Header

Dagens planer är att ta mig igen skoldagen, dagens lektioner är naturkunskap, historia och idrott där vi bara har teori vilket är skönt för då slipper vi vara ute och typ springa. Men efter höstlovet så tror jag vi skulle börja ha idrott inomhus så vi slipper frysa, haha! Efter skolan ska jag träffa klara på stan och vi ska troligen gå och äta! Sen beroende på hur länge vi är i stan så tänkte jag åka till gymmet och träna lite. Men vet inte om jag orkar känner mig fortfarande väldigt nere och trött. Men annars drar jag bara hem och sätter på någon bra film. Och det var dagens planer. Måste även bara tillägga att idag är jag på dag 32 utan 100 på hundra dagar utan onödigt socker och det känns helt otroligt bra.

Men vi hörs senare! Ha en underbar fredag!,<3

Likes

Comments

Har känt mig väldigt nere och trött idag, och blivit smått irriterad på saker som jag inte vet varför. Det känns lite som att jag vill göra alldeles för mycket och att min kropp inte riktigt hänger med eller orkar. Har så mycket idéer och planer på saker jag vill och behöver göra men tiden räcker inte till. Det var längesen jag hade en heldag eller bara en kväll där jag inte behöver göra något, inte plugga, inte träna, inget alls. Så jag tror inte att höstlovet kan komma bättre till pass än nu. Fast det är en dag kvar i skolan imorgon, men har bara 3 lektioner och slutar vid 12 så det är inte så farligt ändå och efter det ska jag träffa klara. Vet inte riktigt vad vi ska göra men kommer väll sluta med att vi sitter och äter någonstans! :)

Planerna inför höstlovet är inte så många eftersom jag ska satsa på att ta det lugnt och vila så jag klarar resten av terminen. Jag går första året på samhälls linjen på gymnasiet och från början tänkte jag gå natur men trots att jag ibland ångrar att jag inte valde natur är jag ganska glad över att jag inte gjorde det eftersom jag inte hade klarat av den pressen. Men det jag väll har planerat är att jag ska färga mitt hår och spendera så mycket tid som möjligt med min familj och vänner sen får jag se vad som händer!

Nu ska jag kolla på Netflix och sova med någon bra film på! Hörs imorgon! <3

Likes

Comments

God morgon!
Idag är det torsdag och jag ska snart dra till skolan och om två dagar så får jag lov. Det ska bli så skönt, verkligen! Slippa gå upp tidigt och allt pluggande!!!
Men idag efter skolan så är planen att jag ska åka till gymmet och träna med en kompis! Vi brukar alltid göra det på torsdagar eftersom vi båda slutar ungefär samma tid! Men sen ska jag bara hem och ta det lugnt.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Grattis Vincent på din 9 månader dag. Jag är väldigt glad över att du räddade mitt liv och med tiden lärt mig att acceptera dig men jag hoppas att det inte blir så många fler månader och att jag snart kan få en operations tid och lägga ner dig.

När jag blev opererad sa dem att efter 6 månader kan man lägga ner den om jag vill. nu har det gått nio månader och tiden har bara flugit förbi. Det känns som det var igår jag var på avdelningen och inte kunde gå, det känns inte heller så längesen jag varje dag innan skolan satt och grät för att jag tyckte jag var så ful med min stomi. Men med tiden har det blivit bättre, jag har lärt mig att acceptera den mer och mer och är det något jag lärt mig är det att desto längre tid det går desto lättare blir det och glad och positiva människor snabbar på processen. Ju fler personer som visste om min stomi, ju lättare tyckte jag att det blev. Såklart var det jobbigt att berätta om det men nu är det värt det för jag mår så bra.

vet inte hur många som läser min blog som har stomi men om ni har det kan ni inte dela med er lite om er stomier, skulle vara så roligt att höra om det!

Ha nu en fin onsdag<3

Likes

Comments

Jag är så stolt över mig själv idag, verkligen. Jag tog mig till gymmet och skulle gå på ett nytt pass, jag var super nervös över att gå på det men jag hade gått på en pt lektion med den som var instruktör för ganska längesen sedan så det kändes lite bättre när jag väll kom dit. Jag sa till instruktören att jag aldrig gått på passet innan och hon sa till mig att hon skulle hålla lite extra koll på min teknik så att jag gjorde rätt. Så passet gick och efteråt gick jag fram och sa att passet var sjukt jobbigt men ändå roligt liksom. Hon svarade mig att hon tyckte min hy såg mycket bättre ut eftersom jag hade varit hos henne när min hy var som värst nästan. Jag blev så förvånad över att hon kom ihåg och sa tack! Sen visade jag henne denna bild

Och sa att så såg jag ut för fyra år sedan. Då frågade hon mig om jag ville komma dit en tisdag och prata men en grupp överviktiga tjejer som är i samma sits som jag var i och berätta hur min resa har varit. Såklart sa jag ja, eftersom jag vet precis hur dem känner eftersom jag varit där. Det var min sjukdom och mediciner som gjorde att jag gick upp över 15 kg men min träning som gjorde att jag gick ner dem och gjorde muskler.

Detta fick mig att bli så otroligt stolt över mig själv. Jag är inte i mål än men jag har kommit en bra bit och jag är så sjukt nöjd över hur långt jag kommit. Både med att prata öppet om min sjukdom och hur jag ska hantera det och med mig själv och min träning. Det känns som att det finns folk som är intresserade att veta om mitt liv, och att jag ÄR viktig vilket jag haft svårt att förstå eftersom jag känt mig helt värdelös och flera gånger ifrågasatt varför jag lever? Så detta var helt klart en boost till mitt självförtroende!

Älskar att hjälpa och inspirera andra så detta kommer bli helt fantastiskt roligt. Hoppas ni haft en lika underbar tisdag som jag och att ni vet att ni ÄR viktiga!!

Likes

Comments

Idag hade jag utvecklingssamtal och eftersom jag går i 1:an på gymnasiet så var de det första på den nya skolan och för min klassföreståndare så berättade jag och mamma att jag hade en stomi och lite kort vad det innebär och vad som planeras att göra och hon tyckte det var bra och så men hon såg på mig att jag tyckte att det var lite jobbigt att prata om och att jag gärna ville byta ämne. Så då frågade hon mig "varför tycker du att det är så jobbigt att prata om det?" Jag tänkte efter ett litet tag och sedan svarade jag att jag inte kände mig som alla andra utan jag kände mig så annorlunda. Då svarade hon mig att "men alla är vi annorlunda ingen är som den andra och vi alla har något som gör oss unika eller lite "konstiga" och det är så det ska vara. Vilket fick mig att verkligen tänka efter vad är det egentligen gör att jag tycker att det är så svårt att acceptera den och prata om den? För att ingen kommer gilla mig? Alla jag berättat till hittills har bara tyckte det var coolt eller accepterat mig med min stomi precis som jag är, och dem som inte gör det är det bara att lämna bakom sig och fortsätta framåt.

Något hon också sa var att många lärare hade sagt att jag var "social, glad och positiv" vilket jag tycker var så skönt att höra eftersom jag har många nedgångar i mitt liv men jag försöker alltid vara glad och inte ge alla andra min problem utan att höja dem eftersom jag vill inte att någon annan ska må dåligt. Dem ända jag berättar jobbiga saker för är dem jag verkligen litar på och som står mig nära och som jag älskar. Jag hoppas ni vet vilka ni är och att ni betyder allt för mig!

Hoppas nu ni får en faktiskt kväll och ta hand om er, era stomier och alla nära och kära runt om krig er! <3

Likes

Comments

Idag slutade jag skolan 13:10 men sitter faktiskt fortfarande kvar och pluggar.

Men jag ville bara skriva ett tack till Hanna Öhman som skrev ett inte inlägg om mig på hennes blogg. Hon har också stomi men på grund av en förlossningsskada. Älskar hennes blogg och ville bara säga att om ni inte redan följer den som jag gör så tycker jag verkligen ni ska göra det. Den har faktiskt hjälpt mig att förstå att även om man har en stomi kan man göra allt man vill ändå!

HÄR länk till Hannas blogg

Likes

Comments

Här kommer del 2 på min sjukhus tid som handlar främst om när jag stod på biologiska läkemedel.
Det jade gått ungefär 1 och ett halvt år från att jag insjuknade till att jag fick börja med det första biologiska läkemedlet. Det fungerade genom att jag åkte till sjukhuset var åttonde vecka och fick det intravenöst, som menas med att man får en nål i armen och så går det som ett drop. Det fungerade bra i början men efter ett tag fick så fick man höja dosen och göra besöken tajtare eftersom effekten började att försämras. Till slut fick jag max dos var femte vecka, men då började jag få massa utslag över kroppen som en allergisk reaktion och min doktor bestämde sig för att sätta ut den. Då hade jag ståt på den medicinen i nästan 1 och ett halvt år och under den tiden var jag utan kortison i 2 månader. Men när hon satte ut den så fick jag börja med hög dos kortison igen.

Samtidigt som jag började med biologiska läkemedel så gjorde man även en leverbiopsi eftersom jag hade förhöjda lever värden när jag insjuknade vilket man kan få av en kroniskt inflamatorisk tarmsjukdom. Jag vill inte skrämma upp någon som kanske ska göra det (?) men smärtan efter var inte rolig, det gjorde så sjuk ont. Men efter det fick jag börja med medicin för levern också vilket har fungerat jätte bra.

November 2014 så började jag med Humira, ett annat biologiskt läkemedel fast det är som sprutor som man tar i magen eller låret varannan vecka. Vi märkte att den inte hade någon effekt eftersom varje gång man försökte sänka kortisonet så blev jag dålig igen. Så någon gång på våren så slutade jag med Humira.

Entyvio som vid den tiden jag började var hyfsat ny var det ända min doktor sa att jag hade kvar att pröva innan jag skulle bli opererad. Denna medelvind fick inte användas på barn vid den tiden jag började med den men eftersom jag nästan var 15 så tyckte dem att det var okej men man var ändå väldigt försiktiga. Detta var den medicin som fungerade bäst, min prover såg mycket bättre ut och man såg att den hjälpte, men problemet vara att hur bra min prov svar än såg ut så hade jag alla symtom kvar.

I november 2015 så bestämde sig min doktor att jag var tvungen att bli opererad och få en stomi, just då kändes det som att det var långt kvar eftersom jag visste att det tar lång tid att få en operations plats. Men den 26 januari blev jag opererad. Tankade var blandade, skönt att bli av med kortisonet som jag hade ätit i fyra år men ändå var jag så himla ledsen eftersom jag ville INTE ha en påse på magen även om den bara är tillfällig

Har inte så mycket bilder från denna tiden eftersom jag inte tyckte om det jag såg, så jag undvek att vara med på bild så mycket som det bara gick. Men bilderna från det förra inlägget i denna "serien" är tagna 2014, 2015 ungefär.
Så därför lägger jag in bilder på mig när jag är lite mindre, från 2012
Jag känner knapp igen mig själv på de gamla bilderna... Det är ganska läskigt

Likes

Comments