Vi möttes upp vid Central Park vid lunch, så härligt att träffas igen efter två veckor isär! Det var 30 grader hela dagen i New York vilket var sinnessjukt varmt, svetten rann och jag var tvungen att köpa en tshirt för att det gick inte att gå runt i min jeansskjorta haha..

Vi började direkt gå mot Bluestone Lane, en kedja som finns på flera ställen i New York, där åt vi en supergod lunch innan vi gick tillbaka till Central Park. Vi gick igenom nästan hela parken vilket tog en bra stund, men det var mysigt att gå en långpromenad och bara prata <3

Sedan kollade vi butiker och gick på jakt efter ett par Uggs till Isabelle, vi fick leta ett tag innan vi hittade och sedan var det dags att ta sig mot La Esquina där vi skulle äta middag, kommer ett inlägg om det senare!

I LOVE NEW YORK CITY

Sammanfattning av dagen: jag älskade New York lika mycket denna gången som de två andra tillfällena jag varit där. Sådan otroligt häftig stad, vill så gärna bo där under en längre period någon gång i mitt liv! Så kul att jag nu under 2,5 månader har möjligheten att åka in på två timmar vilken helg jag vill!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vision vill med musikens hjälp göra sina medlemmars röster hörda och lyfta frågan om arbetslivets villkor. När Vision nyligen lät Försäkringskassan ta fram siffror över vilka yrkesgrupper som är hårdast drabbade av stressrelaterade sjukskrivningar återfanns fyra av fem inom välfärden. Det handlar om yrken som bland annat socialsekreterare, kuratorer, psykologer och behandlingsassistenter.

I samarbete med Vision.

Det är så otroligt viktigt att lyfta frågan om den höga stressen människor känner på jobbet och att sjukskrivningarna ökar. Arbetsplatsen är ju för de flesta en plats där man tillbringar mer än hälften av sina dagar, ofta minst fem dagar i veckan. Det ska vara en plats där man trivs och inte ständigt är stressad inför att gå till, även om det finns många som vill jobba mycket och som har hög press på sig själva är det viktigt att man trivs och att arbetsbelastningen är rimlig. Vision gör ett grymt jobb med att lyfta frågan genom en bra musikvideo video tycker jag! 

Var med och sätt tonen för framtidens arbetsliv!

Likes

Comments

Godmorgon! Nu är vi påväg in stan, ser så mycket fram emot denna dagen!! Ni har säkert märkt det redan haha, men jag längtar så mycket efter Anna, Andrea och Ida som jag inte träffat på två veckor, samt det ska bli så kul att fira Isabelle hela dagen! Åkte hem till henne imorse med lite paket och varsin islatte innan vi åkte till Jitneyn som tar oss mot stan, hoppas ni alla har en bra dag! Uppdaterar här under dagen.

Likes

Comments

Jag tog listan från @elinskoglund

1. Vad ser du fram emot den här veckan?

Svar: åh, jag ser fram emot att möta upp mina bästa tjejkompisar i New York City imorgon efter två veckor isär!! Jag ser också fram emot helgen, då vi ska någonstans längre ut på Long Island och campa under en natt, så mysigt.

2. Vilken var den senaste bloggen du började läsa?

Svar: Jag har faktiskt inte börjat läsa någon ny blogg på sistone, men den blogg jag är inne på mest just nu är Jannideler då det är så härliga bilder från deras resa i Maldiverna!

3. Ska du laga någon härlig mat den här veckan kanske?

Svar: njaa inte vad jag vet just nu, men imorgonkväll har vi bokat bord på CATCH. En rooftop i NY som tydligen ska ha grym sushi!

4. Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan

Svar: Jag ska gå en långpromenad/springa en gång varje dag, vilket jag hittills har gjort även om det bara gått två dagar på veckan!

5. Vad gjorde du igår kväll?

Svar: jag och Isabelle möttes upp i Sag Harbor för en frozenyoghurt och lite kvällsprat <3

6. En bild som symboliserar denna dag:

Svar: stranden! Jag har varit där nere två gånger idag, en gång med Isabelle då vi åt lunch på stranden, och en gång själv. Jag lämnade skorna i bilen och gick en låång promenad barfota med en poddcast i hörlurarna, hur härligt?!

7. Vad åt du till frukost idag?
Svar: Idag drack jag faktiskt bara en kaffe då jag inte var hungrig samt skulle äta lunch redan vid 12! Vanligtvis brukar jag äta kokt ägg eller scones med ost som vi bakat mycket här.

8. Vilken tid på morgonen vaknar du?

Svar: Sedan jag kom hit har klockan ringt 07 varje dag i 14 dagar, även om jag inte ska iväg förrän kl 8.30-9.30 är jag en morgonmänniska och älskar att vakna tidigt!

9. Hur ser du oftast ut till vardags?

Svar: Här i Hamptons går jag nästan runt i träningstights och en stickad tröja varje dag, då vi ofta startar dagen med en promenad/planerar att gå efter lunch. Annars är mitt favoritplagg faktiskt kjol och en tröja till, sedan har jag alltid min klocka, två smala silverarmband och tre stycken ringar. Jag älskar smycken och detta är smycken jag bär dygnet runt, händer ofta att jag sover med allting på!

10. Hur har ditt humör varit idag?

Svar: Jag har varit superglad idag, när jag och Isabelle körde ner till stranden och hade hög musik på fick vi båda två lyckorus, är glad också för att jag älskar tillvaron här samt att vi ska till New York imorgon. Men jag har även känt stress pga en inlämning jag har (läser affärsjuridik på distans) samt för jag vill kunna fota mer till bloggen men har inte alltid någon som kan fota osv, det är något som gör mig superstressad haha :(

Likes

Comments

Bagels med hummus och en islatte till det!

Likes

Comments

GOODMORNING TUESDAY!

Kl är 8.30 och jag har haft en så mysig morgon hittills, älskar mornarna här, efter att klockan ringer ligger jag kvar i sängen och drar mig, kollar mailen, ringer Calle och bara myser. Sedan går jag ner och gör mig en kopp kaffe och går upp igen och här är jag nu, ska strax klä på mig och gå ut.

Vi har fått sol och 23 grader här, det ska fortsätta hela veckan! Hade egentligen sett fram emot att gå runt i NYC imorgon med pälsjacka och lite kyligare temperatur, men jag ska verkligen inte klaga. Helt underbart med detta vädret! Idag har jag varit här i exakt två veckor, det känns som jag kom igår samtidigt som det känns som jag varit här hur länge som helst! Tiden går så himla fort, 2/10 veckor har redan gått nu... Åh vill inte att tiden ska gå fort eftersom jag tycker det är så härligt här! ÄLSKAR tillvaron här, saknar såklart pojkvän, familj och vänner hemma.
! ​Förhoppningsvis tar inte mitt resande slut bara för att jag åker härifrån <3

Likes

Comments

Lax, avocado, spenat, paprika och granatäpple! Så fräscht och gott.
Ni som läst att jag är vegetarian kanske blir förvirrade då det är fisk på min tallrik, men jag äter fisk ca en gång i veckan då det är väldigt nyttigt för kroppen.

​Jag ligger i sängen nu och kl är ca 22 här, kom precis hem från Budda Berry där jag och Isabelle var och åt varsin frozen yoghurt, det är 17-18 grader just nu och vi satt utomhus utan jacka, så underbart. Det har känts som sommar hela dagen idag! Jag ska strax sova, hoppas ni har det bra<3

Likes

Comments

20 THINGS YOU SHOULD DO EVERYDAY

Nästintill varje gång jag är inne på Tumblr ser jag denna listan, jag tycker den är så bra. Det handlar om så små saker som kan göra din dag så mycket bättre och härligare, nu får ni ett uppdrag: läs igenom denna och försök att bocka av minst 3 av sakerna under dagen. Jag kommer att göra samma, och visa er här ikväll vad jag har bockat av! HA VÄRLDENS HÄRLIGASTE MÅNDAG <3

1. Wake up earlier. Not only does this improve productivity but it also gives you more time to make a good, hearty breakfast.

2. Make your bed. Let’s be real, being welcomed to a tidy bed after a long day at work/school (or a long day in general) is probably the best feeling anyone will ever experience.

3. If you want, spend a little more time on your appearance. Take some time choosing an outfit, applying make up or whatever. Do what helps you boost your confidence and self-esteem.

4. Stay hydrated, folks. Keep a bottle of water with you wherever you go.

5. Stretch everyday or start yoga (or do both, why not?)

6. Create a playlist consisting of songs that make you happy and listen to it. Listen to songs for the mood you want to be in, instead of the mood you are in.

7. Compliment at least one person per day. This could be an acquaintance, co-worker, class mate, stranger, whoever!

8. Use your manners. If someone holds the door for you, lets you go first etc, they did it voluntarily and didn’t have to do it, so a “thank you” wouldn’t hurt.

9. Eat your fruit and vegetables and always choose the healthy version over the junk food.

10. Have a good laugh. Catch up with friends, watch some ‘Parks and Recreation’, go see some stand-up comedy, reminisce about funny moments that have happened to you. You don’t need to be a doctor to know that humour has many benefits.

11. Be optimistic. Always look at the positives. There’s no point on focusing on the negatives because that isn’t going to help anyones mood at all.

12. Exercise. It doesn’t have to be anything to intense. A run around the block, a walk with your dog or even a ‘Just Dance’ session will do the job.

13.Bring a book/magazine or collect the daily newspaper with you. Spend you spare time reading.

14. Try and learn something new everyday. This can either be an interesting fact you saw online or a new skill someone taught you.

15. Help others when you are able to. Help your classmates with school work or offer to help you struggling neighbour lift those heavy objects.

16. Stop procrastinating. No matter how unmotivated you are to, push yourself and complete what you need to complete. Do what you gotta do. You know you’ll love yourself for doing it.

17. Drink some tea, because that stuff is goooooood (and also beneficial).

18.Make time to do things that help you relax, whether that’s painting, having baths, doing you nails or going for a run.

19. Don’t dwell on your mistakes, but instead grow and learn from them.

20. And lastly, be kind to yourself. If you love who you are, everyone else will"

Likes

Comments

Nouw Magazine