ett högskoleprov i åtta timmar följt av massa bebisgos i Romelanda med lille V. Vilket litet charmtroll!
Emma och jag fick efter barnpassningen tag på ett par biobiljetter till Trappan  och såg Skönheten och Odjuret, och nostalgiska eller inte, den var så himla fin. Blev ju alldeles varm i hjärtat!

Måndag igen, jag väntar på tentaresultat från psykologikursen & provresultat från Högskoleprovet, solen skiner och årets första fika på uteserveringen med två goda vänner väntar! Livet darlings. Ibland är det ganska magiskt.
Love, J

Likes

Comments