Header
View tracker

Har idag varit hela dagen i skoaln och allt fungerar superbra och det är bara dag 13 efter operationen, vilket är helt fantastiskt! Toa besöken börjar sprida ut sig och det är inte lika jobbigt längre, just nu skulle jag vilja säga att jag skulle inte kunna vara nöjdare med operationen!

Tisdagen börjar lida mot sitt slut och dagen har varit förträffligt bra! Fått mycket gjort och klarade av min första hel dag i skolan! Händer inte så mycket i mitt liv just nu eftersom det ända jag gör är att plugga och komma ikapp med allt skolarbeten som jag missat, man kan ju tro att det inte är så mycket eftersom jag bara var borta ungefär 8 dagar, men det känns som det är så mycket mer, men det kommer gå bra. Jag vet att jag kommer klara det och för varje dag som går så känns det bättre och bättre!

Men imorgon är det en ny skoldag och jag har aldrig känt mig mer peppad att gå till skolan än vad jag gör för tillfället har så mycket energi och känner verkligen att jag kommer framåt så det är väldigt roligt. En annan trevlig sak är hur trevliga och uppmärksamma iallafall de flesta lärarna jag har är! Att dem frågar hur det går och hur operationen gick och hur jag mår och att det är roligt att jag är tillbaka vilket är så trevligt att höra!

Men nu ska jag snart sova för att orka de tre skoldagarna som är kvar till helgen! Sov gott<33

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er, Gud vilken helg och dag det varit asså! Så mycket att göra men så himla roligt jag haft! Har ingen smärta och har inte haft de på hela helgen heller! Men i lördags var jag hos min bästa kompis Lars eftersom hon fyllde år i fredags, så jag var där och hon fick presenter från mig och vi bakade pepparkakshus och hade allmänt mysigt.

Sen så kom söndag och jag tog en härlig lång promenad i det härliga vädret och lyssnade på podcast! Sen samt jag för det mesta och pluggade resten av dan!

Men idag så var vi på sjukhuset kl 10 för att ta bort ett stygn som va kvar och det gjorde ont men det gick bra och mitt sår där stomi brukar sitta har läkt väldigt bra, vilket jag är väldigt tacksam för. Efter det så åkte jag till skolan trots att de bara var två lektioner kvar men jag behövde de, min ångest släppte bara lite av att börja gå till skolan.

Sitter just nu och pluggar religion inför ett prov på fredag, 55 instuderingsfrågor och jag kan inte en ända... men tänkte att jag skulle lära mig 19 idag, jag hoppas för övrigt att ni haft en underbar helg och måndag! <333

Likes

Comments

View tracker

Fredag idag men det känns inte riktigt som fredag eftersom jag är hemma varje dag. Men igår skulle vi ha ett mötet med både vuxen och barn och jag skulle bli överskriven till vuxen sidan. Mötet gick verkligen jätte bra, fick en snäll och trevlig doktor och sköterskorna var också jätte trevliga. Vi kollade på mitt så och bestämde vilka mediciner jag skulle äta för att behandla ändtarmen sen åkte vi och gjorde en del ärenden min syster kom förbi och lämnade lite saker som jag köpt. Bland annat en super fin glittrig klänning som de kommer bilder på i helgen och en present till Lars för idag fyller hon år. Det var på tiden ;) Nej men det är så kul jag älskar när andra fyller år och jag älskar att ge bort saker och se hur glada alla blir. Så imorgon så ska vi ses, vi har inte bestämt var men jag tänkte att om jag orkar ska jag gå till henne. Det är nästa 2 och en halv kilometer så får se om jag har krafter imorgon, annars tror jag hon kommer till mig. Men det ska bli kul, längtar redan!!

Idag kommer min syster förbi igen för att äta det ska bli trevligt, men det kanske inte är det bästa för mitt pluggande eftersom jag blir distraherad och vill göra andra saker. Men jag har pluggat väldigt bra hela dan så får ta en paus nu på kvällen. På tal om skolan så har jag väldigt mycket stress över skolan eftersom jag missat så mycket på grund av min operation. Jag har så mycket prov och inlämningar och lektionsuppgifter snart som jag inte änns börjar med, usch vad skoltrött jag är. Men 3 veckor till ett efterlängtat jullov.

Åhh förresten nu är det 5 veckor kvar tills jag får börja träna igen och jag kan bara säga hur mycket jag saknar det och det är enormt mycket, verkligen. Det är så tomt liksom jag går inte till tåget vid fem-sex på kvällen för att åka till gymmet utan sitter bara hemma och jag kan ärligt säga att jag börjar må lite dåligt mentalt, kanske är det för att jag fått mens men jag tycker verkligen inte om att vara borta från träningen. Jag mår såå mycket bättre när jag tränar och jag kan knappt vänta. Så kan dessa 5 veckor bara rulla på tack!!

Likes

Comments

Dagen innan operationen 22/11

Operations dagen 23/11

Dagen efter operationen 24/11

Andra dagen efter operationen 25/11

Dag 3 efter operationen 26/11

Dag 4 efter operatonen 27/11

Dag 5 efter operationen 28/11

Dag 6 efter operationen 29/11 utskrivnings dagen

Likes

Comments

Hej på er, dags för uppdatering, just nu ligger jag i min säng, hemma och kollar på serier och funderar på att börja plugga. Ja det är sant, jag är hemma. Jag har äntligen blivit utskriven, eller jag blev utskriven igår. Allt går bra, går fortfarande på smärtlindring och går på toa 10 gånger om dan. Imorgon är det första december och bara 24 dagar kvar till jul? Allt går så fort liksom var tog 2016 vägen? Ingen vet. Men på Fredag fyller Lars år och det ska vi fira någon dag i helgen om hon blivit friskt tills då. Imorgon så ska vi iaf till sjukhuset och ha det efter längtade mötet med vuxen, så att jag äntligen är på vuxen sidan istället för på barn. Och på tal om det kommer jag så sakna avdelningen jag låg på när jag blev opererad all härlig och vänlig och trevlig personal. När vi blev utskrivna hade vi köpt en tårta och jag hade skrivit ett kort till personalen eftersom jag legat på avdelningen 2 gånger och lika nöjd varje gång. Men stessad över skolan är jag fortfarande så kanske dags att börja, men det känns inte så bråttom med att börja med något och därför vet jag inte var jag ska börja men imorgon ska jag iaf verkligen ta tag i det hela men nu ska jag fortsätta kolla på min favorit serie, Total Drama Island <33

Hörs<33

Likes

Comments

Hej goddag alla bloggläsare! Lever jag fortfarande? JA! Har haft väldigt ont och har väldigt lite tid där jag faktiskt har mått bra, och den tiden när jag mått bra har jag velat lägga på att göra saker så att jag vara aktiv så jag kan komma från sjukhuset så fort som möjlig. Men nu sitter jag i en fotölj med bodyjam muskien i öroen och längtar tillbaka till tränining eftersom idag, dag 4 efter operationen, så hände det något och jag mår fantastiskt bra och tänkte uppdatera lite hur operationen gick och hur jag mådde efter den.

Så dagen var Onsdag och vid 6 vaknade jag på sjukhuset och då skulle jag gå in och hibisrub duscha. Efter det fönade vi mitt hår och gjorde alla förberedelser. Prick 8 rullade min säng mot CK eftersom jag skulle bli opererad på vuxen sidan även om det var både barn och vuxen kirurger som skulle vara med under operationen. 45 minuter efter att vi kom till CK fick jag komma in till själva operations salen, men innan det hade jag fått dropp och blivit så nervös att jag var på toa kasnke tio gånger. Men att få komma in i operations salen var det mysigaste, det var så många sköterskor som stod där och tog hand om mig och alla var så trevliga, trodde inte dem skulle vara lika trevliga på vuxen utan mer hårda och lite stela typ, men dem var verkligen hur trevliga som helst. Narkosläkan kom och hon skulle sätta ryggbedövningen. Detta var nog det jag var mest nervös över eftersom jag aldrig haft det innan. Men det gick hur bra som helst och jag tycket inte att det kändes alls. Efter det var det dags att sova och 4 och en halv timma så ringde dem till mamma att jag låg på uppvaket.

När jag låg på uppvaket kommer jag inte ihåg så jätte mycket eftersom jag var fortfarande lite dissig sen narkosen men jag hade inte speciellt ont då men det berode mest på min ryggbedövning som jag är så glad att jag fick eftersom den hjälpte mig så mycket. Men sen drack jag väldigt mycket vatten på vuxen och det tycket alla på vuxen var jätte bra, men på barn tar man det lite långsammare och dem tycket jag druckit aldelse för mycket eftersom man ska hinna ikapp mentalt och därför tar man det långsammare. Sen sa även narkosläkaren till mig på uppvaktet att innan jag skulle få åka därifrån så var jag tvungen att ha stått upp och gått något steg, vilket dem på barn tyckte var konstigt. Men jag vet inte det kanske hjälpte mig att bli bättre och komma på fötterna fortare.

Men tillslut kom jag till avdelningen och den första natten var helt fruktansvärd både för mig, mamma, sköterskorna och dem vi delade rum med. Det blev inte så mycket sömn för någon. Det var mina axlar som spökade och det var för att dem flyttade på muskeln mitt i magen och då får man som träningsverk i axlarna. Men det var inte bara min axlar som spökade den kvällen utan ur min ändtarm kom det även blod. Så jag fick som blöjor under mig som det kunnde rinna ut på vilket jag inte tyckte var så himmla frächt. Men tillslut sommande vi alla och en ny dag började. Den dagen bestod mest av att sova och försöka bli av med smärtan i axlarna. Men jag tog mig igen dagen och vi hittade ett nytt sät för mig att gå på toa utan att lämna sängen. Att lägga ett bäcken i sägen under mig och sedan ta bort det när jag var klar. Min syter var även här den dagen och hälsade på och vi spelade mest spel och pratade, vilket var super mysigt och trevlig. Denna dagen kom ävenen clownerna och mutarade upp mig lite trots all smärta. Tillslut kom kvällen och natten och den var inte så speciell, lite mindre smärta än natten innan och lite mer sömn.

Dag nummer 2 efter operationen kom och jag hade inte så mycket smärta kvar i axlarna och på grund av att jag kunde slappna av mer kunde jag även sova mer och för att vara ärlig kommer jag inte ihåg så mycket från denna dagen. Denna natten var även den väldigt lung tills klockan blev 5 och dem stängde av min ryggbedövning såklart hade jag fått annan långtidsverkande smärtstillning innan som skulle hinna hjälpa. Men jag hade väldig smärta och jag orkade inget för jag hade så ont men en sköterska som jobbade här den morgon var så himmla omtäncksam eller han har egentligen inte hand om några speciella pasienter utan går bara runt och hjälper till om det behövs. Men han så rolig och fick mig att skratta och det var bara så trevlig och han fick mig tillslut att komma upp på bennen och börja aktivera mig lite mer. Sen så blev jag av med droppet eftersom jag börjat att dicka så mycket och jag blev även av med slangen till ryggbedövningen och katetern och en PVK. Det är helt sjukt hur mycket friskare det kan få en att känna sig att bli av med slangarna. Man känner sig mycket friare och friskare. Hade dock ändå en del smärta när jag åt och gick, osv. Även denna kvällen gick bra och jag vaknade två gånger för att gå på toa annars sov jag hela tiden.

Så idag då dag 4 efter operationen och jag mår hur bra som hels just nu iaf, vilket jag inte gjorde imorse. I morse hade jag smärta i magen men jag var ändå väldigt aktiv på förmiddagen. Jag tvättade mig i anisktet tog ut min flätor och sedan traskade jag och mamma iväg till CK men jag i en rullstol. Fick lite friskt luft och handlade lite choklad. När vi kom tillbaka åt vi och sen hade vi bestämt att jag skulle duscha så när jag hade samlat all energi jag kunde gick vi in och duschade och det var det bästa som jag har gjort, det var både skönt och all min smärta släppte. Men jag har alltid varit så att jag älskar värme och värmedynor när jag har ont och jag tror värmen fick mig att slappna av och innse att jag inte har så ont. Efter duschen har det inte hänt så mycket utan har mest suttit och spelat kort med mamma och planerat lite inför imorgon. Men nu när jag mår bättre kommer det bli bättre uppdatering igen om jag inte vaknar imorgon med världens smärta (vilket jag inte kommer göra ;) ) Så hoppas ni har haft ett par underbara dagar och att det var intressant att höra om min operation! <33

Likes

Comments

god morgon på er, eller aa morgon och morgon kanske mer god lunch. Ja jag lever och ja operationen gick bra. Energin är inte på topp och ont har jag verkligen. Inte bara i magen utan även axlarna, huvudet och händerna. Illa mående är också något som jag har med jämna mellanrum. Tänkte mest uppdatera för att säga att jag lever och att operationen gick bra för har inte så mycket energi att jag orkar skriva något detaljerat nu. Ha det underbart! <3

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det onsdag och min operations dag. Trots att det bara är ungefär en timme kvar så är jag inte nervös än. Kanske är det för att jag inte förstått än att jag ska bli opererad eller så är det för att jag varit så stressad att jag inte hunnit smälta det eller så är jag så glad över att jag fick denna operations tiden att jag inte kommer bli nervös. Men 8:15 så ska jag vara på operation och vi ska börja förbereda. Men vi hörs mer efter operationen eftersom jag inte har så mycket att berätta! Ha en bra onsdag!<33

Likes

Comments

Ska jag beskriva min dag med ett ord blir det enkelt, ångestfull... Fy vilken jobbig dag det varit idag alltså. Så mycket som har behövdes göras på så lite tid men nu är det kväll men har fortfarande en del ångest över skolan men tror inte den kommer släppa förrän när jag kommer tillbaka till skolan och tagit igen det mesta igen.

Men idag så var jag i skolan som vanligt och slutade 13:30 och skulle vara på sjukhuset 14 eftersom vi skulle ha inskrivningsmötet och det gick bra vi fick mycket information och en narkos bedömning och efter det åkte vi hem för att packa för att åka tillbaka senare på kvällen,så vi var hemma vid 17 och då började vi städa min kanins bur och sedan packade vi och efter det tog jag min första hibiscrub dusch för att alla bakterier ska dö. Det är typ en bakterie dödande tvål som man ska använda för att man inte ska få någon infektion. Vid 21 var vi klara hemma och fick skjuts in av våran grannen och nu har vi bara packat upp lite och gjort det lite mer hemtrevligt.

Så imorgon vid 8:15 rullar min säng bort till CK och förberedelserna för operationen börjar. För er som inte vet blir jag opererad av barn trots att jag är 16 och egentligen är på vuxen sidan men det blev så eftersom barn fick en ledig operations tid och det hade varit 1-2 års väntetid på vuxen. Nervositeten brjar nu komma mer och mer men det ska nog gå bra.

Nu ska jag sova så jag orkar upp och göra min andra hibiscrub dusch. Ha en underbar kväll alla! <33

I brist på bilder får det bli lite gamla bilder

Likes

Comments

Eftersom jag varit lite borta från bloggen var det nu väldigt längesen jag skrev ett inlägg om min sjukhuset tid och tycker därför att det var dags för ett nytt nu.

Så efter vi fått åka ambulans in till sjukhuset fick jag morfin för att smärtan skulle hjälpa, men det hjälpte inte och jag fick det i flera omgångar men tillslut fick jag även en värmedyna och jag tror att det var kombinationen av morfinet och värmedynan som hjälpte för efter det så släppte smärtan och jag kunde somna. På morgonen kom ronden och kollade så allt var okej det var förresten en fredag jag fick åka in med ambulansen och vi fick stanna kvar på sjukhuset hel helgen och hade utskrivnings samtalet på måndagen. Det var så skönt att äntligen få komma hem sova i sin egna säng. Men jag hade fortfarande en del smärta och tog fortfarande smärtstillande regelbundet. Jag blev även väldigt rädd för att äta pga det som hände när jag fick åka ambulans in. Men tiden gick ändå fort och två veckor efter min operation så gick jag till skolan igen.

Men nu är det dags igen 23 november blir jag opererad och ni kommer få följa med mig, dag för dag! ;)
Ha det bra nu och sköt om er!

I lite brist från bilder från den perioeden så blir det en balandning fårn hela min tid som sjuk!<33

Likes

Comments