I helgen gick vi ner i klasserna lite och hoppade en regional LB och en regional LA. Äntligen var turen på vår sida och vi satte en dubbelnolla i båda klasserna. Båda ritterna ledde till vinst. Kul att sätta första vinsten i LA på hemmaplan. Nu till helgen, dvs 10 december så tävlar jag årets sista tävling i Åstorp. Där hoppar jag LA och MSVB om inget annat sker.

https://www.youtube.com/watch?v=nBsluvpc_I8

https://www.youtube.com/watch?v=FEWUWzyndss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hej! Nu är det dax att ta tag i bloggen. Jag tänkte börja uppdatera efter tävling, resultat, känsla, tävlingsplats m.m. Därefter så tänker jag att det kanske går att få till något litet inlägg om min ridupplägg då och då.


Eftersom att inomhussäsongen satt igång nu så tänkte jag informera er om mina inomhustävlingarna denna höst.Min inomhussäsong började galant. Första tävling var i Ljungby, jag gick ner i klasserna lite och hoppade en LB och en LA.

I LB red vi en väldigt bra grundomgång, fina vägar och bra känsla. Därav så satsade jag i omhoppningen. Jag fick till riktigt bra svängar men sadeln gled på sne och det blev otroligt svårt att sitta ner. Jag och Cash fick ändå till en vinst!

I LA gjorde vi en superrunda, men jag red på honom lite, lite, liite för mycket och han touchade bommen så den föll.

Nästa tävling var i Borås, hoppade LA, LA+ och en msvb. LA’n som jag hoppade på lördagen gick super, en väldigt fin runda. I omhoppningen satte jag honom lite när in på en kombination så att han skulle nå ut.Det slutade att han fick med sig bommen på A-hindret men han kom perfekt på B-hindret. =0+4 fel

I LA+ så stämde ingeting överens och vi fick inget flyt i rundan. Jag valde därav att bara klara mig igenom banan felfritt och utan att satsa.=0+0 fel

I MSVB på söndagen så fick vi till en galant runda. Fina språng och härlig känsla. På ett hinder i omhoppningen hoppade han int upp sig riktigt så att bommen föll. Men därefter kändes det lätt att hoppa msvb.

Vår senaste tävling var i Laholm. Här hade vi ingen toppen dag. LA kändes så så enkelt, men jag slarvar till det i omhoppningen och vi slutar med 0+8 fel. En rivning och en volt då jag tappade mitt fokus. Msvb kändes inget vidare, kommer fel på så många hinder. När vi senare kommer fram till trekombinationen så kommer vi väldigt stort in och Cash räcker inte ut till B-hindret. Jag väljer att utgå.

Just nu sitter jag i bilen påväg till Elmia. Jag ska vara med och hoppa duellhoppning med VBR’s lag mot JFK’s lag och även en individuell vinnare ska utses. Vem som tar hem segern får vi se. Skriver möjligtvis in resultatet i detta inlägget!

:::Senare::: Hemma från Elmia nu! Detta var en bland det bästa jag gjort, så otroligt kul. Resultatet från Elmia var följande: Jag vann första omgången, jag vann semifinalen, och jag vann finalen! Alltså blev jag individuell segrare för Elmias duellhoppning, och VBR tog hem lag-segern!Likes

Comments

Vardag

Helgens sammanfattning är underbara vänner, bra väder och en duktig ponny. Det är alltid lika kul att få hänga i Varberg. I helgen var det Varbergshoppet som gällde och jag och några till från Värnamo bodde på Torstorpsgård, även Cash stod uppstallad där.

I fredags åkte vi direkt till tävlingen. Jag hoppade en LA. Det var en helt okej runda, resultatet var en dubbelnolla och en andraplacering. På lördagen var vädret inte det bästa för tävling, soldis och 26 grader varmt. Cash blev trött snabbt vilket resulterade till att han blev stark och jag hade svårt att få ihop honom. Det var både min och Cash's debut i LA+. Ett pet då han hoppade för stort in i en kombination och landade på bakbommen så den föll till marken och mer eller mindre så hoppade han jämfota över räcket ut.

Söndagen, den stora dagen för vår debut i msvb. Jag tror mina nerver styrde lite för mycket. Cash hoppar så fint och luftar hindrena på 120 cm. Sen kommer vi till trekombinationen... Det blir fel avstånd in på A och Cash hoppar för nära och rakt uppåt så jag väljer att vika av efter hinder A. Kommer igen och får fel avstånd, denna gången är Cash smart och väljer att inte hoppa. Jahapp, utesluten. Men jag kan säga att jag är nöjd. Det är inte många ponnys som hoppar msvb så lätt som han gör. Det gäller för oss båda nu att få lite mer rutin, och för mig att tänka mindre o rida mer.

Nu pausar vi en helg och sedan v.31 var jag anmäld till att hoppa diamanthoppet (LA, MSVB, MSVB) i Åby, Kållereds ryttarförening. Men har nu istället valt att gå ner o hoppa stjärnhoppet (LB, LA, LA). Så får Cash känna på lite enklare hoppning igen.

Likes

Comments

Vardag

Hej igen!

Asså inser ni hur dålig jag har varit på att blogga? Senaste inlägget var den 29 september??!!! Men ärligt talat har det inte hänt så mycket. Igår/söndag var jag i Isaberg och hoppade en lokal LC/90 cm bara för att Cash skulle få tycka att det var enkelt. Dessvärre tyckte han att det var för enkelt och lyfte inte på bena riktigt så han plockade med sig 2 bommar i grunden.

Första bommen föll på 5;an, han var ganska stark så jag plockade lite mycket i honom och hann inte riktigt bli färdigt till hindret. Han hoppade fint ändå men snuddade bommen lätt med bakbenen.

Andra bommen föll på sista hindret i grunden och då lyfte han bara inte på bena typ. Haha.


Just nu har jag inte så mycket planerat. Vi ska till Jönköping om 2-3 veckor och förmodligen hoppa LB-LA. Efter det är jag anmäld till Värnamos adventshopp, riktigt najs.

Jag sitter och tittar igenom fb och insta för att komma på ifall jag har gjort något mer;) Kan inte komma på något förutom dessa clowner. Helt sjukt är det att den finns sådana idioter som springer runt och skrämmer, vill skada folk. Asså va, det känns helt overkligt.

Det var väl inlägget för mig idag. Kommer kanske ett inlägg om Cash. XoXo!


Saknar Marstrand och sommarn otroligt mycket

Likes

Comments

Vardag

Igår hade jag konfirmation, tråk men man får se det som lite allmänbildning😜 Mamma hämtande mig och sen blev det stallet. Hittade en bulle i bilen men den var stenhård:(
Gjorde allting i stallet inkl fixade Cash.

Cash är väldigt lätt för att lära sig saker så att jag har lärt honom att pussas och i förrgår ville jag lära honom nått nytt! Så nu håller jag på att lära honom buga. Vi får se hur det går😄

Nu ska jag ha min sista lektion. Sedan är det hem och sen hoppträning. Uppdaterar om hur träningen gick senare.
Kram

Likes

Comments

I helgen har det varit Ljungby på schemat. Jag tävlade fredag, lördag och söndag.

I fredags hoppade jag LB- 1m bara för att känna på hästen och banan. En 5;te placering på det var ju inte heller fel. Lördag debuterade jag LA- 110cm, kval 1 för Elmia. Nolla och Cash skötte sig galant. Det var stilbedömning och jag klantade till det lite med vägarna till hinderna för att jag var ganska nervös, jag kom lite snett och nära men det är sånt som händer. Jag fick iallafall stilpoängen 26.2 och 8.6-8.9 på alla tre punkter och vidare till kval 2 för Elmia.

Kval 2 gick även det super. Det gick i LA och Cash var superfin. Bedömningen var A:1a så att jag var nolla först i grunden. Sedan skulle jag springa in och kika på omhoppningen en extra gång. Upp på hästen igen och jag nollade??!!!??? Cash skötte sig men tyvärr glömde jag halvt bort banan och istället för att ta innanför allting tog jag såklart utanför.


Efter en superhelg blir det nytt tränings upplägg inför tävlingen på söndag.

Såhär tänkte jag mig veckan.

Måndag: Jag skrittade och travade Cash ute i skogen för att han skulle röra på sig, få bort eventuell träningsverk.

Tisdag: Långrunda i skogen

Onsdag: Cash får vila. Liten promenad

Torsdag: Hoppträning

Fredag: Lite markarbete för att få en mjukare häst, förvänd galopp, m.m.

Lördag: Kortare uteritt för att känna på hästen, inte för ansträngande dagen innan tävling.

Söndag: Tävling- LB, LA.

Jag ber om ursäkt för värsta långa inlägget, men sånt är livet ibland. Tjingeling!


Likes

Comments

Hej! Tänkte dra igång en blogg.

Jag har egentligen bloggat förut, kanske när jag var 10-11 år men då var det inte så seriöst. Nu hade jag tänkt att försöka uppdatera så ofta som möjligt.

Som ni förhoppningsvis redan har förstått så heter jag Julia Lindell och jag är född 2002. Jag har ett stort intresse för ridsporten. Jag har en ponny som heter The Attyrory Classic- kallas Cash. Mer info om honom i ett annat blogginlägg tänker jag😋

Jag kommer skriva om min ridning- träningar, tävlingar och allt för att nå mina mål.

Ha det super och så hörs vi förhoppningsvis så snart som möjligt.

​Foto: Malin Mårtesson

Likes

Comments

Instagram@julialiindell