Header
Presentation picture
JuliaKulikdanielsson
Julia, 19 år
När jag starta bloggen var det mitt sätt att skriva ut allt jag kände inom mig. Eftersom jag alltid har haft svårt att prata om känslor och jobbiga minnen. Sen att så många skulle vara intresserade av att läsa och följa trodde jag aldrig.

 

Inatt blir en svår natt

Ligger och skakar. Ångesten kastar runt mig. Ensamheten kryper sig på. Försöker stå emot allt som har med destruktivitet att göra. Försöker andas. Min panikångest kväver mig. Varenda cell i min kropp gör så ont. Känns som att jag kommer explodera och gå i tusen bitar när som helst. Känner hur livet tappar alla sina färger. Hur allt som har med livslust bara försvinner. Jag är så rädd. Så rädd för hur mörkret kryper sig. Kväver varenda fin tanke och minne som någonsin tänkts. Kvar finns bara det mörka, det tomma.

 

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Likes

Comments

Rörigt

Känner i takt med att klockan tickar hur min panikångest stiger. Försöker skrika men inget ljud kommer ut. Försöker andas men halsen snör ihop sig. Försöker pressa fram tårar men inga tårar kommer. Känns som hela rummet krymper. Jag känner mig instängd. Och Jag går sönder bit för bit. Jag är rädd för mig själv. Jag vill fly ifrån mig själv. Bara flyga bort och kolla ner på allihopa när jag flyger mot något bättre. Vill krypa ihop till fosterställning och blunda riktigt hårt och bara somna. Fan, fan och fan.

 

Likes

Comments

16 år

Idag blir jag 16 år. Efter allt jag gått igenom. Efter alla gånger jag hoppats på att jag aldrig ska vakna mer. Efter alla gånger jag brutit ner mig själv bit för bit, för jag inte trott att jag är värd något bättre än så. 

Hade aldrig räknat med att jag under mina 16 år skulle få vara med om så mycket. Och hur mycket livet skulle förändras. Hur många gånger jag skulle gå sönder inombords. Hur många gånger livet har försökt ta det sista som finns kvar av mig. Men vet ni. Jag lever och idag är jag 16 år.

 

Likes

Comments

Jag vet hur det känns

Jag vet hur det känns när alla broar till tryggheten bränns och försvinner. Hur det känns att klättra uppåt och att rasa längst ner till botten igen. Hur det känns att förlora sin andra halva och hur det känns att se folk man älskar dö framför en. Jag vet hur det känns att lova sig själv att aldrig mer skada sig själv. Hur värdelös man känner sig när man inte lyckas med det. Hur det känns när rakbladet nuddar huden och att blodet som sipprar ut är ett tecken på att man lever. Jag vet hur det känns att jaga rus. Jag vet hur det känns att sova i en cell, hur liten och ensam man känner sig. Eller att köras mitt i natten i en polisbil, och man vet att man ännu en gång fuckat upp allt. Jag vet hur det känns att bli övergiven. Jag vet hur det känns att försöka överdosera tabletter och sedan åka ambulans mitt i natten. Hur egoistisk man känner sig, när allt man egentligen ville var att få somna in. Jag vet hur det allra mesta känns. Allt ifrån misär, trauma, destruktivitet och allt där emellan. Men jag vet också hur lycka känns och det är det jag alltid kommer fortsätta kämpa för! Förr eller senare så blir livet alltid bättre.

 

Likes

Comments

Vi ses snart igen

Jag saknar och älskar dig. Är trasig utan dig. Jag behöver dig. Vi ses snart igen. Förlåt för allt skit jag gjort. Förlåt för att jag förstör mig själv. Förlåt för att jag är så dum i huvudet. Snälla förlåt mig. Älskar dig pappa, det kommer alltid att vara du och jag.


 

Likes

Comments

Allt gör så äckligt ont.

För visst finns det saker som du lovat dig själv aldrig ska få komma ut. Ingen ska få veta det där som hände. Kanske eftersom du under hela din uppväxt blivit trasig av att förlora för många, blivit övergiven. Fått se saker som ingen människa någonsin ska behöva se. Fått uppleva trauma som aldrig kommer gå att sudda ut hur mycket jag än försöker. Jag kan inte ändra att min uppväxt vart som den vart. Att jag var tvungen att växa upp alldeles för snabbt. Det kommer aldrig gå att radera. Idag vart allt för mycket och idag gör allt så äckligt ont. Inget går att hålla tillbaka idag. Inte ens klumpen i halsen. Idag är jag förbannad på allt. Jag saknar allt jag förlorat. Jag saknar min andra halva som jag fick se dö framför mina ögon. Jag vill bara radera alla äckliga jobbiga minnen och händelser. Idag vill jag bara ge upp och aldrig mer behöva kämpa.


 

Likes

Comments

Tiden där.

De tog mig till en plats där inget växte.
Till en plats där bara skuggorna i dammet hade tid.
De tog mig till en sal, ett solblekt sjukhus,
Där alla dörrar var så tunga att de inte krävde lås.
De ledde mig förbi rader av stärkta sängar.
Där våra steg ska eka länge efter att vi alla gått ur tiden.
De skriver ditt namn just när regnet träffar fönstren,
Och en ond vind skakar träden, tamburin shakers av döda löv.
Och de tog mig till en smutsig strand,
där vålnader av surfare som drunknat samlade PET-flaskor för pant.
På en grusväg mellan fält där ondskans blommor tilläts växa,
och förvandla evig skog till skvallerpress.
Och de pekar mot en fond, giftgula moln.
Orangea lampor, tysta silos, jetplans ångspår, bengrå torn.
De viskar i mitt öra:
”Ser du framtiden, ser du hur inget växer, inget lever men ingen dör?”


 

Likes

Comments

-

Gången är bestämd men du velar över valen och du hamnar fel jämt. Det är så lätt att hamna så snett. Och det blir som att du mår bra i att må sämst.

 

Likes

Comments

Ta min själ

Tankarna inom mig styr min kropp till vad som helst, som för stunden dövar ångesten. Kickarna, ruset eller smärtan. Vill känna mig levande. Vill känna mig bedövad. Vill inte känna något förutom lycka.

 

Likes

Comments

Har smärtan gått och gjort mig beroende…

När jag är själv går jag sönder. Klarar knappt av att andas. För mycket tankar som jag valt att tränga bort kommer upp till ytan då. Minnen som aldrig går att radera. Det är även då saknaden är som störst. Det är då jag känner mig så jävla liten, ensammast i världen liksom. Då är det bara jag och min ångest. Och alla destruktiva tankar och handlingar som jag gör mot mig själv. Fan, fan, fan.


 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw