Header

hej

idag tänkte jag prata lite om dejting och förhållanden, något som jag helt enkelt inte har så stor koll på rent i allmänheten men här tänkte jag berätta do:s & don't:s när det kommer till mig. och min lista kan göras lång Xd men iaf jag har varit singel i snart 5 eller 6 år (lite osäker på vilket) men under den tiden så har jag självklart dejtat men oftast så blir jag så otroligt störd på hur killen beter sig även om det kanske är en väldigt onödig sak att störa sig på .... men här får ni en lista på några saker som jag uppskattar och saker jag stör mig på och en förklaring till varför.

saker att inte göra när det kommer till mig.

1. att inte visa respekt. jag kommer inte skicka nakenbilder. det är ett faktum

2. Tro att du vet mer än mig bara pga din ålder. visst du kanske gör det men nej.

3. Säga åt mig vad jag ska göra, äta eller så, snälla jag kan bestämma själv

4. Du får inte beställa mat åt mig, nej även det kan jag göra själv.

5. Ställa in planer i sista sekund eller bara sluta höra av dig? säg till i tid så blir det inte drama.

6.jag avskyr att få sms stup i kvarten men du får inte dissa mitt sms längre än i 1 timme.

7.Du får absolut bjuda med mig ut på en Dejt men räkna med att jag betalar åtminstone mitt.

8.kalla mig för "lilla gumman" eller sådant. känns bara nedlåtande.

9. Självklart så får du skriva med andra tjejer, men om det börjar bli "privat" så säg till för då går jag vidare.

10.När någon försöker göra allt till en tävling... Ärligt ? du kan nog hoppa högre än mig, jag vill inte tävla.

11. När han inte kan ta en diskussion utan blir tyst istället, uppstår ett problem så vill jag prata om det.

12. Säga att jag inte varit med om så mycket när du i själva verket inte har en aning.

13. ät inte bananer på under 10 sek, uppfattar det som väldigt störande av någon anledning

14. jag stör mig jättemycket när någon stirrar på mig. snälla sluta jag kan skicka bild senare.

15, inte titta på mig, jag vet att jag ibland säger emot mig själv men man vill ju bli kollad på ibland iaf

16.RÖR INTE MINA FÖTTER. USCH

17. om du har planerat att städa eller liknande samma dag som vi ska träffas så kan vi planera in någon annan dag. för tro mig jag har sett sexigare saker än en kille som dammsuger och städar medans han kunde varit med mig.

18.kalla mig inte din, inte innan vi är i ett förhållande, saker kan ändras väldigt fort.

19.Prata inte om mina vänner stup i kvarten, visst dem ser bra ut men är det mig eller dem du är med`?

20. Har du inte humor så kommer inte våra dejter vara speciellt länge.

visserligen så blev det rätt självklara punkter men det värsta som finns för mig är när någon ljuger för mig om saker jag redan har en väldigt stor koll på, tex tjejen du skriver med, jag vet att hon inte är din syster... jag vet att du inte har en syster och det vet du med och nej att du skriver att hon är snygg och sexig osv medans jag sitter brevid får mig definitivt inte på fall och jag märker skillnad. men vänta oj, din syster råkade visst skicka en nakenbild... hm incest?

nej men förövrigt så är det småsaker kan vara allt från hur en röst låter till en egenskap killen har som jag kan störa mig på men det där är väll det mest basic...

saker att göra för att få mig intresserad

1. va intellektuell, smarta människor är alltid sexigt

2.Tänk efter innan du pratar, ärlighet varar längst, alltid

3. ge mig komplimanger som visar mer vem jag är inte om hur jag ser ut. det betyder mer för mig.

4.bjud med mig ut, visst jag kan betala mitt egna men jag vill inte heller bara sitta hemma

5. jag har inte sex på första dejten så visa att du är villig att vänta och tjata inte.även det betyder mycket

6. Visa att du bryr dig, Ett samtal eller ett sms som visar att du bryr dig är mycket värt

7. Jag vet att jag kan vara jobbig och krävande, men återigen så varar ärlighet längst, prata med mig om det så kan vi lösa det, jag är inte helt hopplös

8. bjud in mig till att umgås med dig och dina vänner, det visar på att du vill att jag ska va en del av ditt liv.

9. Du får gärna va lite överbeskyddande, kan tycka att det är hett, menar då vet jag ju att det är mig du vill ha.

10. säg din åsikt, jag må va den som har rätt jämt, menar jag är ju kvinna men din åsikt betyder ändå något ;)

11. våga öppna upp, jag finns här för att göra din vardag lättare, är du ledsen så prata med mig, det låter oss komma varandra närmre.

12.överraska mig, ta med mig ut på en fin promenad, ordna en picknick eller vad som, det ger mer liv i det hela.

13. Du ska vara där för mig när jag mår dåligt, nej vi behöver inte prata om det men en kram eller något gör det mycket lättare.

14. Se mig för den jag är på insidan istället för den jag ibland tillåter mig vara.

15. Hjälp mig att åstadkomma saker, vi kan göra saker tillsammans för att nå våra mål.

16. våga prova nya saker, har du aldrig åkt båt? let's do that. aldrig flygit ? well jag må va väldigt flygrädd men för den jag gillar kan jag nog göra ett försök.

17. våga visa framfötterna. tolka det hur ni vill men ja det är något som är attraherande för mig.

18. visa att du är villig att lösa problem som uppstår och visa att du inte bara ger upp.

19. Ensamtid är väldigt viktigt för mig, inga mobiler, ingen tv, ingen dator utan bara en stund tillsammans utan att något stör en .

20. är jag rädd så hoppas jag att du står och håller mig stark, för jag må va rädd men en kille som ställer upp och hjälper en genom rädslorna är det finaste som finns.


många av mina punkter kanske säger emot sig själva, många av dem är väldigt lika varandra med. men har som sagt varit singel i 6 år och visst jag har inte alltid varit redo för något seriöst och har därför kastat bort några killar som varit riktigt bra och kanske stannat lite längre med någon som varit dålig för mig och som jag varit väldigt dålig mot. och visst när man kanske träffar den man gillar så kommer jag nog inte ha min lista uppe utan jag kommer garanterat gilla honom för den han är och visst det kanske tar ett tag men tills dess så har jag ingen brådska :)

har ni frågor så ställ dem gärna, ni kan kommentera, skriva i pm på fb eller bara skriva ett meddelande här kram <3

här är en bild på mig när jag var liten :D


Likes

Comments

hej

nu var det ett tag sedan jag bloggade senast igen, men tänkte prata lite om hur jag pendlat upp och ner i vikt, när allting hände och varför jag inte orkat ta tag i min vikt ordentligt tidigare, kommer även berätta lite om min kost och om mitt liv just nu.

men för att börja i början av min riktiga nedgång så kommer vi till när jag började 7:an, jag skulle alltså börja en helt ny klass med musik som inriktning, jag flyttade hem till min pappa och jag valde att börja träna cheerleading och gym, samt att jag blev väldigt dålig på att äta. jag tränade, va med min dåvarande kille och pluggade, samt var med vänner och ställde till med hyss, jag försökte vara lite överallt och ingenstans. jag valde då att sluta äta riktig mat, både för att jag ville bli smalare, för att jag ville bli mindre och likna de andra tjejerna i laget mer, men även för att jag inte hade tiden till att äta, visst nog hade jag tid men just då så kändes det inte som det. jag åt ungefär en macka och ett glas te om dagen men visst , vissa dagar blev det mer än så. men oftast så blev det ju någon chokladbit eller så istället för lunchen på skolan.

när jag flyttade hem till mamma igen där vid 8an så slutade jag träna, jag grävde ner mig själv i en djup depression och istället för att äta väldigt lite så gick det över till att äta hela tiden, och att äta så mycket som jag gjorde då och dessutom inte göra något förutom att ligga i sängen så gick jag väldigt fort upp i vikt igen tyvärr, detta har även fått mig till att avsky min kropp och mig själv, jag har alltid tyckt att jag var tjock, även när jag var som allra smalast så jag har alltid haft ett rätt dåligt självförtroende och en väldigt dålig självbild. så när jag gick upp i vikt så fort så kände jag mig äcklig, jag ville aldrig stå i helkropps speglar, jag klädde mig mer och mer i mjukiskläder för att dölja min kropp (alltid gillat myskläder men det blev det enda jag bar.) jag gick hela tiden och funderade på vad folk tänkte, tyckte och vad dom sa bakom min rygg. som jag berättat tidigare i min blogg så har jag varit retad i näst intill hela mitt liv,jag har fått så många smeknamn så jag minns knappt hälften, låtar dem sjöng om mig som va rent utav hånande, och det mesta handlade om min vikt. så just det ämnet är väldigt väldigt känsligt för mig, jag valde att aldrig vara med på idrotten, jag valde att hålla mig undan från ställen där jag visste att folk kunde se mig göra bort mig så dem inte skulle kunna reta mig mer och det där sitter fortfarande kvar för mig.

vid detta tillfället så hade jag inte gått upp 1-2 kilon utan betydligt mycket mer, jag hade tappat bort mig själv helt, jag menar redan när jag var yngre så älskade jag att röra på mig, dansa, rida, spela innebandy och fotboll och massor mer, jag älskade cheerleading och jag älskade att gymma, men i all vikthets så tappade jag intresset, jag ville inte synas, så när jag fick erbjudanden om att stå på scen och dansa med mitt danslag så tackade jag nej eller valde att stå längst bak, när jag spelade innebandy så spelade jag med mamma och hennes vänner och trivdes med det, när jag red så kändes det som att allt jag gjorde var att skada hästen, och just då vägde jag kanske 45-55 kilo någonting. jag blev rädd för att min kropp skulle skada någon eller få mig att känna mig utpekad så när jag väl hade slutat med allting där i 8an så blev det extremt svårt för mig att börja med någonting utav det igen. och jag menar visst jag hade varit smalare och lättare men jag låg inte på övervikt. så jag tog avstånd från allt som hette sporter och allt som hette träning över lag, jag dansade i min källare när jag var själv och red hemma hos mamma på hennes häst.

men jag tappade bort den jag var. jag älskade även musiken men ju mer jag gick upp i vikt och ju mer jag började bry mig om vad folk tyckte om mig desto räddare blev jag för att spela och sjunga för folk och för den delen ens visa upp mig på något sätt.

jag gick upp ytterligare och fick oftare och oftare höra att jag borde gå ner, att jag var tjock, att jag var ful, att jag var äcklig osv, jag fick höra det så ofta så jag blev dem orden,jag orkade inte ta tag i problemet för att jag var problemet, varje gång jag försökte träna, varje gång jag försökte ta i tu med problemet så insåg jag hur svårt det var, för problemet låg inte i vikten i sig utan det låg i allt underliggande, varje gång jag gick ut på en promenad så intalade jag mig att det var meningslöst, jag upprepade alla orden jag fått höra under min uppväxt och istället för att bara gå ner i vikt så blev det att jag var tvungen att ställa mig själv mot väggen, och jag klarade inte av det, och ju mer folk pressade mig på det desto mer gav jag upp, jag visste och jag vet att jag är tjock, jag visste och jag vet att jag måste gå ner i vikt och jag visste och jag vet att jag inte duger till för alla..

skillnaden på mig nu och då är det att det jag inte visste då men som jag vet nu är det att jag behöver inte duga till för alla utan jag behöver duga till för mig själv, att jag inte är allt det jag någonsin fått höra. att jag inte ska lägga så mycket vikt i det andra säger utan att istället för att bli ledsen att faktiskt försöka säga ifrån.

så nu har jag i år verkligen börjat försöka jobba med mig själv, jag har tagit beslut som passar mig och jag har gjort det så jag ska kunna bli en bättre människa för mig själv och dem jag älskar. menar jag är fortfarande trött och mentalt instabil efter det jag vart med om men samtidigt så är jag en del av problemet, jag valde att inte söka hjälp direkt även fast jag kunde det.

men i sommras så började min resa med lchf - Low Carb High Fat. jag äter alltså väldigt lite kolhydrater och väldigt mycket fett, det bygger på att hålla din kropps insulin nivå så jämn som möjligt , att inte få massa energikurvor och kunna hålla en jämn energinivå hela dagen, samt att kolhydraterna och fettet inte binder sig på samma sätt vilket gör att kroppen förlorar fett och inte muskler.

jag har blivit piggare och gladare, det säger kanske inte jättemycket men det är en liten skillnad som betyder väldigt mycket i min vardag. jag har nu sedan den 15e juni tappat 13.3 kilo (senast jag vägde mig var för ca 1 vecka sedan) och jobbar på mig själv med hjälp av både psykolog, träning, arbete och kost, jag gör framsteg, kanske inte dem största men det märks och då behöver det inte gå fort.


men iaf min psykolog gav mig en uppgift, hon sa åt mig att göra något som får mig lycklig, problemet för mig är dock bara det att jag är extremt osäker på vad lycka är, hur man ska definiera lycka och hur det känns. jag har inte varit genuint lycklig på länge skulle jag nog våga påstå, men vet ni vad lycka är ? hm svårt att säga men om ni vet så skriv gärna här, på fb eller i kommentarerna för jag har ca 2 veckor på mig och jag har ingen aning.


här får ni en bild på min kropp och min resa från juni tills nu i oktober kram <3

Likes

Comments

hej !

idag har jag haft min första arbetsdag här nere, det var otroligt roligt och jag trivdes väldigt väldigt bra, jag känner att det var sjukt skönt att få komma igång nu men nu blir det (som det ser ut nu ) ledigt tills på söndag då jag gör mitt nästa arbetspass och sedan börjar jag nog gå efter schema redan den 17e, tills dess så ska jag försöka jobba så mycket som möjligt, jag ska även gå till psykologen på tisdag och förhoppningsvis kunna ta mig ut på några lite längre promenader innan dess :) hoppas allt går som planerat nu då :D <3

Likes

Comments

igår fick ni följa med på min resa i valet om skolan, jobb och mitt liv i princip.

idag tänker jag börja med att hoppa tillbaka 1 år i tiden, Jag tänker börja med att berätta om varför jag till stor del har problem med sömnen.

för ungefär 1 år sedan så skulle jag gå och lägga mig då jag skulle jobba dagen efter, jag har haft problem med sömnen tidigare men den natten och många nätter efter det fick mig att bli rädd, jag blev rädd för att somna då jag var ovetande om vad som skulle dyka upp i mina drömmar, var och varannan natt så hade jag mardrömmar, mardrömmar om vad som hände natten på hotellet, drömmar som var så detaljerade så jag själv fick ett levande helvete i sömnen med, jag ville inte längre sova och när jag väl somnade så sov jag inte speciellt djupt, jag drömde om hur dem tog tag i mig, kastade mig på sängen osv, drömmar som sitter kvar i mitt minne, jag vet inte vilka dem var eller hur dem ser ut, jag har inga som helst bevis på att dem existerar men i mina drömmar så får jag återuppleva allt på nytt, bara det att dessa gångerna så ser jag bilderna framför mig, jag kan nästan röra vid dem.

jag sov mer sällan och hur trött jag än var så kunde jag inte somna, jag gjorde så mycket jag kunde under mina vakna timmar, gick ut på promenader, dansade eller vad som helst bara för att slippa, detta påverkade mig mer och mer, jobbet blev lidande, folk omkring mig blev lidande och jag blev lidande, jag är inte den som vill ta en massa olika läkemedel men jag insåg rätt snart att jag behövde sömntabletter så jag skulle få sova, jag pratade med en läkare och fick sömntabletter så äntligen fick jag sova , jag fick komma till ro på kvällarna. men bilderna ville inte släppa, varje gång jag åkte förbi hotellet (vilket var typ varje dag) så såg jag allt utspelas som en scen för mig, jag mindes mer och mer men ansiktena, namnen och slutet på historian saknas ännu. det blev psykiskt påfrestande för mig att bara åka förbi där med bussen. jag försökte ta andra vägar förbi där för att slippa, jag försökte slippa se allt det där varje dag men jag visste inte hur jag skulle göra, jag hade en kompis som var in och ut på psyk på sjukhuset och jag var dit och träffade henne men varje gång så kom bilderna tillbaka, jag kunde inte heller gå på stan längre, ångesten, skamsen och bara känslan om hur jag felat var så otroligt tung , jag började stänga in mig mer och mer, mitt huvud började spela spel med mig och jag gick hela tiden och undrade vad folk visste om mig, vad dem tyckte om mig osv, det va en konstant rulle i huvudet på mig som spelades upp om och om igen.

det gick till en sådan gräns så jag inte kunde gå på samma affär flera gånger i rad utan istället satte jag mig på en buss och åkte runt till andra affärer där dem inte kände igen mig, där dem inte kunde veta vem jag var och hade jag varit på samma butik flera gånger så fick jag i princip panik. så jag försökte handla så sällan som möjligt, min hjärna spelade mig ett stort spratt, något som påverkade mig så otroligt mycket, jag satt inte inspärrad på någon anstalt men helt ärligt så tror jag att jag hade föredragit det istället för att va fast i sin egna kropp.

jag försökte utmana mig själv med allt möjligt men min hjärna ville inte sluta så jag började fundera på sätt som skulle göra så folk inte kände igen mig, jag planerade att operera hela ansiktet, jag funderade på allt möjligt bara för att slippa bli igenkänd men lättare sagt än gjort ellerhur ?

inte nog med att jag hade problem att åka, problem med depression, med panikånges och sömn så hade jag även torgskräck, folkfobi och ocd, jag var otroligt stressad, stressad över att bli igenkänd. jag ville bara bort.

jag valde efter ett tag att inte gå ut annat än när jag skulle jobba, se bio eller möjligtvis gå ut på promenad men då blev det på kvällen. det var en psykisk jobbig period för mig, jag bearbetade mig själv, jag försökte utsätta mig själv för jobbiga situationer och det blev lite bättre det blev det, men jag är fortfarande inte helt bra, jag går fortfarande och försöker läsa varje människa, jag försöker fortfarande att vara så osynlig som jag bara kan vara.

efter mycket jobb med mig själv så kom då denna sommaren med jobb och valet om jag skulle gå kvar, om jag skulle slutföra skolan eller hur jag skulle göra..

jag visste att både mamma och pappa ville att jag skulle gå kvar i skolan men jag kunde inte om jag skulle få må bra, få en chans till att jobba på mig själv, jag visste även att det inte var något val att stanna kvar i umeå för mig, jag behövde komma bort, jag satt och pratade med mamma och hon var inte glad men hon förstod, hon ville inte att jag skulle hoppa av skolan men hon visste att jag inte mådde bra och självklart ville inte hon att jag skulle göra något som jag inte mådde bra åt heller. jag behövde komma bort.

det tog ett tag innan jag verkligen bestämde mig och jag hade inte pratat med pappa ännu, men jag gick igenom allt varje ledig stund jag hade, jag började skicka mitt cv och mitt personliga brev till göteborg kommun för att söka jobb och sagt och gjort så hade jag snabbt en vecka full av arbetsintervjuer, jag satte mig och räknade på min ekonomi för att se hur länge jag skulle kunna bo här utan att ha ett jobb och jag satt och planerade så mycket jag bara kunde. detta var min chans till en nystart, få flytta till ett ställe där jag inte har något riktigt förflutet, flytta dit jag slapp se ställena som gav mig all den där ångesten, men jag visste samtidigt att pappa inte skulle förstå vad jag såg i detta, jag visste att han inte skulle tycka om det, men jag valde att skippa alla andras åsikter och bara ta hand om mig själv en stund

jag löste alla trådarna som jag behövde för att kunna åka ner hit, jag satte en tidsgräns på 3 månader som jag skulle klara mig utan ett jobb, jag pratade med mamma som stöttade mig, och jag bokade resan ner, jag skulle nu flytta dit ingen kände igen mig eller mitt förflutna, jag skulle kunna gå på stan och va helt anonym och det är världens skönaste känsla att veta att jag inte kommer stöta på någon jag inte vill möta bara sådär :)

jag valde att berätta det för pappa på sms och jag fick tillbaka ett relativt bra svar och jag blev väldigt glad att han tog det så bra, men det vände fort när jag berättade att jag hoppade av skolan, jag fick inte riktigt berätta och han ville inte heller lyssna men vi bestämde att vi skulle ses och äta dagen innan jag skulle åka, jag bad honom att vi inte skulle flytta och det blev en ganska stor grej av det och det slutade med att jag inte skulle prata om flytten och han skulle inte prata om skolan, mötet blev inte alls som jag hoppats, det var rätt kallt mellan mig och honom för att vara ärlig och mycket var nog även mitt fel, men det var tråkigt.

jag åkte iaf ner hit och jag gick på arbetsintervjuer hela veckan och det slutade med att jag nu har ett jobb som timanställd, jag ska väll förhoppningsvis dra igång med jobbet mer nu denna månaden och papperna är påskrivna, jag ser fram emot att få bygga ett nytt liv här nere och jag har gjort det jag kan även för att jobba på mig själv. så psykolog är inbokad tills nästa tisdag , en chans till att få ta i tu med alla mina problem och bli en människa igen, jag har även tappat 12,5 kilo sedan i juni och planerar att tappa mycket mer. jag kan helt ärligt säga att jag just nu ser fram emot min framtid vad den än har att ge och även om relationer som jag hade önskat skulle vara bra faktiskt inte är bra för 5öre just nu så känns det bra för mig att ha gjort detta valet för mig själv. för jag ger mig själv en chans att bygga upp mig själv från grunden.,och det är så mycket lättare att stiga upp nu när man är medveten om att sakerna som jag varit så rädd för inte längre står utanför dörren utan är 100 mil här ifrån och vem vet jag kanske kommer tillbaka till umeå, kanske snart och kanske aldrig men när jag gör det så gör jag det i vetskapen om att jag iaf gett mig själv en chans, en möjlighet till ett liv igen


det var allt för nu, mer saker kommer nog senare och jag ska försöka uppdatera er så ofta som mäjligt om allt som går. men tills vidare så ska ni veta att ni är underbara kram <3

Likes

Comments

hej !

Igår jag er läsa om det som hände mig för 2 år sedan, nu tänker jag fortsätta med de senaste åren, det kommer inkludera jobb, skola, flytt och allt där ikring

tiden gick och jag jobbade just då som servitris år 2014, jag började skippa skolan för att jobba för i skolan var allt jag kunde göra var att sitta och tänka, sitta och fundera på allt som hänt, hur jag hade förstört min egna framtid, men när jag jobbade så kunde jag gå all in, jag kunde ge mitt allt. tiden gick och jag försökte kämpa på, självklart hade jag bättre och sämre dagar.

2015 så kom jag tillbaka till skolan lite mer där i början men då fick vi beskedet att i vår del av skolan så hade vi fått mögel och vi skulle inte kunna vara där längre, det var där vi hade alla våra klassrum, alla köksredskapen så det blev så klart kaos, men dem skulle lösa det på det sättet att dem skulle försöka hitta en lokal där vi kunde ha våra kökslektioner, och resterande lektioner skulle vara i en annan del av skolan, jag försökte gå i skolan men jag började få sjukt ont i huvudet så fort jag bara satte min fot i skolan, men jag försökte.

efter någon månad utan kökslektioner så hade vi fortfarande ingen lokal, vi skulle nu få åka ut och praktisera istället så vi skulle få någon slags kökslektion ändå, sagt och gjort vi fick gå ut på praktik 3 dagar i veckan och det var superroligt men när lärarna hittade en lokal så small det bara till för mig ytterligare, jag fick sådan ångest när jag fick veta vart vi skulle vara. vi skulle vara på klockarbäcken, 100 meter ifrån där min bästa kompis omkom i en olycka, jag skulle alltså 6 gånger i veckan gå av eller hoppa på en buss där, jag skulle spendera 20 timmar i veckan där, jag skulle stå och låtsas vara glad och vara taggad på lektionerna där ? nej det gick inte, jag följde med dit bort dag 1 för att lärarna tvingade mig, jag kom dit och jag blev helt krossad. jag skulle inte vara där utan skulle jag vara någon stans så ville jag ju vara med henne, sitta vid hennes minnesplats där men jag fick inte lämna byggnaden, det var tortyr för mig, jag klarade inte av det, det slutade med att jag låste in mig på toan och grät resten av dagen, jag kände allt jag känt när jag fick första beskedet om att hon gick bort igen, jag kände hur jag svek henne, jag kände att jag kunde göra mer.

när vi kom tillbaka till skolan så var jag förkrossad jag var helt förstörd och jag gick igenom det där i mitt huvud om och om igen och jag fattade inte. så av alla dessa lokaler i Umeå så var det där den bästa? det gick inte ihop för mig, så jag valde att ringa ett samtal för att berätta att jag mådde så jävla dåligt, att jag inte skulle klara av det där men det ända jag fick till svar var att jag var löjlig, att ingen annan någonsin skulle kunna vara ledsen så länge efter, det jag fick höra var i princip att jag var så jävla korkade som kände som jag kände, och det sårade mig ännu mer, jag gick åter igen ner i en depression, fast denna gången djupare, jag ville inte till skolan så jag sket i det, jag försökte ta mig till jobbet men jag kunde inte allt jämt, jag började sjukanmäla mig mer och mer och for ut och drack oftare eller så låg jag hemma med ett skynke för fönstret och grät.. tiden gick och snart var sommaren där.

under sommaren så valde jag att åka ner till en kompis i Örebro, och jag spenderade 2 veckor där, jag kunde på något sätt slappna av. på tågresan ner så hade jag pratat med en annan arbetsplats och jag fick en anställning, så jag sa upp mig som servitris och tog ett sabbatsår från skolan. jag såg väldigt mycket fram emot mitt nya jobb, jag tänker inte säga vad jag var anställd som eller vad stället hette för jag vill inte på något sätt smutskasta dom, jag är fortfarande tacksam och jag fick med mig mycket kunskap där ifrån. men även det kom med nackdelar, det började väldigt bra, jag hade sjukt kul och trivdes väldigt bra, jag va oerfaren men jag fick lära mig, och jag jobbade väldigt mycket så jag slapp fundera, men sedan fick vi en ny kollega en person som var väldigt kall enligt mig, denna personen fick mig och flera andra till att må väldigt dåligt, jag gick flera gånger in på personal toan och satte mig och grät, jag kände att jag blev utsatt för mobbing,men jag ville inte ge upp, jag fick en ny kompis från den arbetsplatsen som faktiskt slutade efter inte allt för länge pga denna personen.

efter ett par månader så va jag nere i botten igen, jag trodde inte jag skulle kunna sjunka lägre, men då kom det, jag fick meddelanden av min andra kollega, något som jag tyckte anspråkade sex även om det absolut aldrig ens nämnde det. så jag försökte glömma det, efter ett tag så började min mobil ringa lite för mycket från denna personen, något som jag fann väldigt irriterande eftersom det var efter arbetstid och ofta när jag låg och höll på att somna men jag lät det vara, jag svarade och pratade men försökte avsluta det så fort som möjligt för att hålla en professionell nivå på det hela.. men sedan gick jag till min ena chef och den sa att jag skulle skriva att jag tyckte att det var obehagligt men att jag sedan skulle släppa det, vilket jag sedan gjorde.

men det va då jag började få höra av denna personen att jag var sjukt ful utan smink, att jag inte borde gå ut till människorna om jag var osminkad, samtidigt så bråkade jag och den andra väldigt mycket, jag hade blivit förbannad efter en lång tid av hennes påhopp osv, jag började bli less, och då fick jag även skiten från det, jag fick höra att min åsikt stod lägst, att jag bara skulle vara tyst och glad och ignorera det för jag stod lägst, jag hade i princip ingen rätt att yttra mig eller vara arg/ledsen pga det där. så jag blev faktiskt till slut självmordsbenägen igen, jag ville inte gå till mina chefer för jag ville inte att dem skulle se på mig som någon som ställde till det där så åter igen så mådde jag sämre, varje kväll efter jobbet så funderade jag på att hoppa från bron, men åter igen så var allt jag kunde tänka på var min familj, att jag skulle skada dem med. så jag slutade gå ut om dagarna, jag gömde mig från människor och när jag väl gick till jobbet så var jag alltid helt sminkad, och de gångerna jag var sminkad så fick jag ofta höra att jag var fin, så det blev min verklighet, jag dög inte utan smink.

jag gick och jobbade under dessa omständigheterna i ytterligare ett par månader, jag försökte göra mitt bästa, jag försökte visa att jag var bättre än vad jag tyckte att dom trodde om mig. men jag orkade inte, jag hade inte styrkan för det. så jag valde att be om en månad ledigt, bara för att få känna att jag hade en månad på mig att försöka bli lite glad igen, jag åkte bort i 2 veckor och när jag kom hem så valde jag att åka till mamma och påbörja en körskoleutbildning men efter dag 1 så blev jag sjuk och kunde inte slutföra den tyvärr, jag hade bestämt mig för att ta tag i mitt liv , så jag pratade med min ena chef och sa att jag hade påbörjat en intensivkurs men att jag skulle lägga mig tillgänglig när den var slut. så det gjorde jag men jag hörde inte av från dem igen, fick senare höra på andra vägar att dem tyckte att jag betett mig dåligt osv så jag som hade tänkt att gå dit, prata med dom och tacka för allt osv och säga upp mig fick som en spark i magen, att dem ens går och säger något sådant bakom ens rygg. så jag skickade ett meddelande på fb, jag orkade inte och jag ville helst inte se dem just då.

jag stod nu arbetslös och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, mamma hjälpte mig väldigt mycket då hon hjälpte mig att stå för hyran de månaderna jag inte klarade det, men jag började hoppa in som vikarie på massa olika dagis så jag skulle få in lite pengar igen, jag försökte ta tag i allt igen och jag märkte fort att jag gillade att jobba med människor, både barn och äldre, och snart var sommaren här, jag fick jobb som semestervikarie inom hemtjänsten så jag började jobba i vindeln, jag försökte kombinera det med körning och att gå ner i vikt. jag cyklade väldigt mycket både i jobbet och utanför, jag började äta lchf och i allt detta så insåg jag att jag inte skulle klara av att gå tillbaka till skolan, så jag valde att hoppa av, för lokalerna hade inte löst sig än, vi skulle fortfarande behöva vara där ute och jag skulle helt enkelt inte klara av det. så jag valde att flytta.


nu känner jag dock att inlägget börjar bli för långt, men jag skriver en del 4 imorgon, den handlar om min viktnedgång, min flytt och relationer om förstörts sen jag flyttade ner hit, men även om det som hänt sedan jag kom ner hit, hoppas ni är intresserade av att följa den <3 kram och ha en bra dag <3


Likes

Comments

igår berättade jag om åren innan gymnasiet, jag berättade om mobbingen, självskadebeteende, hur jag förlorade släktingar i cancer och sådant men det jag inte berättade var om hur år 2014 faktiskt var för mig, så nu tänker jag berätta om det .


år 2014 började väldigt bra de första månaderna va roliga och jag hade fått många nya vänner, i denna delen så kommer jag prata väldigt mycket om en tjej vid namn Vera, hon var min bästa vän, min styrka, min glädje och hon va den som hjälpte mig att orka just då. jag och hon spenderade rätt lite tid tillsammans utanför skolan men vi pratade desto mer via sms och telefon, en helg så skulle jag och hon ut och festa, jag hade ingen sprit men fick snabbt tag i det, så vi for hem till dem, jag köpte alkoholen (jag minns inte vilken månad detta var i men mellan mars och maj), vi hade en jätte trevlig kväll och allting den kvällen hade löst sig väldigt bra, vi bestämde oss för att träffas kvällen efter med och fara ut och festa tillsammans då med, vi bestämde att hon skulle sova hos mig så vi skulle ha myskväll efter festen och vi skulle bara se någon film och så då vi kom hem.

den dagen vi skulle ut så bestämde vi oss för att vi skulle mötas upp där runt 21-22 någon gång för hon skulle på en fest och fira sin kompis som fyllde år nere på Umedalen, så jag valde att höra runt för att se om det fanns någon förfest åt mig med, jag va ute sent i tid men fick snabbt kontakt med några som va i Umeå och bodde på hotell, dem sa att det skulle hålla en förfest på sitt hotellrum och att det skulle komma flera olika människor, så jag bestämde mig att åka dit, jag packade extrakläder utifall att det skulle bli kallt, jag packade ner min alkohol och jag satte mig på bussen upp mot hotell björken, jag kom dit och jag har för mig att en mötte mig vid dörren, det är väldigt otydligt, men jag kom in dit och det var enbart jag och 5 killar där, dem sa något i stil med att resten av tjejerna skulle komma snart, så jag satte mig ner med dom och vi började köra någon dryckeslek , jag minns inte så mycket från den kvällen, men det kom inga fler tjejer och polisen fick hämta mig i hotell björkens tvättstuga där jag låg medvetslös (vad jag vet) , jag minns inte speciellt mycket från den kvällen, jag minns att jag spydde i en påse i polisbilen sen svartnar allt igen, dagen efter så vaknade jag full, allting snurrade runt mig, pappa satt bredvid mig vid sängen och han var ledsen och han sa något, vad ? det vet jag inte, har fortfarande svarta luckor från dagen efter, jag minns att jag fick panik när jag insåg att min mobil var död och att jag inte visste vad som hänt med vera... hon skulle ju sova hos mig, så jag skyndade mig att försöka få tag i henne, och till min lycka så hade hon hunnit med en buss hem när hon insåg att jag inte hade någon ström i min mobil.

jag luktade inte gott och kände att jag behövde pigga till mig så jag valde att hoppa in i duschen, jag gick in på toan och kollade mig i spegeln, allt smink var helt utkletat i ansiktet, jag började klä av mig och insåg att jag inte hade på mig kläderna jag hade på mig när jag gick ut, utan jag hade på mig mitt ombyte, jag tänkte att jag kanske bytt kläder innan jag skulle åka, men insåg att så inte var fallet för när jag klädde av mig så insåg jag att mina trosor var borta, dem var helt borta. jag kollade på min kropp och blåmärken hade jag lite här och där och jag hade ont,. jag skickade iväg ett sms till Vera och hon förstod vad om hade hänt, jag berättade även att polisen tagit alkoholen och att jag skull behöva vittna mot dem som sålde det till mig, hon förstod och hon stöttade mig, hon sa att allting skulle ordna sig. sen minns jag inte mer vad som hände den dagen utan jag hoppade in i duschen antar jag iaf.


månaderna gick och jag mådde sjukt dåligt, jag skulle behöva vittna mot min bästa väns vänner och jag hade en aning om vad som hade hänt den där natten, jag va inte säker men rätt så. det tog ett tag men sedan kom domen det var inte bara jag som skulle behöva vittna utan även hon, hon skulle tvingas sitta där mot sina vänner för något jag gjort, ett val jag tagit och sedan klantat till det för mig. men hon tvekade inte när hon sa till mig att det inte gjorde något.

efter ett tag så for jag och en annan kompis ut på stan, jag var helt tom på känslor och ville göra något bara för att känna sorg igen, för jag var ett skal, jag mådde sjukt dåligt, hon var van att snatta och hon pratade med mig om att hon tyckte att jag skulle testa det jag med, och jag gick med på det, jag brydde mig inte om lagen, jag ville bara känna något igen. så vi började gå runt att ta saker, och hur fel jag än vet att det var så kände jag något igen, det var inte glädje, det var inget sådant utan jag kände mig levande på något sätt med tanken på att jag kunde åka fast, det var något spännande. men att åka fast det var exakt vad vi gjorde, inte jag men hon, vi blev intagna i åhlensgallerian i Umeå och fick sitta ute i butiken med massa poliser runt oss, jag gick in i rummet med henne och poliserna och dem började förhöra oss, jag va nära på att komma där ifrån och hade bestämt mig för att gå och lägga tillbaka allt jag tagit där jag tagit det ifrån. men hon berättade för polisen om det jag tagit med. och helt ärligt det var bra, samtidigt som det kanske inte var det snällaste men jag fick lära mig en läxa.. det var första och sista gången jag snattat.


så jag fick utegångsförbud för resten av sommaren, jag for hem till min mamma och spenderade sommaren där, Vera hade fått sommarjobb i Umeå så jag valde att låna ut min lägenhet till henne under tiden som hon jobbade., sommaren gick och jag mådde sjukt dåligt, den enda som visste om vad som hänt mig den där helgen var jag och Vera, jag kände mig hemsk men jag försökte rycka upp mig och vara glad. sommaren gick och jag skulle strax åka till Frankrike med min konfirmationsgrupp, jag ville verkligen att hon skulle följa med, jag har aldrig känt så starkt att jag vill ha med mig en person bort där ifrån som jag gjorde just då. men hon hade planer och kunde helt enkelt inte följa med.

kvällen innan jag skulle åka så satt jag med min mobil och helt plötsligt blev den helt helt svart, jag kunde inte starta den eller få igång den igen. jag fick en sådan panik, jag hade ingen mobil, inga nummer inget sådant och jag skulle till Frankrike dagen efter. jag ropade på mamma och jag var helt förstörd, jag har ju normalt väldigt lätt för att bli stressad, ledsen och få ångest så det där slog ju till mig på alla punkterna och jag var så sjukt nära på att strunta i hela resan jag med. men mamma och Daniel valde att dem skulle ge mig en ny mobil samma dag som jag skulle åka, så sagt och gjort så åkte vi mot stan dagen efter, vi köpte en ny mobil sen vinkade dem av mig vid bussen och där började resan mot Frankrike , 2 dagar i buss, 8 dagar där och 2 dagar hem, samma resa som jag gjort tidigare, jag såg fram emot det, det skulle bli så sjukt kul att slippa sitta hemma och tänka på allt, tiden gick fort och jag hade det väldigt kul, jag pratade med en kompis från skolan om hur kul det skulle ha varit om Vera hade varit med, de sista dagarna gick extra fort men sen kom sista dagen den 10 augusti, jag var på väg mot kyrkan för det vanliga lunchmötet men vi var lite tidiga så vi ställde oss utanför.

det var då min mobil plingade till, eftersom jag inte hade några nummer i mobilen så visste jag inte vems nummer det var, men efter många om och men så fick jag veta att det var min gudmors, hon beklagade sorgen, men jag visste inte vad hon pratade om, tillslut kom det fram att Vera var borta, hon hade gått bort under natten, allting rasade verkligen samman för mig, jag föll ihop utanför kyrkan. min kompis sprang och hämtade mina ledare,. efter några timmar av gråtande så valde jag att gå och köpa halsband, något från Frankrike till hennes föräldrar.. och strax där efter så satte vi oss på resan på väg hem, jag grät hela vägen och allt eftersom när folk fick veta det av dem kring dem så blev hela bussen bara en stor klump av sorg, alla satt och grät, 2 dygn satt vi helt förstörda i bussen, när vi kom hem så var alla helt slut med, jag och min mamma valde att åka förbi platsen där Vera gått bort, vi valde att åka förbi Veras familj med smyckena och bara ge dem en kram. jag visste att dem hade det tufft så vi stod och pratade ett tag och hela rättegången kom på tal. hennes mamma berättade att Vera bett dem om förlåtelse och att dem förlåtit henne, det krossade mig inuti. jag skulle nu sitta i rätten mot några som behandlat min bästa kompis så sjukt bra. jag skulle sitta där och ge dem skit för något som jag gjort ett val om. allting kändes så skevt. men jag och mamma åkte hem, vi fick veta att det skulle vara en minnesstund där på kvällen så jag tvingade mamma att åka dit med mig, vi satt nog där i 2-4 timmar och jag satt bara och kände mig tom igen, jag kände mig ensam men det mesta jag kände mig var skyldig, jag kunde ha stoppat det där om jag antingen stannat hemma eller om jag hade fått henne att följa med mig.

tiden gick och jag satt snart där i rättegången tänkandes att det var mitt fel att dem var där och att Vera var borta, jag kände mig så otroligt korkad. det tog ett tag men snart var skolan igång igen


del 3 kommer imorgon och då kommer ni få veta dem största anledningarna till mina psykiska sjukdomar, till varför jag flyttade på riktigt mm.

kram


Likes

Comments

Hej!

idag är den dagen då jag tänker lägga korten på borden, jag tänker berätta den riktiga sanningen, sanningen som fått mig att komma dit jag är idag, det är ingen vacker sanning och det kommer bli ett långt inlägg men detta är något jag behöver få skriva av mig om, det är väldigt få människor kring mig som vet hela sanningen men här kommer den


som ni förmodligen redan vet så har jag blivit mobbad hela min uppväxt, fått olika smeknamn, olika saker som gjort mig sjukt osäker i mig själv, jag har inget självförtroende längre av flera olika anledningar och stor del är att jag hela mitt liv fått höra av olika människor hur ful, fet äcklig osv jag är. Jag har pendlat mycket upp och ner i vikt och jag har gått från undervikt till fetma, allt det hände i en rätt orolig period i mitt liv då jag fick flytta från en bra skola till en skola som förstörde mig helt, jag slutade träna och började hetsäta.


jag ska nog börja med att säga att jag är en väldigt känslig person och det har ställt till med problem för mig hitintills, men iaf när jag var 9 år så var jag så otroligt less på allting, jag hade då varit mobbad i 6 år, jag hade knappt några vänner och jag kände mig väldigt ensam, och allt jag kunde tänka på var hur det skulle va bättre om jag bara försvann, jag var 9 år när jag fick självmordstankar första gången, jag satt och klurade på hur jag skulle kunna försvinna utan att såra någon, jag tog reda på olika sätt man kunde ta sitt liv så smärtfritt och snabbt som möjligt, olika sätt man skulle kunna ta sitt liv så det såg ut som en olycka mm. men efter mycket information och mycket eftertanke så insåg jag att hur jag än skulle göra så skulle jag skada min familj, jag skulle lämna öppna sår hos dem för resten av livet och det var det sista jag ville göra.

jag började då klura på hur jag skulle kunna "straffa" mig själv ist och insåg fort att skära sig gick bort, jag ville inte att någon skulle veta, jag ville inte ha den uppmärksamheten utan jag ville fortfarande bara försvinna så jag började göra små dumma grejjer som att skrubba ansiktet med en nagelborste tills jag blödde i ansiktet, men folk såg det så jag fick byta taktik, jag valde då att använda ett bälte, varje gång jag visste att jag gjort fel eller att jag helt enkelt mådde dåligt så låste jag in mig på toan och ströp mig själv tills jag höll på att svimma, jag tog lös bältet och låg där inne ett tag tills mitt ansikte blivit normalfärgat igen, och ingen fick någonsin reda på det, efter några år så insåg jag att det inte skulle fungera längre, jag mådde inte bättre av det och jag kände inte att jag gjorde rätt för mig så jag började svälta mig själv, jag åt så sällan jag bara kunde och jag började rasa i vikt, jag böt skola i samband med allt det där, och flyttade för jag skulle börja 7an så jag for till umeå, jag försökte äta så lite som möjligt och träna så mycket jag bara kunde, jag åt i genomsnitt 1 macka på kvällen per dag, kanske någon godisbit för att hålla insulinnivån uppe .

under den perioden så tränade jag cheerleading och spelade ibland innebandy på helgerna och försökte gymma rätt mycket då med. och när jag inte gjorde det så var jag med vänner eller min dåvarande kille, jag började känna att jag mådde bättre men jag klantade mig ordentligt om och om igen vilket gjorde min och min pappas relation ännu sämre och till slut så gjorde min dåvarande kille slut med mig och jag valde att flytta hem till mamma igen, jag flyttade tillbaka till människorna som mobbade mig hela min barndom och jag mådde inte bra, jag slutade gå i skolan, eller aa jag gick dit dem dagarna Vera ville att jag skulle vara där, men jag skolkade från dem flesta lektionerna och struntade i det där, mamma försökte få mig till skolan varje dag, vet inte hur många gånger hon bokstavligen försökte dra mig ur sängen för hon såg ju att jag låg och mådde dåligt, hon försökte få upp mig så jag inte skulle ligga och försvinna, men jag ljög för henne om att jag for till skolan osv så hennes jobb som mamma var inte lätt, men hon gjorde allt hon kunde och lite till. men depressionen hos mig var för djup, och efter ett tag så slutade jag göra något, att äta så lite om möjligt gick till att bli tvärt om, jag började äta så mycket som möjligt, jag slutade röra på mig och jag hade gett upp.

efter något år så förlorade jag 3 släktingar i cancer på mindre än 6 månader, det var hårt för mig för jag har problem med att släppa folk utan att ha fått ett ordentligt hejdå. så jag hamnade ännu mer i depression, mamma tog kontakt med barn och ungdomspsykiatrin i Umeå och jag var så arg på henne för det och jag hade bestämt mig för att vad jag än gjorde så skulle jag se till så jag inte skulle behöva gå dit, jag satte på min livsglädje som en fasad och snabbt så blev vi utskrivna där ifrån, men jag mådde inte bra fortfarande. utan allt var kaos.

jag ville inte stiga upp från sängen fortfarande, men Vera började skriva till mig oftare, hon ville att jag skulle komma till skolan och då jag kände att hon verkligen var min riktiga vän och ett riktigt stöd så for jag dit, hon stöttade mig väldigt mycket och jag började ta tag lite mer i skolan, jag gjorde det jag kunde för att jag skulle kunna få mina slutbetyg ändå, jag började även gymma igen, men jag var väldigt tung.

jag fick mina slutbetyg och jag tränade så ofta som möjligt men det blev ingen skillnad på min vikt, jag försökte verkligen men det var inte lätt. efter ett tag så visade sig det att jag och Vera tog oss in på samma gymnasiet, vi valde att hon skulle få sova hos mig natten innan vi började skolan och att vi skulle följas dit, vi gick och köpte nudlar (blå) som vi åt på morgonen och vi hade det så sjukt kul på vägen till vår första dag. det skolåret gick rätt bra, vi fick mycket nya kompisar allihopa. och allt kändes bra.


nu tänker jag inte skriva mer för idag utan resten kommer imorgon, sanningen som legat så sjukt hårt över mig, det som på riktigt har förstört mig. har ni frågor så får ni gärna ställa dom, har ni något ni vill säga så säg det gärna, annars får ni läsa resten imorgon<3


Likes

Comments