DIY

Noe som har tatt meg med storm i det siste er DIY-prosjekter. Jeg kan sitte i timevis å finne fram inspirasjon på YouTube, Weheartit og Pinterest, og det er så gøy! Det er så mye morsomt og fint man kan lage - for eksempel dekorasjon til leiligheten, smykker og pynt (særlig chokers) eller så kan man friske opp litt gamle klær man har liggende. I tillegg kan man jo gjøre alt kjempebillig, og ingenting er bedre enn billig når man er student😃 En stor favoritt på YouTube er Amber Scholl som lager så mye fint! Hun har gitt meg masse inspirasjon og jeg har kjøpt inn mye fint jeg har tenkt å friske opp noen av de gamle, kjedelige klærne mine med. Jeg anbefaler alle som elsker "glam", men samtidig ikke har råd til å være så "glam" som de ønsker, til å ta en titt på videoene hennes! Egentlig alle utenom også, hehe.

Denne DIY er veldig enkel, men også veldig fin. Inspirasjonen til den har jeg funnet på Pinterest. Man trenger ikke så mye mer enn en printer og et skriveprogram på pc'n. En skriver har vel de fleste, enten hjemme, på skolen eller på jobben!

For å lage denne enkle kalenderen har jeg brukt Word og en skrift du kan laste ned her. Tallene, eller datoene, har jeg bare satt inn i en enkel tabell som også finnes i Word, så er det bare å velge størrelse og skrifttype på tallene, stille de inn mot høyre, altså høyrestilt - and you're good to go! Du velger jo selvfølgelig ønsket skrift helt selv (Dafont har mange fine man helt enkelt kan laste ned) og man trenger absolutt ikke å sette tallene inn i en tabell heller.

Så simpelt, men så fint! Synes det er utrolig kjekt å ha en kalender, særlig i år når vi har så mange arbeidskrav - da kan jeg skrive ned alle på kalenderen slik at jeg ikke glemmer de av. Det gjorde jeg nemlig i fjor, så jeg må ta opp et helt fag på nytt.

Kalenderen min skal jeg ha på skrivebordet mitt, som jeg for øyeblikket holder på å re-dekorere, i en sånn her. Gleder meg masse til det er ferdig så jeg kan vise det fram! Inspirasjonen er hentet i disse bildene:

Hva synes du?
Liker du DIY's?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hei og god onsdags kveld!

Akkurat nå ligger jeg godt plantet under pleddet og nyter stillheten mens kjæresten er på jobb. Alle planene jeg hadde for forrige uke er endelig i boks og jeg er superduper klar for å ta helg i morgen! Jeg har kommet i gang med treningen, lagt om kostholdet (endelig), ordnet meg "box roses", kjøpt nye dyner og jeg har satt sammen og planlagt antrekk for nesten hele uken - formen er altså på topp! Alt som mangler er flere bilder og veldig mange flere blogginnlegg. Jeg har masse på lager og er full av inspirasjon.

Dette innlegget skulle egentlig bare dreie seg om min favorittsminke, men jeg må altså alltid starte med en liten (lang) presentasjon. Uansett, her er mine favoritter for øyeblikket!

The Balm Mary-Lou Manizer / Nyx Born To Glow / ABH Dipbrow Pomade / UD Beached Bronzer / Kylie Gloss "So Cute" / Kylie Gloss "Koko K" / Kyshadow "The Bronze Palette" / Makeup Mekka Blush and Highlight / ABH That Glow / ABH Brush #15

Disse taggene ble litt hulter til bulter i og med at det er første gang jeg prøver dette.

Som dere kanskje ser er highlightere i full fokus her i gården. Jeg elsker highlightere og dette er sikkert ikke halvparten av alle jeg eier engang. Favorittene er selvfølgelig Anastasia sitt glowkit i "that glow", "mary-lou manizer" fra The Balm, den sykt fine blush-highlighteren fra Makeup Mekka og NYX sin "liquid illuminator" som er i krem-form(?). Det er forresten babypudder i Laura Mercier-boksen min! Jeg prøvde Laura Mercier sitt "secret brightening powder", men ble sykt skuffet da det la seg flekkete og gjorde huden under øynene ekstra tørre. Derfor holder jeg meg til babypudder som koster 40 kr på butikken og varer i en hel evighet. Jeg tror ikke jeg har kjøpt nytt på over et halvt år og jeg har enda mye igjen!

SE SÅ FIIIIN!! Åh. Og se så tom Kylie-glossen min er.. Fargen "so cute" er så fin at jeg allerede har brukt opp min andre gloss! For det første elsker jeg lipgloss (jeg hater matte lepper på meg selv..) og for det andre er "peachy-nude" en sikker vinner på meg.

Jeg tror jeg må stoppe meg selv her selv om jeg ikke føler meg helt ferdigsnakket, men jeg er så "into" sminke at jeg kunne skrevet en hel bok om det. Hvis jeg en dag finner ut at "nei, retail management var ikke noe for meg likevel", blir det sminkeskole. Den eneste risikoen med det er at jeg ikke aner hva jeg hadde fått ut av det. Jeg hadde sikkert blitt kjempeflink til å sminke meg selv, men hvordan og hvor skal man jobbe? Man ser jo selvfølgelig mange i media, men tenk på alle som ikke kommer opp og fram med sminken sin, selv med utdanning..

Nok nå. Ved en senere anledning tenkte jeg å gå litt "dypere til verks" med et sminkeinnlegg hvor jeg viser sminken min steg for steg. Kanskje?

Hva er dine sminkefavoritter?
Ha en fortsatt fin kveld ♥

Likes

Comments

Jeg hadde egentlig tenkt å ta "uken som gikk" punktvis, men siden jeg har vært skikkelig fraværende på bloggen denne uken tenkte jeg bare å fortelle litt om uken generelt.

Forrige uke var helt merkelig. Jeg har først og fremst vært skikkelig nedfor uten å vite helt hvorfor, jeg har vært i dårlig form generelt også kom selvfølgelig "uka" midt oppi det hele og gjorde alt mye verre enn det egentlig var. En ny "funfact" om meg som ikke er så "fun", er at jeg får så mye kramper de første dagene av "uka" at jeg ikke klarer å gjøre noe annet enn å ligge i fosterstilling og stirre i taket. Av og til blir det så ille at jeg kaster opp, og en gang klarte jeg å gjøre det på gårdsplassen til de jeg leide leilighet hos..

På torsdagen mannet jeg meg opp og kom meg ut så jeg kunne være meg på fest sammen med hele Retail Management-linjen. Jeg hadde det såå gøy helt til skoene jeg brukte og vinen jeg drakk tok knekken på meg! Det ble litt for mye på meg, så jeg har brukt hele helgen på å komme meg over festen og fyllenervene, heh. Det tok også to dager å få føttene mine i gang igjen etter skovalget mitt som altså var 15 cm høye pumps. Aldri lurt.. det endte opp meg at Henrik måtte møte meg i byen for å hjelpe meg hjem. Vi brukte 30 minutter på å gå en strekning som egentlig tar 4...

Ellers har jeg hatt et skikkelig tankekaos om alt fra penger til skole og alt mulig annet. Det er noe jeg ikke orker å gå inn på i og meg at jeg dessverre er av typen som ikke åpner meg til noen som helst, og aller helst vil sitte helt alene når det er som verst.

Jeg starter denne uken litt bedre med å få i meg god og sunn mat ved siden av litt jobbing med arbeidskrav! Til frokost laget jeg "smoothiebowl" av litt yoghurt uten sukker og masse frosne blåbær og bringebær. Yum!

Hvordan har din uke vært? ♥

Likes

Comments

Hverdag

Det er mye planlegging rundt bloggen akkurat nå, og en plan er å ha faste innlegg noen dager i uka. For eksempel tenker jeg å ha ett innlegg om uken som gikk hver søndag, og ett innlegg om uken som kommer, altså en liten ukeplan, hver mandag. Jeg finner selvfølgelig inspirasjon til dette på andre blogger, noe jeg er helt nødt til nå i startfasen.

♥ Jobbe med arbeidskrav. Dette semesteret har vi så mye som 26 arbeidskrav, så her er det bare å henge i og jobbe.

♥ Bestille bikinier fra eBay. Jeg har ikke vært utenlands på to år, men endelig har vi sydenreise i boks! Vi skal til Nessebar i Juni, men av og til tar det så lang tid å få noe fra eBay at jeg velger å bestille bikinier så tidlig som nå. Jeg skal jo være sikker på at de passer også! Jeg er forresten eBay-holic. Det kunne jeg kanskje hatt med i innlegget "10 ting om meg" - heh.

♥ Søke enda flere jobber! Hvem hadde trodd at å få seg jobb, selv med gode referanser og mye erfaring, skulle være så vanskelig? Jeg synes jeg har søkt på alle mulige jobber med en veldig bra søknad nå, men det er vel litt vanskeligere å få seg noe i Oslo enn i resten av landet.

♥ Ta flere/masse bilder. Jeg trodde jeg hadde mange bilder klar til bloggen, men det viste seg at jeg egentlig ikke hadde mer enn nok til to innlegg... nå bruker jeg bilder fra "weheartit" liksom.

♥ Sette sammen "outfits" for hver dag. Når jeg står opp tar jeg som regel det mest komfortable jeg finner i klesskapet, gjerne hettegenser og tights, men det skal jeg endre på med å legge fram klær jeg skal ha på meg kvelden før. Lurt?

♥ Kjøpe falske roser så jeg kan lage meg en roseboks (som det første bildet lenger opp).

♥ Komme i gang med trening. Vær så snill, la meg klare dette nåå... jeg har prøvd i noe som føles som en evighet.

♥ Prøve å spise flere måltider i løpet av en dag kontra å spise ett eller to måltider i løpet av hele dagen. Dette har jeg også prøvd i en evighet, men jeg takler ikke noe annet enn pepsi til frokost før jeg spiser lunsj og middag og er mett resten av dagen. Jeg vil jo ha sommerkroppen klar før jeg skal til Bulgaria!

♥ Ordne litt på soverommet! Planen er å kjøpe ny(e) dyne(r) i og med at den gode, gamle dobbeldynen begynner å bli litt sliten. Jeg har veldig lyst på to enkeltdyner, selv om Henrik er litt mot det, hehe. Ellers er planen å ordne litt når det kommer til innredningen av rommet også.


Hva er dine planer denne uken?
Have a nice one.. ♥

Likes

Comments

En ting jeg har lagt godt merke til etter at jeg flyttet til Oslo, er hvordan gutter og jenter ikke kan være venner her. Hvis du som jente drar ut på byen her og prater med en gutt, så er det jo fordi du vil alt annet enn å prate. Egentlig vil du bare sitte i fanget hans å kysse resten av kvelden - det er vel derfor du er på byen? Nei.

Når jeg drar på byen, noe jeg sjeldent gjør, er det for å ha det GØY. Jeg drar på byen for å ta meg en god drink eller en øl, danse og mingle litt med andre mennesker. Hvem synes vel ikke det er koselig å se nye ansikter, og ikke minst prate med mennesker man ikke kjenner? De fleste som drar på byen er jo gjerne singel, derfor er det som jente ikke normalt å sette seg ved siden av fremmede jenter for å prate. Man ender så og si automatisk opp med å prate med noen av det motsatte kjønn uansett hva man er ute etter. Jeg sier ikke at man ikke skal prate med noen av samme kjønn på byen, bare at det er ganske unormalt selv om jeg heller skulle sett at det var mer normalt å dra på byen for å få seg nye venner/venninner. Hvis man skal klare det må man nesten oppholde seg på jentedoen hele kvelden.

På lørdagen som var, var jeg ute med noen venner mens Henrik hadde bestemt seg for at han ville sitte hjemme å nyte litt frihet fra meg med øl og playstation. Vi dro ut ganske tidlig for å slippe å stå i milevis med kø, og det gjorde vi. Det var en liten kø, men vi rakk å prate både med de som sto foran oss og bak oss i køen. Når vi kom inn fant jeg raskt ut at jeg ikke orket å sitte i ro på en og samme plass resten av kvelden, så jeg gikk litt rundt på utestedet og møtte igjen på en av de vi hadde snakket litt med i køen. Det var jo en gutt da, og siden jeg hadde pratet litt med han ville jeg nok ha han. Han spurte meg om jeg ville være med på en lek hvor jeg måtte kysse han dersom jeg svarte nei(?) på ja/nei-spørsmål. Selvfølgelig sa jeg nei til å være med på leken, og at jeg hadde kjæreste. Reaksjonen hans var da "Åhæææregud koffåår e du på byen dåeh??! Kor e shæresten din???", som om jeg ikke hadde noe på byen å gjøre når jeg har kjæreste.

Et annet tilfelle av dette var en gang jeg også dro ut med jentene. Det var lite folk ute, rett etter juleferien, men vi fant oss noen å prate med. Det var vel to gutter og vi pratet ganske lenge alle sammen, men da utestedet stengte ville de ha oss med på nash. Vi takket fint nei fordi vi ville hjem til våre egne senger. "Dere kan jo bare sove over" fikk vi til svar. Jeg svarte fint tilbake at "nei, æ ska heim te kjæresten". Han ene fikk hakeslep, bokstavelig talt. Haka lå i bakken mens han sikkert tenkte "Djiiis koffåår har æ brukt hele kveljn på å pratæ med ho dåeh".

Skal vi jenter og gutter som er i et forhold gå med et munnbind hvor det står "opptatt" når vi er på byen? Det er jo ganske tydelig at man i dette samfunnet ikke har lov til å åpne kjeften når man er ute, med mindre man er singel. Det er jo heller ikke sånn at man presenterer seg med "Hei, jeg heter Julia. Jeg har kjæreste så du kan egentlig bare gå med en gang. Hade".

Likes

Comments

 Å komme i gang med en blogg er ikke det enkleste i verden, så for å presentere meg enda litt mer tenkte jeg å skrive 10 fakta om meg selv. Jeg synes dette passer fint i startfasen av bloggen slik at man har litt mer "innsikt" i hvem jenta bak bloggen faktisk er. Jeg skal ikke gjøre dette innlegget lengre enn det allerede her, så here we go!

1. Jeg tar bachelor i Retail Management på BI i Oslo, og er på andre semester. Studiet handler om varehandelen og hvordan man skal drive en suksessfull bedrift - her har vi mye økonomi, ledelse og markedsføring. Jeg har allerede funnet ut at studiet var helt perfekt for meg - jeg liker faktisk alle fagene og gleder meg til alt vi skal lære om 2. og 3. året.

2. Jeg er introvert. Noen forbinder dette med å være sjenert, men det handler absolutt ikke om det. Jeg er selv ganske utadvent, men jeg elsker å være alene. Dette er fordi introverte taper energi på å være med i sosiale sammenhenger, mens de ekstroverte innhenter energi i sosiale sammenhenger. Jeg liker for eksempel å sitte inne med en god film en lørdagskveld kontra å dra ut på fest.

3. Jeg er pepsiholic. Jeg overlever ikke en dag uten Pepsi Max.. Det er nesten litt flaut, men jeg drikker helt ærlig ikke vann eller noe som helst annet enn Pepsi. Urban Dictionary definerer en pepsiholic som "someone who drinks so much soda (pepsi in perticular) they can't fit anything else but empty soda cans on their bedside desk" - det stemmer.

Dette er ingenting.. har nettopp pantet.

4. Jeg elsker dyr. Av og til kan jeg virke helt "retard" fordi jeg snakker om dyr som om de skulle vært mennesker, men jeg er veldig der at man skal behandle dyr som et individ med følelser, akkurat som oss mennesker. Hvis det er en ting jeg er motstander av, så er det alt som har med mishandling av dyr å gjøre - yulinfestivalen i kina, delfinshow, pelsoppdrett osv. Jeg har utrolig sterke meninger når det kommer til dette, så om noen skulle bestemme seg for å diskutere mot meg på et slikt tema, taper de uten tvil. Jeg må også få med her at jeg er tidenes kattemenneske. Jeg er helt "retard" her også, fordi jeg synes katter er så søte at jeg kan bli rørt til tårer av å se en.

5. Jeg hater sport! Dette er litt ironisk i og meg at jeg har spilt fotball og at jeg gikk idrettslinjen første året på videregående, men alt som har med sport å gjøre får meg i dårlig humør uten at jeg vet helt hvorfor. I motsetning til "alle" andre synes jeg sport er dårlig stemning.

6. Jeg har OCD - jeg MÅ ha et system på absolutt alt. Når noen (ofte Henrik, altså kjæresten) roter i systemet mitt blir jeg stresset og irritert. Leiligheten vår kan ikke bare se ryddig ut - den må være ryddig, både i skuffer og skap. Dette gjelder skrivebøkene mine også - jeg har en skrivebok med meg i forelesing, denne skriver jeg stygt i, før jeg etter forelesing fører alt fint inn i den egentlige notatboken min. Også Instagram, da.. MÅ ha ryddig feed.

7. Jeg har bodd litt over alt. Jeg er fra Bø i Vesterålen, men jeg har bodd i Sandnessjøen, på Sortland, i Harstad og i Tromsø. Mamma bor i Sandnessjøen, pappa i Bø og svigerfamilien i Tromsø. I tillegg til dette har jeg brukt fem år på videregående - først gikk jeg idrett i Sandnessjøen, flyttet til Sortland og gikk førsteåret helse og andreåret helseservice på Stokmarknes, dette sugde for jeg har absolutt ikke interesse for noe av dette (jeg ville gå media), så tok jeg et år pause før jeg tok påbygg. Når det er sagt har jeg slitt veldig meg å komme meg gjennom videregående fordi alt av fag har vært feil for meg, noe som har ført til en del depresjoner.

8. Favorittmusikken er "trance" og "drop". Tiestö er storfavoritt og jeg er helt sykt gira på Findings festival i år, for han kommer!!! En liten "funfact" om meg og Tiestö er at jeg var på konserten han hadde i Tromsø tidlig ifjor, men jeg fikk ikke med meg en drit av konserten. Jeg skulle absolutt stå fremst, supergira på å endelig få se han, så ble jeg så hardt klemt inn til gjerdet at jeg ikke fikk puste. Jeg prøvde å trekke meg bak, men da var det noen jenter som trodde jeg skulle snike meg forbi de, så de slo meg ned. Jeg mistet pusten og fikk et panikkanfall før oppvarmingsartisten kom på, så konserten var for min del ødelagt. Men hallo, Findings!! Om du liker samme musikk er det bare å høre på spotifylisten min her

9. Jeg møtte Henrik på Facebook. Henrik ble kjent med en som kjente meg da han var på Madla i førstegangstjeneste, så hadde Henrik spurt han som kjente meg om det var noen bra damer der han kom fra. Jeg var tydeligvis en av de, så Henrik la meg til som venn - jeg godtok selvfølgelig fordi han var kjekk, hehe. Det var helt tilfeldig at vi begynte å prate, men kort fortalt ble vi altså kjærester etter å ha møttes to ganger (han bodde i Harstad mens jeg bodde på Sortland), og etter bare fire måneder flyttet vi sammen (i Harstad).

10. Dette var vanskelig, jeg kommer ikke på noe mer.

♥ kjenner du deg igjen i noe av dette?

Likes

Comments

Ja, nok en gang har jeg startet en blogg - denne gangen på en helt ny plattform! Vanligvis har jeg blogget på "blogg.no", men nå begynner det å bli noen år siden sist, da. Jeg har lenge ønsket å starte igjen, men jeg har liksom ikke hatt mot, motivasjon eller inspirasjon nok til å gjøre det. Siden sist jeg hadde blogg har jeg bodd på to forskjellige steder - Harstad og Tromsø, og der er det jo faktisk mørkt 90% av året, noe som gir dårlige bilder og litt dårlig humør? Jeg har i alle fall hatt store problemer med å komme meg gjennom den mørkeste tiden av året uten å bli mørketidsdeprimert!

Å flytte til Oslo er desidert den beste avgjørelsen jeg har tatt hittil i mitt liv, tror jeg. Jeg føler jeg har så mange flere muligheter her og at alt er så lettvint. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare hvorfor, men bare det at butikken og kjøpesenteret ligger rett utenfor ytterdøra, så og si, er lettvint.

Nok om det. Jeg vet ikke helt hva bloggen kommer til å inneholde, det vil tiden vise, men jeg regner med det blir alt fra det hverdagslige, kanskje litt personlig til klær, sminke og alt i den retningen der.

Idag har jeg vært sammen med min kjære i 3 år ♥ ain't we cute?

Jeg har foreløpig ikke noe kamera, så den kjente og kjære iPhone'en får duge en liten stund til, fordi soooon!! Gleder meg så sykt.

Håper bloggen faller i smak hos noen! Stay tuned ♥

Likes

Comments